Yellow Mood Yellow Mood mobiili
Aamupalat

Suloinen suklaatuorepuuro

Näettekö tuon ihanan keltaisen valon kuvassa? Vanha toveri aurinkohan se siellä! Hänet otan joka kevät hymyillen vastaan ja selkäänkin taputtelisin, jos ei olisi niin kaukana mokoma.

Tuntuu, että kaikki tämä valo saartaa joka puolelta ja lataa pienen ihmisen täyteen pursuilevaa elämänenergiaa, puhtia, toiveita, sisua ja kummaa sisäistä voimaa – en usko, että mikään muu selittäisi himoa yhtäkkiseen kodin suursiivoukseen ja päivittäiseen tanssahteluun töiden lomassa. Mutta, näiden toimien ohessa ei tietenkään sovi unohtaa välipalatankkausta. Senkin voi hoitaa hymyissä suin, kun tekaisee näppärää suklaatuorepuuroa. Välipala saa maistua makealle jälkkärille, siispä soman puuron syövereissä lepää kaurahiutaleiden, kauramaidon ja chia-siementen lisäksi myös banaania, hunajaa ja kaakaota.

Niin yksinkertaista ja herkullista, että järki meinaa lähteä.

Löydät helpon suklaatuorepuuron reseptin Sugar Helsingin saitilta. Aurinkoa päiväänne, ihmiset!

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (0)
Aamupalat, Reseptit, Välipalat

7 x gluteeniton aamupala

Koostin kesäaamujenne iloksi pienen kokoelman Yellow Moodin parhaista aamupaloista. Nämä toimivat niin arkena, lomalla kuin viikonlopun brunsseillakin! Luontaisesti gluteeniton aamupala on helppo valmistaa vaikka jo edellisenä iltana eivätkä nämä ihanuudet sisällä omelettia lukuunottamatta myöskään maitotuotteita. Olkaa hyvä!

urtekram_carrotporridge_yellowmoodkitchen

1. Porkkanakakkupuuro

Täyteläinen ja mausteinen puuro on omiaan ihastuttamaan ystävät brunssipöydässä tai tuomaan omaan arkiaamuun ripauksen viikonloppuaamujen tuntua. Jos haluat nauttia arkena hieman paremman aamiaisen, mutta sinulla ei ole aikaa huhkia aamutuimaan, voit tehdä puuron valmiiksi astiaan, laittaa uuniin ajastuksen ja nousta aamulla valmiin uunipuuron huumaavaan tuoksuun!

chiamousse_suklaamousse_gluteeniton_yellowmood (1)

2. Suklainen chia-mousse vadelmahillolla

Suklaamousse ei muutu enää tästä helpommaksi tai kermaisemmaksi! Suussa sulava mousse saa sopivaa raikkautta itsetehdystä vadelmahillosta, joka syntyy sekoittamalla. Tee hillo nyt kesällä tuoreista sesongin marjoista.

pearporridge_gluteeniton_kaurapuuro1543

3. Päärynä-tuorepuuro

Pulleat päärynät tuovat tuorepuuroon sopivaa makeutta ja makua. Konseptina tuorepuuro on vertaansa vailla: se syntyy ilman lieden lämpöä, sitä voi varioida monin eri tavoin, ja mikä parasta, puuron voi tehdä valmiiksi jo edellisenä iltana. Voit käyttää puuroon myös kesämarjoja kuten mustikoita, vadelmia, mansikoita tai kirsikoita.

raakasuklaavanukas_siitepöly_raakakakku_hannamarirahkonen1122

4. Appelsiini-raakasuklaavanukkaat

Hoi te sacher-kakkujen ystävät, tämä on aamupala teidän makuunne. Täyteläistä suklaa-appelsiinimoussen seassa on raikasta appelsiini-chiageeliä, joka tekee kokonaisuudesta tasapainoisen. Tämän aamiaisvanukas vie makeanhimon mennessään ja antaa päivälle auringoisen alun.

raakaresepti_parfait_hannamarirahkonen_yellowmood_aamupala1 (1)

5. Suklaa-banaaniparfait

Tämä ihana resepti sopii täyttävyytensä ansiosta mukaan otettavaksi aamupalaksi, jonka voi kasata purkkiin jo edellisenä iltana.  Pienemmässä annoskoossa parfait toimii myös raikkaana jälkiruokana, johon voit lisätä hunajaa mikäli kaipaat lisää makeutta.

strawberrysmoothie-foodphotography-foodstyling-hannamarirahkonen

6. Mansikkasmoothie

Kesä ja mansikat, siinäpä vasta match made in heaven. Olomuodostaan huolimatta smoothie on täyttävä, sillä se sisältää runsaasti hyviä rasvahappoja sisältäviä hampunsiemeniä. Ne tekevät smoothiesta kermaisen.

Yellowmoodkitchen_omelette

7. Täytetty parmesaanimunakas

Munakas on halpa, hyvä ja nopea ruoka, joka ravitsee sekä kehoa että mieltä. Sitä on myös niin helppo varioida, joten kyllästymisen vaaraa ei pitäisi olla. Tämä luottoreseptini toimii viikosta toiseen.

Minua kiinnostaisi tietää mitä sinä syöt yleensä aamupalalla? Uudet ja vanhat vinkit ovat tervetulleita!

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (2)
Aamupalat, Reseptit, Smoothiet

Porkkanakakkupuuro uunissa

urtekram_carrotporridge_yellowmoodkitchen (8)urtekram_carrotporridge_yellowmoodkitchen (9)

Yhteistyössä Asennemedia ja Urtekram.

Reseptiikan kehittely on lempipuuhieni aatelia. Leivon usein ihan vain leipomisen ilosta, mutta rakastan muualle tuotettujen reseptien koko prosessia kaikkine työvaiheineen. Saa suunnitella, mietiskellä makuyhdistelmiä, leipoa, onnistua ja lopulta kuvata sen mitä tulikaan tehtyä. Yhteistyö Urtekramin mausteiden kanssa oli varsin kutkuttava, käytetäänhän meillä muutoinkin pääasiassa luomutuotettuja mausteita. Näistä hyvin mielen lähtökohdista syntyi yhden lempijälkiruokani makuinen aamiaispuuro, joka sopii niin arkiaamujen herkuksi kuin notkuvan brunssipöydän jatkeeksi.

Uunipuuro on tullut tämän kevään aikana meidän arkeemme jäädäkseen ja erilaiset makuyhdistelmät ovat ilahduttaneet meitä jo useana aamuina, varsinkin viikonloppuisin. Porkkanakakun makuinen uunipuuro on ollut mielessäni jo kuukausia ja nyt ajatus päätyi päänsisäisistä luonnoksista tekoihin saakka. Talviset mausteet kuten kaneli, kardemumma ja inkivääri ovat suosikkejani ja porkkanakakun muodossa ne toimivat läpi vuoden. Ja mitä porkkanakakkuun tulee, olen ehdottomasti mehevän kakkupohjan ja paksun tuorejuustokerroksen ystävä. Nämä ajatukset mielessäni lähdin yhdistelemään raaka-aineita ja lopputuloksesta tuli hurmaava.

urtekram_carrotporridge_yellowmoodkitchenurtekram_carrotporridge_yellowmoodkitchen (1)urtekram_carrotporridge_yellowmoodkitchen (2)

Resepti rakentui Urtekramin luomumausteiden ympärille, luonnollisesti. Olen puhunut luomumausteiden puolesta jo vuosia, sillä puhtauden lisäksi niiden maku on voittamaton. Usein luomuyrtit kasvavat pienempinä kuin keinolannoitteilla höystetyt kanssayrttinsä, mutta minkä luomuyrtit koossa häviävät, ne kompensoivat intensiivisessä maussa, joka mahdollistaa mausteen maltillisen käytön. Urtekramin purnukoissa paras osio on ehkä kuitenkin se, ettei mausteita ole pakattu muoviin, vaan mustiin metallisiin purkkeihin. Maku säilyy tuoreena, voimakkaana ja mausteita on helppo annostella ilman, että ne leviävät pitkin keittiön tasoja.

Tällä ihanan mausteisella uunipuuroreseptillä ihastutat ystäväsi brunssipöydässä tai loihdit omaan arkiaamuusi ripauksen viikonloppuaamujen tuntua. Jos haluat nauttia arkena hieman paremman aamiaisen, mutta sinulla ei ole aikaa huhkia aamutuimaan, voit tehdä puuron valmiiksi astiaan, laittaa uuniin ajastuksen ja nousta aamulla valmiin uunipuuron huumaavaan tuoksuun! Porkkanakakkufanin aamu ei voisi paremmin alkaa, ainakaan minun mielestäni.

urtekram_carrotporridge_yellowmoodkitchen (6)urtekram_carrotporridge_yellowmoodkitchen (5)urtekram_carrotporridge_yellowmoodkitchen (3)


PORKKANAUUNIPUURO
4 annosta
maidoton, sokeriton, soijaton


UUNIPUURO

3 (120 g) pientä porkkanaa
1 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä
2 dl kaurahiutaleita
3 ½ dl kauramaitoa
½ tl suolaa
2 tl hunajaa
2 tl ceyloninkanelia
1 tl jauhettua kardemummaa
1 ½ tl inkiväärijauhetta
½ dl kuivattuja karpaloita tai rusinoita
1 muna

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Mittaa kulhoon kaikki raaka-aineet, sekoita hyvin ja annostele uunin kestävään kulhoon, vuokaan tai kattilaan. Valmista vielä pähkinäcrust ennen kuin laitat puuron uuniin:

PÄHKINÄCRUST

½ dl auringonkukansiemeniä
½ dl rouhittua pekaanipähkinää
1 ½ rkl kookospalmusokeria tai hunajaa
¼ tl ceyloninkanelia

Sekoita pähkinät, siemenet ja mausteet keskenään. Annostele uunipuuron pinnalle. Paista uunipuuroa 200 °C asteessa uunin keskitasolla 45 minuutin ajan.

SITRUUNAKUORRUTE

1 prk (150 g) kauratuorejuustoa
1 tl sitruunan kuorta
1 1/2 rkl hunajaa
¼ dl tuorepuristettua sitruunamehua

Kaavi tuorejuusto kulhoon. Pese sitruuna hyvin ja raasta joukkoon tarvittava määrä kuorta. Halkaise sitruuna ja puserra joukkoon tarvittava määrä sitruunamehua. Lisää hunaja. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Annostele hieman jäähtyneen uunipuuron päälle haluamasi määrä ja nauti ihanasta aamiaishetkestä.

urtekram_carrotporridge_yellowmoodkitchen (4)

Seuraa Yellow moodia:
Instagram
Facebook

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (0)
Aamupalat, Reseptit

Vadelmainen smoothie bowl

smoothiebowl_smoothie_yellowmood_hannamarirahkonen (2)

Aivan mielenkiinnosta; kuinka monelle on tuttuja sellaiset aamut, jolloin tiedätte jo silmiä avatessanne, että nyt olisi lisäboostille tarvetta koko loppupäiväksi? Itselläni oli juuri kuvauksen mukainen herätys tänään eivätkä silmäparat meinanneet millään avautua. Hyvät lentokoneunetkin olivat kesken (olin menossa Lontooseen allekirjoittamaan kustannussopimusta, säästän teidät lopuilta hulluilta käänteiltä).

Keittiöön raahustaessa ensimmäinen juttu on kahvi. Tujut espressopavut grinderiin, vedenkeitin päälle ja AeroPress hommiin. Espressoa valmistessa mieli oli heräillyt juuri sen verran, että jaksoin miettiä aamupalavaihtoehtoja. Omelettia? Ei. Tuorepuuroa? Ei. Kaurapuuroa? Ei. Smoothie bowl? Tätä!

Raikkautta hapuillessani tehosekoittimeen päätyi varsin marjainen yhdistelmä. Kaikki marjat ovat ihania, mutta vadelmat tuovat omiin päiviini ripauksen luksusta. Tällä hetkellä pakastin pullistelee edelleen mustikoita, puolukoita ja tyrnejä, ihania nekin. Kermainen smoothie bowl antaa jokaiselle hitaalle ja väsyneelle aamulle hieman hohtoa ja se pitää myös nälkää hyvin. Ole hyvä!

smoothiebowl_smoothie_yellowmood_hannamarirahkonen


VADELMAINEN SMOOTHIE BOWL

1 annos

gluteeniton, maidoton, munaton, soijaton ja sokeriton 


1 pieni banaani

2 tl hunajaa

2 tl lucumajauhetta

1,2 dl kauramaitoa

1,2 dl vadelmia

1,2 dl kookosmaitoa

2 tl chia-siemeniä

pieni ripaus vaniljajauhetta

Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimen kannuun ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Annostele kulhoon ja koristele hampunsiemenillä, kookoshiutaleilla, raakasuklaapaloilla, vadelmilla ja suolamantelivoilla (1 osa jääkaappikylmää mantelivoita ja 2 osaa lämmintä vettä). Nauti aamiaiseksi, välipalaksi tai jälkiruoaksi.

smoothiebowl_smoothie_yellowmood_hannamarirahkonen (1)

Seuraa Yellow moodia:

Instagram

Facebook

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (6)
Aamupalat, Reseptit, Smoothiet

Helppo cashewjogurtti

Tällä hetkellä omassa keittiössäni ajankohtaisin asia on kasvijogurttien hapatus. Kirjoitan teille pian alkavasta detoxista, jonka yksi tarkoitus on tasapainoittaa ja korjata elimistöni maitohappobakteeritasapainoa. Hapatetut kasvijogurtit maistuvat aivan ihanalta ja sisältävät runsaasti näitä kehomme immuunipuolustuksen tarvitsemia bakteereja.

Kehitin noin neljä vuotta sitten aivan lyömättömän kookosjogurtin reseptin, mutta sittemmin aloin kaipaamaan myös ei minkään makuista -jogurttia. Tiedättehän, sellaista maustamattoman lehmänmaitopohjaisen jogurtin kaltaista? Jogurteistani saa löytyä potkua happamuuden muodossa, mutta paras jogurtti on sellainen, joka on kuin tyhjä kanvaasi. Kasvijogurtteja on hauska maustaa mielensä mukaan ja mikä parasta, aina tietää mistä oma jogurtti on tehty!

Tällä viikolla olen valmistanut itselleni vadelmajogurttia (kasvijogurttia, pakastevadelmia ja ripaus kookossokeria). Toisinaan nautin annokseni alla olevalla tavalla – granaattiomenansiemenillä, viikunaviipaleilla, hunajalla, pistaasipähkinämurulla, laventelinkukilla ja itse tehdyllä raakasuklaamurulla höystetty jogurtti maistuu erityisesti viikonloppujen pitkillä aamiaisilla!

cashewjogurtti_hannamarirahkonen_yellowmood (1)Esivalmistelut: Valitse valmistamallesi jogurttimäärälle sopiva lasiastia, jossa on tiivis kansi. Desinfioi astia upottamalla se hetkeksi kiehuvaan veteen. Kuivaa astia.

Vinkki: Hapatusaika riippuu siitä kuinka voimakkaan makuista jogurttia haluat. Mitä lyhyempi hapatusaika, sitä miedompi maku. Löydät kokeilemalla itseäsi miellyttävän happamuusasteen.


Hapatetut kasvijogurtit sisältävät runsaasti maitohappobakteereita ja tuovat ihanan säväyksen kakkuihin sekä leivonnaisiin. Nauti myös sellaisenaan itsetehdyn chia-marjahillon tai muiden lisukkeiden kanssa!


Cashewjogurtti (2 annosta)

2 1/2 dl liotettuja pähkinöitä

2 dl vettä

1/2 pss tai 1 kapseli laadukasta maitohappobakteerivalmistetta (esim. Biolatte)

Liota pähkinöitä vedessä kolme tuntia. Kaada liotusvesi pois ja huuhtele pähkinät lävikössä. Mittaa pähkinät ja raikas vesi tehosekoittimeen. Sekoita sileäksi. Kaavi seos kulhoon ja lisää joukkoon maitohappobakteerijauhe. Sekoita seos lusikalla tasaiseksi. Kaada jogurtti desinfioituun lasiastiaan. Sulje astia tiiviisti ja nosta se pimeään huoneenlämpöiseen paikkaan seuraavien 16-24 tunnin ajaksi. Siirrä jogurtti hapatuksen jälkeen jääkaappiin. Jogurtti on valmista käytettäväksi kuuden tunnin kuluttua.

Tykkäsitkö reseptistä?
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (0)
Aamupalat, Reseptit, Välipalat

Instagram

  • Summertime sadness  a guest who visits always at Augusthellip
  • Remember despite how open peaceful and loving you attempt tohellip
  • August  evenings are turning darker air gets a bithellip
  •  Cloudberry season still going strong  yellowmoodsummer cloudberry
  • Monday  double espresso 55 yellowmoodkitchen coffeeoclock
  • Organic skincare  simple yet high quality formulas  missionhellip
  • My element yellowmoodsummer
  • Wish I had now a piece of this super luscioushellip
  • Take me to the leanto  into the woods yellowmoodsummerhellip

Yellow moodin juttuarkisto