Suklainen chia-vanukas vadelmahillolla

chiamousse_suklaamousse_gluteeniton_yellowmood (1)

Tänään päästän pienen helpotuksen huokauksen ja aloitan ansaitun lomani. Päässä surisee vielä paljon erinäistä sälää, mutta se rauhoittunee viikon mittaan. Otimme ystäväni kanssa eilen jo pienen ennakon lomaan ja tulimme samalla luoneeksi uusia, leppoisampia maanantairutiineja. Olkoon lomani täynnä kirpputoreja, hyviä unia, ulkona syötyjä lounaita sekä hartioita ja kehoa avaavaa bodybalancea. Tavoitteenani on kysyä itseltäni joka päivä mikä olisi kivaa ja tehdä sitä.

Näille säkkipimeille aamuille kaipaa silti lomastakin huolimatta paitsi helppoutta, myös vähän lohtua. Lohturuokakauden kuningatar on käden käänteessä valmistuva chia-vanukas ja itsetehty pikahillo vadelmista.

chiamousse_suklaamousse_gluteeniton_yellowmood (2)

Suklainen chia-vanukas

2 annosta

1 tlk (400 g) kookosmaitoa

1/2 dl tummaa kaakaojauhetta

1/2 dl chia-siemeniä

2 rkl hunajaa

Avaa jääkaappikylmä kookosmaitotölkki. Kaavi kulhoon jähmettynyt kookosmaito ja tölkissä kookosvesi (mousseen käytetään koko tölkin sisältö). Lisää joukkoon hunaja ja vatkaa vatkaimella tasaiseksi. Lisää joukkoon kaakaojauhe ja chia-siemenet. Anna moussen tekeytyä jääkaapissa puoli tuntia ennen syömistä. Valmista sillä aikaa vadelmahillo.

Vadelmahillo

2 annosta

1 1/2 dl vadelmia

1 rkl chia-siemeniä

2 tl hunajaa

Jos käytät pakastevadelmia, anna marjojen sulaa huoneenlämmössä. Sekoita vadelmien sekaan hunaja ja chia-siemenet. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 15 minuuttia ennen syöntiä.

chiamousse_suklaamousse_gluteeniton_yellowmood

Hyvanruoankirja Hannamari Rahkonen

Hyvän ruoan kirja

Hyvän ruoan kirja (Readme) sisältää yli kahdeksankymmentä vähähiilihydraattista ja ketogeenista reseptiä, joista suurin osa on suolaisia arkiruokia. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia, sokerittomia ja viljattomia – mutta ennen kaikkea isoilla mauilla ladattuja. Kirjoitin Hyvän ruoan kirjan tehdäkseni terveellisesti syömisestä helppoa, kaunista ja hauskaa, auttaakseni minimoimaan turhat köökkistressit ja vetämään mutkat suoriksi oikeissa kohdissa.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kirja tarjoaa yli 300 sivun verran kokonaisvaltaista taide-elämystä upeiden valokuvien, reseptien sekä tarinoiden muodossa. Opetan sinut hapattamaan kausivihanneksia, paistamaan kalan ja kanan oikeaan kypsyyteen, maksimoimaan vaatimattomien kasvisten maut marinoimalla, kuullottamaan ja yhdistelemään makuja uudella tavalla. Tutustu kirjaan tästä!

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Bruschetta-uunimunakas
Raikas pashakakku täynnä makua
Rapeapohjainen ketopizza
Taivaalliset raakasuklaakonvehdit pehmeällä täytteellä