Helppo herkku: hummusta ja tattarinäkkileipää

Tuntuu, että päivät, viikot ja kuukaudet ne vain lentävät eteenpäin – vuosi 2015 on pian puolivälissään. Jos viime vuosi oli pyhitetty remontin jälkeiselle levolle ja arjen sujuvuudelle, on tämän vuoden teemana toiminut halu uudistua ja edistyä ammatillisesti. Vuoden puoliväli onkin hyvä aika pienelle välikatsaukselle, jossa voi tarkastella onko menossa siihen suuntaan kuin on alunperin ajatellut. Kuluneisiin viiteen kuukauteen on mahtunut merkityksellisiä juttuja ja työstän parhaillaan tulevan puolivuotiskauden projekteja. Mieli on kaikin puolin odottava ja levollinen. Välillä on päiviä, jolloin vain ideoidaan ja toisina päivinä sitten tehdään.

hummus_tattari_buckwheat_paleorecipe1084

Keittiön puolella kuluneet kuukaudet ovat menneet vallan keltaisissa tunnelmissa. Lähes jokainen ruoka on saanut tujauksen tuorepuristettua sitruunamehua tai raastettua sitruunankuorta. Ilmiö saavutti jo sellaiset mittasuhteet, että rakas mieheni pyysi vienosti, josko vaimo käyttäisi yhteisissä ruoissamme sitruunaa hillitymmin tai ei laisinkaan. No, olen kompensoinut pientä menetystäni ottamalla raikkaan ja virkistävän sitruunaveden takaisin arkirutiineihini ja lisäämällä sitruunaa ronskisti omiin annoksiini.

hummus_tattari_buckwheat_paleorecipe1082

Eilen minun alkoi tehdä mieli hummusta. Valmistan hummuksen yleensä ilman tahinia, sillä en ole seesaminsiementen suurin ystävä. Tein isohkon annoksen tätä herkullista levitettä, jota nautiskelin tattarinäkkileipien kanssa (siinäpä muuten taivaallinen yhdistelmä, varsinkin kun antaa näkkärin hieman pehmetä ennen syömistä). Valmistin muutaman leipäsen myös miehelleni, kun hän saapui töistä kotiin ja ensimmäinen kommentti oli ”aa, olet tehnyt sitruunahummusta”. En itse mieltänyt hummustani tavallista sitruunaisemmaksi, mutta uskotaan. Alla todella helppo ja herkullinen ohje jokaiselle lemon loverille.

hummus_tattari_buckwheat_paleorecipe1083

Yellow moodin sitruunahummus

450 g keitettyjä kikherneitä

1,5 tl puhdistamatonta merisuolaa

1/2 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä

1 kokonaisen luomusitruunan mehu

2 isoa valkosipulin kynttä

muutama rouhaisu mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset blenderissä tasaiseksi levitteeksi. Nauti gluteenittomien näkkileipien kanssa ja ripottele päälle Välimeren mausteseosta.

hummus_tattari_buckwheat_paleorecipe1081


Lemon hummus

450 g boiled chickpeas

1,5 teaspoon sea salt

1/2 dl virgin olive oil

juice of one organic lemon

2 big clove of garlic

Blend all the ingredients in blender until smooth. Eat with glutenfree bread or buckwheat crispbread and a little bit Mediterranean spice mix. This so easy and so super good!

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Tiina

Toinen lemon lover ilmoittautuu! ... tai itseasiassa kaksi, olemme molemmat mieheni kanssa todellisia sitruunafaneja :) Huomenna oli tarkoitus tehdä hummusta Euroviisukatsomoon vihannessnacksien kanssa dipattavaksi, mutta taidankin tuunata perusreseptimme kevään kunniaksi sitruunalla - kiitos kivasta ideasta!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Hahaa, onhan meitä useampiakin! Herkullista viisukatsomoiltaa teille :)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Maidoton kahvi-suklaavaahto
Kermainen omenahyve
Vegaaninen ja gluteeniton bliss bowl
Vaniljainen DIY-kahvikuorinta