Yellow Mood Yellow Mood mobiili
Herkut

Taivaalliset raakasuklaakonvehdit pehmeällä täytteellä

Kaupallinen yhteistyö Urtekram ja Asennemedia.

Hyvää huomenta ja alkavaa uutta viikkoa, toivottavasti aurinko paistaa sielläkin missä sinä olet! Maaliskuun ensimmäinen viikonloppu oli suoraan kuin jostain satumaailmasta: herätyskellona toimi silmiin paistava aurinko ja ilmassa väreili tuhansittain kimaltelevia lumihiutaleita. Sunnuntaiaamun extempore-ajatus syntyi yksissä tuumin ja päätimme lähteä keskelle metsää pienelle fatbike-retkelle. Saimme mukaamme vielä muutaman hyvän ystävämme ja paketti oli valmis.

Onnistuimme alkuhuumassa kruisaillessamme eksymään epävirallisille (ja haastaville) reiteille ja kaaduimme lukemattomia kertoja, onneksi vastassa oli pehmeä lumi. Yritimme möngertää ylös korkean lumipenkan uumenista niin voimalla kuin pienistä naisista lähti, mutta nauruhan moisessa upotuspelissä tuli! Pitkähkön pinnistelyn ja ylämäkikävelyn jälkeen löysimme tiemme vihdoin viralliselle reitille. Vauhdin hurma vei mukanaan metsän mutkissa. Se ihana rauha, lumikiteiden välke valoa vasten sekä jättimäisten lumisten kuusien välistä siivilöityvä kultainen auringonpaiste ei unohdu koskaan.

Ulkoilma tekee niin hyvää, varsinkin kun siihen yhdistää ystävät ja luonnon. Kotiin tullessa oli kiva suunnata jääkaapille, jossa odotti vuorellinen edellispäivänä valmistamiani raakasuklaakonvehteja. Ovat mieheni mielestä kuulemme ihan älyttömän hyviä ja saanen sanoa olevani ihan samaa mieltä! Jos mielit aloittaa viikon makeasti (kukapa ei), löytyy kuvissa esiintyvä herkkuresepti tästä alta.

Sain Urtekramilta haasteen kehitellä mitä tahansa heidän kurpitsansiemenvoistaan ja sehän ei ollut vaikeaa, sillä täällä puhuu nainen, joka on paahdettujen pähkinä- ja siemenvoiden ylin ystävä. Maistoin kurpitsansiemenvoita nokarellisen ja visio oli heti selkeänä mielessä: kotikeittiöön oli pystytettävä suklaatehdas.

Konvehtien pehmeyden ja täyteläisyyden salaisuus on maitosuklaamainen kuori ja pehmeä sisus, jossa on ainoastaan kurpitsansiemenvoita. Voissa on ainoastaan kurpitsansiemiä ja Himalajan suolaa, mutta vähintään yhtä tärkeä juttu maun kannalta on se mitä siemenille on tehty ennen jauhamista. Paahtaminen tekee ihmeitä niin kasviksille kuin siemenillekin, ja juuri tästä syystä voi on silkkaa herkkua. Tätä tekisi mieli lusikoida suuhunsa sellaisenaan, lisätä aamupuuroon, smoothieen, leivän päälle ja niin, myös konvehteihin.

Suklaamassan maitomaisuus syntyi käyttämällä raakakaakaomassan joukossa samettisen pehmeää kookosmannaa. Jos kaapeistasi ei löydy tätä kyseistä raaka-ainetta, voit korvata sen esimerkiksi haluamallasi pähkinävoilla, neitsytkookosöljyllä tai kookosvoilla. Jälkimmäinen tekee koostumuksesta luonnollisesti kovemman, mutta silloin konvehti toisaalta säilyttää koostumuksensa huoneenlämmössäkin. Myös kookospalmusokerin voi korvata hunajalla. Suklaamassa toimii myös muiden täytteiden kanssa, reippaasti vain kokeilemaan erilaisia variaatioita!


TÄYTETYT RAAKASUKLAAKONVEHDIT


n. 25 konvehtia

1 1/2 dl raastettua kaakaomassaa

1 dl kookosmannaa (tai öljyä)

3/4 dl kookossokeria

1 tl vaniljauutetta (valinnainen)

sormisuolaa

1/2 prk Urtekramin kurpitsansiemenvoita

Raasta kaakaomassa (tai jos se on yhtä pientä kuin kuvissani näkyvä valmis massa, voit siirtyä suoraan muihin vaiheisiin). Mittaa kattilan pohjalle vettä ja lämmitä kiehuvaksi. Lisää kattilan päälle metallinen kulho, johon olet mitannut kaakaomassan, kookosmannan ja kookossokerin. Anna seoksen sulaa. Lisää viimeiseksi vaniljauute ja sekoita vielä vispilällä sekaisin.

Jos haluat suklaamassasta huippusileän, kaada seos vielä tehosekoittimen kannuun ja sekoita, kunnes koostumus on silkkinen.

Suklaakuoren valmistus:

Aseta kaksi silikonista suklaakonvehtimuottia leikkuulaudan päälle. Kaada suklaamassaa muotteihin siten, että konvehtien pinta täyttyy, ja kaada suklaamassa takaisin kulhoon. Konvehtien pohjalle saa jäädä pieni kerros suklaamassaa. Laita muotit pakastimeen voin viideksi minuutiksi. Tällä tavalla konvehteihin saadaan sievä suklaakuori.

Suklaakonvehtien täyttö:

Lusikoi pieni nokare kurpitsansiemenvoita jokaisen konvehdin keskelle ja kaada päälle suklaamassaa, kunnes konvehdin pinta tulee vastaan. Taputa leikkuulautaa pöytää vasten muutamia kertoja, jotta ilmakuplat saadaan pois. Laita konvehdit pakastimeen noin 10 minuutiksi. Irrota konvehdit muotista ja ripottele pinnalle vielä sormisuolaa.

Säilytetään kylmässä ja nautitaan hyvien ystävien seurassa.

Lempeää viikkoa!

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (2)
Herkut, Reseptit

Gluteenittomat kardemummaletut

No niin toverit, mäenlaskupullan helpompi versio olisi tässä!

Ryhdyin oman elämäni lettutorninaiseksi, kun en löytänyt kaupasta kunnon laskiaispullaa eikä aika riittänyt itse leipomispuuhiinkaan. Somat kardemummaletut ovat yhtä meheviä kuin tuore pulla ja väliin voi laittaa kerman lisäksi hilloa tai mantelimassaa, ihan kummasta nyt sattuu tykkäämään enemmän. Itse suuntaan kaikista mieluiten lusikka ojossa hillopurkin äärelle, mantelimassa kun ei ole onnistunut vielä luikertelemaan lempimakujeni joukkoon.

Löydät gluteenittomien kardemummalettujen ohjeen Sugar Helsingin lempiruokaa-osiosta, joka on pullollaan muitakin helppoja sekä suloisia ohjeita suolaisen ja makeannälkään!

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (0)
Brunssi, Herkut, Reseptit

Vuoden 2016 suosituimmat reseptit

Vielä yksi katsaus menneeseen vuoteen, herkullisessa muodossa tietysti!

Viime vuonna tuli kehiteltyä roppakaupalla loistavia uusia reseptejä, jotka ovat kuulemani mukaan päässeet monen muunkin kokkailijan luottoreseptien joukkoon. Mikään muu uutinen ei ole yhtä ilahduttavaa näin reseptionistan näkökulmasta. Kokosin tähän alle 20 eniten luettua luomustani, mukana on niin suolaista kuin makeaakin syötävää. Olkaahan hyvät!

hannamari_rahkosen_linssikeitto_joka_maistuu_koko_perheelle-5puhtikaura-yellowmoodkitchen-raakakakku-hannamarirahkonen 6

2 raaka-aineen herkkujäätelö. Vuoden yllättäjä oli yksinkertaisin resepti, joka Yellow Moodissa on koskaan nähty. Eikä sillä, tämä ON vähän liiankin helppoa ja hyvää. Oodi solamantelivoille ja banaanille!

Yellow Moodin hurmaava linssikeitto. Vuodesta toiseen linssikeitto pitää mainettaan yllä. Julkaisin loppuvuodesta päivitetyn version keiton reseptistä uusine kuvineen ja keitto singahti siitä huolimatta vuoden toiseksi luetuimmaksi reseptiksi. Keittoa on kuvailtu sanoilla taivaallinen, koukuttava ja paras kasvisruoka. Olen täysin samaa mieltä.

Helppo kuningatarkakku. Ah, kesän kaunein kakku pääsi hänkin palkintosijoille. Pehmeä koostumus, helpot ja yksinkertaiset raaka-aineet – siinäpä tämän ihanan raakakakun salaisuus.

Kahden raaka-aineen mangojäätelö. Helppous on selkeästi ollut vetävä trendi, siitä kertoo viime kesän koukutusresepti. Söin jäätelöä parhaimmillaan aamupalaksi, välipalaksi ja iltapalaksi.

Suussa sulava espressoraakakakku. Nimikkokakkuni breikkaamisesta olen tajuttoman ylpeä. Juuri tällaisen luottoreseptin jokainen tarvitsee kenkuille päiville ja mutkattomalle leivonnalle. Raakakakku on pähkinätön, gluteeniton ja maidoton, joten se sopii miltei kaikenlaisille syöjille.

urtekram_carrotporridge_yellowmoodkitchenItalian Vegetable Pie (glutenfree) by Yellow Mood Kitchen

Paahdettu kurpitsalinssikeitto. Yhteistyönä kehittämäni lämmin soppa varasti puolisoni ja ystävieni sydämet, näköjään myös teidän. Keitto saa upean makunsa uunissa paahdetuista kasviksista ja täyteläisyytensä linsseistä sekä kookosmaidosta. Hyvää, täyttävää ja erittäin herkullista.

Suklaa-limekakku. Mutakakkuhan se on aina mielessä. Koostumus on lähes identtinen originaalin mutakakun kanssa, tämä tosin valmistuu ilman maitotuotteita tai valkoista sokeria ja kuorrutetaan asianmukaisesti täyteläisellä limekuorrutteella sekä suklaakastikkeella.

Suklaa-banaanikeksit maapähkinävoikreemillä. Kun samassa taloudessa asustelee maapähkinäfani ja ihminen, joka lähestulkoon inhoaa maapähkinöitä, on pienelle siedätyshoidolle ollut tarvetta. Vaikken maapähkinän ylin ystävä tule koskaan olemaan, näissä kekseissä on sitä jotain!

Porkkanakakkupuuro uunissa. Arki tai viikonloppu, uunipuurot ovat pop. Etenkin, jos ne maistuvat porkkanakakulle ja tarjoillaan sitruskreemin kanssa.

Italialainen tomaattipiiras. Yllätyspiknik kuljetti puiston sijaan parvekkeelle, kiitos sateen. Gluteeniton tomaattipiiras oli silti melkoinen menestys. Reseptissä on ohje myös herkulliseen vihersalaattiin ja sitruunavinaigretteen.

gluteeniton-omena-naked-cake-12glutenfree_chocolatecake_yellowmoodkitchen

Helppo mustikkapaistos. Kesällä leipominen huvitti tasan simppeleiden kokeilujen verran. Mustikkapaistos oli marjankeruuajan suosikkijälkkäri, jota tehtiin niin täällä kotona kuin ystävien mökilläkin.

Mausteinen omena naked cake. Jos sinulla on aikaa, rakastat kinuskia, omenahilloa, mehevää kakkupohjaa ja kanelinmakuista kuorrutetta, tämä on kuin tehty sinulle. Ihana, ihana kakku.

Marjainen suklaakerroskakku. Kaikkien boheemien, villien ja mehevien kakkujen ystävät, hoi! Tätä juhlapöytäsi huutaa täytteekseen tylsien ja perinteisten kermakakkujen sijaan. Kakussa on mehevä suklaapohja ja suussasulava vaahto, joka saa raikkautensa sitruunankuoresta.

Raparperipaistos. Mustikkapaistoksen reseptillä tehty raparperipiiras oli kesän toinen vakioherkku. Paistoksessa on mukana myös sitruunankuorta ja vähän mustikkaa.

Vadelmaruusujäätelö. Hienostuneisiin jäätelöhetkiin sopii ruusuvesi, joka on vadelman kanssa match made in heaven. Kermainen jäätelö on maidoton ja gluteeniton.

tuoretomaattipasta-gluteenitonpasta-urtekram-hannamarirahkonen-1yrttisuola-resepti-herbsalt-yellowmoodkitchen 3

Tuoretomaattipasta. Arkiruokien aateliksi on noussut viime vuonna pastat, koska löysin maailman parhaan gluteenittoman riisipastan. Kesällä tehtiin ensimmäiset tuoretomaattipastat oman parvekkeen antimista, myöhemmin turvauduttiin kaupan meheviin kirsikkatomaatteihin.

Mehevä suklaa-mascarponekakku. Loppuvuoden innovaatio, jossa on niin suussasulava kakkupohja, etten meinannut itsekään uskoa. Vaniljauutteella maustettu mascarponekerros raikastaa ihanasti makeaa suklaata.

Suklaa-mansikkamaitosmoothie. Kaamos ja sokerikoukku meinasi nujertaa, vaan minäpä keksin reippaana tyttönä välipalan, joka peittoaa karkkipussit 100-0.

Gluteenittomat suklaamuffinssit. Vuoden hitti sekä omassa että ystävieni keittiöissä! On mehevää, siitä ei ole kahta kysymystäkään.

Taivaallisen hyvä yrttisuola. Kesällä yrttisato paisui ja mietin mitä noista ihanista mauista kehittelisin. Tämä yrttisuola on helppo tehdä itse ja kaunis vaikka lahjana annettavaksi.

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (0)
Herkut, Reseptit

8 x maidoton jäätelö

Elokuu häämöttää jo nurkan takana, mutta vielä on hyvin aikaa yhdistää kuumien kesäpäivien tiimellykseen viilentäviä jäätelöitä – sellaisia, jotka valmistuvat ilman gluteenia, sokeria tai maitoa. Nämä jätskit jättävät olotilan virkeäksi, vaikka sortuisit santsaamaan, itse asiassa se on jopa suotavaa! Olkaa siis hyvät, tässä 8 x maidoton jäätelö:

Bananaicecream_vegan_glutenfree_yellowmood1

KAHDEN RAAKA-AINEEN HERKKUJÄÄTELÖ

Jos arjessasi tikittää armoton minuuttikello, kokeile tätä kahden raaka-aineen jäätelöä ja ylläty miten helppoa jäätelön tekeminen voikaan olla! Jäätelön maku on intensiivinen, joten et edes huomaa reseptistä puuttuvan gluteenia, lisättyä sokeria tai maitotuotteita. Mehevien banaanien ja paahdetun mantelisuolavoin liitto on järkkymätön.

nicecream_yellowmoodkitchen_hannamarirahkonen 0049

VADELMA-RUUSUJÄÄTELÖ

Kuvankauniissa jäätelössä on ihanan kermainen koostumus ja se valmistuu helposti ilman jäätelökonetta. Hienostuneessa maussa kohtaavat mehevä vadelma ja ruusuvesi, jotka muodostavat suorastaan juhlavan makuvaljakon.

nicecream-mangoicecream-glutenfree-dairyfree-yellowmoodkitchen 3

KAHDEN RAAKA-AINEEN MANGOJÄÄTELÖ

Yellow Moodin nimikkojäätelöksikin sopiva kesäfiksaationi valmistuu kahdesta raaka-aineesta ja maistuu kesälle. Koostumus on kermaisen pehmeä ja jäätelöstä voi tehdä myös pohjan ruokaisalle smoothie bowlille.

watermelon_rawicecream_hannamarirahkonen_paleorecipe1464

VESIMELONI-KARDEMUMMASORBETTI

Hellepäivän paras nesteyttäjä on sorbettimuotoon taiottu vesimeloni! Hedelmässä on täydellisen huokoinen ja ilmava rakenne sorbetin valmistamiseen. Koostumuksesta tulee ilmava ja suussa sulava.

raakajaatelo_yellowmood_hannamarirahkonen1-1.jpg

KOOKOKSINEN SUKLAAHIPPU-VADELMAJÄÄTELÖ

Tämä ihana jäätelö on sekoitus kermaista täyteläisyyttä, rouskuvaa suklaata ja vadelmien kirpeyttä. Nyt on paras aika käyttää jäätelöön kohmeisten pakastevadelmien sijaan tuoreita, itse kerättyjä marjoja.

raakajaatelo_mokkajaatelo_rawfood179

KOLMEN RAAKA-AINEEN MOKKAJÄÄTELÖ

Kahvin ystävät, huomio! Tämä kaffijäätelö on potentiaalinen paras kesäjätski -manttelin kantaja. Itse tehty ilmavan kuohkea ja kermainen jäätelö taltuttaa uhmakkaimmankin herkkuhampaan ilman maitoa, valkoista sokeria tai lisäaineita. Jäätelön valmistus on mutkatonta, fiini ei aina vaadi monimutkaisia reseptikoukeroita tai eksoottisten raaka-aineiden käyttöä.

rawicecream_raakajaatelo_rawfood167.jpg

SUKLAAKERMAJÄÄTELÖ

Jos olet etsinyt täydellistä maidotonta jäätelöä perinteisen kermajäätelön tilalle, kas tässä se on. Jäätelön pohja on valmistettu rasvaiseen kookosmaitoon, joka tekee jäätelöstä suussa sulavan. Kokeile sekaan pähkinöitä, taateleita tai muita mieleisiä raaka-aineita!

minttuleivos_halopieniaikuinen1_1

MINTTU-SUKLAAPUFFETIT

Perinteiset minttupuffetit vaviskoot näiden luomusten edessä. Olen ihastuttanut minttu-suklaapuffeteilla satoja raakaruokakurssieni oppilaita, joten suosittelen antamaan näille mahdollisuuden. Hyvispuffettien keksipohja on rouhea ja sisus suussasulavaa minttujäätelömoussea.

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (3)
Herkut, Jäätelöt, Reseptit

Kahden raaka-aineen mangojäätelö

nicecream-mangoicecream-glutenfree-dairyfree-yellowmoodkitchen 3nicecream-mangoicecream-glutenfree-dairyfree-yellowmoodkitchen 5nicecream-mangoicecream-glutenfree-dairyfree-yellowmoodkitchen 2

Kaikki lähti viattomasta huomiosta kaupan pakasteosastolla – kas, mangoakin saa kätevänä pakasteena. Nappasin heti mukaani kolme pussia aikeinani kokeilla jätskin tekemistä. Muistan tehneeni maidottomia mangojätskiä erityisesti vuoden 2012 kesällä (sekoitin sitä kookosmaidon kanssa ja lopputulos oli ihanan trooppinen), mutta sittemmin into hiipui. Liekö olin kyllästynyt mangojen kypsymisen odottelemiseen?

Kuluneen kesän tuoksinassa minulle on muodostunut aivan huomaamatta uusi – ja hyvin keltainen – aamupalarutiini. Kun havahtuu hamstraavansa viikosta toiseen pakastimensa täyteen mangopaloja ja silti ne kuluvat pikavauhtia, on kyseessä resepti, joka suorastaan vaatii tulla jaetuksi. Olkoonkin, että siinä on vain kaksi raaka-ainetta ja se on helppo kuin mikä!

nicecream-mangoicecream-glutenfree-dairyfree-yellowmoodkitchen 8nicecream-mangoicecream-glutenfree-dairyfree-yellowmoodkitchen 4

Mangojäätelö maistuu erityisesti niinä päivinä, kun helle on vienyt ruokahalun, mutta jotain pitäisi kuitenkin syödä. Pienellä tuunaamisella jäätelöstä saa myös oivan välipalapohjan. Kaavi jäätelö kulhoon ja lisää joukkoon mysliä, pähkinöitä tai muita haluamiasi lisukkeita.

Hämmästelen jatkuvasti miten jokin näin yksinkertainen voi olla niin koukuttavaa. On siis aika jakaa tämä yksinkertainen resepti myös teidän kanssanne, helppoja ohjeita kun olette toivoneet.

nicecream-mangoicecream-glutenfree-dairyfree-yellowmoodkitchen 7


MANGOJÄÄTELÖ

2 annosta

gluteeniton, maidoton, pähkinätön


300 g jäisiä mangokuutioita

1 iso banaani (huoneenlämpöinen, ei pakastettu)

Kuori ja pilko banaani. Lisää banaaninpalat tehosekoittimen kannun pohjalle ja kaada päälle jäiset mangokuutiot. Sekoita kunnes seos on tasaista ja pyöritä palloiksi heti. Jos sinulla on tampperi, käytä sitä nopeuttaaksesi jäätelön tekemistä. Muussa tapauksessa suosittelen sekoittamaan blenderissä ensin banaanit sileäksi, blendaamaan sen jälkeen mangokuutiot sileäksi 2-3 osassa ja sekoittamaan jäätelömassat kulhossa sekaisin.

Jos haluat puikkomuotoisia jäätelöitä, toimi näin: annostele jäätelömassa muotteihin, paina lusikalla ilmakuplat pois ja lisää tikku. Laita jäätelöt pakastimeen noin 15 minuutiksi ennen nauttimista, jotta jäätelö ehtii jäätyä muotoon.

nicecream-mangoicecream-glutenfree-dairyfree-yellowmoodkitchen 1nicecream-mangoicecream-glutenfree-dairyfree-yellowmoodkitchen 6

Leppoisia jäätelöhetkiä, vielä on kesää jäljellä!

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (4)
Herkut, Jäätelöt, Pähkinättömät, Reseptit

Instagram

  • Thank you Lisbon what a pleasure it was  Canthellip
  • Last day at Lisbon tomorrow morning we have early flighthellip
  • This is where the fresh wind blown air tastes saltyhellip
  • In love with Portugal and its happy people hot sunhellip
  • Summer vibes w tuomasyellowmood  Two nights until a hellip
  • Now at the Yellow Mood 40 questions  answers abouthellip
  • Soft pink house with beautiful architect and a rainy sundayhellip
  • Have you tried Yellow Moods airy chocolate raw cake? Ithellip
  • Last weekend of May  Ill spent mine at photographyhellip

Yellow moodin juttuarkisto