Joko olet kokeillut Bullet Proof -rasvakahvia?

Maailmalla on kohistu jo muutamien vuosien ajan Bullet Proof -kahvista, eli rasvakahvista, joka on myös osa ketogeenista ruokavaliota. Tuotteen ja ilmiön on kehittänyt yhdysvaltalainen biohakkeri Dave Asprey, joka vannoo rasvakahvin hyötyjen nimeen.

_DSC0008

Mies on rakentanut Bullet Proofin ympärille kokonaisuuden, joka kattaa laajasti niin mielen kuin kehonkin hyvinvoinnin – kysymys ei ole vain kahvista, vaan kokonaisvaltaisesta elämäntavasta. Vaikka en aivan kaikkia Daven ajatuksia allekirjoitakaan, on hänellä silti todella hyviä pointteja artikkeleissaan. Daven paleohenkisiin ruokavaliosuosituksiin voi tutustua täällä.

Palataksemme tähän mustaan juomaan, mistä ihmeestä rasvakahvi sitten koostuu? Pääasiassa kahviin käytetään MCT-öljyä ja suolatonta luomuvoita tai gheetä, eli kirkastettua voita. MCT-öljy on palmuydinöljystä tai kookoksesta luonnollisin menetelmin eristetty keskipitkä rasvahappo, jonka sisältämät keskipitkät rasvahapot imeytyvät suoraan mahalaukusta porttilaskimon kautta maksaan. Tämä nopea prosessi mahdollistaa sen, että keho voi käyttää öljyn välittömästi energiaksi. MCT-öljy on termogeeni, joka lämmittää elimistöä sisältäpäin lisäten rasvanpolttoa ja energiankulutusta.

Tällaisia etuja Bullet Proof -rasvakahvilla kerrotaan olevan:

• Rasva heikentää kofeiinin imeytymistä, jolloin kofeiinia vapautuu elimistöön hitaasti ja vältyt kofeiinipiikiltä

• Daven hehkuttama Grass fed -voi sisältää lukemattomia ravintoaineita ja hän pitää raaka-ainetta superfoodina

• Antaa kylläisyyden tunteen ja pitää verensokerin tasaisena

• Vauhdittaa kehon rasva-aineenvaihduntaa

• MCT-öljy ja neitsytkookosöljy lisää ketoaineiden tuotantoa maksassa ja helpottaa ketoosiin pääsyä

• Sopii osaksi ketogeenista ruokavaliota varmentamaan riittävää rasvan saantia

bulletproof_kahvi_coffee_yellowmood

Bullet Proof -rasvakahvi

1 annos

1-2 dl  laadukasta kahvia
1 rkl MCT -öljyä
2 rkl suolatonta voita
vaniljajauhetta

Mittaa valmis kahvi, MCT-öljy ja suolaton luomuvoi tehosekoittimeesi. Sekoita noin 15-20 sekunnin ajan tai kunnes kahvin pinnalle muodostuu vaahto.

Kuten kahvin suhteen muutenkin, suosittelen nauttimaan Bullet Proof -kahvin aamulla. Olen todennut ainakin omalla kohdallani sen, ettei kehoni pidä näin isosta rasvamäärästä, jos yritän juoda sen iltapäivällä kun vatsassa on jo muutakin. Aamulla rasvakahvi tuntuu tekevän tehtävänsä, kun alla ei ole vielä ruokaa. Testaa mikä on sinulle sopiva määrä rasvaa ja mikä on paras ajankohta juoda Bullet Proof.

_DSC0035

Vinkit parhaan makuisen rasvakahvin valmistukseen:

• Osta kahvisi aina kokonaisina papuina

• Käytä vain luomutuotettuja kahvipapuja

• Säilytä kahvipavut (tai jauhe) pakastimessa, jotta kahvi pysyisi mahdollisimman tuoreena

• Jauha pavut juuri ennen käyttöä (tai jauhata pavut kahvikaupassa, jos sinulla ei ole kahvinjauhatuskonetta)

• Satsaa laadukkaaseen kahvinvalmistusvälineeseen kuten AeroPressiin

• Käytä valmistukseen suolatonta luomuvoita ja laadukasta MCT-öljyä

Juon itse kahvini pääsääntöisesti mustana, mutta silloin kun kaipaan pitkäkestoista energiaa tai kermaisuutta kahviini, valmistan itselleni Bullet Proofia. Voita ja MCT-öljyä sisältävässä kahvissa on todella pehmeä maku ja se pitää kylläisyyttä yllättävän kauan.

Oletko kokeillut Bullet Proof -kahvia? 

Instagram – @yellowmoodmedia

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

Kuvat Hannamari Rahkonen

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Kaisa

Kyllä, kokeiltu on ja tykkään kovasti. Bullet proofin jälkeen kahviloiden latet ja cappucinot maistuvat tosi ällöille ja liian makeille vaikka ei laittaisi mitään makeuttajaa. Juon bullettia yleensä iltapäivällä vähän niinkuin välipalana. Tosi hyvää ja toimivaa, suosittelen kokeilemaan. Täytyy joskus testata aamukahvinakin. Mukavaa viikonloppua :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Olipa hyvä ehdotus juoda Bullet Proof -kahvi välipalana! Voisin kuvitella, että varsinkin monet liikkujat hyötyisivät tästä, jos eivät ehdi syödä tarpeeksi ajoissa ennen kuin treenit alkavat. Energistä viikonloppua myös sinulle Kaisa :)

Vastaa
Jenni

Kyllähän tästä olen kuullut, mutta jäänyt vielä kokeilematta. Tykkään nimittäin aamukahvista kerman kera. ;) Juon vain aamuisin kahvia, iltapäivällä riittää ja maistuu musta tee maidolla ja illalla kamomilla teetä. Aero press on ollut haaveissa jo tovin, grynderi on jo hankittu ja nautin kovasti jauhatuksen tuoreudesta sekä tuoksun kokemisesta.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Tuoreen kahvin tuoksu on huumaava, sanoisin että oikeaa arjen luksusta :D Suosittelen kyllä tosi lämpimästi AeroPressiä, koska sillä saa mahdottoman hyvää kahvia ja kulkeepa putkilo helposti mukana matkoillakin :) Minä olen ennen tykännyt juoda espressoni kermalla, mutta tykkään Bullet proofista vielä enemmän.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Vegaaninen marjajäätelöraakakakku
Kanapata
Vihersalaatti ja sitruunavinegrette
Paahdettu marokkolainen kukkakaali ja minttutsatsiki