Raikas mehu

Kaamos alkaa selkeästi painaa raskasta verhoaan pienen ihmisen ylle. Kellon siirtämisestä huolimatta aamut eivät ole enää lähellekään niin valoisia kuin muutama viikko sitten. Mieli kaipaa aamutuimaan piristystä, mikä ehkä selittänee myös minut vallanneen mehuhimon. Lähes päivittäin nauttimani sitruunavesi alkoi tökkimään ja aloin sen sijaan kaipaamaan aamujeni nesteyttäjäksi ja herättäjäksi itsetehtyä mehua. Sellaista, jossa on paljon omenaa, selleriä ja sitruunaa.

juicing_vitamix_smoothie_hannamarirahkonen3

Voitko kuvitella, että aloitan aamuni nykyään mieluummin mehulla kuin kahvilla? Jostain syystä tuo musta eliksiiri tuntuu vastenmieliseltä ja olenkin pitänyt jo useampia kahvittomia päiviä. Keho on viisas, se kyllä kertoo, jos jostakin ruoka-aineesta on viisaasta pitää taukoa.

Aamumehuihini on päätynyt jokaisella kerralla kotimaisia omenoita, joita onneksi vielä saa kaupoista runsain mitoin. Pieni saalis ei riittäisikään, sillä kauhomme pussin aika usein niin täyteen kuin se on mahdollista saada. Eipähän tarvitse rampata kaupassa niin monesti.

juicing_vitamix_smoothie_hannamarirahkonen1

Mikäli sinulla ei ole mehulinkoa, tarvitset mehun valmista varten tehosekoittimen, kulhon, siivilän  ja harson.

Kaamoksen kaataja -mehu yhdelle

3 pientä omenaa

3 sellerin vartta

1 banaani

1/2 luomusitruuna kuorineen

5 dl vettä

Pese omenat ja sitruuna huolellisesti. Poista omenasta siemenkota. Laita omenalohkot, sellerin varret, banaani ja sitruuna tehosekoittimeen yhdessä veden kanssa. Sekoita seosta, kunnes se on sileää.

Aseta kulhon päälle siivilä ja siivilän päälle kevyt harsokangas. Kaada seos siivilän ja harson päälle. Kokoa harson kaikki laidat yhteen nippuun ja purista mehu kulhoon.

juicing_vitamix_smoothie_hannamarirahkonen2

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Tiina

Vaikuttaa ihanalta aamumehulta! Keho on kyllä viisas jos osaa kuunnella: pidin itse koko kesän ensimmäistä kertaa taukoa joka-aamuisesta vihershotista, kun en toukokuussa saanut sitä enää kurkusta alas kirjaimellisesti. Nyt maistoin sitä taas, ja voi pojat viherpommi uppoaa tuoden rutkasti energiaa pimeneviin päiviin!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kyllä, keho kyllä osaa kertoa, jos jostakin ruoka-aineesta on syytä ottaa hieman etäisyyttä. Suosittelen aamumehua, tämä on ollut tosi virkistävä vaihtoehto smoothielle ja sitruunavedelle. Ihanaa loppusyksyä Tiina!

Vastaa
Camilla

Hei, mistä voisin saada hankittua edullisesti tuollaisen puhumasi harson?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Edullisin tapa on varmasti käydä ostamassa harsokangasta kangaskaupasta :)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Vihreä kanawokki
Kermainen puolukkasmoothie
Maukas juuresquinotto
Salaatti vihreällä persiljahummuksella