Täyteläinen suklaa-banaaniparfait

raakaresepti_parfait_hannamarirahkonen_yellowmood_aamupala1 (1)

On olemassa makuliittoja, joiden suhdetta ei sovi kyseenalaistaa. Vaikka banaani ei minua yksinään jaksa ihastuttaa kovinkaan paljoa, toimii se loistavana suklaan rinnalla mukavana makeuttajana sekä täyteläisen rakenteen lähteenä.

Tämä todella (siis todella) täyteläinen suklaa-banaaniparfait syntyi sattumalta. Alunperin halusin kokeilla aiemmin kehittämääni suklaatuorepuuroa ilman hirssihiutaleita. Uutta tuorepuurosatsia sekoitellessani huomasin pöydällä mojovan kasan mustia banaaneja.

Tämä ihana resepti sopii täyttävyytensä ansiosta mukaanotettavaksi aamupalaksi, jonka voi kasata vaikka purkkiin jo edellisenä iltana.  Pienemmässä annoskoossa parfait toimii myös raikkaana jälkiruokana, johon voit lisätä hunajaa mikäli kaipaat lisää makeutta.

raakaresepti_parfait_hannamarirahkonen_yellowmood_aamupala4 (1)


SUKLAA-BANAANIPARFAIT

2 annosta

gluteeniton, maidoton


Suklaakerros

400 ml kookosmaitoa

1 dl kookoshiutaleita

¾ dl raakakaakaojauhetta

1 rkl hunajaa

½ dl chia-siemeniä

Sekoita kookosmaito ja hunaja vispilällä tasaiseksi. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna seoksen seistä jääkaapissa noin 10 minuutin ajan, jotta chia-siemenet ehtivät geeliytyä. Valmista odotellessasi banaanitäyte.

Banaanikerros

2 kypsää banaania

2 dl jääkaappikylmän kookosmaidon paksua kermaosaa

Muussaa kypsät banaanit haarukalla haluamasi kokoisiksi sattumiksi. Sekoita kookosmaidon paksu kermaosa huolellisesti banaanien joukkoon ja aloita annosten kasaaminen.

raakaresepti_parfait_hannamarirahkonen_yellowmood_aamupala3 (1)

Aloita ketogeeninen ruokavalio helposti:

Mikäli ketogeeninen ruokavalio kiinnostaa, mutta sinulla ei ole aikaa ottaa asioista selvää monen mutkan kautta ja haluat tehdä asiat alusta saakka oikein, suosittelen lämpimästi Keto Kickstart -valmennusta.

Valmennuksessa käydään läpi selkeästi kaikki mitä sinun tarvitsee tietä ketoruokavalion noudattamisesta. Erinomaisen työkalupakinlisäksi valmennuksessa oleville on olemassa oma suljettu Keto Kickstart -facebookryhmä, josta saa nopeasti vastauksia kuumottaviin kysymyksiin. Tutustu valmennukseen tästä!

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

tilppa

oon aina näissä kookoskerman-hyytynyt-osa-jutuissa miettiny että tarkottaako se esim tässä reseptissä sitä että 2 desin purkista tuleva hyytynyt osa, vai 2 desiä hyytynyttä osaa joka pitää kaapia mahdollisesti useammasta purkista?

että näin selkeä kysymys :D

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Hyvä kysymys! Määrä tarkoittaa 2 dl hyytynyttä osaa, joutuipa sen sitten ottamaan yhdestä tai kolmesta tölkistä. Jääkaappikylmässä kookosmaidossa usein riittää tuo yksi tölkki :) Selvensikö tämä yhtään?

Vastaa
tilppa

Juuri tämän halusinkin tietää! Kiitän!

Vastaa
Sokru

Tätä tuli yksi päivä kaunis kokeiltua ja oli yllättävän hyvää, etenkin, kun antoi ton suklaakerroksen muhia yön yli jääkaapissa, niin maistui paljon paremmalta. Menee jatkoon. Ihanaa löytää kaikkia uusia raakaherkku reseptejä!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Tosi kiva kuulla! Valmistan parfaitin itsekin yleensä edellisenä päivänä.

Vastaa
Aija Linna

Hei
Oletko kokeillut toimisko tuossa kookoshiutaleiden sijasta hienompi kookosjauhe?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Tarkoitatko ihan jauhettua kookosjauhoa? Jos tarkoitat, niin se ei käy tähän reseptiin, koska se imee itseensä niin paljon nestettä ja tekee parfaitista kuivaa.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Ketogeeniset vohvelit mansikkavaahdolla
Sesongin ihanin ja helpoin raparperipiirakka
Lasiastioilla järkeä säilytykseen ja ruokahävikkiin
Kesäkurpitsapastan valmistamisen ABC