Helppoa arkiruokaa: Salaattitacot

salaattitortillat_salaattiveneet_paleoresepti1506

Jostain syystä en ole huomannut jakaa koskaan täällä virtuaalimaailman puolella yhtä arjen luotto- ja pikaruokaamme, vaikka se on kuulunut pöytäämme jo useamman vuoden ajan. Kaupan tortillat ja tacot on valmistettu yleisimmin vehnästä, joskin maissijauhosta valmistettuja gluteenittomia versioita löytyy myös. Itse en pidä kummankaan vaihtoehdon tuomasta jälkiolotilasta, oikeastaan en edes muista milloin viimeksi olen kyseisiä valmistuotteita maistanut. Pienellä ennakoinnilla salaattitacot valmistuvat nopeasti ja maistuvat sekä aikuisille että lapsille.

salaattitortillat_salaattiveneet_paleoresepti1509

Salaattitacojen idea ja toteutus on hyvin yksinkertaista. Tärkeintä on valita oikeanlainen salaattilaatu, sillä liian pehmeät salaatinlehdet eivät pysy kasassa ja syömisestä tulee helposti sotkuista puuhaa. Itse suosin aina napakkaa Romaine-salaattia, jonka sisuksissa täytteet pysyvät erinomaisesti (ellei sorru täyttämään tacoansa äärimmilleen kuten usein käy..). Ostan kauppareissuilta aina kotiin muutaman Romaine-salaatin hätävaraksi, joskin myös endiivi sopii tähän tarkoitukseen. Salaatinlehdet pestään, jonka jälkeen täytteet ladataan tasaisesti lehden keskelle ilman taittelua.

salaattitortillat_salaattiveneet_paleoresepti1507

Salaattitacot ovat itsessään todella raikkaita ja niistä jää kehoon sekä mieleen hyvä olo. Täytteitä voi suosia omien mieltymysten mukaan. Itse valmistan tacojen seuraksia useimmiten muutamaa erilaista kastiketta tai tahnaa – suosikkejamme ovat hummus, itsetehty salsa ja turkkilaisesta jogurtista valmistettu lime-porkkanakastike (2 dl jogurttia, 1-2 raastettua porkkanaa, 1/2 limen mehu, 1/2 valkosipulinkynsi, suolaa). 

Tuoreosastolta löytyy usein marinoituja punasipuleita (punasipuliviipaleita, tummaa balsamicoa, kookospalmusokeria, suolaa), kurkkua, avokadoa, ituja ja chiliviipaleita. Tacoista saa täyttävämmät lisäämällä proteiinilähteen kuten keitettyjä kananmunia tai laadukasta lihaa. Meidän suosikkimme on tunteella valmistettu mausteinen tomaatti-paistijauhelihamuhennos.

salaattitortillat_salaattiveneet_paleoresepti1508

Salaattitacot toimivat värikkäänä hyvän mielen ruokana arjessa ja pienellä lisäpanostuksella myös isommille ystäväseurueille tarjottuna herkkuna. Suosittelen kokeilemaan!

Oletko kokeillut salaattitacoja? Minkälaisia täytteitä suosit?

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Aurinkoinen chia-vanukas mangolla
Herkullinen tillipesto
Piparminttu-browniet
Loppukesän paras mustikkapaistos