Taivaallinen mantelisuolavoi

Yhteistyössä Foodin.

almondbutter_recipe_mantelivoi_raakakakku1481

Pari kourallista soman pullukoita manteleita, kevyt paahto ja hippunen täyteläistä merisuolaa. Kotitekoinen mantelivoi on juuri niin herkullista ja monikäyttöistä kuin kuvitella saattaa! Uunin lämmössä paahtuneet mantelit saavat syntisen täyteläisen maun, jonka merisuola johdattaa vielä korkeampiin sfääreihin.

Mantelisuolavoi lukeutuu siihen suloiseen herkkujen kastiin, jota moni tuttu maku täydentää  – kokeile lisätä voin sekaan kaakaojauhetta, hunajaa, kanelia, kardemummaa tai vaniljaa. Paahdettu mantelivoi tuo aivan omanlaisen sävähdyksensä myös raakakakkujen ja raakapatukoiden täytteisiin, antaa ripauksen luksusta aamupuuron seassa nautittuna ja sen yhdistää enemmän kuin mielellään raikkaiden omena- ja päärynäviipaleiden kanssa. Paahdetun mantelin ja merisuolan liitto on asia, joka jokaisen tulisi kokea edes kerran elämässään.

almondbutter_recipe_mantelivoi_raakakakku1479

 Taivaallinen mantelivoi 

4 dl manteleita

1/2 tl laadukasta merisuolaa

Levitä mantelit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja laita mantelit paahtumaan uunin keskitasolle 5-8 minuutin ajaksi (aika riippuu uunisi tehosta). Mantelit saavat paahtua tummiksi, mutta vahdi ettei pinta kuitenkaan pala. (Voit halutessasi valmistaa mantelivoin ilman paahtamista, silloin maku on makeampi ja pehmeämpi).

Anna manteleiden jäähtyä hetki huoneenlämmössä ja pyöritä ne sitten blenderissä tai monitoimikoneessa yhdessä suolan kanssa silkkisen sileäksi voiksi. (Mitä lämpimämpiä mantelit ovat, sitä nopeammin ne muuttuvat blenderissä voiksi.) Mantelivoi on valmiina kohtuullisen juoksevaa, joten se kannattaa siirtää lasiastiassa jääkaappiin jähmettymään. Pähkinävoi säilyy hyvänä viiden päivän ajan viileässä säilytettynä.

almondbutter_recipe_mantelivoi_raakakakku1480almondbutter_recipe_mantelivoi_raakakakku1482

Ihanaa elokuun viimeistä viikkoa! Välillä on ihanaa aloittaa arki herkutellen, vai kuinka.

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Jarkko

Terve,

Onko juuri manteli pakollinen, vai voinko tehdä toimivan maapähkinöistä, niitä on aina kaapissa aamupalan vuoksi.
Eikö tuossa tarvita vettä tai mitään, (paahdetut) mantelit/pähkinät ja blenderiin pyörimään.
Ripaus suolaa ja lisää kierroksia.
Ja sitten se on juoksevaa?

Vastatkaa ainakin sähöpostiin, kiitos :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Moi Jarkko!

Voit tehdä pähkinävoita mistä tahansa pähkinöistä, myös maapähkinöistä (ne tosin ovat virallisesti palkokasveja, eivät pähkinöitä). Vettä ei tarvita, lämpimät pähkinät ovat itsessään niin rasvaisia, että niistä tulee juoksevahkoa pienen tehosekoituksen jälkeen.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Mutkattoman maukas kasviskorma
Vuoden 2016 suosituimmat reseptit
Kesän helpot: vegaaninen marjajäätelöraakakakku
Onnistuneet juhlat 3/6: Juhlavat pikakeksit