Yellow moodin 25 suosituinta reseptiä vuonna 2015
Kulunutta vuotta on ollut hauska summata, sillä sen aikana on ehtinyt tapahtua poikkeuksellisen paljon. Toiseksi viimeisenä vuosikoosteena on vuorossa vielä perinteinen reseptilistaus. Tällä kertaa en kuitenkaan listannut kaikkia julkaisemiani reseptejä, vaan päädyin poimimaan framille 25 luetuinta reseptipostausta.
1. Salty Caramel -raakakakku. Tämän kakun suosio yllätti allekirjoittaneen täysin! Toki teen kaikki reseptini pieteetillä, mutta silti on aina pieni mysteeri mikä resepti lopulta ottaa siivet allensa. Kaurasuklaakuori, suolakaramelli ja suklaavaahto muodostivat selkeästi vuoden houkuttelevimman trion.
2. Täyteläinen suklaa-banaaniparfait. Yksi kuluneen vuoden parhaita aamiaisreseptejäni ovat olleet nämä helpot parfait-annokset, jotka sopivat niin rentoon brunssipöytään kuin arkiaamujen kiireeseen. Annokset ovat kermaisia ja ne pitävät hyvin nälkää.
3. Key Lime -piirakka. Yksi helpommista ja raikkaimmista raakakakuistani on upean makuisella limemoussetäytteinen kakku, jota on kehuttu kilvan reseptin julkaisusta lähtien. Veikkaan, että tätä kakkua ei edes uskoisi raakakakuksi, jollei sitä erikseen kertoisi.
4. Suklainen tervetuliaiskakku. Moni kyseli minulta alkuvuonna gluteenittoman kakkupohjan reseptiä. Yellow moodin omilleen muuton kunniaksi kehitin huippuhyvän luontaisesti gluteenittoman Naked caken, jossa on maidoton suklaatäyte. Kakkupohja on huokoinen, mutta ei mureneva. Sitä voi varioida monin eri tavoin, esimerkiksi tekemällä pohjasta vaalean ja kokeilemalla väliin erimakuisia mousseja.
5. Kermainen omenahyve. Syksyn suosikkireseptini syntyi pikavauhdilla omenasesongin aikaan. En voinut vastustaa pehmeän kaurapohjan ja raikkaan omenamoussen yhdistelmää. Tässä yhdistyvät kaikki elementit: helppous, maukkaus ja kauneus.
6. Piparkakkutryffelit. Loppuvuodesta julkaisemani resepti on ihastuttanut erityisesti kaikkia piparkakkutaikinan ystäviä. Näistä tryffeleistä ei tosin tule maha kipeäksi, sillä ne eivät sisällä lainkaan gluteenijauhoja, valkoista sokeria tai maitoa. Ihanan sitkaat tryffelit voi kuorruttaa halutessaan myös suklaalla!
7. Mehevät aamiaismuffinssit. Nämä muffinssit ovat pelastaneet monta leivänhimokohtausta tänä vuonna. Makeat muffinit maistuvat sekä suolaisten että makeiden täytteiden kanssa. Toimivat erityisesti viikonloppujen brunssipöydässä ja ovat parhaimmillaan juuri uunista tulleina.
8. Appelsiini-suklaavanukas. Appelsiinin ja suklaan yhdistelmä toimii aina. Sacher-tyylinen vanukas on mukava sekoitus kevyttä ja raikasta appelsiinigeeliä ja suklaakermaa. Annokset voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä.
9. Trooppinen kevätkakku. Tämä vaalea kakku poikkeaa ehkä eniten mistään aiemmin tekemästäni raakakakusta. Samettisen kookoksinen pohja ja ananaksen makuinen täyte muistuttavat Pina Coladaa.
10. Kermainen mansikkasmoothie. Suloisen pinkki smoothie maistuu aivan kesälle ja sen sisältämät kuoritut hampunsiemenet tekevät koostumuksesta kermaisen. Tämä resepti on niin aikuisten kuin lastenkin suosikki.
11. Vesimeloni-kardemummasorbetti. Hellekelejä odotellessa kehitetty muutaman raaka-aineen sorbetti oli todellinen hitti. Huokoinen vesimeloni taipuu suussa sulavaksi sorbetiksi tehosekoittimessa ja saa kaivattua twistiä kardemummasta.
12. Kookoksinen vadelma-suklaahippujäätelö. Kaakaomassasattumia, vadelmia ja vatkattua kookoskermaa. Helpon jäätelön koostumus on kermainen ja makuparit täydentävät toisiaan.
13. Piparminttu-browniet. Täyteläinen suklaapohja ja raikas piparminttu ovat lyömätön yhdistelmä. Browniet syntyvät nopeasti ja maistuvat todistettavasti myös niille, joille terveelliset herkut eivät ole vielä tuttuja.
14. Rommirusina-suklaakakku. Kehitin kakun oodiksi arjen juhlalle, uusille aluille ja rakkaudelle.Rommissa marinoidut rusinat, suklainen kakkupohja ja silkkinen mousse ovat taatusti aikuiseen makuun eikä kakun mehevyydelle löydy heti voittajaa.
15. Maidoton riisipuuro. Loppuvuonna suosiota kerännyt puuro valmistuu ilman maitoa. Tilalle lorautetaan kookoskermaa.
16. Gluteeniton omenapiirakka. Perinteisten arkiherkkujen kuningatar, gluteeniton omppupiirakka valmistuu
17. Päärynätuorepuuro. Tuorepuuro on konseptina nerokas: se syntyy ilman lieden lämpöä, sitä voi varioida monin eri tavoin, ja mikä parasta, puuron voi tehdä valmiiksi jo edellisenä iltana.
18. Ylellinen mustaherukkakakku. Kaamoksen piristävin kakku on sekoitus luonteikasta mustaherukkaa, kermatäytettä ja pehmeää hilloa.
19. Taivaallinen mantelisuolavoi. Mantelisuolavoi lukeutuu niiden herkkujen kastiin, jota moni tuttu maku täydentää. Kokeile lisätä voin sekaan kaakaojauhetta, hunajaa, kanelia, kardemummaa tai vaniljaa. Paahdettu mantelivoi antaa omanlaisensa maun kakkujen ja patukoiden täytteisiin.
20. Vihersmoothie. Helppo vihersmoothie. Ei turhia kikkailuja, vain perusraaka-aineita.
21. Herkkuhummus ja tattarinäkkileipä. Yksi harvoista suolaisista resepteistäni on helpon sitrushummuksen ohje. Saan aina toisinaan hillittömän himon kikherneisiin. Hummus valmistuu nopeasti tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella ja se sopii niin leivän, salaatin kuin ruoankin kylkeen.
22. Kaamoksen kaataja -mehu. Mehun voi valmistaa myös tehosekoittimella. Jos kaipaat nopeaa raikastusta ja tehokasta nesteyttäjää, tämä selleriä, omenaa, banaania ja sitruunaa sisältävä mehu on yksi hyvä vaihtoehto.
23. Suklainen chiamousse ja vadelmahillo. Viimeisten kahden kuukauden ajan olen ollut suoranainen vadelma-addikti. Itse tehty hillo passaa erityisen hyvin suklaan kaveriksi.
24. Salaattitacot. Arkemme luottoruokaa, joka syntyy nopeasti ja on varioitavissa lukemattomin eri tavoin. Kokeile väliin marinoituja sipuleita, hummusta, vihanneksia ja kastikkeita.
25. Bullet proof -kahvi. Kylläisyyttä pitävä ja kofeiinin vaikutuksia lieventävä rasvakahvi sisältää MCT-öljyä ja suolatonta luomuvoita tai gheetä, eli kirkastettua voita.
Olipa kiva saada tällainen koostepostaus, löydän varmasti uudellekin vuodelle uutta kokeiltavaa nyt kun pähkinäallergiani on siirtynyt virallisesti melkein kokonaan historiankirjoihin :) uuden vuoden kunniaksi uudet makumaailmat avautuvat kirjaimellisesti, hyvää uutta vuotta myös sinne napapiirille!
Huippua, että pidit tästä! Ja hei aivan valtavasti onnea siitä, että saat lisätä uusia raaka-aineita ruokavalioosi ja pääset kokeilemaan leivontaa myös pähkinöillä. Kaikkea hyvää Tiina :)