Vesimeloni-kardemummasorbetti

watermelon_rawicecream_hannamarirahkonen_paleorecipe1464

Olen jo reilun kuukauden ajan pantannut kesän raikkainta sorbettireseptiä. Ihanan hellejakson odottelu alkaa käydä jo pitkäveteiseksi, joten ajattelin että turha tässä on enää vain säiden vuoksi odotuttaa maailman helpoimman herkkuhetken jakamista.

Painostavat ilmat ovat vieneet monena päivänä ruokahalun ja mieli on tehnyt mahdollisimman kevyttä sekä nestepitoista ravintoa. Edellä mainitusta syystä lähes jokaisella kauppareissulla mukaani on lähtenyt isoja ja pieniä vesimeloneja. Punaisia viipaleita on syöty aamupalaksi, välipalaksi, leffaherkkuna sekä lounassalaattien ja smoothieiden seassa. En valehtele kertoessani, että vesimeloni on keikkunut residenssissämme koko kesän syödyimpien ja suosituimpien hedelmien kärkikastissa.

Nautiskeltuani vesimelonin raikkaudesta tarpeeksi tiuhaan, tajusin että hedelmässä on suorastaan täydellisen huokoinen ja ilmava rakenne juuri sorbetin valmistamiseen. Intohimoisena kardemumman ystävänä mieto hedelmä sai seurakseen raikasta, mutta luonteikasta kardemummaa, kirpeää sitruunamehua ja makeaa hunajaa. Sorbetin koostumus on ilmava ja se suorastaan sulaa suuhun ja viepä makukin allekirjoittaneen ihan uusiin sfääreihin.

watermelon_rawicecream_hannamarirahkonen_paleorecipe1463


VESIMELONI-KARDEMUMMASORBETTI

gluteeniton, maidoton, sokeriton, soijaton


900 g jäädytettyjä vesimelonipaloja

½ dl sitruunamehua

¾ dl hunajaa

1 tl kardemummaa

Vitamix: Laita kaikki raaka-aineet blenderiin ja tamppaa sorbettimassaa tampperilla, kunnes sorbetti on tasaista.

Iso monitoimikone: Laita kaikki raaka-aineet monitoimikoneeseen ja pyöritä, kunnes sorbetti on tasaista.

Pieni monitoimikone tai blenderi: Valmista sorbetti useammassa osassa siten, että blendaat ensin vesimelonit 2-3 osassa sileäksi. Sekoita kulhossa sileän vesimelonimassan sekaan muut raaka-aineet lastan avulla, kunnes sorbetti on tasaista.

Pyöritä sorbetti heti valmistuksen jälkeen jäätelökauhalla palloiksi tai annostele jälkiruokamaljoihin. Mikäli et syö sorbettia heti valmistuksen jälkeen, suosittelen pakastamaan herkun pallomuodossa, sillä nestepitoinen sorbetti on jäätyessään erittäin kovaa ja siitä on hankalaa saada sopivaa annosta.

Lopuksi laitetaan aurinkokakkulat päähän, kutsutaan kaverit kylään, odotellaan paistetta ja nautiskellaan kesän raikkaimmasta makumaailmasta!

watermelon_rawicecream_hannamarirahkonen_paleorecipe1466watermelon_rawicecream_hannamarirahkonen_paleorecipe1465

 

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Salaatti vihreällä persiljahummuksella
Vuoden 2016 suosituimmat reseptit
Piparileivokset
Detox-smoothie