Yellow Mood Yellow Mood mobiili
Herkut

Kesän helpot: vegaaninen marjajäätelöraakakakku

Hellettä, vihdoinkin!

Lämpöaaltoa on houkuteltu saapuvaksi kaikilla mahdollisilla kesäkonsteilla aina yön pikkutuntien hippaleikeistä grillaamiseen ja frisbeegolfista hiiliviiksien piirtämiseen. Ihanat, ihanat kesäpäivät ovat kuluneet ystävien seurassa ja valuneet ohi sellaisessa flow-tilassa, etten enää edes yritä muistaa mikä viikonpäivä on meneillään, numeroista nyt puhumattakaan.

Köökissä on menty aidan matalimman riman alta, mausta tinkimättä. Vegaaninen marjajäätelökakku on yksi kesän suosikeista – niin helppoa, että tekisi melkein mieli tirauttaa pieni onnenkyynel.

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (0)
Herkut, Jäätelöt, Pähkinättömät, Reseptit

Kesän helpot: trooppinen nice cream

Rakastan kypsiä hedelmiä, näin kesäaikaan etenkin pakastetussa muodossa. Jäin viime kesänä totaalisen koukkuun kermaiseen kahden raaka-aineen mangojätskiini, jonka pohjalta syntyi summer 2017 edition, johon hedelmiä on käytetty entistä enemmän.

Jos kermainen hedelmäsorbetti tuntuu houkuttelevalta, ei tarvitse tehdä muuta kuin heittää tehosekoittimeen kolmea eri hedelmää, surauttaa tasaiseksi, pyörittää palloiksi ja nauttia heti. Viitseliäimmät sulattavat jäätelön päälle suklaakastiketta tai muita lisukkeita.

Löydät reseptin herkulliseen trooppiseen hedelmäjätskiin Sugar Helsingin saitilta.

Lue myös:

9 x gluteeniton kasvisruoka

Välimerellinen salaatti

Paahdetut parmesan-juuresranskalaiset

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (0)
Herkut, Jäätelöt, Pähkinättömät, Reseptit

Taivaalliset raakasuklaakonvehdit pehmeällä täytteellä

Kaupallinen yhteistyö Urtekram ja Asennemedia.

Hyvää huomenta ja alkavaa uutta viikkoa, toivottavasti aurinko paistaa sielläkin missä sinä olet! Maaliskuun ensimmäinen viikonloppu oli suoraan kuin jostain satumaailmasta: herätyskellona toimi silmiin paistava aurinko ja ilmassa väreili tuhansittain kimaltelevia lumihiutaleita. Sunnuntaiaamun extempore-ajatus syntyi yksissä tuumin ja päätimme lähteä keskelle metsää pienelle fatbike-retkelle. Saimme mukaamme vielä muutaman hyvän ystävämme ja paketti oli valmis.

Onnistuimme alkuhuumassa kruisaillessamme eksymään epävirallisille (ja haastaville) reiteille ja kaaduimme lukemattomia kertoja, onneksi vastassa oli pehmeä lumi. Yritimme möngertää ylös korkean lumipenkan uumenista niin voimalla kuin pienistä naisista lähti, mutta nauruhan moisessa upotuspelissä tuli! Pitkähkön pinnistelyn ja ylämäkikävelyn jälkeen löysimme tiemme vihdoin viralliselle reitille. Vauhdin hurma vei mukanaan metsän mutkissa. Se ihana rauha, lumikiteiden välke valoa vasten sekä jättimäisten lumisten kuusien välistä siivilöityvä kultainen auringonpaiste ei unohdu koskaan.

Ulkoilma tekee niin hyvää, varsinkin kun siihen yhdistää ystävät ja luonnon. Kotiin tullessa oli kiva suunnata jääkaapille, jossa odotti vuorellinen edellispäivänä valmistamiani raakasuklaakonvehteja. Ovat mieheni mielestä kuulemme ihan älyttömän hyviä ja saanen sanoa olevani ihan samaa mieltä! Jos mielit aloittaa viikon makeasti (kukapa ei), löytyy kuvissa esiintyvä herkkuresepti tästä alta.

Sain Urtekramilta haasteen kehitellä mitä tahansa heidän kurpitsansiemenvoistaan ja sehän ei ollut vaikeaa, sillä täällä puhuu nainen, joka on paahdettujen pähkinä- ja siemenvoiden ylin ystävä. Maistoin kurpitsansiemenvoita nokarellisen ja visio oli heti selkeänä mielessä: kotikeittiöön oli pystytettävä suklaatehdas.

Konvehtien pehmeyden ja täyteläisyyden salaisuus on maitosuklaamainen kuori ja pehmeä sisus, jossa on ainoastaan kurpitsansiemenvoita. Voissa on ainoastaan kurpitsansiemiä ja Himalajan suolaa, mutta vähintään yhtä tärkeä juttu maun kannalta on se mitä siemenille on tehty ennen jauhamista. Paahtaminen tekee ihmeitä niin kasviksille kuin siemenillekin, ja juuri tästä syystä voi on silkkaa herkkua. Tätä tekisi mieli lusikoida suuhunsa sellaisenaan, lisätä aamupuuroon, smoothieen, leivän päälle ja niin, myös konvehteihin.

Suklaamassan maitomaisuus syntyi käyttämällä raakakaakaomassan joukossa samettisen pehmeää kookosmannaa. Jos kaapeistasi ei löydy tätä kyseistä raaka-ainetta, voit korvata sen esimerkiksi haluamallasi pähkinävoilla, neitsytkookosöljyllä tai kookosvoilla. Jälkimmäinen tekee koostumuksesta luonnollisesti kovemman, mutta silloin konvehti toisaalta säilyttää koostumuksensa huoneenlämmössäkin. Myös kookospalmusokerin voi korvata hunajalla. Suklaamassa toimii myös muiden täytteiden kanssa, reippaasti vain kokeilemaan erilaisia variaatioita!


TÄYTETYT RAAKASUKLAAKONVEHDIT


n. 25 konvehtia

1 1/2 dl raastettua kaakaomassaa

1 dl kookosmannaa (tai öljyä)

3/4 dl kookossokeria

1 tl vaniljauutetta (valinnainen)

sormisuolaa

1/2 prk Urtekramin kurpitsansiemenvoita

Raasta kaakaomassa (tai jos se on yhtä pientä kuin kuvissani näkyvä valmis massa, voit siirtyä suoraan muihin vaiheisiin). Mittaa kattilan pohjalle vettä ja lämmitä kiehuvaksi. Lisää kattilan päälle metallinen kulho, johon olet mitannut kaakaomassan, kookosmannan ja kookossokerin. Anna seoksen sulaa. Lisää viimeiseksi vaniljauute ja sekoita vielä vispilällä sekaisin.

Jos haluat suklaamassasta huippusileän, kaada seos vielä tehosekoittimen kannuun ja sekoita, kunnes koostumus on silkkinen.

Suklaakuoren valmistus:

Aseta kaksi silikonista suklaakonvehtimuottia leikkuulaudan päälle. Kaada suklaamassaa muotteihin siten, että konvehtien pinta täyttyy, ja kaada suklaamassa takaisin kulhoon. Konvehtien pohjalle saa jäädä pieni kerros suklaamassaa. Laita muotit pakastimeen voin viideksi minuutiksi. Tällä tavalla konvehteihin saadaan sievä suklaakuori.

Suklaakonvehtien täyttö:

Lusikoi pieni nokare kurpitsansiemenvoita jokaisen konvehdin keskelle ja kaada päälle suklaamassaa, kunnes konvehdin pinta tulee vastaan. Taputa leikkuulautaa pöytää vasten muutamia kertoja, jotta ilmakuplat saadaan pois. Laita konvehdit pakastimeen noin 10 minuutiksi. Irrota konvehdit muotista ja ripottele pinnalle vielä sormisuolaa.

Säilytetään kylmässä ja nautitaan hyvien ystävien seurassa.

Lempeää viikkoa!

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (2)
Herkut, Reseptit

Gluteenittomat kardemummaletut

No niin toverit, mäenlaskupullan helpompi versio olisi tässä!

Ryhdyin oman elämäni lettutorninaiseksi, kun en löytänyt kaupasta kunnon laskiaispullaa eikä aika riittänyt itse leipomispuuhiinkaan. Somat kardemummaletut ovat yhtä meheviä kuin tuore pulla ja väliin voi laittaa kerman lisäksi hilloa tai mantelimassaa, ihan kummasta nyt sattuu tykkäämään enemmän. Itse suuntaan kaikista mieluiten lusikka ojossa hillopurkin äärelle, mantelimassa kun ei ole onnistunut vielä luikertelemaan lempimakujeni joukkoon.

Löydät gluteenittomien kardemummalettujen ohjeen Sugar Helsingin lempiruokaa-osiosta, joka on pullollaan muitakin helppoja sekä suloisia ohjeita suolaisen ja makeannälkään!

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (0)
Brunssi, Herkut, Reseptit

Vuoden 2016 suosituimmat reseptit

Vielä yksi katsaus menneeseen vuoteen, herkullisessa muodossa tietysti!

Viime vuonna tuli kehiteltyä roppakaupalla loistavia uusia reseptejä, jotka ovat kuulemani mukaan päässeet monen muunkin kokkailijan luottoreseptien joukkoon. Mikään muu uutinen ei ole yhtä ilahduttavaa näin reseptionistan näkökulmasta. Kokosin tähän alle 20 eniten luettua luomustani, mukana on niin suolaista kuin makeaakin syötävää. Olkaahan hyvät!

hannamari_rahkosen_linssikeitto_joka_maistuu_koko_perheelle-5puhtikaura-yellowmoodkitchen-raakakakku-hannamarirahkonen 6

2 raaka-aineen herkkujäätelö. Vuoden yllättäjä oli yksinkertaisin resepti, joka Yellow Moodissa on koskaan nähty. Eikä sillä, tämä ON vähän liiankin helppoa ja hyvää. Oodi solamantelivoille ja banaanille!

Yellow Moodin hurmaava linssikeitto. Vuodesta toiseen linssikeitto pitää mainettaan yllä. Julkaisin loppuvuodesta päivitetyn version keiton reseptistä uusine kuvineen ja keitto singahti siitä huolimatta vuoden toiseksi luetuimmaksi reseptiksi. Keittoa on kuvailtu sanoilla taivaallinen, koukuttava ja paras kasvisruoka. Olen täysin samaa mieltä.

Helppo kuningatarkakku. Ah, kesän kaunein kakku pääsi hänkin palkintosijoille. Pehmeä koostumus, helpot ja yksinkertaiset raaka-aineet – siinäpä tämän ihanan raakakakun salaisuus.

Kahden raaka-aineen mangojäätelö. Helppous on selkeästi ollut vetävä trendi, siitä kertoo viime kesän koukutusresepti. Söin jäätelöä parhaimmillaan aamupalaksi, välipalaksi ja iltapalaksi.

Suussa sulava espressoraakakakku. Nimikkokakkuni breikkaamisesta olen tajuttoman ylpeä. Juuri tällaisen luottoreseptin jokainen tarvitsee kenkuille päiville ja mutkattomalle leivonnalle. Raakakakku on pähkinätön, gluteeniton ja maidoton, joten se sopii miltei kaikenlaisille syöjille.

urtekram_carrotporridge_yellowmoodkitchenItalian Vegetable Pie (glutenfree) by Yellow Mood Kitchen

Paahdettu kurpitsalinssikeitto. Yhteistyönä kehittämäni lämmin soppa varasti puolisoni ja ystävieni sydämet, näköjään myös teidän. Keitto saa upean makunsa uunissa paahdetuista kasviksista ja täyteläisyytensä linsseistä sekä kookosmaidosta. Hyvää, täyttävää ja erittäin herkullista.

Suklaa-limekakku. Mutakakkuhan se on aina mielessä. Koostumus on lähes identtinen originaalin mutakakun kanssa, tämä tosin valmistuu ilman maitotuotteita tai valkoista sokeria ja kuorrutetaan asianmukaisesti täyteläisellä limekuorrutteella sekä suklaakastikkeella.

Suklaa-banaanikeksit maapähkinävoikreemillä. Kun samassa taloudessa asustelee maapähkinäfani ja ihminen, joka lähestulkoon inhoaa maapähkinöitä, on pienelle siedätyshoidolle ollut tarvetta. Vaikken maapähkinän ylin ystävä tule koskaan olemaan, näissä kekseissä on sitä jotain!

Porkkanakakkupuuro uunissa. Arki tai viikonloppu, uunipuurot ovat pop. Etenkin, jos ne maistuvat porkkanakakulle ja tarjoillaan sitruskreemin kanssa.

Italialainen tomaattipiiras. Yllätyspiknik kuljetti puiston sijaan parvekkeelle, kiitos sateen. Gluteeniton tomaattipiiras oli silti melkoinen menestys. Reseptissä on ohje myös herkulliseen vihersalaattiin ja sitruunavinaigretteen.

gluteeniton-omena-naked-cake-12glutenfree_chocolatecake_yellowmoodkitchen

Helppo mustikkapaistos. Kesällä leipominen huvitti tasan simppeleiden kokeilujen verran. Mustikkapaistos oli marjankeruuajan suosikkijälkkäri, jota tehtiin niin täällä kotona kuin ystävien mökilläkin.

Mausteinen omena naked cake. Jos sinulla on aikaa, rakastat kinuskia, omenahilloa, mehevää kakkupohjaa ja kanelinmakuista kuorrutetta, tämä on kuin tehty sinulle. Ihana, ihana kakku.

Marjainen suklaakerroskakku. Kaikkien boheemien, villien ja mehevien kakkujen ystävät, hoi! Tätä juhlapöytäsi huutaa täytteekseen tylsien ja perinteisten kermakakkujen sijaan. Kakussa on mehevä suklaapohja ja suussasulava vaahto, joka saa raikkautensa sitruunankuoresta.

Raparperipaistos. Mustikkapaistoksen reseptillä tehty raparperipiiras oli kesän toinen vakioherkku. Paistoksessa on mukana myös sitruunankuorta ja vähän mustikkaa.

Vadelmaruusujäätelö. Hienostuneisiin jäätelöhetkiin sopii ruusuvesi, joka on vadelman kanssa match made in heaven. Kermainen jäätelö on maidoton ja gluteeniton.

tuoretomaattipasta-gluteenitonpasta-urtekram-hannamarirahkonen-1yrttisuola-resepti-herbsalt-yellowmoodkitchen 3

Tuoretomaattipasta. Arkiruokien aateliksi on noussut viime vuonna pastat, koska löysin maailman parhaan gluteenittoman riisipastan. Kesällä tehtiin ensimmäiset tuoretomaattipastat oman parvekkeen antimista, myöhemmin turvauduttiin kaupan meheviin kirsikkatomaatteihin.

Mehevä suklaa-mascarponekakku. Loppuvuoden innovaatio, jossa on niin suussasulava kakkupohja, etten meinannut itsekään uskoa. Vaniljauutteella maustettu mascarponekerros raikastaa ihanasti makeaa suklaata.

Suklaa-mansikkamaitosmoothie. Kaamos ja sokerikoukku meinasi nujertaa, vaan minäpä keksin reippaana tyttönä välipalan, joka peittoaa karkkipussit 100-0.

Gluteenittomat suklaamuffinssit. Vuoden hitti sekä omassa että ystävieni keittiöissä! On mehevää, siitä ei ole kahta kysymystäkään.

Taivaallisen hyvä yrttisuola. Kesällä yrttisato paisui ja mietin mitä noista ihanista mauista kehittelisin. Tämä yrttisuola on helppo tehdä itse ja kaunis vaikka lahjana annettavaksi.

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (0)
Herkut, Reseptit

Instagram

  • Summertime sadness  a guest who visits always at Augusthellip
  • Remember despite how open peaceful and loving you attempt tohellip
  • August  evenings are turning darker air gets a bithellip
  •  Cloudberry season still going strong  yellowmoodsummer cloudberry
  • Monday  double espresso 55 yellowmoodkitchen coffeeoclock
  • Organic skincare  simple yet high quality formulas  missionhellip
  • My element yellowmoodsummer
  • Wish I had now a piece of this super luscioushellip
  • Take me to the leanto  into the woods yellowmoodsummerhellip

Yellow moodin juttuarkisto