Ylellinen mustaherukkakakku

Kaamoksessa on puolensa. Sitä oppii kuin taikaiskusta arvostamaan jokaista pientä hetkeä, jolloin luonnonvaloa on tarjolla. Välillä havahdun siihen, että keltainen aurinko näkyy kodin seinillä. Noissa tilanteissa on läsnä aina spontaani riemastuminen, jota seuraa huudahdus; nääkkö, täällä paistaa aurinko!

Halusin jakaa yhden ihanan maistiaisen pimeän kaamoksen keskelle. Värikkäällä ruoalla, jos jollakin voi vähän energiatasoja ja hymyjä pilviin. Virkistäytyä ja voida hyvin.

raakaleivonnanABC_mustaherukkaraakakakku (2)


Mustaherukka on yksi lempimarjoistani, sillä sen vahva maku sopii mitä erilaisimpiin leivonnaisiin. Tämä kakku on sekoitus luonteikasta mustaherukkaa, kermatäytettä ja pehmeää hilloa.


Kermainen mustaherukkakakku

Gluteeniton, maidoton, munaton

20 cm vuoka

POHJA

3 dl kuivia cashewpähkinöitä
10 taatelia
1/2 tl jauhettua kardemummaa

MUSTAHERUKKATÄYTE

1 dl jähmettynyttä kookosmaitoa
1 dl cashewpähkinöitä
3/4 dl sulaneita mustaherukoita
3/4 dl neitsytkookosöljyä
1/2 dl hunajaa
2 tl lesitiinijauhetta

KERMATÄYTE

3 dl jähmettynyttä kookosmaitoa
1 1/4 dl neitsytkookosöljyä
3/4 dl hunajaa
1/2 dl lucuma-jauhetta
1/2 dl sitruunamehua
2 tl lesitiinijauhetta

MUSTAHERUKKAHILLO

1 dl mustaherukoita
1 rkl chia-siemeniä
1 rkl hunajaa

KORISTELUUN

1 dl pensasmustikoita
1/2 dl erytritolia

raakaleivonnanABC_mustaherukkaraakakakku

Pohja. Poista taateleista kivet. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen. Sekoita, kunnes taikina on tasaista. Levitä tasaiseksi kerrokseksi irtopohjavuokaan.

Mustaherukkatäyte. Sulata neitsytkookosöljy juoksevaksi vesihauteessa. Valuta jääkaappikylmästä kookosmaitotölkistä pois ylimääräinen neste. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi mousseksi. Levitä mustaherukkatäyte pohjan päälle.

Kermatäyte. Sulata neitsytkookosöljy juoksevaksi vesihauteessa. Valuta jääkaappikylmästä kookosmaitotölkistä pois ylimääräinen neste. Halkaise sitruunat ja purista tarvittava määrä mehua. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi mousseksi. Levitä täyte mustaherukkamoussen päälle.

Mustaherukkahillo. Anna mustaherukoiden sulaa huoneenlämmössä. Sekoita marjat, hunaja ja chia-siemenet tehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi. Annostele hilloa kermatäytteen päälle lusikalla. Sekoita täytettä halutessasi tikulla, jotta hillo sekoittuu kauniisti vaalean täytteen kanssa. Anna kakun hyytyä pakastimessa noin tunnin ajan. Koristele, tarjoile ja nauti.

Koristelu. Huuhtele pensasmustikat lävikössä ennen käyttöä. Kuivaa kevyesti pyyhkeellä. Pyöritä hieman kosteat mustikat erytritolissa ja lisää koristellut mustikat kakun päälle.

RaakaleivonnanABC_mustaherukkaraakakakku (6)


Raakaleivonnan ABC – e-kirjan avulla opit korvaamaan helposti ja hauskasti prosessoidusta sokerista, gluteeniviljoista ja maidosta valmistetut herkut. Kirjassa opetetaan raakaleipomisen perusperiaatteet, näytetään millaisia raaka-aineita on mahdollisuus käyttää ja kerrotaan miten raakaleivonnaisia voidaan valmistaa. Lisäksi kirja sisältää yli 40 herkullista reseptiä, joiden avulla pääset viemään oppimasi asiat heti käytäntöön ja tarjoamaan kehollesi parasta polttoainetta. Tilaa oma kirjasi tästä!

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Minna

Tuo hillo-ohje toimii varmasti vaikkapa mansikalla? Itse olen muutaman kerran tuskaillut, kun juuri pakastemansikan rakenne on ei-niin-kiva raakakakussa. Tuo hillo voisi olla ratkaisu tähän :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kyllä, hilloresepti toimii minkä tahansa marjan kanssa :)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Onnistuneet juhlat 5/6: Marjainen suklaakerroskakku
8 x maidoton jäätelö
Gluteeniton omenapiirakka
Pähkinättömät piparminttu-raakasuklaapatukat