Yellow Mood Yellow Mood mobiili
Jäätelöt

Yellow Moodin 9 x suosituinta kesäreseptiä

Ah, vihdoin virallinen kesäkausi on alkanut, vaikka säiden puolesta ei vielä hurratakaan. Veikkaan, että tässä vaiheessa moni on juuri jäänyt kesälomalle tai odottaa kuumeisesti lomapäivien alkamista – itse kuulun osittain tähän jälkimmäiseen komppaniaan ja siksi päätinkin koostaa teille pienen Survival Kitin kesän parempiin herkutteluhetkiin. Näillä helpoilla resepteillä onnistut takuuvarmasti ja pelastat niin lämpöiset illanistujaiset kuin sadepäivätkin!

1. Suussa sulava espressokakku

Tämä pähkinätön raakakakku ja sen moussemainen koostumus on koukuttanut jo herkuttelijan jos toisenkin! Kakun voi valmistaa myös ilman espressoa, jolloin saat suklaakakun. Nauti tuoreiden marjojen kanssa tai sellaisenaan.

2. Kesän helpoin raparperipiirakka

Superhelppo piiras syntyy latomalla päällekkäin raparperipaloja, mustikoita, sitruunankuorta, isoja kaurahiutaleita ja voi-hunajaseosta. Tämä resepti sopii erityisesti mökkiolosuhteisiin tai silloin, kun haluat nopeasti hyvää etkä jaksa kikkailla erikoisempien raaka-aineiden kanssa. Piiras maistuu parhaalta jäätelön kanssa!

3. Vesimeloni-kardemummasorbetti

Hellepäivien paras nesteyttäjä on suussa sulava vesimelonisorbetti. Huokoinen sorbetti sulaa suuhun ja viilentää ihanasti. Voit käyttää sorbettiin kardemumman sijasta myös tuoretta minttua ja muita kesäyrttejä.

4. Helppo kuningatarkakku

Suloisen pinkki semiraakakakku saa täyteläisyytensä kotimaisesta Puhtikaura-puuterista. Voit valmistaa kakun marjasekoituksen sijaan myös mansikoista tai vadelmista. Tämä kakku maistuu koko perheelle.

5. Salty Caramel -raakakakku

Salty Caramel -kakku on tuhdimpien suklaanautintojen ehdoton kunkku. Mehevä kaurakuori kätkee sisuksiinsa Salty Caramel -hilloa ja moussemaisen kevyttä suklaatäytettä. Kakkuresepti sopii myös pähkinäallergisille.

6. Marjainen suklaa-kerroskakku

Ihanan kerroskakun suklaapohja valmistuu nopeasti yhdellä paistokerralla. Sitruksinen vaahto kruunaa yhdessä tuoreiden marjojen kanssa koko komeuden. Kakku saa näyttää boheemilta ja keikkuvalta, kokeile siis joukkoon mieleisiä marjoja, hilloja tai kastikkeita!

7. Suklainen Naked Cake

Tämä tuhti suklaakakku säväyttää juhlapöydässä. Kokeile erilaisia koristelutekniikoita ja lisää väleihin halutessasi esimerkiksi chia-vadelmahilloa tai tuoreita marjoja!

8. Raw Key Lime -piiras

Sitrusfanit eivät voi ohittaa tätä raikasta raakapiirasta, joka on kaiken lisäksi myös pähkinätön. Limemousse saa kermaisuutensa avokadoista ja täytettä ympäröi ihana suklaareuna.

9. Suklaa-limekakku

Tiivis mutakakkumaisen mehevä suklaapohja, joka maistuu sellaisenaankin. Kikhernejauhon voi korvata myös muilla gluteenittomilla vaihtoehdoilla kuten riisijauholla tai mantelijauheella. Kauratuorejuustosta valmistettu limekuorrute raikastaa muutoin tuhdin suklaakakun.

>> Yellow Moodin lukijana saat jatkuvasti -10 % alennuksen kaikista Fitness First -tilauksistasi koodilla yellowmood <<

Fitness First tarjoaa laajan ja erittäin laadukkaan valikoiman ensiluokkaisia superfoodeja, gluteenittomia jauhoja, kuumentamattomia pähkinöitä, luomumausteita ja muita hyvinvointia tukevia tuotteita. Koodia voi käyttää toistuvasti ja siitä saa kertoa myös ystäville. Ostoksille pääset tästä.

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (1)
Jäätelöt, Kakut & piiraat, Reseptit

8 x maidoton jäätelö

Elokuu häämöttää jo nurkan takana, mutta vielä on hyvin aikaa yhdistää kuumien kesäpäivien tiimellykseen viilentäviä jäätelöitä – sellaisia, jotka valmistuvat ilman gluteenia, sokeria tai maitoa. Nämä jätskit jättävät olotilan virkeäksi, vaikka sortuisit santsaamaan, itse asiassa se on jopa suotavaa! Olkaa siis hyvät, tässä 8 x maidoton jäätelö:

Bananaicecream_vegan_glutenfree_yellowmood1

KAHDEN RAAKA-AINEEN HERKKUJÄÄTELÖ

Jos arjessasi tikittää armoton minuuttikello, kokeile tätä kahden raaka-aineen jäätelöä ja ylläty miten helppoa jäätelön tekeminen voikaan olla! Jäätelön maku on intensiivinen, joten et edes huomaa reseptistä puuttuvan gluteenia, lisättyä sokeria tai maitotuotteita. Mehevien banaanien ja paahdetun mantelisuolavoin liitto on järkkymätön.

nicecream_yellowmoodkitchen_hannamarirahkonen 0049

VADELMA-RUUSUJÄÄTELÖ

Kuvankauniissa jäätelössä on ihanan kermainen koostumus ja se valmistuu helposti ilman jäätelökonetta. Hienostuneessa maussa kohtaavat mehevä vadelma ja ruusuvesi, jotka muodostavat suorastaan juhlavan makuvaljakon.

nicecream-mangoicecream-glutenfree-dairyfree-yellowmoodkitchen 3

KAHDEN RAAKA-AINEEN MANGOJÄÄTELÖ

Yellow Moodin nimikkojäätelöksikin sopiva kesäfiksaationi valmistuu kahdesta raaka-aineesta ja maistuu kesälle. Koostumus on kermaisen pehmeä ja jäätelöstä voi tehdä myös pohjan ruokaisalle smoothie bowlille.

watermelon_rawicecream_hannamarirahkonen_paleorecipe1464

VESIMELONI-KARDEMUMMASORBETTI

Hellepäivän paras nesteyttäjä on sorbettimuotoon taiottu vesimeloni! Hedelmässä on täydellisen huokoinen ja ilmava rakenne sorbetin valmistamiseen. Koostumuksesta tulee ilmava ja suussa sulava.

raakajaatelo_yellowmood_hannamarirahkonen1-1.jpg

KOOKOKSINEN SUKLAAHIPPU-VADELMAJÄÄTELÖ

Tämä ihana jäätelö on sekoitus kermaista täyteläisyyttä, rouskuvaa suklaata ja vadelmien kirpeyttä. Nyt on paras aika käyttää jäätelöön kohmeisten pakastevadelmien sijaan tuoreita, itse kerättyjä marjoja.

raakajaatelo_mokkajaatelo_rawfood179

KOLMEN RAAKA-AINEEN MOKKAJÄÄTELÖ

Kahvin ystävät, huomio! Tämä kaffijäätelö on potentiaalinen paras kesäjätski -manttelin kantaja. Itse tehty ilmavan kuohkea ja kermainen jäätelö taltuttaa uhmakkaimmankin herkkuhampaan ilman maitoa, valkoista sokeria tai lisäaineita. Jäätelön valmistus on mutkatonta, fiini ei aina vaadi monimutkaisia reseptikoukeroita tai eksoottisten raaka-aineiden käyttöä.

rawicecream_raakajaatelo_rawfood167.jpg

SUKLAAKERMAJÄÄTELÖ

Jos olet etsinyt täydellistä maidotonta jäätelöä perinteisen kermajäätelön tilalle, kas tässä se on. Jäätelön pohja on valmistettu rasvaiseen kookosmaitoon, joka tekee jäätelöstä suussa sulavan. Kokeile sekaan pähkinöitä, taateleita tai muita mieleisiä raaka-aineita!

minttuleivos_halopieniaikuinen1_1

MINTTU-SUKLAAPUFFETIT

Perinteiset minttupuffetit vaviskoot näiden luomusten edessä. Olen ihastuttanut minttu-suklaapuffeteilla satoja raakaruokakurssieni oppilaita, joten suosittelen antamaan näille mahdollisuuden. Hyvispuffettien keksipohja on rouhea ja sisus suussasulavaa minttujäätelömoussea.

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (3)
Herkut, Jäätelöt, Reseptit

Kahden raaka-aineen mangojäätelö

nicecream-mangoicecream-glutenfree-dairyfree-yellowmoodkitchen 3nicecream-mangoicecream-glutenfree-dairyfree-yellowmoodkitchen 5nicecream-mangoicecream-glutenfree-dairyfree-yellowmoodkitchen 2

Kaikki lähti viattomasta huomiosta kaupan pakasteosastolla – kas, mangoakin saa kätevänä pakasteena. Nappasin heti mukaani kolme pussia aikeinani kokeilla jätskin tekemistä. Muistan tehneeni maidottomia mangojätskiä erityisesti vuoden 2012 kesällä (sekoitin sitä kookosmaidon kanssa ja lopputulos oli ihanan trooppinen), mutta sittemmin into hiipui. Liekö olin kyllästynyt mangojen kypsymisen odottelemiseen?

Kuluneen kesän tuoksinassa minulle on muodostunut aivan huomaamatta uusi – ja hyvin keltainen – aamupalarutiini. Kun havahtuu hamstraavansa viikosta toiseen pakastimensa täyteen mangopaloja ja silti ne kuluvat pikavauhtia, on kyseessä resepti, joka suorastaan vaatii tulla jaetuksi. Olkoonkin, että siinä on vain kaksi raaka-ainetta ja se on helppo kuin mikä!

nicecream-mangoicecream-glutenfree-dairyfree-yellowmoodkitchen 8nicecream-mangoicecream-glutenfree-dairyfree-yellowmoodkitchen 4

Mangojäätelö maistuu erityisesti niinä päivinä, kun helle on vienyt ruokahalun, mutta jotain pitäisi kuitenkin syödä. Pienellä tuunaamisella jäätelöstä saa myös oivan välipalapohjan. Kaavi jäätelö kulhoon ja lisää joukkoon mysliä, pähkinöitä tai muita haluamiasi lisukkeita.

Hämmästelen jatkuvasti miten jokin näin yksinkertainen voi olla niin koukuttavaa. On siis aika jakaa tämä yksinkertainen resepti myös teidän kanssanne, helppoja ohjeita kun olette toivoneet.

nicecream-mangoicecream-glutenfree-dairyfree-yellowmoodkitchen 7


MANGOJÄÄTELÖ

2 annosta

gluteeniton, maidoton, pähkinätön


300 g jäisiä mangokuutioita

1 iso banaani (huoneenlämpöinen, ei pakastettu)

Kuori ja pilko banaani. Lisää banaaninpalat tehosekoittimen kannun pohjalle ja kaada päälle jäiset mangokuutiot. Sekoita kunnes seos on tasaista ja pyöritä palloiksi heti. Jos sinulla on tampperi, käytä sitä nopeuttaaksesi jäätelön tekemistä. Muussa tapauksessa suosittelen sekoittamaan blenderissä ensin banaanit sileäksi, blendaamaan sen jälkeen mangokuutiot sileäksi 2-3 osassa ja sekoittamaan jäätelömassat kulhossa sekaisin.

Jos haluat puikkomuotoisia jäätelöitä, toimi näin: annostele jäätelömassa muotteihin, paina lusikalla ilmakuplat pois ja lisää tikku. Laita jäätelöt pakastimeen noin 15 minuutiksi ennen nauttimista, jotta jäätelö ehtii jäätyä muotoon.

nicecream-mangoicecream-glutenfree-dairyfree-yellowmoodkitchen 1nicecream-mangoicecream-glutenfree-dairyfree-yellowmoodkitchen 6

Leppoisia jäätelöhetkiä, vielä on kesää jäljellä!

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (4)
Herkut, Jäätelöt, Pähkinättömät, Reseptit

Mustikkajäätelö valkosuklaa-kardemummakastikkeella

nicecreambook_vanelja_nicecream_yellowmoodkitchen 3nicecreambook_vanelja_nicecream_yellowmoodkitchen 5nicecreambook_vanelja_nicecream_yellowmoodkitchen 6nicecreambook_vanelja_nicecream_yellowmoodkitchen 7

Kaunis Hyvän olon jäätelökirja on ilahduttanut tässä osoitteessa kovin ja tänään jaan kanssanne yhden lempireseptini kirjasta. Se kuuluu pikajäätelöiden kategoriaan ja valmistuu vaivattomasti, kunhan muistat laittaa banaaniviipaleet ajoissa pakastimeen. Jäätelön päälle valmistettava kastike jähmettyy ihanasti jäätelöpallon pinnalle ja viimeistelee täyteläisen makuisen makuelämyksen. Tykkään!

Onkohan marjojen ja hedelmien syöminen ollut milloinkaan näin helppoa?

nicecreambook_vanelja_nicecream_yellowmoodkitchen 8


MUSTIKKAJÄÄTELÖ VALKOSUKLAA-KARDEMUMMAKASTIKKEELLA

2 annosta

resepti on Hyvän olon jäätelökirjasta

maidoton, gluteeniton, pähkinätön, sokeriton


1 dl täysirasvaista kookosmaitoa (jäähdytetty yön yli jääkaapissa)

2 pakastettua kypsää banaania

2 dl kotimaisia mustikoita

½ tl vaniljauutetta (omastani puuttui)

loraus kotimaista luomuhunajaa tai muuta makeutusta, jos tarpeen (itse käytin ½ rkl)

½ tl kardemummaa (oma lisäys)

Avaa kookosmaitotölkki ja kaavi desilitran verran valkoista, paksua ainesta tehosekoittimeen. lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Saatat joutua kaapimaan tehosekoittimen laitoja lusikalla muutaman kerran ennen kuin massa sekoittuu. maista, ja lisää makeutusta, jos tarpee. Annostele jäätelö kulhoihin (kaada päälle valkosuklaa-kardemummakastiketta) ja nauti!

nicecreambook_vanelja_nicecream_yellowmoodkitchen 9

Kastike

1 dl raastettua kaakaovoita

½ dl kookosvoita (tai cashewvoita tai 1 dl cashewpähkinöitä)

½ dl täysirasvaista kookosmaitoa

1-3 rkl kotimaista luomuhunajaa

½ tl vaniljauutetta

½ tl jauhettua kardemummaa

Sulata kaakaovoi pienessä kattilassa matalalla lämmöllä. Lisää sula kaakaovoi sekä muut ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Maista, ja lisää makeutusta tai mausteita, jos tarpeen. Tarjoile mustikkajäätelön kanssa.

nicecreambook_vanelja_nicecream_yellowmoodkitchen 4

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone
Jäätelöt, Pähkinättömät, Reseptit

Vadelma-ruusujäätelö

nicecream_vegan_dairyfree_icecream (7)NICECREAM_icecream_vegan_glutenfree (1)NICECREAM_icecream_vegan_glutenfree (2)NICECREAM_icecream_vegan_glutenfree

Kotistudion ikkunoista näkyy vauvansininen taivas, valkoisia hattarapilviä ja valtavana kimmeltävä aurinko, joka saa kodin kylpemään valossa. Ikkunoista katsellessa voisikin helposti erehtyä kuvittelemaan, että nyt on jo kesä. Ulko-oven avatessa edessä on kuitenkin vielä kylmä ilma ja lumipenkkoja toisensa jälkeen. Ai että miten kaipaankaan salaista hiekkarantaamme, auringon lämpöä iholla, liplattavaa vettä, kuumaa hiekkaa ja nopeasti sulavia jäätelötötteröitä. Pohjoisen lyhyttä, mutta sitäkin intensiivisempää kesää, joiden yössä ei aurinko laske ja jotka ovat avoinna seikkailuille.

Viime viikon harmaus oli sen verraan luotaantyöntävä kokemus, että kesän kaipuu valtasi mielen tyystin. Ikävää oli hellitettävä, ja niinpä viikonloppuna syntyi pieniä ihmeitä keittiön puolella. Eikö teistäkin kesä korreloi suoraan jätskitötteröiden kanssa?

nicecream_vegan_dairyfree_icecream (5)nicecream_vegan_dairyfree_icecream (3)nicecream_vegan_dairyfree_icecream (9)

Tämän hetken addiktioni vadelmiin ei ota hellittääkseen, mutta sehän ei haittaa. Kuvankauniissa jäätelössä on ihanan kermainen koostumus ja se valmistuu helposti ilman jäätelökonetta. Hienostuneessa maussa kohtaavat mehevä vadelma ja ruusuvesi, jotka muodostavat sellaisen makuvaljakon, etten heti keksi parempaa. Kas tässä hieman oodia tötterömuodossa sinulle, kesä 2016, sua odotellaan jo saapuvaksi!

nicecream_vegan_dairyfree_icecream (10)


VADELMA-RUUSUJÄÄTELÖ

6 jäätelöpalloa

gluteeniton, maidoton, soijaton, munaton ja sokeriton


1/2 dl liotettuja cashewpähkinöitä

1,2 dl jäisiä vadelmia

1/2 dl neitsytkookosöljyä

2 1/2 dl kookosmaidon paksua osaa

10 taatelia

2 tl ruusuvettä (Steenbergs)

Sulata neitsytkookosöljy juoksevaksi vesihauteessa. Mittaa kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes jäätelömassa on samettisen tasaista. Kaada jäätelö 20 x 15 cm vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Levitä jäätelö tasaiseksi kerrokseksi ja laita pakastimeen kahdeksi tunniksi. Sekoita massaa 30 minuutin välein. Sitten vain pallonpyöritykseen ja voffelin rouskutukseen!

nicecream_vegan_dairyfree_icecreamnicecream_vegan_dairyfree_icecream (6)

 

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (0)
Herkut, Jäätelöt, Reseptit

Instagram

  • Thank you Lisbon what a pleasure it was  Canthellip
  • Last day at Lisbon tomorrow morning we have early flighthellip
  • This is where the fresh wind blown air tastes saltyhellip
  • In love with Portugal and its happy people hot sunhellip
  • Summer vibes w tuomasyellowmood  Two nights until a hellip
  • Now at the Yellow Mood 40 questions  answers abouthellip
  • Soft pink house with beautiful architect and a rainy sundayhellip
  • Have you tried Yellow Moods airy chocolate raw cake? Ithellip
  • Last weekend of May  Ill spent mine at photographyhellip

Yellow moodin juttuarkisto