Kakut & piiraat

Kesäkauden päättäjäiset & ihana lime-suklaaraakakakku

Kaupallinen yhteistyö Asennemedia & Risenta.

Lakkasin laskemasta päivien numeroita ja nimiä jossain vaiheessa heinäkuuta. Annoin valoisille vuorokausille luvan viedä tyttöä eikä toisinpäin kuten aikaisempina kuukausina on käynyt. Virallisen kesäajan viimeiset päivät ovat käsillä ja vaikka mielessä on toki kaihoa ja ikävää, päällimmäisin tunne on kiitollisuus. Niin kylmä kuin tämä kesä olikin, en koe hukanneeni päivääkään – en edes niinä rankkasateiden lenkkihetkinä, kun jalkaan on vedetty villasukat, kumpparit, paksu takki ja melkein villapipokin.

Matkojen lisäksi ystävät – uudet ja vanhat – ovat olleet kaikkien näiden viikkojen suola, he ovat saaneet kaikki koetut hetket tuntumaan äärimmilleen täysiltä. Muistoissani on runsaasti holtittomia naurunräkätyksiä, oikeaan aikaan lausuttuja sanoja sekä tiukkoja halauksia, kreisiä hippaa, hiljaisuutta, ystävien kanssa yhdessä nukuttuja sohvapäikkäreitä, Coloradon poikain kokkaamia enchilada-illallisia ja maastopyöräilyä. Tervetulon toivotuksia, lähdön hetkien kyynelvirtoja. Oi elämä, kyllä se osaa välillä yllättää kaikella kokemisen arvoisella.

Luonamme asusti lähes viiden viikon ajan poikanelikko Jenkeistä, olen siis päässyt italialaisen perhekommuunin makuun ja nauttinut yhteisistä illallisista sekä siitä, että kotimme on koettu paikaksi, jossa hiljaisuus ei ole vaivaannuttavaa ja jossa saa käydä jääkaapilla kuin omallaan ja rötköttää sohvalla kuin kotikotona konsanaan. Kolme lensi takaisin kotiin viikko sitten, yksi päätti onneksemme jäädä lokakuuhun saakka. Ystäville kokkaaminen on parasta, siksi oli itsestäänselvää, että Risentan minulle heittämä raakakakkuhaaste tulisi olemaan oodi ystävien kanssa jaetulle kaffihetkelle – kuinkas muutenkaan.

Mietin kakun olemusta – kokeillako satokauden lopun meheviä marjoja vaiko hedelmiä. Illat ovat jo sen verran viileitä, että lopun viimein päädyin klassisen valinnan pariin, suklaaseen. En halunnut kakusta tujakkaa, supersuklaista versiota, siksipä jätin reseptistä pähkinät kokonaan pois ja sujautin mukaan runsaasti tuorepuristettua limemehua. Raikas suklaakakku teki ystävien seurassa nopean katoamistempun, asia joka lämmittää aina tekijän sydäntä.

Kakussa on kesän keveyttä, se on koostumukseltaan superilmava ja suussa sulava. Juuri sopiva näiden viimeisten kesäpäivien kaveriksi, niiden sydänystävien kanssa jaettavaksi. Nauttikaa!


KESÄINEN LIME-RAAKAKAKKU

13,5 cm leveä ja 15 cm korkea irtopohjavuoka


Jos sinulla ei ole korkeaa kakkuvuokaa, voit puolittaa kakkupohjan ja täytteen määrän ja valmistaa kakun 15 cm leveään irtopohjavuokaan.

Kakkupohja

4 dl Risentan auringonkukansiemeniä

10 pehmeää Medjool-taatelia

½ d lucuma-jauhetta

3 rkl vettä

1/4 tl merisuolaa

Jos taatelit ovat kovia tai kuivia, voit liottaa niitä kuumassa vedessä noin 15 minuutin ajan ennen tehosekoittamista. Poista taateleista kivet ja mittaa sen jälkeen kaikki raaka-aineet tehosekoittimen kannuun. Sekoita, kunnes pohjataikina on tasaista. Taputtele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Lime-suklaatäyte

1 ½ dl kauramaitoa

4 dl kookosmaidon paksua osaa

1 ½ dl neitsytkookosöljyä

¾ dl tuorepuristettua limemehua

1 dl raakakaakaojauhetta

25 Medjool-taatelia

1 ½ rkl lesitiinirakeita

Sulata neitsytkookosöljy juoksevaksi vesihauteessa. Mittaa tehosekoittimen kannuun kookosmaito, limemehu, kauramaito, raakakaakaojauhe, taatelit ja lesitiini. Sekoita, kunnes täyte on tasaista. Lisää viimeiseksi sulatettu kookosöljy ja sekoita nopeasti sekaisin. Vuoraa kakkuvuoan reuna leivinpaperilla ja annostele lime-suklaatäyte kakkupohjan päälleS. Skoita täytettä kevyesti lusikalla ylimääräisten ilmakuplien poistamiseksi. Laita kakku hyytymään noin tunnin ajaksi pakastimeen.

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (0)
Kakut & piiraat, Pähkinättömät, Reseptit

Yellow Moodin 9 x suosituinta kesäreseptiä

Ah, vihdoin virallinen kesäkausi on alkanut, vaikka säiden puolesta ei vielä hurratakaan. Veikkaan, että tässä vaiheessa moni on juuri jäänyt kesälomalle tai odottaa kuumeisesti lomapäivien alkamista – itse kuulun osittain tähän jälkimmäiseen komppaniaan ja siksi päätinkin koostaa teille pienen Survival Kitin kesän parempiin herkutteluhetkiin. Näillä helpoilla resepteillä onnistut takuuvarmasti ja pelastat niin lämpöiset illanistujaiset kuin sadepäivätkin!

1. Suussa sulava espressokakku

Tämä pähkinätön raakakakku ja sen moussemainen koostumus on koukuttanut jo herkuttelijan jos toisenkin! Kakun voi valmistaa myös ilman espressoa, jolloin saat suklaakakun. Nauti tuoreiden marjojen kanssa tai sellaisenaan.

2. Kesän helpoin raparperipiirakka

Superhelppo piiras syntyy latomalla päällekkäin raparperipaloja, mustikoita, sitruunankuorta, isoja kaurahiutaleita ja voi-hunajaseosta. Tämä resepti sopii erityisesti mökkiolosuhteisiin tai silloin, kun haluat nopeasti hyvää etkä jaksa kikkailla erikoisempien raaka-aineiden kanssa. Piiras maistuu parhaalta jäätelön kanssa!

3. Vesimeloni-kardemummasorbetti

Hellepäivien paras nesteyttäjä on suussa sulava vesimelonisorbetti. Huokoinen sorbetti sulaa suuhun ja viilentää ihanasti. Voit käyttää sorbettiin kardemumman sijasta myös tuoretta minttua ja muita kesäyrttejä.

4. Helppo kuningatarkakku

Suloisen pinkki semiraakakakku saa täyteläisyytensä kotimaisesta Puhtikaura-puuterista. Voit valmistaa kakun marjasekoituksen sijaan myös mansikoista tai vadelmista. Tämä kakku maistuu koko perheelle.

5. Salty Caramel -raakakakku

Salty Caramel -kakku on tuhdimpien suklaanautintojen ehdoton kunkku. Mehevä kaurakuori kätkee sisuksiinsa Salty Caramel -hilloa ja moussemaisen kevyttä suklaatäytettä. Kakkuresepti sopii myös pähkinäallergisille.

6. Marjainen suklaa-kerroskakku

Ihanan kerroskakun suklaapohja valmistuu nopeasti yhdellä paistokerralla. Sitruksinen vaahto kruunaa yhdessä tuoreiden marjojen kanssa koko komeuden. Kakku saa näyttää boheemilta ja keikkuvalta, kokeile siis joukkoon mieleisiä marjoja, hilloja tai kastikkeita!

7. Suklainen Naked Cake

Tämä tuhti suklaakakku säväyttää juhlapöydässä. Kokeile erilaisia koristelutekniikoita ja lisää väleihin halutessasi esimerkiksi chia-vadelmahilloa tai tuoreita marjoja!

8. Raw Key Lime -piiras

Sitrusfanit eivät voi ohittaa tätä raikasta raakapiirasta, joka on kaiken lisäksi myös pähkinätön. Limemousse saa kermaisuutensa avokadoista ja täytettä ympäröi ihana suklaareuna.

9. Suklaa-limekakku

Tiivis mutakakkumaisen mehevä suklaapohja, joka maistuu sellaisenaankin. Kikhernejauhon voi korvata myös muilla gluteenittomilla vaihtoehdoilla kuten riisijauholla tai mantelijauheella. Kauratuorejuustosta valmistettu limekuorrute raikastaa muutoin tuhdin suklaakakun.

>> Yellow Moodin lukijana saat jatkuvasti -10 % alennuksen kaikista Fitness First -tilauksistasi koodilla yellowmood <<

Fitness First tarjoaa laajan ja erittäin laadukkaan valikoiman ensiluokkaisia superfoodeja, gluteenittomia jauhoja, kuumentamattomia pähkinöitä, luomumausteita ja muita hyvinvointia tukevia tuotteita. Koodia voi käyttää toistuvasti ja siitä saa kertoa myös ystäville. Ostoksille pääset tästä.

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (2)
Jäätelöt, Kakut & piiraat, Reseptit

Talven hitti: mausteinen sitruuna-mascarponekakku

sitruuna-ja-mauste-mascarponekakku-gluteeniton-7sitruuna-ja-mauste-mascarponekakku-gluteeniton-2sitruuna-ja-mauste-mascarponekakku-gluteeniton-3

Rahkosen kakkutehtaalta päivää!

Viime aikojen trendi täällä pohjoisessa on ollut kiire. Vieraana ihan ookoo, kyläluutana aika kuluttava. Jos tunnistit itsesi tuosta viisikirjaimisesta sanasta, mutta houkutuslistalla on samanaikaisesti leivontapuuhat, suosittelen mitä lämpimimmin tätä mutkat suoriksi -kakkua, on nimittäin mitä mainioin ja maukkain kaveri, kun haluaa suut sulattavaa jälkiruokaa.

Kakkupohja valmistuu melkein itsekseen ja fiksu tuplaa ohjeen, jotta saa kaksi kakkua kerralla. Mehevyyden taika piilee voin määrässä, en siis suosittele mitään alemman grammamäärän kikkailuja kanssaan. Pohja on lempeän mausteinen, siitä pitävät huolen aito kaneli ja kardemummajauhe. Maistuu kokemuksieni mukaan niin hyvin sellaisenaankin, että suosittelen vartiointitoimia itsesi ja muun perheen varalta ennen kuorrutusvaiheeseen siirtymistä.

sitruuna-ja-mauste-mascarponekakku-gluteeniton-6

Kuorrute on herkullinen kolmen raaka-aineen ihme. Kuorrutteen pohjassa on käytetty mascarponejuustoa, ei tee pahaa kenellekään silloin tällöin. Löydät reseptin lopusta kuitenkin myös maidottoman täytteen reseptin, mikäli mascarpone ei syystä tai toisesta käy sinulle. Molemmat ihania ja mausteisen kakkupohjan ylimpiä ystävyksiä.

sitruuna-ja-mauste-mascarponekakku-gluteeniton-5


GLUTEENITON SUKLAA-MASCARPONEKAKKU


Kakkupohja (15 cm vuoka)

50 g huoneenlämpöistä voita (tai neitsytkookosöljyä)

2 pientä munaa

1 ½ dl vaaleaa riisijauhoa

1 dl kookospalmusokeria

2 rkl kauramaitoa tai vettä

½ tl ceyloninkanelia

½ tl kardemummajauhetta

½ tl inkiväärijauhetta

½ tl soodaa

Mittaa kaikki kuivat ainekset kulhoon ja sekoita lusikalla tasaiseksi. Riko munat toiseen kulhoon. Vatkaa voi ja kookospalmusokeri ilmavaksi vaahdoksi kulhossa, lisää munat vaahdon joukkoon yksitellen, koko ajan kevyesti vatkaten.

Lisää seuraavaksi kuiva-aineseos koko ajan kevyesti vatkaten. Kaada viimeisenä kauramaito taikinan joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Voitele 15 cm irtopohjavuoan reunat voilla ja jauhota riisijauholla. Paista uunin keskitasolla 175 °C noin 25 minuuttia.

Mascarponetäyte

250 g mascarponejuustoa

1 rkl hunajaa

1 luomusitruunan kuori pieneksi raastettuna

Kaavi mascarpone kulhoon, lisää hunaja. Raasta päälle luomusitruunan kuori ja sekoita tasaiseksi isolla lusikalla. Anna tekeytyä jääkaapissa noin 20 minuuttia tai kunnes kakkupohja on jäähtynyt. Levitä pohjan päälle.

Maidoton täytevaihtoehto

250 g kookosmaidon paksua osaa

1 rkl hunajaa

1 tl vaniljauutetta

1 luomusitruunan kuori pieneksi raastettuna

Kaavi kookosmaito kulhoon, lisää hunaja sekä vaniljauute. Raasta päälle luomusitruunan kuori ja sekoita tasaiseksi isolla lusikalla. Anna tekeytyä jääkaapissa noin 20 minuuttia tai kunnes kakkupohja on jäähtynyt. Levitä pohjan päälle.

sitruuna-ja-mauste-mascarponekakku-gluteeniton-4

Lempeää viikkoa!

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (0)
Kakut & piiraat, Reseptit

Mehevä ja gluteeniton suklaa-mascarponekakku

suklaa_mascarponekakku

Rakastan leipomisen ääripäitä.

Silloin tällöin on ihanaa näprätä kakkujen kanssa oikein ajan kanssa. Tehdä monta kerrosta, keitellä väliin hilloja, kastikkeita ja vatkailla kuorrutteita. Minussa asuu myös minimalisti, joka ei aina innostu tai jaksa viettää yksityiskohtien kanssa aikaa liiaksi. Siksi yksinkertaiset ratkaisut kuuluvat allekirjoittaneen keittiötraditioihin yhtä vahvasti kuin satunnaiset hifistelyt, ja hyvä niin.

Maanantaina sain ystävän kylään samasta kaupungista, kun Mari saapui leipomaan kanssani. Teimme yhdessä vaikka mitä upeita luomuksia, kaikki reseptit ilmestyvät tänne Yellow Moodiin ja osittain myös meidän Instagram-tileillemme marras-joulukuun aikana. Mari julkaisee omalla @blueberrysmoothies-tilillään huikean iloisia, värikkäitä ja kauniita annoksia, käykäähän vilkaisemassa naisen upeita aikaansaannoksia!

Yksi omista maanantain resepteistäni oli tämä mehevä ja gluteeniton suklaakakku, jonka kuorrute on tehty täysirasvaisesta mascarponejuustosta. Kakku on jokaisen helppoa leivontaa ja täydellisen kermaista sekä mehevää lopputulosta arvostavan unelma, suosittelen lämpimästi!

Reseptin lopusta löytyy myös ohje maidottomalle täytteelle, mikäli maitotuotteet eivät syystä tai toisesta käy sinulle.

Iloista sunnuntaita!

gluteeniton_suklaa_mascarponekakku


GLUTEENITON SUKLAA-MASCARPONEKAKKU


Kakkupohja (15 cm vuoka)

50 g huoneenlämpöistä voita (tai neitsytkookosöljyä)

2 pientä munaa

1 ½ dl vaaleaa riisijauhoa

1 dl kookospalmusokeria

2 rkl kauramaitoa tai vettä

3 rkl tummaa kaakaojauhetta

½ tl soodaa

Mittaa kaikki kuivat ainekset kulhoon ja sekoita lusikalla tasaiseksi. Riko munat toiseen kulhoon. Vatkaa voi ja kookospalmusokeri ilmavaksi vaahdoksi kulhossa, lisää munat vaahdon joukkoon yksitellen, koko ajan kevyesti vatkaten.

Lisää seuraavaksi kuiva-aineseos koko ajan kevyesti vatkaten. Kaada viimeisenä kauramaito taikinan joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.

Voitele 15 cm irtopohjavuoan reunat voilla ja jauhota riisijauholla. Paista uunin keskitasolla 175 °C noin 25 minuuttia.

Mascarponetäyte

250 g mascarponejuustoa

1 rkl hunajaa

1 tl vaniljauutetta

Kaavi mascarpone kulhoon. Lisää joukkoon hunaja ja vaniljauute. Sekoita tasaiseksi isolla lusikalla. Anna tekeytyä jääkaapissa, kunnes kakkupohja on jäähtynyt ja levitä sitten pohjan päälle.

Maidoton täytevaihtoehto

250 g kookosmaidon paksua osaa (jääkaappikylmää)

1 rkl hunajaa

1 tl vaniljauutetta

Kaavi kookosmaito kulhoon, lisää hunaja sekä vaniljauute. Sekoita tasaiseksi isolla lusikalla. Anna tekeytyä jääkaapissa, kunnes kakkupohja on jäähtynyt ja levitä sitten pohjan päälle.

gluteeniton_suklaa_mascarponekakku-2

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (0)
Kakut & piiraat, Reseptit

Mausteinen omena naked cake

gluteeniton-omena-naked-cake-3gluteeniton-omena-naked-cake-2gluteeniton-omena-naked-cake-4gluteeniton-omena-naked-cake-5

Viime viikolla se tapahtui, kiire hellitti.

Sen tietää siitä että pää alkaa täyttyä ideoista nopeampaa kuin niitä ehtii kirjata ylös. Sitä alkaa heräillä myös öisin ihan hulluihin ideoihin ja rustata niitä silmät rutussa ylös puhelimensa muistiinpanoihin. Aamulla voikin sitten ihmetellä vähän ohi osuineita konsonantteja sekä vokaaleja ja aloittaa ideoiden suomennustyön, jossa olen kieltämättä jo aika haka.

Pohjimmiltani olen kuitenkin vähän hömelö muistivihkonainen, ja tässä tapauksessa puhun muistivihkoista nimenomaan monikossa. Välillä olen yrittänyt karsia ja fokusoida juttuni pariin vihkoon vain todetakseni, etten osaa tuota jaloa taitoa. Niinpä lukemattomat vihkoni pullistelevat ajatuksia ja suttuja iloisesti sekaisin, annan kympin sille joka tajuaa raapustuksistani jotain. Mieheni ei enää edes yritä. Arvanette, että olen pulassa aina kun pitäisi löytää se jokin tietty idea tai resepti mitä tarvitsee juuri nyt. Meikä on valmiina vastaanottamaan vihkojen plaraamisen maailmanennätyksen palkinnon, luulisi että tässä maailmassa sellaisiakin jaetaan?

On toinenkin juttu, josta tiedän kiireen hellittäneen: haluan sulkeutua omaan keittiökuplaani leipomaan. Vispilään ei tee mieli tarttua kärttyisenä, joskin myönnettäköön, että olen joskus senkin virheen tehnyt. Lopputuloksena oli yhtä kärttyisiä leivoksia kuin nainen ite, opin kerrasta. Kai leipomiseen pätee samat luonnonlait kuin muuhun käsillä tekemiseen, saa valtoimenaan pulppuavat ajatukset hiljaisemmalle temmolle ja on edes hetken verran kiinni siinä mitä tapahtuu tässä ja nyt.

gluteeniton-omena-naked-cake-1gluteeniton-omena-naked-cake-14

Jos joku kysyisi miltä syksy maistuu, pyöräyttäisin asap hänelle tätä kakkua. Tämän reseptin äärellä tuntuu niin turhalta hölpötellä mitään ylimääräistä, se vain on, ja hyvin onkin. Sujautin kakkuun sesongin lempiraaka-aineitani: kanelia, somia suomalaisia omenoita, inkivääriä ja kardemummaa. Kirnuvoikin ansaitsee maininnan, hän nauttii ikuista sesonkia keittiössäni.

Mehevä kakkupohja on taivaallista sellaisenaankin, mutta pääsee toden teolla oikeuksiinsa maidottoman kauratuorejuustokuorrutteen kanssa. Kookosmaidosta valmistettu toffeekastike on ollut mielessäni ainakin vuoden, kokeilin sitä ensimmäistä kertaa tähän kakkuun. BINGO! Laitahan iisin kastikkeen resepti takataskuun, tämä sopii ihan kaiken sen rinnalle mitä makeaksi voidaan kutsua.

Jos olet hoppuhousu ja haluat tehdä vähän pikaisemman kakun, jätä omenahillo ja kookostoffeekastike tekemättä – toimii todistetusti ilmankin.

Tässä resepti teille, ollos hyvät!

gluteeniton-omena-naked-cake-12gluteeniton-omena-naked-cake-17

Kakun kuorrutteessa käytetty kauratuorejuusto ei käy keliaakikoille, mutta useimmille gluteiiniyliherkille se on sopiva vaihtoehto. Jos haluat tehdä 100 % gluteenittoman kuorrutteen, valitse maidosta valmistettu tuorejuusto tai käytä kookosmaidon paksua osaa.


MAUSTEINEN OMENA NAKED CAKE


Kakkupohja (2 x 15 cm vuoka)

100 g huoneenlämpöistä voita (tai neitsytkookosöljyä)

3 munaa

3 dl vaaleaa riisijauhoa

2 dl kookospalmusokeria

½ dl kauramaitoa tai vettä

1 tl soodaa

1 rkl ceyloninkanelia

1 tl kardemummajauhetta

½ tl inkiväärijauhetta

Mittaa kaikki kuivat ainekset kulhoon ja sekoita lusikalla tasaiseksi. Riko munat toiseen kulhoon. Vatkaa voi ja kookospalmusokeri vaaleaksi ja ilmavaksi vaahdoksi isossa kulhossa, lisää munat vaahdon joukkoon yksitellen, koko ajan kevyesti vatkaten.

Lisää seuraavaksi kuiva-aineseos koko ajan kevyesti vatkaten. Kaada viimeisenä kauramaito taikinan joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Voitele kaksi 15 cm irtopohjavuokaa voilla ja jauhota riisijauholla. Paista uunin keskitasolla 175 °C noin 25 minuuttia.

Omenahillo

170 g omenaraastetta (tarvitset noin kolme pientä omenaa)

½ dl kookospalmusokeria

1 tl ceyloninkanelia

1 tl vaniljauutetta

Kuori omenat ja raasta raastimen isoimmalla terällä raasteeksi. Mittaa omenaraaste, sokeri, kaneli ja vaniljauute kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes hillo on pehmeää. Anna hillon jäähtyä kunnolla ennen kakkupohjalle levittämistä.

gluteeniton-omena-naked-cake-6gluteeniton-omena-naked-cake-7  

Kanelituorejuustokuorrute

600 g kauratuorejuustoa (tai tavallista tuorejuustoa)

1 ½ dl kookospalmusokeria

2 tl ceyloninkanelia

1 rkl vaniljauutetta

Mittaa kaikki raaka-aineet kulhoon ja sekoita isolla lusikalla tasaiseksi. Laita kuorrute jääkaappiin maustumaan, kunnes kakkupohjat ja omenahillo ovat jäähtyneet.

Suolatoffeekastike

3 dl kookosmaidon paksua osaa

1 dl kookospalmusokeria

1 rkl vaniljauutetta

½ tl hienoa merisuolaa

Mittaa kaikki raaka-aineet pieneen kattilaan. Keitä seosta 10-12 minuuttia keskilämmöllä, koko ajan vispilällä sekoittaen. Kastikeen pitää kuplia koko ajan. Keittoajan jälkeen kastike on vielä hieman juoksevaa, mutta se saostuu jäähtyessään.

gluteeniton-omena-naked-cake-8gluteeniton-omena-naked-cake-9gluteeniton-omena-naked-cake-10

Kasaaminen

Leikkaa kakkupohjat tasaiseksi isolla veitsellä. Levitä omenahillo ensimmäisen kakkupohjan päälle siten, että pohjan ulkoreunoihin jää noin ½ cm vapaata tilaa.

Lisää omenahillon päälle vähän alle puolet tuorejuustokuorrutteesta ja levitä tasaiseksi kerrokseksi lusikalla tai kakkuveitsellä. Nosta toinen kakkupohja tuorejuustokerroksen päälle.

Kaada loput tuorejuustosta kakun päälle. Levitä kuorrutetta pitkällä ja leveällä veitsellä tai lastalla kakun reunoille. Täytä reunan tyhjät kohdat ja vedä reuna isolla kakkuveitsellä tasaiseksi. Viimeistele kakun pinta kakkuveitsellä tasaiseksi kerrokseksi.

Sekoita jäähtynyt toffeekastike tasaiseksi vispilällä ennen kuin kaadat sen kakun pinnalle. Kaada kastiketta tasaisena norona kakun keskelle, josta se lähtee valumaan itsestään reunoille. Mikäli kastike on paksua eikä meinaa tipahtaa reunan yli itsestään, pyöritä kakun pinnalla olevaa toffeekastiketta pyörein liikkein, kunnes kastike alkaa valua reunoille.

gluteeniton-omena-naked-cake-13gluteeniton-omena-naked-cake-18

Suuntaan viikonlopuksi kouluun ja odotan jännityksellä ensimmäisten virallisten ennakkotehtävien arviointia. Vähän kyllä kylmää, mutta jos oikein tulee risuja niin ainahan voi kotiin suunnatessa alakaa vallan leipomispuuhiin ja unohtaa kaiken epäoleellisen.

Antoisaa viikonloppua ja iloisia nakukakkuhetkiä, kaverit!

PS. Tämäkin kakkuresepti oli hetken iloisesti kadoksissa.

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (2)
Kakut & piiraat, Reseptit

Instagram

  • Current mood Right now I should be packing writing photographinghellip
  • Oh those sweet summer time memories yellowmoodkitchen rawcake raakakakku
  • News for my finnish followers Pitkaikainen yhteistykumppanini houseoforganicsuomi viett tllhellip
  • Ahead to all the new adventures with the best guyhellip
  • Saviour of the dry skin Weleda Skin Food This superhellip
  • Haluaisitko olla osa 1112017 uudistuvaa Yellow Mood mediaa?  hellip
  •  S O O N  yellowmoodmedia yellowimperium yellowmoodlifestyle
  • Missing our Lofoten adventures  nights in the tent heavyhellip
  • 305 days ago we had to say the last goodbyeshellip

Yellow moodin juttuarkisto