Salty Caramel -raakasuklaakakku

Suklaakakku on klassikko ja tällä kertaa Yellow moodin kokeellisessa keittiössä testattiin mitä tapahtuu, kun täytteeseen lisää hieman suolakaramellia. Voinen paljastaa teille heti kättelyssä, että tästä kakusta syntyi suussasulava versio, joka on täydellinen yhdistelmä täyteläistä suklaata, napakkaa keksipohjaa ja sitä suolakaramellia.

Mikäli pohdiskelet vielä kevään tai kesän juhliin mahdollisimman monelle sopivia tarjottavia, tässä on yksi aivan loistava vaihtoehto. Raakakakku on pähkinätön, gluteeniton, munaton sekä maidoton ja näiden lisäksi maku on helposti lähestyttävä ja ulkonäkö vähintäänkin salonkikelpoinen.

rawchocolatecake_glutenfree_hannamarirahkonen_paleocake4rawchocolatecake_glutenfree_hannamarirahkonen_paleocake


SALTY CARAMEL -RAAKAKAKKU

8 palaa

gluteeniton, maidoton


Keksipohja (18 cm)

6 dl gluteenittomia kaurahiutaleita (esim. Provena)

0,75 dl sulatettua kaakaovoita

0,75 dl raakakaakaojauhetta

0,75 dl hunajaa tai agave-siirappia

0,5 dl vettä

Voit valmistaa pohjan kahdella eri tavalla. Vitamixilla voit laittaa kaikki ainekset suoraan blenderiin ja tampata pohjasta sileän sekä tiiviin taikinan. Mikäli sinulla ei ole käytettävissäsi edellä mainittua laitetta, suosittelen toimimaan näin: blendaa kaurahiutaleet jauhoksi blenderissä. Kaada kaurajauhot kulhoon ja sekoita joukkoon raakakaakaojauhe. Lisää sen jälkeen nestemäiset raaka-aineet ja sekoita käsin tasaiseksi massaksi.

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Levitä keksipohja irtopohjavuoan pohjalle sekä reunoille. Voit halutessasi tasoittaa reunat veitsellä viimeistellyn lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Salty Caramel -kerros

23 liotettua taatelia

½ tl hienoa merisuolaa

¼ dl vettä

Liota taateleita runsaassa vedessä noin 15-20 minuutin ajan. Mikäli käytät meheviä Medjool-taateleita, voit ohittaa liotusvaiheen. Täytteen valmistus onnistuu joko Vitamixilla tampperia apuna käyttäen tai sauvasekoittimella. Täyte on tahmeaa ja paksua, joten suosittelen sauvasekoitinta, mikäli sinulla ei ole blenderiä, jossa on tampperia.

Kun täyte on valmis, voit levittää sen keksipohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi ja siirtyä sitten valmistamaan suklaatäytteen.

Raakasuklaatäyte

1 ½ dl sulatettua kaakaovoita

3-4 dl paksua jääkaappikylmää kookoskermaa (rasvaa vähintään 20 %)

1 dl riisinlesejauhetta (voi jättää pois)

1 ½ dl raakakaakaojauhetta

1 tl vanilja

1 ½ dl hunajaa

1 rkl soijalesitiiniä

Raasta kaakaovoi ja sulata se vesihauteessa juoksevaksi, taikinaan käytetään 1,5 dl sulaa voita. Avaa kookosmaitopurkki, tee veitsellä reikä kermaosan läpi ja valuta ylimääräinen neste pois. Mittaa kaikki ainekset blenderinkannuun ja pyöritä tasaiseksi mousseksi. Kaada suklaamousse Salty Caramel -täytteen päälle ja siirrä kakku pakastimeen hyytymään 1,5 tunnin ajaksi. Voit koristella kakun syötävillä kukilla, marjoilla tai raakakaakaojauheella kuten itse tein.

rawchocolatecake_glutenfree_hannamarirahkonen_paleocake1rawchocolatecake_glutenfree_hannamarirahkonen_paleocake3rawchocolatecake_glutenfree_hannamarirahkonen_paleocake2rawchocolatecake_glutenfree_hannamarirahkonen_paleocake (1)

Share on Facebook5Tweet about this on TwitterPin on Pinterest2Email to someone
Tykkäsitkö reseptistä?
Kakut & piiraat, Pähkinättömät, Reseptit
56 kommenttia - “Salty Caramel -raakasuklaakakku
  1. Anuliini sanoo:

    hei,

    Onko soijalesitiini pakollinen ainesosa?

    • Hei Anuliini! Soijalesitiini emulgoi kaakaovoin ja kookoskerman siten, että täyte on koostumukseltaan silkkinen. Lesitiinin voi toki jättää pois (makuun se ei vaikuta), mutta koostumuksesta tulee silloin herkemmin rakeinen.

      • Lotta sanoo:

        Hei Hanna-Mari.
        Haluaisin kokeilla tätä kakkua, mutta en löytänyt tuota lesitiiniä mistään kaupasta. Meneekö siis kakusta idea, jos sen jättää poi, tai voisko sen korvata jollain muulla aineksella? 🙂

        • Moi Lotta!

          Lesitiiniä myydään luontaistuotekaupoissa (Valioravinto), jos haluat käydä hakemassa 🙂 Kakku onnistuu ilmankin, mutta koostumus jää silloin rakeiseksi. Soijalesitiini emulgoi rasvan ja vesimäisen nesteen, jolloin täytteestä tulee silkkisen moussemainen.

  2. Jael sanoo:

    Onpa nätti kakku:)

  3. Aino sanoo:

    Niiiiiiin hyvän näkönen kakku! Menee kokeiluun! 🙂

  4. Maikki sanoo:

    Ihanan näköinen kakku! Minkä kokoiseen vuokaan teit tämän kuvien kakun?

  5. Mari Vee sanoo:

    Ai että, tätä pitää kokeilla. En ole aikaisemmin leiponut raakakakkuja ja siksi kyselen ehkä vähän tyhmiäkin. Onko hunajan hyvä olla juoksevaa hunajaa vai kiteisempää hunajaa vai onko väliä? Minkä merkkistä ja mistä ostat kookoskerman? Santa Marialla on kookosmaito, jossa on muistaakseni 16 % rasvaa. Onkohan ihan tavallisissa Prismoissa, k-kaupoissa tai vaikka Ruohonjuuressa? Mikä vaikutus riisinlesejauheella on eli jos jättää pois niin kannattaako sitten laittaa kookoskermaa se 4 desiä kun ohjeessa kerrotaan 3-4 desiä? Tässä ohjeessa kerrot, että kaakaovoita laittetaan 1,5 dl sulaa voita mutta onko tuplasuklaakakussa, jonka olet taannoin julkaissut sama sääntö eli onko siinäkin voin määrä sulanana vai raasteena? Olen kysymyksen laittanut siihenkin reseptiin. Onko kaakaovoin raastaminen hankalaa vai sujuuko ihan tavallisella käsiraastimella? Mulla on aika perus Kenwoodin kymmenen vuotta vanha ihan toimiva tehosekoitin, jossa on metallinen kannu ja siinä on tehty pirtelöitä, smoothieita jne. sekä vanha sauvasekoitin. Vitamix on joskus haaveena, mutta on nyt liian kallis investointi. Sillähän saisi kaiketi pähkinätkin ilman liottamista ihan tosta noin vaan rikki ja vaahdoksi. Käytän pohjassa Kenwoodin tehosekoitinta siten, että teen sen parissa vaiheeessa kuten neuvot. Täytteessä käytän sauvasekoitinta kuten neuvot ja sitten moussessa käytän taas Kenwoodin tehosekoitinta jotta saan moussea. Onko noin ok?

    Vaikka tässä kakussa ei käytetä pähkinää niin jos teen pähkinäversiokakun niin autaako että liotan esim cashewpähkinöitä yön yli eli uskallanko sitten laittaa ne Kenwoodin tehosekoittimeen ilman pelkoa että laite menee rikki?

    Olisi ihanaa jos ehtisit vastailla näihin, koska ensi viikonloppuna olisi tarkoitus viedä tämä ja / tai tuplasuklaakakku tuliaisviemiseksi kylmälaukussa.

    • Hei Mari ja kiitos hyvistä kysymyksistä, uskon että tällaiset seikat askarruttavat monia muitakin 🙂

      Hunajan kohdalla tärkein asia on se, että käytössä on 100 % hunaja eikä mikään vedellä jatkettu tuote. Kunhan on aitoa tavaraa niin itse koostumuksella ei ole niin väliä. Mitä tulee kookoskermaan, minä käytin tähän Pirkan kookosmaitoa, sillä siinä on mielestäni paras hinta-laatusuhde. Suosisin kookoskermassa vähintään 20 % rasvapitoisuutta, jotta kakku hyytyy takuuvarmasti ja pysyy kasassa moitteetta.

      Riisinlesejauheen funktio on tuoda täytteeseen hieman maitomaista makua, mutta kakku on erinomaisen makuinen ilmankin. Riisinleseen poisjättäminen ei vaikuta koostumukseen, eli voit aivan hyvin tehdä kakun käyttäen joko 3 tai 4 dl kookoskermaa, ihan miten haluat.

      Kaakaovoin mitta ohjeessa on mitattu jo sulatetulle voille, sama juttu tuplasuklaakakun suhteen. Kun käytät sen 1,5 dl verran sulatettua voita, kakku pysyy taatusti kasasssa. Minulla on tapana leikata kaakaovoista isolla veitsellä ”rouheita”, sillä se on siistimpi ja nopeampi tapa saada kaakaovoi palasiksi kuin raastaminen.

      Saatoin ymmärtää väärin, mutta tekisin sinuna pohjan näin: ensin kaurahiutaleet blenderinkannussa jauhoksi, sen jälkeen jauhot ja muut ainekset erilliseen kulhoon. Sen jälkeen sekoitat raaka-aineet tasaiseksi käsin. Pohjataikina on paksua, joten Kenwoodin blenderissä ei riitä tehot sen pyörittämiselle (siinä tarvitaan tampperia). Suunnitelmasi kuulostaa muutoin oikein toimivalle yhdistelmälle!

      Uskallat varmasti laittaa liotetut cashew-pähkinät Kenwoodiisi, mutta ole tarkkana sen suhteen, ettet annostele pähkinöitä liikaa kerralla blenderiin. Jos mousse on liian paksua, se nousee helposti reunoilla ja siitä on hankala pyörittää ilman tampperia 🙂

      Kysy ehdottomasti lisää, jos tulee vielä jotain mieleen! Ihania leipomishetkiä Mari <3

      • Mari Vee sanoo:

        Kiitos vastauksista. Ja tuon pohjan suhteen tarkoitin kysymykselläni juuri varmistaa saman, jonka kerroin vastauksessasi eli ensin Kenwoodilla kaurahiutaleet jauhoksi ja sitten jauhot sekä muut aineet sekoitan käsin. Olen leiponut paljon keksipohjakakkuja eli sen suhteen uskon, että pohja ei tule olemaan ongelma. Toivottavasti mikään ei muodostu ongelmaksi. Eniten jännitän moussea. Ja kiitos tuota vinkistä Pirkan kookosmaidon suhteen. Muut aineet löytyvät varmasti Ruohonjuuresta tai muista kaupoista.

  6. Milla sanoo:

    Minkä verran sitten ei-sulatettua kaakaovoita kannattaa mitata, jotta saa oikean määrän sitä sulana? Itse käytän Cocovin kaakaovoita, jota ei käsittääkseni tarvitse erikseen raastaa sen ollessa jo valmiiksi pienempinä rakeina. Koen tämän jotenkin haasteelliseksi, kun kookosöljyn voi sulattaa lasipurkissaan ja mitata sitten, mutta en tiedä miten sitten kaakaovoin suhteen tulisi menetellä 😀

    • Hei Milla! Kaakaovoin voi sulattaa kookosöljyn tapaan vesihauteessa ja voit käyttää joko lasipurkkia tai kulhoa 🙂 Kaakaovoin määrä riippuu tietysti rakeen koosta, mutta mittaisin varmuudeksi tuota kaakaovoiraastetta pohjaan 1 dl verran ja täytteeseen 2-2,25 dl verran. Suosittelen kokeilemaan millä määrällä tulee oikean verran sulatettua voita.

  7. Tiina sanoo:

    Minä niin fanitan raakakakkureseptejäsi! Vaikka pähkinäallergikkona osaan muuttaa pähkinää sisältävät ohjeet itselleni sopivaksi, on välillä ihanaa luksusta saada yellow moodin kautta toimivia ja superherkullisia ohjeita aivan sellaisenaan omaan ruokavalioon sopivana 🙂 Kiitos siitä!

    • Voi, olen niin onnellinen sun kommentista – piristit päivääni, kiitos! Itselläni ei ole pähkinäallergiaa, mutta saan niistä helposti aika tunkkaisen olotilan – siksi on kiva keksiä erilaisia pähkinättömiä jälkiruokavaihtoehtoja. Ihanaa viikonloppua!

  8. Jenny sanoo:

    Tein tämän eilen ja vaikka mulla onkin Vitamix niin ei onnistunut tuon pohjan teko kovinkaan sujuvasti – ei peruskannulla, eikä tuolla siemen/pähkinäkannulla. Meni kone ihan jumiin ja savu vaan hais:D Miten ihmeessä sä tuon pohjan teet niin, ettei kone junttaa kii?

    • Oliko sinulla käytössäsi tampperi? Jos ei ollut niin en ihmettele että on taikina juntannut kiinni, koska se on todella paksua 🙂 Jos oli, kyseessä voi olla se ettet ehkä tampannut tarpeeksi nopea tai se, että raaka-aineet olivat ladottu blenderiin ns. väärässä järjestyksessä (kuivat ensin, kosteat/nestemäiset sitten).

  9. Anuliini sanoo:

    Hei,

    Kokeilin reseptiäisi ja täyte oli ihanaa, mutta pohjasta tuli kova. Osaatko sanoa mikä meni vikaan?

    • En usko, että mikään on mennyt vikaan, sillä pohjan kuuluukin olla jämäkkä ja kovahko 🙂 Jos haluat ensi kerralla pehmeämmän pohjan, voit vähentää kaurahiutaleiden määrää 1-1,5 dl verran.

  10. Anuliini sanoo:

    Heippa taas,

    jos tekee kakun isompaan kakkuvuokaan (halk 22 cm), kuinka monella resptisi tulisi kertoa?

  11. Jenny sanoo:

    Onko se tampperi sama kuin tuo tikku jolla sörkitään tuosta kansiaukosta tavaraa? Laitoin ainekset tosiaan kuivasta lähtien, eli pitää seuraavalla kerralla kokeilla toisinpäin. En ole vielä raakakakkuja kauhiasti tuolla blenderillä tehnyt, niin en tiedä noista järjestyksistä:D

  12. minna sanoo:

    Heipsan, millaisessa muodossa tuo soijalesitiini pitää olla, käykö rakeet?
    Ja kun tuolla lukee 3-4dl kookoskermaa, niin onko se sitä tosiaan, kun tuossa kirjoitat että aukaise kookosmaitopurkki ja sisältä pitäisi laskea se vesi pois .kaapista löytyy Kara merkkistä kookoskermaa 2dl purkkeja kylläkin, uskallanko laittaa ..niin ja jos tuplaan ainesten määrän, riittääköhän 26cm vuokaan? Viikonloppuna lapsen synttäreille meinasin kokeilla.

    • Soijalesitiini käy niin rae-, jauhe- kuin nestemäisessäkin muodossa, itse käytin ensimmäiseksi mainittua. Tarkoitan kookoskermalla paksua, lusikoitavaa kookoskermaa. Kara -kermassa on liikaa stabilointiaineita (ja liikaa vettä mukana), joten se ei jähmety kovin hyvin. Suosittelen käyttämään Bionan tai Pirkan kookosmaitoja, joista voi erottaa kermaosan helposti erilleen nesteestä (pidä ainakin vuorokauden verran jääkaapissa ennen käyttöä).

      Tuplaamalla saat sopivan kakun 26 cm vuokaan, mutta tee pohja silloin vähintään kahdessa osassa – mikään kone ei jaksa pyörittää tätä tuplapohjaa 😉

  13. Iina sanoo:

    Oi, miten herkullisen näköinen raakakakku! Oon tässä miettinyt, että minkälaisen kakun tekisin kesätyöpaikalleni, ja ratkaisu taisi juuri löytyä. 🙂

  14. minna sanoo:

    Kiitos vastauksista, kävin ostamassa parempaa kookosmaitoa. Ja soijalesitiiniä 😀

  15. Nea sanoo:

    Heippa!
    Kakku näytti ja kuulosti niin hyvältä, että oli pakko kokeilla! Mulle kuitenkin kävi sama kuin aina yrittäessäni näitä suklaisia raakakakkuja, mausta tulee jotenkin kitkerä.. Osaatko sanoa mistä johtuu tai mitä voisin asialle tehdä? Karamellikerros oli herkkua!!

    • Raakakaakaossa on luonnostaan kitkerähkö maku, tämä makukokemuksesi selittynee siis tällä. Jos raakakaakaon maku ei houkuttele, voit käyttää resepteihin jatkossa paahdettua tummaa kaakaota (ilman sokeria). Esimerkiksi Pirkan tumma kaakaojauhe on hyvin pehmeän ja intensiivisen makuinen vaihtoehto 🙂

  16. Riina sanoo:

    Hei! Voiko soijalesitiinin korvata jollain? 🙂

  17. Heta sanoo:

    Kokeilin tätä ja täytyy sanoa, että oli kyllä maultaan tekemieni raakakakkujen parhaimistoa, aiemmat ovat olleet täysiä fiaskoja. Tosin vähän liian makea kyllä makuuni, mutta pitää vähentää hunajaa ensi kerralla.
    Minulla kävi kuitenkin niin, että rakenteesta tuli rakeinen, vaikka käytin soijalesitiiniä. Laitoin kookoskermaa kyllä sen neljä desiä, että olisiko sitten tarvinnut inan enemmän sitä lesitiiniä vai voiko se olla niin tarkkaa. Alussa oli kolme dl jolloin koostumus oli ihanan sileä, mutta lisäsin sen desin ja koostumus muuttui.
    Pidän kyllä näistä pähkinättömistä raakakakuista. Pohja oli kiva tosin aika kova, mutta neuvoitkin tuossa aiemmin vähentämään kaurahiutaleita, jos kovuus häiritsee. Onko sillä merkitystä käyttääkö gluteenittomia kaurahiutaleita vai tavallisia?

    • Mahtava kuulla, että makumaailma kolahti! Joskus mousse saattaa mennä rakeiseksi myös liiallisesta blendaamisesta. Voisit seuraavalla kerralla laittaa lesitiiniä varan vuoksi 1-2 tl enemmän ja blendata massaa vähemmän aikaa. Pohjan kovuuteen ei vaikuta se, ovatko kaurahiutaleet gluteenittomia vai ei 🙂 Ihanaa viikoa sinulle Heta!

  18. Sanna sanoo:

    Minäkin kokeilin tätä reseptiä. Todella herkullista tuli! Pohja tosiaan vähän liian kova, täytyy vähentää kaurahiutaleita ensi kerralla. Suklaatäytteeseen laitoin hunajaa ja Agavesiirappia, koska hunaja loppui kesken. Tämä toimi hyvin. Ihmettelin kuinka ikinä mousse hyytyisi, koska se oli hyvin löysä kun kaadoin sen kakun päälle. Laitoin kookoskermaa 4 dl ja pelkäsin että se oli liikaa. Mutta niin vain tiivistyi ihanan samettiseksi. Tuo taatelisose on kakun välissä ihanan hillomaista. Kun kakku on pakastettu ja otetaan tarjolle, kuinka sulaksi annat sen mennä? Minulla on ollut raakakakkujen kanssa vaikeuksia arvioida sulamisastetta, pakastetaanko raakakakut yleensä aina?

    • Hei Sanna ja tosi kiva kuulla, että kakku on hivellyt makuhermoja! Itse annan kakkujen olla pakastimessa noin 1-1,5 tunnin ajan hyytymisen nopeuttamiseksi ja sen jälkeen säilytän niitä joko jääkaapissa tai pakastan kakun paloina.

  19. Daniella sanoo:

    Hyvät maut, mutta mun makuun oli kyllä hunajaa reippaasti liikaa. Arvelin jo tehdessä niin, mutta halusin kuitenkin tietää miltä alkuperäinen resepti maistuu ennen muokkauksia 🙂 Mutta toisella kertaa jättäisin hunajan ihan teelusikallisiin. Kaurapohja on myös kivaa vaihtelua, mutta kyllä tähänkin sopisi pähkinät älyttömän hyvin ja ensi kerralla teenkin pohjan pähkinöistä. Mutta muuten menee kyllä resepti talteen, tykkäsin tuosta rakenteesta tosi paljon ja aion jatkossakin käyttää tuota soijalesitiiniä. Etenkin kun sitä nyt kaapissa kerran on 😉

    Kiitos tästä!

    • Kiitos ihanasta kommentista Daniella! 🙂 Normaalisti en tee kakuistani näin makeita, mutta tämän reseptin tarkoitus olikin olla överi kaikin puolin. Makeutta on helppo säätää omaan makuun sopivaksi, tosi kiva kuulla että pidit rakenteesta ja mausta muutoin. Ihanaa viikkoa sinulle!

  20. Neve sanoo:

    Kiitos hyvästä ohjeesta! Erityisesti me vitamixittömät ja tampperittomat arvostetaan 🙂 Tein kakun 22 cm halkaisijaltaan olevaan kakkuvuokaan ja kakku oli helppo nostaa vuuasta pois leivinpaperin avulla. Muiden kommenttien perusteella vähensin täytteen hunajan määrän vajaaseen desiin ja riitti erittäin hyvin makeudeksi. Kakku ehti olla 1,5 tuntia pakkasessa ennen kuin leikkasin paloiksi. Leikatessa huomasin, että taatelikerros välissä on hyvin pehmeä, ja toisaalta pohja ja suklaapäällinen hyvin jähmettyneitä. Tämä aiheutti sen, että palat lohkeilivat leikatessa, eli taatelikerros ”liukui” ja tursusi välistä. Pitäisiköhän kakun antaa pakastua enemmän vai vähemmän aikaa, jotta taatelimassa ei aiheuttaisi ongelmia? Nähtäväksi jää jämäköityykö taatelimassa pitemmän päälle pakkasessa.

    • Moikka Neve! Taatelikerroksen pitäisi kyllä hyytyä normaalisti tuossa ajassa. Teitkö taatelikinuskin liotetuista taateleista vai liottamattomista Medjool-taateleista? Oliko massa paksua ja tahmeaa levitysvaiheessa? Jos taatelimassa on ollut liian nestemäistä jo levitettäessä, se voisi selittää hitaan jähmettymisen.

      Sinuna pakastaisin kakkua vielä hieman pidemmän aikaa ja leikkaisin paloiksi vasta sitten (silloinkin todella terävällä veitsellä eikä kakkua painaen, vaan sahamaisesti leikaten). Jos tuntuu, että taatelimassa on edelleen pehmeää niin suosittelen laittamaan taatelikerroksen seuraavalla leivontakierroksella suklaatäytteen päälle 🙂

  21. Neve sanoo:

    Kohdalleni osui jotain ihme taateleita, kun taatelikerros on vuorokauden pakkasessa olon jälkeenkin edelleen pehmeää. Massasta tuli paksua ja todella tahmeaa sauvasekottimella, vettä käytin säästeliäästi. Käytin tahnaan 16 kpl tuoreita(?) taateleita (semmosia pahvilaatikossa vihannesosastolla myytäviä) ilman liotusta, ja loput 7 rainbown kuivattuja taateleita (lyhyesti liotettuna). Taatelimassa ja koko kakku on kyllä todella hyvää, mutta tosiaan tuo taatelikerroksen koostumus ihmetyttää. Kai sen pitäisi jäätyä tuossa ajassa jos on jäätyäkseen? Toisaalta suklaakerros on hyvin jähmettynyt pakkasessa, suhteessa taatelin pehmeyteen vähän liikaakin. Ajattelinkin, että ehkä lirautan ensi kerralla pienen osan kaakaovoista taatelimassan sekaan, jotta taateli- ja suklaakerrokset olisivat koostumukseltaan lähempänä toisiaan. Tai ehkä vika oli sitten tuoretaateleissa. Sen pelkän taatelimassankin maku on kyllä niin herkullinen, että sitä voisin jatkokehitellä omaksi ohjeekseen… 😀

  22. Johanna sanoo:

    Hei! Kerrassaan ihanan kuuloinen ja näköinen kakku 🙂 Harmi vain, ettei tyttäreni siedä kauraa. Osaisitkohan vinkata, millä pohjan kaurahiutaleet voisi korvata? Pähkinät tulivat ensimmäisenä mieleen, mutta kun kaurahiutaleita tulee noinkin paljon, niin pelkät pähkinät tuntuvat melkoisen tuhdilta vaihtoehdolta. Ja vielä vaihtosuhteesta, eli jos jauhoja/hiutaleita vaihtaa pähkinöiksi, niin pysyykö määrät täysin samoja? Jos joku osaisi valistaa tietämätöntä.. 🙂

    • Ihana kuulla, Johanna! Kauran korvaamisen suhteen korvausmäärät pysyvät samoina pähkinöiden suhteen, mutta kookoshiutaleita tarvit suhteessa enemmän (ne ovat koostumukseltaan paljon kevyempiä). Voit korvata kauran monella eri tavalla ja määrällä. Alla muutama toimiva vaihtoehto:

      • 7 dl kookoshiutaleita
      • 3 dl kookoshiutaleita ja 3 dl pähkinöitä
      • 3 dl siemeniä ja 3 dl pähkinöitä

      • Johanna sanoo:

        Suuret kiitokset vastauksesta! Taidan ensimmäiseksi kokeilla kookoksen ja pähkinän yhdistelmää.
        Sinulla on aivan ihastuttavia reseptejä, joita on pakko päästä kokeilemaan.

  23. Marjukka sanoo:

    Moikka! Mitä suosittelisit käytettäväksi hunajan tilalla? 🙂 Ajattelin itse agavesiirappia, joka lukeekin tuossa keksipohjan kohdalla, mutta toimiiko myös raakasuklaatäytteessä? Miten kookossokeri mahtaisi toimia? 🙂 Kuinka monelle syöjälle kakku muuten riittää? 🙂

    • Suosittelen käyttämään joko saman verran agavesiirappia tai kookospalmusokeria. Kookospalmusokereiden makeudessa on mielestäni hieman merkkikohtaisia eroja, joten jos päädyt käyttämään sitä, tarkista makeus. Kakusta riittää keskimäärin kahdeksalle syöjälle.

  24. Tiina sanoo:

    Tämä kakku pääsi kruunaamaan eilisen 25-v. syntymäpäiväni, aivan ihanat maut! ❤ Onnistui silkkisesti perusteellisella blendaamisella ilman soijalesitiiniäkin, vaikka meidän kone ei (vielä) ole lähelläkään luokkaa vitamix 🙂

  25. Mervi sanoo:

    Voikohan käytää suoraan kaurajauhoja vai pitääkö jauho tehdä kaurahiutaleista?

  26. Caro sanoo:

    Millä voisi korvata kookosmaidon? Sankari on allerginen sille sekä pähkinöille joten mietin miten joku soijakerma..tms toimisi sen tilalla. Toive oli saada suklainen raakakakkua. 👌

  27. Lotta sanoo:

    No nyt on lesitiini hankittu, mutta vielä yksi kysymys 🙂 oletko kokeillut pohjaan gluteenittomia kaurajauhoja? Luulisi senkin sopivan, mutta mietin, että ei varmaan mittasuhteet ole aivan samat hiutaleiden kanssa.. osaatko sanoa paljonko niitä laittaisin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Instagram

  • Current mood Right now I should be packing writing photographinghellip
  • Oh those sweet summer time memories yellowmoodkitchen rawcake raakakakku
  • News for my finnish followers Pitkaikainen yhteistykumppanini houseoforganicsuomi viett tllhellip
  • Ahead to all the new adventures with the best guyhellip
  • Saviour of the dry skin Weleda Skin Food This superhellip
  • Haluaisitko olla osa 1112017 uudistuvaa Yellow Mood mediaa?  hellip
  •  S O O N  yellowmoodmedia yellowimperium yellowmoodlifestyle
  • Missing our Lofoten adventures  nights in the tent heavyhellip
  • 305 days ago we had to say the last goodbyeshellip

Yellow moodin juttuarkisto