Yellow Mood Yellow Mood mobiili
Reseptit

Yellow Moodin 9 x suosituinta kesäreseptiä

Ah, vihdoin virallinen kesäkausi on alkanut, vaikka säiden puolesta ei vielä hurratakaan. Veikkaan, että tässä vaiheessa moni on juuri jäänyt kesälomalle tai odottaa kuumeisesti lomapäivien alkamista – itse kuulun osittain tähän jälkimmäiseen komppaniaan ja siksi päätinkin koostaa teille pienen Survival Kitin kesän parempiin herkutteluhetkiin. Näillä helpoilla resepteillä onnistut takuuvarmasti ja pelastat niin lämpöiset illanistujaiset kuin sadepäivätkin!

1. Suussa sulava espressokakku

Tämä pähkinätön raakakakku ja sen moussemainen koostumus on koukuttanut jo herkuttelijan jos toisenkin! Kakun voi valmistaa myös ilman espressoa, jolloin saat suklaakakun. Nauti tuoreiden marjojen kanssa tai sellaisenaan.

2. Kesän helpoin raparperipiirakka

Superhelppo piiras syntyy latomalla päällekkäin raparperipaloja, mustikoita, sitruunankuorta, isoja kaurahiutaleita ja voi-hunajaseosta. Tämä resepti sopii erityisesti mökkiolosuhteisiin tai silloin, kun haluat nopeasti hyvää etkä jaksa kikkailla erikoisempien raaka-aineiden kanssa. Piiras maistuu parhaalta jäätelön kanssa!

3. Vesimeloni-kardemummasorbetti

Hellepäivien paras nesteyttäjä on suussa sulava vesimelonisorbetti. Huokoinen sorbetti sulaa suuhun ja viilentää ihanasti. Voit käyttää sorbettiin kardemumman sijasta myös tuoretta minttua ja muita kesäyrttejä.

4. Helppo kuningatarkakku

Suloisen pinkki semiraakakakku saa täyteläisyytensä kotimaisesta Puhtikaura-puuterista. Voit valmistaa kakun marjasekoituksen sijaan myös mansikoista tai vadelmista. Tämä kakku maistuu koko perheelle.

5. Salty Caramel -raakakakku

Salty Caramel -kakku on tuhdimpien suklaanautintojen ehdoton kunkku. Mehevä kaurakuori kätkee sisuksiinsa Salty Caramel -hilloa ja moussemaisen kevyttä suklaatäytettä. Kakkuresepti sopii myös pähkinäallergisille.

6. Marjainen suklaa-kerroskakku

Ihanan kerroskakun suklaapohja valmistuu nopeasti yhdellä paistokerralla. Sitruksinen vaahto kruunaa yhdessä tuoreiden marjojen kanssa koko komeuden. Kakku saa näyttää boheemilta ja keikkuvalta, kokeile siis joukkoon mieleisiä marjoja, hilloja tai kastikkeita!

7. Suklainen Naked Cake

Tämä tuhti suklaakakku säväyttää juhlapöydässä. Kokeile erilaisia koristelutekniikoita ja lisää väleihin halutessasi esimerkiksi chia-vadelmahilloa tai tuoreita marjoja!

8. Raw Key Lime -piiras

Sitrusfanit eivät voi ohittaa tätä raikasta raakapiirasta, joka on kaiken lisäksi myös pähkinätön. Limemousse saa kermaisuutensa avokadoista ja täytettä ympäröi ihana suklaareuna.

9. Suklaa-limekakku

Tiivis mutakakkumaisen mehevä suklaapohja, joka maistuu sellaisenaankin. Kikhernejauhon voi korvata myös muilla gluteenittomilla vaihtoehdoilla kuten riisijauholla tai mantelijauheella. Kauratuorejuustosta valmistettu limekuorrute raikastaa muutoin tuhdin suklaakakun.

>> Yellow Moodin lukijana saat jatkuvasti -10 % alennuksen kaikista Fitness First -tilauksistasi koodilla yellowmood <<

Fitness First tarjoaa laajan ja erittäin laadukkaan valikoiman ensiluokkaisia superfoodeja, gluteenittomia jauhoja, kuumentamattomia pähkinöitä, luomumausteita ja muita hyvinvointia tukevia tuotteita. Koodia voi käyttää toistuvasti ja siitä saa kertoa myös ystäville. Ostoksille pääset tästä.

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (1)
Jäätelöt, Kakut & piiraat, Reseptit

Taivaalliset artisokat ja kesän ihanin salaatti

Jos kesäfiilis on kadoksissa – kiitos taivaan vallattomien pilvimassojen – katseen voi valmistella uuteen vuodenaikaan muutoinkin kuin lämpömittarin kohoamista seuraamalla. Yksi takuuvarma keino on latoa lautaselle omaa suosikkisalaattisekoitusta, Urtekramin taivaallisen pehmeitä ja maukkaita artisokan sydämiä (sisältävät todellisen addiktiovaaran!), paahdettuja kurpitsansiemeniä, lampaanmaitofetaa, mustapippuria ja granaattiomenansiemeniä.

Mieheni on huipputyyppi, jolla on tapana tuoda allekirjoittaneelle kaikenlaisia uusia ruokajuttuja kaupasta. Viimeksi mukaansa tarttui Urtekramin öljyyn säilötyt artisokan sydämet, joita olen ehtinyt kuluttaa ensimmäisen purkin jälkeen jo vaikka kuinka monta. Tein pari vuotta sitten periaatepäätöksen olla ostamatta huonoja säilykeartisokan sydämiä, joissa oli aina tosi kova kanta ja inhottava maku – niistä kun tuli nautinnon sijaan kiukku. Voitte siis kuvitella, että olin siis melkoisessa ruokataivaassa, kun sain nämä pehmeät ja paahdetut artisokat eteeni. Menevät sellaisenaan, salaatissa ja muodostavat täydellisen liiton valuvan buffalomozzarellan kanssa. Purkki maksaa lähemmäs vitosen, mutta on niitä vitosia turhempaankin käytetty! Yksinkertaisella onnistuu aina, kun raaka-aineiden laatu on kunnossa.

Niin, ja se kesäsalaatti. Nappaahan iisi resepti talteen iki-ihanan Sugar Helsingin Lempiruokaa-osiosta – ciao!

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (0)
Pääruoat, Pähkinättömät, Reseptit

Suloinen suklaatuorepuuro

Näettekö tuon ihanan keltaisen valon kuvassa? Vanha toveri aurinkohan se siellä! Hänet otan joka kevät hymyillen vastaan ja selkäänkin taputtelisin, jos ei olisi niin kaukana mokoma.

Tuntuu, että kaikki tämä valo saartaa joka puolelta ja lataa pienen ihmisen täyteen pursuilevaa elämänenergiaa, puhtia, toiveita, sisua ja kummaa sisäistä voimaa – en usko, että mikään muu selittäisi himoa yhtäkkiseen kodin suursiivoukseen ja päivittäiseen tanssahteluun töiden lomassa. Mutta, näiden toimien ohessa ei tietenkään sovi unohtaa välipalatankkausta. Senkin voi hoitaa hymyissä suin, kun tekaisee näppärää suklaatuorepuuroa. Välipala saa maistua makealle jälkkärille, siispä soman puuron syövereissä lepää kaurahiutaleiden, kauramaidon ja chia-siementen lisäksi myös banaania, hunajaa ja kaakaota.

Niin yksinkertaista ja herkullista, että järki meinaa lähteä.

Löydät helpon suklaatuorepuuron reseptin Sugar Helsingin saitilta. Aurinkoa päiväänne, ihmiset!

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (0)
Aamupalat, Reseptit, Välipalat

9 x gluteeniton kasvisruoka – parhaat reseptit kiireisille päiville

Tuntuuko teistäkin siltä, että arjen pyörteiden jälkeen tietää kyllä jääkaapin olevan täynnä ruokaa, mutta ei silti koskaan tiedä mitä sitä söisi? Muistutukseksi itselleni ja inspiraatioksi teille päätin koota omista suolaisista suosikkiresepteistäni muistilistan, joka pelastaa ainakin muutamat arki-iltojen ruokailupulmat. Mukana on haudutettua, keitettyä ja tuoretta. Ennen kaikkea nopeita ja maku edellä kehitettyjä ruokareseptejä, joita passaa valmistaa vähän isommankin satsin kerralla.

Jokainen resepteistä on luontaisesti gluteeniton. Gluteeniviljojen tilalla on käytetty muun muassa riisijauhoa, quinoaa, juureksia, linssejä ja kasviksia. Muutamassa reseptissä on käytetty juustoja, jotka voi halutessaan korvata vegaanisilla versioilla. Olkaa hyvät, Yellow Moodin yhdeksän luottopäivällistä esittäytyvät alla:

Mustaa quinoaa, palsternakkaa, parmesaania, bataattia ja timjamia. Maukas juuresquinotto parmesaanilla on lempeää ja maukkaudessaan mitä parhain valinta rankan päivän päätteeksi. Maistuu hyvin sellaisenaan tai kalan ja lihan kanssa tarjoiltuna.

Lukijan kommentti: ”Tää on niiiiiin hyvää! Kiitos ohjeesta! Tein ison satsin jonka nautimme pitkään padassa haudutetun luomu lampaan ja punaviinin kanssa. Oi onnea. Hävikistä herkuksi -vinkkinä, kun laittaa seuraavana päivänä yli jääneeseen quinottoon määrästä riippuen 1-2 luomumunaa ja hieman lisää parmesania, saa massasta pannulla voissa paistaen aivan mielettömän herkullisia kasvispihvejä. Kätevä lounasherkku!” – Tiia

Valmistusaika: esivalmistelu 10 minuuttia, hautumisaika 20 minuuttia

Bataattia, fetaa, limemehua, Dijon-sinappia ja tuoretta minttua. Arkipasta ei tästä enää täyttävämmäksi tai täyteläisemmän makuiseksi voi muuttua! Yksinkertainen bataattipasta ja minttufetakastike ei kaipaa vierelleen edes erillistä salaattia.

Lukijan kommentti: ”Oikein hyvää ja sopi tosi hyvin myös papupastan kanssa. Annos jäi jopa kesken, kun oli niin tuhtia! Kiitos reseptistä.” – Anna

Valmistusaika: 20 minuuttia

Maailman parasta gluteenitonta riisispagettia ja mehevä kastike, jossa on Urtekramin herkullista tomaattilevitettä, tuoretta kesäkurpitsaa, pinaattia ja yrttejä. Kermaisen täyteläinen linssipasta on vartissa valmista ja kaiken lisäksi vielä vegaanistakin.

Vinkki: Jos lasten kasvisten syönti tuottaa harmaita hiuksia, raastettu kesäkurpitsa sopii pehmeäksi haudutettuna lähes kaikkiin ruokiin eikä maistu millekään. Jos kurpitsan kuorii, raastaa ja hauduttaa hyvin sitä on lähes mahdoton bongata ruoan seasta. Jos vihreät saavat perheen pienimmät huutamaan kuorossa ”ällöö”, kuori kesäkurpitsa ennen käyttöä ja jätä reseptissä oleva pinaatti pois. Maailma on tomaattipastaa syövien viittasankareiden- ja sankarittarien!

Valmistusaika: 15 minuuttia

Salaattisekoitusta, voissa paistettuja kesäkurpitsakiekkoja, keitettyä quinoaa, aurinkokuivattuja tomaatteja, sokeriherneitä sekä Sour Cream -siemeniä. Lämmin quinoa-kesäkurpitsasalaatti & paahdetut Sour Cream -siemenet passaavat mainiosti talvenkin ruokapöytään.

Vinkki: Paista kesäkurpitsakiekkojen kaveriksi herkkusieniviipaleita, ne maistuvat taivaalliselle ja antavat salaatille täyteläisen loppusilauksen.

Valmistusaika: 20 minuuttia

Tomaattia, punaisia linssejä, kurkumaa, valkosipulia ja cajun-maustetta. Olen kehittänyt tämän keittoreseptin rakkaudella kaikille niille, joita kasvisruoka epäilyttää jo pelkkänä sanana. Ihanan lämmittävä linssikeitto on täyttävää ja makunystyröitä hellivä kokemus, jonka maut vain paranevat parin päivän jälkeen valmistuksesta.

Lukijoiden kommentteja: ”Lämmin kiitos linssikeiton ohjeesta! En ole aikaisemmin juuri keittoja tehnyt, mutta nyt meni nappiin. Vaimokin oli aivan hurmiossa.” – Matti

”Tein tänään soppaa ohjeen mukaan (ekaa kertaa elämässäni linssikeittoa!) ja uskalsin heti tarjota sitä vieraillekin. Kaikki huokaili ihastuksesta. Tätä teen toistekin. Kiitos!” – Paula

”Todellakin maailman parasta! Maistoin joulupyhinä tätä ensimmäistä kertaa ystävän luona, kun yhdessä teimme, ja sen jälkeen onkin tehty kotona jo kahdesti! Tästä tulee uuden vuoden lupausten myötä todellinen lounashitti, niin helppo ottaa maanantaiaamuna työpaikan kylmiöön iso astiallinen ja annostella aina lounaalla lämmitettäväksi. Kyytipojaksi olen laittanut eritoten salipäivinä raejuustoa, ja toimii edelleen hyvin.” – Mari

Valmistusaika: esivalmistelut 10 minuuttia, keittoaika 30 minuuttia

Gluteenitonta riisifusillia, tuoreita tomaatteja, basilikaa, parmesaania ja sitruunaa. Helppo tuoretomaattipasta ei sisällä mitään ylimääräistä. Kyseessä on Rahkosen pastamamman viime vuoden innovaatio, joka valmistuu nopeasti ja maistuu ihan kesälle.

Lukijan kommentti: ”Niin hyvää, että piti tehdä uusi annos melkein heti perään!” – Sirpa

Valmistusaika: 15 minuuttia

Paahdettua paprikaa, myskikurpitsaa, punaisia linssejä, kookosmaitoa, chiliä ja kevätsipulia. Paahdettu kurpitsa-linssikeitto vaatii hieman vaivannäköä, mutta on jokaisen minuutin arvoinen!

Lukijan kommentti: ”Voi että miten ihana paahteinen maku, itsetehdyn siemennäkkärin kanssa tosi herkku. Mieskin kehui keittoa heti ensi lusikallisella, joten tämä jää varmasti syyssuosikkien joukkoon, nam!” – Tiinatuulia

Valmistusaika: 50 minuuttia

Kananmunia, parmesaania, kirsikkatomaatteja, rucolaa, mustapippuria, hampunsiemeniä ja balsamicoa. Tällä reseptillä olen koukuttanut monta ystävääni, jotka ovat nimenneet parmesaanimunakkaani Hannamarin munakkaaksi. Saamme tätä aika usein heidän luonaan aamiaiseksi kyläreissuilla, mutta toimii myös lounaana!

Vinkki: Voit kokeilla joukkoon myös pinaattia, aurinkokuivattuja tomaatteja, lampaanmaitofetaa, pähkinöitä tai vaikka avokadoa. Munakkaan ei tarvitse olla tylsä!

Valmistusaika: 5-8 minuuttia

Riisijauhosta ja voista valmistettu murea pohja, kirsikkatomaatteja, basilikaa, purjoa, parmesaania ja kookoskermaa. Italialainen tomaattipiiras maistuu raikkaalle, tuoreelle ja toimii notkuvien brunssipöytien lisäksi myös arjen katkaisevana herkkuillallisena.

Vinkki: Kokeile täytteen joukkoon tuoretta chiliä, jos haluat voimakkaamman makuisen piiraan.

Valmistusaika: esivalmistelut 10 minuuttia, paistoaika 40 minuuttia

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (0)
Pääruoat, Reseptit

Taivaalliset raakasuklaakonvehdit pehmeällä täytteellä

Kaupallinen yhteistyö Urtekram ja Asennemedia.

Hyvää huomenta ja alkavaa uutta viikkoa, toivottavasti aurinko paistaa sielläkin missä sinä olet! Maaliskuun ensimmäinen viikonloppu oli suoraan kuin jostain satumaailmasta: herätyskellona toimi silmiin paistava aurinko ja ilmassa väreili tuhansittain kimaltelevia lumihiutaleita. Sunnuntaiaamun extempore-ajatus syntyi yksissä tuumin ja päätimme lähteä keskelle metsää pienelle fatbike-retkelle. Saimme mukaamme vielä muutaman hyvän ystävämme ja paketti oli valmis.

Onnistuimme alkuhuumassa kruisaillessamme eksymään epävirallisille (ja haastaville) reiteille ja kaaduimme lukemattomia kertoja, onneksi vastassa oli pehmeä lumi. Yritimme möngertää ylös korkean lumipenkan uumenista niin voimalla kuin pienistä naisista lähti, mutta nauruhan moisessa upotuspelissä tuli! Pitkähkön pinnistelyn ja ylämäkikävelyn jälkeen löysimme tiemme vihdoin viralliselle reitille. Vauhdin hurma vei mukanaan metsän mutkissa. Se ihana rauha, lumikiteiden välke valoa vasten sekä jättimäisten lumisten kuusien välistä siivilöityvä kultainen auringonpaiste ei unohdu koskaan.

Ulkoilma tekee niin hyvää, varsinkin kun siihen yhdistää ystävät ja luonnon. Kotiin tullessa oli kiva suunnata jääkaapille, jossa odotti vuorellinen edellispäivänä valmistamiani raakasuklaakonvehteja. Ovat mieheni mielestä kuulemme ihan älyttömän hyviä ja saanen sanoa olevani ihan samaa mieltä! Jos mielit aloittaa viikon makeasti (kukapa ei), löytyy kuvissa esiintyvä herkkuresepti tästä alta.

Sain Urtekramilta haasteen kehitellä mitä tahansa heidän kurpitsansiemenvoistaan ja sehän ei ollut vaikeaa, sillä täällä puhuu nainen, joka on paahdettujen pähkinä- ja siemenvoiden ylin ystävä. Maistoin kurpitsansiemenvoita nokarellisen ja visio oli heti selkeänä mielessä: kotikeittiöön oli pystytettävä suklaatehdas.

Konvehtien pehmeyden ja täyteläisyyden salaisuus on maitosuklaamainen kuori ja pehmeä sisus, jossa on ainoastaan kurpitsansiemenvoita. Voissa on ainoastaan kurpitsansiemiä ja Himalajan suolaa, mutta vähintään yhtä tärkeä juttu maun kannalta on se mitä siemenille on tehty ennen jauhamista. Paahtaminen tekee ihmeitä niin kasviksille kuin siemenillekin, ja juuri tästä syystä voi on silkkaa herkkua. Tätä tekisi mieli lusikoida suuhunsa sellaisenaan, lisätä aamupuuroon, smoothieen, leivän päälle ja niin, myös konvehteihin.

Suklaamassan maitomaisuus syntyi käyttämällä raakakaakaomassan joukossa samettisen pehmeää kookosmannaa. Jos kaapeistasi ei löydy tätä kyseistä raaka-ainetta, voit korvata sen esimerkiksi haluamallasi pähkinävoilla, neitsytkookosöljyllä tai kookosvoilla. Jälkimmäinen tekee koostumuksesta luonnollisesti kovemman, mutta silloin konvehti toisaalta säilyttää koostumuksensa huoneenlämmössäkin. Myös kookospalmusokerin voi korvata hunajalla. Suklaamassa toimii myös muiden täytteiden kanssa, reippaasti vain kokeilemaan erilaisia variaatioita!


TÄYTETYT RAAKASUKLAAKONVEHDIT


n. 25 konvehtia

1 1/2 dl raastettua kaakaomassaa

1 dl kookosmannaa (tai öljyä)

3/4 dl kookossokeria

1 tl vaniljauutetta (valinnainen)

sormisuolaa

1/2 prk Urtekramin kurpitsansiemenvoita

Raasta kaakaomassa (tai jos se on yhtä pientä kuin kuvissani näkyvä valmis massa, voit siirtyä suoraan muihin vaiheisiin). Mittaa kattilan pohjalle vettä ja lämmitä kiehuvaksi. Lisää kattilan päälle metallinen kulho, johon olet mitannut kaakaomassan, kookosmannan ja kookossokerin. Anna seoksen sulaa. Lisää viimeiseksi vaniljauute ja sekoita vielä vispilällä sekaisin.

Jos haluat suklaamassasta huippusileän, kaada seos vielä tehosekoittimen kannuun ja sekoita, kunnes koostumus on silkkinen.

Suklaakuoren valmistus:

Aseta kaksi silikonista suklaakonvehtimuottia leikkuulaudan päälle. Kaada suklaamassaa muotteihin siten, että konvehtien pinta täyttyy, ja kaada suklaamassa takaisin kulhoon. Konvehtien pohjalle saa jäädä pieni kerros suklaamassaa. Laita muotit pakastimeen voin viideksi minuutiksi. Tällä tavalla konvehteihin saadaan sievä suklaakuori.

Suklaakonvehtien täyttö:

Lusikoi pieni nokare kurpitsansiemenvoita jokaisen konvehdin keskelle ja kaada päälle suklaamassaa, kunnes konvehdin pinta tulee vastaan. Taputa leikkuulautaa pöytää vasten muutamia kertoja, jotta ilmakuplat saadaan pois. Laita konvehdit pakastimeen noin 10 minuutiksi. Irrota konvehdit muotista ja ripottele pinnalle vielä sormisuolaa.

Säilytetään kylmässä ja nautitaan hyvien ystävien seurassa.

Lempeää viikkoa!

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (2)
Herkut, Reseptit

Instagram

  • Thank you Lisbon what a pleasure it was  Canthellip
  • Last day at Lisbon tomorrow morning we have early flighthellip
  • This is where the fresh wind blown air tastes saltyhellip
  • In love with Portugal and its happy people hot sunhellip
  • Summer vibes w tuomasyellowmood  Two nights until a hellip
  • Now at the Yellow Mood 40 questions  answers abouthellip
  • Soft pink house with beautiful architect and a rainy sundayhellip
  • Have you tried Yellow Moods airy chocolate raw cake? Ithellip
  • Last weekend of May  Ill spent mine at photographyhellip

Yellow moodin juttuarkisto