Helppo kuningatarkakku

Yhteistyössä Puhtikaura.

puhtikaura-yellowmoodkitchen-raakakakku-hannamarirahkonen 2puhtikaura-yellowmoodkitchen-raakakakku-hannamarirahkonen 3puhtikaura-yellowmoodkitchen-raakakakku-hannamarirahkonen 8puhtikaura-yellowmoodkitchen-raakakakku-hannamarirahkonen 7

Kesäiset kelit ovat palanneet takaisin ja sitä sietää juhlistaa kakulla, vai mitä?

Kakkuja syntyy meillä harva se viikko, mutta sain tälle viikolle erityisen hyvän syyn kehitellä uutta reseptiikkaa, kun sain haasteen osallistua reseptikilpailuun ja käyttää siinä minulle entuudestaan tuntematonta Puhtikaura-puuteria. Ai mikä, mietin itsekin aluksi. Koska kaura kuuluu omaankin ruokavalioomme aina silloin tällöin, otin uudenlaisen tuotteen mielenkiinnolla kokeiluun. Puhtikaura on lopulta hyvin yksinkertainen tuote, mutta sitäkin monikäyttöisempi raaka-aine niin smoothieisiin kuin vähän parempiin jälkiruokiinkin.

Puhtikaura on korkeassa lämpötilassa ja kovassa paineessa esikypsennettyä kauraa, joka on jauhettu puuterimaisen hienoksi jauheeksi. Koostumuksen etu onkin se, että jauhe on heti käyttövalmista. Kaurapuuterissa on runsaasti kuituja ja se sitoo hyvin nesteitä, jonka vuoksi ensimmäinen resepti-ideani liittyi – mihinpä muuhunkaan – kuin kakkujen täytteeseen. Pohdin josko kaurapuuterilla saisi korvattua hieman eksoottisemmat ja kalliimmat sidosaineet kuten chia-siemenet, kaakaovoin tai pähkinät. Ja onnistuihan se, ensiyrittämällä! Kaurapuuteri tuo kakkuihin lempeän ja pehmeän koostumuksen ja taittaa erinomaisesti kirpeiden marjojen makua.

Kehittelemäni kuningatarkakku on lempeän marjainen ja helposti valmistettava semiraakakakku, joka maistuu koko perheelle. Se pitää muotonsa myös lämpöisellä kelillä, joskin veikkaan ettei sitä tee mieli ihastella vain kakkuvadilta, vaan korjata parempiin suihin.

puhtikaura-yellowmoodkitchen-raakakakku-hannamarirahkonen 1puhtikaura-yellowmoodkitchen-raakakakku-hannamarirahkonen 6


KUNINGATARKAKKU

18 cm irtopohjavuoka 

8 annosta

maidoton, soijaton, munaton


Pohja

2 ½ dl manteleita (tai muita pähkinöitä)

10 taatelia

½ dl lucuma-jauhetta (valinnainen)

¼ tl hienoa merisuolaa

Poista taateleista kivet. Mittaa kaikki raaka-aineet tehosekoittimen kannuun tai monitoimikoneeseen ja sekoita, kunnes pohjataikina on tasainen. Tasoita leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi levyksi. Jos haluat valmistaa pohjan ilman pähkinöitä, käytä manteleiden tilalta 3 dl kookoshiutaleita tai kaurahiutaleita.

Kuningatartäyte

2 ½ dl kuningatar-marjasekoitusta (sulatettuna)

15 taatelia

1 dl puhtikaurapuuteria (tai kaurajauhoa)

3 dl kookosmaitoa

¾ dl neitsytkookosöljyä

½ tl vaniljajauhetta

Mittaa marjat pieneen kulhoon ja anna niiden sulaa pehmeiksi. Poista taateleista kivet. Avaa kookosmaitotölkki, valuta pois ylimääräinen neste ja käytä reseptiin vain kookosmaidon paksu osa. Sulata kookosöljy vesihauteessa juoksevaksi. Mittaa tehosekoittimen kannuun taatelit, marjat, puhtikaura, kookosmaito ja vaniljajauhe. Sekoita tasaiseksi. Lisää viimeisenä joukkoon sula kookosöljy ja sekoita kevyesti joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja levitä tasaiseksi lusikalla.

Koristeluun

tuoreita vadelmia, pensasmustikoita ja kirsikoita

Painele täytteen joukkoon kokonaisia kuusi isoa vadelmaa ja 10 isoa pensasmustikkaa. Tasoita täytteen pinta lusikalla. Laita kakku pakastimeen noin tunniksi tai jääkaappiin kahdeksi tunniksi. Koristele tuoreilla kirsikoilla, vadelmilla, pensasmustikoilla ja kesäkukilla.

puhtikaura-yellowmoodkitchen-raakakakku-hannamarirahkonen 4puhtikaura-yellowmoodkitchen-raakakakku-hannamarirahkonen 9

Sievä kakku on parhaimmillaan ulkoilmassa ja hyvässä seurassa nautittuna!

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Sesongin ihanin herkku, raparperipiirakka
Kermainen omenahyve
Tuplasuklaa-vadelmakakku
Tehokas DIY-suolasuihke