Yellow Mood Yellow Mood mobiili

Raw Key Lime Pie

Jos minua pyydettäisiin valitsemaan leivos, joka kuvastaisi kesää kaikista autenttisimmalla tavalla, kallistaisin vaakakuppini klassisen Key Lime -piirakan suuntaan. Kesähelteiden kuumuudessa sitrusten raikkaus on aivan omaa luokkaansa ja siksipä mansikkakakut saavat odottaa tässä herkkumittelössä heinäkuuta.

rawkeylimepie_limepiirakka_gluteeniton_yellowmood_hannamarirahkonen_maidoton1144

Key Lime -piiraan väritys ei ole aivan sieltä perinteisimmästä päästä, vaan sen hupsu vihreys herättää väkisinkin mielenkiintoa ja huomiota. Lujan ja tummanpuhuvan ulkokuoren sisuksiin mahtuu sametinpehmeä täyte, jossa on tylsyyden ja synkkyyden sijasta ronskisti herättelevää terävyyttä. Säväyttävä kirpeys jättää taatusti muistijälkensä makuaistin syvimpiin sopukoihin. Olemuksensa on virkeitä ajatuksia herättävä ja energisoiva, liekö siis ihme, että kyseinen kulkija jättää lähes aina hymyn maistajiensa huulille. Sanoisin, että tämä vihreällä moussella hunnutettu kakkunen on erilaisuutta ja täpäkkyyttä iloisissa vaatteissa.

Raakaversioksi pukemani Key Lime -piiras on gluteeniton, maidoton ja pähkinätön.

rawkeylimepie_limepiirakka_gluteeniton_yellowmood_hannamarirahkonen_maidoton1140


RAW KEY LIME PIE

8 palaa

gluteeniton, maidoton, soijaton


Suklaapohja (20 cm)

4 dl kaurahiutaleita

½ dl neitsytkookosöljyä

½ dl raakakaakaojauhetta

2 rkl hunajaa

Voit valmistaa pohjan kahdella eri tavalla. Vitamixilla voit laittaa kaikki ainekset suoraan blenderiin ja tampata pohjasta sileän sekä tiiviin taikinan. Mikäli sinulla ei ole käytettävissäsi edellä mainittua laitetta, suosittelen blendaamaan kaurahiutaleet jauhoksi blenderissä, kaatamaan kaurajauhot kulhoon, sekoittamaan joukkoon raakakaakaojauheen, lisäämään sen jälkeen nestemäiset raaka-aineet ja sekoittamaan käsin tasaiseksi massaksi.

Vuoraa 22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Levitä keksipohja irtopohjavuoan pohjalle sekä reunoille. Voit halutessasi tasoittaa reunat veitsellä viimeistellyn lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Key Lime -täyte:

2 kypsää avokadoa

1 ¼ dl tuorepuristettua limemehua (tarvitset tähän noin 2,5 limeä)

1 dl neitsytkookosöljyä

¾ dl hunajaa

1 limen kuori raastettuna

Mittaa kaikki ainekset blenderinkannuun ja pyöritä tasaiseksi mousseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja siirrä kakku hyytymään 1 tunnin ajaksi pakastimeen. Voit koristella kakun syötävillä kukilla, pistaasimurulla tai vaikka vatkatulla vanilja-kookoskermalla.

rawkeylimepie_limepiirakka_gluteeniton_yellowmood_hannamarirahkonen_maidoton1141rawkeylimepie_limepiirakka_gluteeniton_yellowmood_hannamarirahkonen_maidoton1145rawkeylimepie_limepiirakka_gluteeniton_yellowmood_hannamarirahkonen_maidoton1143

Share on Facebook1Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email to someone
Tykkäsitkö reseptistä?
Kakut & piiraat, Pähkinättömät, Reseptit
22 kommenttia - “Raw Key Lime Pie
  1. mr sanoo:

    Oj, miten kauniit kuvat taas ja herkullisen kuuloinen resepti! Tätä täytyy testata vaikka synttärikahvien kaverina perinteisen key lime pien, ikilempparini, tilalla 😀

  2. Tiina sanoo:

    Sinä olet kyllä ehtymätön inspiraation lähde! 🙂 Ihanaa!

  3. Elina sanoo:

    Aivan napakymppi taas! Lähes koko kakku tuli just syötyä kolmeenpekkaan 😀 Kiitos ja ihanaa kesää Rovaniemelle!

  4. siru sanoo:

    Ihana ohje. Pakko kuitenkin kysyä, että onko kuvissa oleva kakku tehty 22cm vuokaan?

  5. Ella sanoo:

    Oiskohan avokadoa mahdollista korvata jollain (ei banaanilla) ? Terveisin allerginen key limen himoitsija ! 🙂

    • Moikka Ella! Voit korvata avokadon paksulla kookoskermalla (valuta vesi tölkistä pois ja käytä vain paksu osa, hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Biona ja Pirkka). Toinen vaihtoehto voisi olla mango, tosin silloin hunajan määrää pitää ehkä säätää hieman pienemmäksi 🙂

  6. Tiina sanoo:

    Vihdoin pääsin tätä kokeilemaan eilen nimipäiväni kunniaksi -ihanan raikas ja helppo herkku todella! Kiitos ihanasta ohjeesta 🙂

  7. Sokru sanoo:

    Tämä on varmasti super hyvä valinta kesäkakuksi pirtsakkuutensa ja raikkautensa vuoksi, mutta kyllä tästä nauttii näin syksylläkin! Tänään kokeilin tätä ekaa kertaa ja oli niin herkkua, et varmasti tulee tehtyä vielä monet kerrat lisää. Mmm. Laitoin päälle pistaasipähkinöitä tällä kertaa, mutta toi vanilja-kookoskerma kuulostaa kanssa kokeilemisen arvoiselta. Ja ehkä sit kesällä vois laittaa niitä kukkasiakin.

  8. Niina sanoo:

    Kuulostaa todella herkulliselta ohjeelta. Tulen testaamaan tämän synttäreilläni tammikuussa, vaikka onkin enempi kesäkakku. Mitähän avokado tykkää pakastamisesta, tummuuko kun sulaa tms? Tapaan tehdä raakakakut pakastimeen hyvissä ajoin kiireen minimoimiseksi. Salty caramel -raakasuklaakakku taitaa päästä tämän kaveriksi. 🙂

    • En ole itse kokeillut pakastaa juuri tätä nimenomaista kakkua, mutta uskoisin ettei kakun koostumus tai ulkonäkö kärsi kyseisestä toimenpiteestä. Limemehu ainakin estää avokadotäytteen tummumisen. Mukavia juhlia 🙂

  9. Titityy sanoo:

    Hei!

    Ajattelin tämän keväisen kakun pyöräyttää pääsiäiseksi. Sellainen aisa askarruttaa, että onkohan kakulle ok matkustaa pakastamisen jälkeen puolitoista tuntia autossa? Kookoskerman vatkaan vasta paikan päällä.

    Kiitos näistä ihanista ja yksinkertaisista ohjeista!!

    • Heippa Titityy!

      Kuulostaapa hyvältä suunnitelmalta, tämä kakku onkin oikein passeli keväiseen herkutteluun 🙂 Kakku kestää matkustamisen oikein hyvin, kunhan pakkaat sen siten, ettei se joudu tekemisiin auringon kanssa.

  10. Titityy sanoo:

    Kiitos nopeasta vastauksesta! Mulla ois kyllä lisäkysymys.. 🙂 Olen aloittelija mitä raakaleivontaan tulee, ja semmonenkin askarruttaa, että jos kakku pääsee mielestäni liikaa lämpenemään ja jopa vetistymään (kerran yhdestä kakusta valui ihan nestettä jääkaappisäilytyksessä), voiko sen laittaa uudelleen pakastimeen? Tapahtuuko tässä jokin ikävä kemiallinen reaktio, vai onko näin ok toimia?

    Ihanaa ja mämmistä pääsiäistä!

    • Jos kakun jähmettävien ja nestemäisten raaka-aineiden suhteet ovat kunnossa, näin ei pitäisi milloinkaan käydä. Yleensä kuvailemasi ilmiö tapahtuu silloin, kun reseptissä ei ole riittävästi jähmettäviä raaka-aineita (kuten kookosöljyä, psylliumia, chia-siemeniä jne.) suhteessa nestemäisiin aineisiin (kuten marjat, hedelmät, kasvimaidot).

      Jos kakku on jo kertaalleen pakastettu ja sitten siirretty jääkaappiin, en pakastaisi kakkua sulamisen jälkeen uudelleen. Jos kakku on jähmetetty jääkaapissa, sen voi siirtää pakastimeen esim. paloina, jolloin sitä on helppo ottaa tarvittava määrä sulamaan 🙂 Tämä kaikki siis hygienian ja turhien bakteerien aktivoimisen estämiseksi.

  11. Mandy sanoo:

    Moi!

    Kiitos (taas) ihanasta ohjeesta, tästä tuli uusi suosikki!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Instagram

  • Happening at Yellow Mood right now my 8 all timehellip
  • Happiest when hunting Happy wednesday folks! yellowmoodlifestyle
  • Autumn essentials alpaca wool socks  hot licorise root teahellip
  • Summer shades are slowly turning from green to yellow terracottahellip
  • Family one of the most important things in life Thesehellip
  • Rainy day at the countryside  Coffee  piece ofhellip
  • One more since these little guys were so hilarious andhellip
  • I should be packing again since were heading to anotherhellip
  • Our Norway adventure was absolutely g o r g ehellip

Yellow moodin juttuarkisto