Raw Key Lime Pie

Jos minua pyydettäisiin valitsemaan leivos, joka kuvastaisi kesää kaikista autenttisimmalla tavalla, kallistaisin vaakakuppini klassisen Key Lime -piirakan suuntaan. Kesähelteiden kuumuudessa sitrusten raikkaus on aivan omaa luokkaansa ja siksipä mansikkakakut saavat odottaa tässä herkkumittelössä heinäkuuta.

rawkeylimepie_limepiirakka_gluteeniton_yellowmood_hannamarirahkonen_maidoton1144

Key Lime -piiraan väritys ei ole aivan sieltä perinteisimmästä päästä, vaan sen hupsu vihreys herättää väkisinkin mielenkiintoa ja huomiota. Lujan ja tummanpuhuvan ulkokuoren sisuksiin mahtuu sametinpehmeä täyte, jossa on tylsyyden ja synkkyyden sijasta ronskisti herättelevää terävyyttä. Säväyttävä kirpeys jättää taatusti muistijälkensä makuaistin syvimpiin sopukoihin. Olemuksensa on virkeitä ajatuksia herättävä ja energisoiva, liekö siis ihme, että kyseinen kulkija jättää lähes aina hymyn maistajiensa huulille. Sanoisin, että tämä vihreällä moussella hunnutettu kakkunen on erilaisuutta ja täpäkkyyttä iloisissa vaatteissa.

Raakaversioksi pukemani Key Lime -piiras on gluteeniton, maidoton ja pähkinätön.

rawkeylimepie_limepiirakka_gluteeniton_yellowmood_hannamarirahkonen_maidoton1140


RAW KEY LIME PIE

8 palaa

gluteeniton, maidoton, soijaton


Suklaapohja (20 cm)

4 dl kaurahiutaleita

½ dl neitsytkookosöljyä

½ dl raakakaakaojauhetta

2 rkl hunajaa

Voit valmistaa pohjan kahdella eri tavalla. Vitamixilla voit laittaa kaikki ainekset suoraan blenderiin ja tampata pohjasta sileän sekä tiiviin taikinan. Mikäli sinulla ei ole käytettävissäsi edellä mainittua laitetta, suosittelen blendaamaan kaurahiutaleet jauhoksi blenderissä, kaatamaan kaurajauhot kulhoon, sekoittamaan joukkoon raakakaakaojauheen, lisäämään sen jälkeen nestemäiset raaka-aineet ja sekoittamaan käsin tasaiseksi massaksi.

Vuoraa 22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Levitä keksipohja irtopohjavuoan pohjalle sekä reunoille. Voit halutessasi tasoittaa reunat veitsellä viimeistellyn lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Key Lime -täyte:

2 kypsää avokadoa

1 ¼ dl tuorepuristettua limemehua (tarvitset tähän noin 2,5 limeä)

1 dl neitsytkookosöljyä

¾ dl hunajaa

1 limen kuori raastettuna

Mittaa kaikki ainekset blenderinkannuun ja pyöritä tasaiseksi mousseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja siirrä kakku hyytymään 1 tunnin ajaksi pakastimeen. Voit koristella kakun syötävillä kukilla, pistaasimurulla tai vaikka vatkatulla vanilja-kookoskermalla.

rawkeylimepie_limepiirakka_gluteeniton_yellowmood_hannamarirahkonen_maidoton1141rawkeylimepie_limepiirakka_gluteeniton_yellowmood_hannamarirahkonen_maidoton1145rawkeylimepie_limepiirakka_gluteeniton_yellowmood_hannamarirahkonen_maidoton1143

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

mr

Oj, miten kauniit kuvat taas ja herkullisen kuuloinen resepti! Tätä täytyy testata vaikka synttärikahvien kaverina perinteisen key lime pien, ikilempparini, tilalla :D

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kiitos mr! Jos haluat, voit myös vatkata piiraan päälle kookoskermaa, jotta saat kakkuun hieman enemmän alkuperäisen version tuntua.

Vastaa
Tiina

Sinä olet kyllä ehtymätön inspiraation lähde! :) Ihanaa!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Voi että, niin kauniisti sanottu - kiitos!

Vastaa
Elina

Aivan napakymppi taas! Lähes koko kakku tuli just syötyä kolmeenpekkaan :D Kiitos ja ihanaa kesää Rovaniemelle!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kiitos Elina, vaikkakin tämä vastaukseni tulee nyt tosi myöhässä <3

Vastaa
siru

Ihana ohje. Pakko kuitenkin kysyä, että onko kuvissa oleva kakku tehty 22cm vuokaan?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Moi Siru! Hyvä huomio, vuokahan oli tosiaan 20 cm, korjaan tämän tekstiin.

Vastaa
Ella

Oiskohan avokadoa mahdollista korvata jollain (ei banaanilla) ? Terveisin allerginen key limen himoitsija ! :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Moikka Ella! Voit korvata avokadon paksulla kookoskermalla (valuta vesi tölkistä pois ja käytä vain paksu osa, hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Biona ja Pirkka). Toinen vaihtoehto voisi olla mango, tosin silloin hunajan määrää pitää ehkä säätää hieman pienemmäksi :)

Vastaa
Tiina

Vihdoin pääsin tätä kokeilemaan eilen nimipäiväni kunniaksi -ihanan raikas ja helppo herkku todella! Kiitos ihanasta ohjeesta :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Aivan mahtavaa, tosi kiva kuulla että nautit!

Vastaa
Sokru

Tämä on varmasti super hyvä valinta kesäkakuksi pirtsakkuutensa ja raikkautensa vuoksi, mutta kyllä tästä nauttii näin syksylläkin! Tänään kokeilin tätä ekaa kertaa ja oli niin herkkua, et varmasti tulee tehtyä vielä monet kerrat lisää. Mmm. Laitoin päälle pistaasipähkinöitä tällä kertaa, mutta toi vanilja-kookoskerma kuulostaa kanssa kokeilemisen arvoiselta. Ja ehkä sit kesällä vois laittaa niitä kukkasiakin.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Voi kyllä, limekakku sopii kaamosaikaan kuin nappi silmään! Ihanaa kuulla, että pidit reseptistä.

Vastaa
Niina

Kuulostaa todella herkulliselta ohjeelta. Tulen testaamaan tämän synttäreilläni tammikuussa, vaikka onkin enempi kesäkakku. Mitähän avokado tykkää pakastamisesta, tummuuko kun sulaa tms? Tapaan tehdä raakakakut pakastimeen hyvissä ajoin kiireen minimoimiseksi. Salty caramel -raakasuklaakakku taitaa päästä tämän kaveriksi. :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

En ole itse kokeillut pakastaa juuri tätä nimenomaista kakkua, mutta uskoisin ettei kakun koostumus tai ulkonäkö kärsi kyseisestä toimenpiteestä. Limemehu ainakin estää avokadotäytteen tummumisen. Mukavia juhlia :)

Vastaa
Titityy

Hei! Ajattelin tämän keväisen kakun pyöräyttää pääsiäiseksi. Sellainen aisa askarruttaa, että onkohan kakulle ok matkustaa pakastamisen jälkeen puolitoista tuntia autossa? Kookoskerman vatkaan vasta paikan päällä. Kiitos näistä ihanista ja yksinkertaisista ohjeista!!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Heippa Titityy! Kuulostaapa hyvältä suunnitelmalta, tämä kakku onkin oikein passeli keväiseen herkutteluun :) Kakku kestää matkustamisen oikein hyvin, kunhan pakkaat sen siten, ettei se joudu tekemisiin auringon kanssa.

Vastaa
Titityy

Kiitos nopeasta vastauksesta! Mulla ois kyllä lisäkysymys.. :) Olen aloittelija mitä raakaleivontaan tulee, ja semmonenkin askarruttaa, että jos kakku pääsee mielestäni liikaa lämpenemään ja jopa vetistymään (kerran yhdestä kakusta valui ihan nestettä jääkaappisäilytyksessä), voiko sen laittaa uudelleen pakastimeen? Tapahtuuko tässä jokin ikävä kemiallinen reaktio, vai onko näin ok toimia? Ihanaa ja mämmistä pääsiäistä!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Jos kakun jähmettävien ja nestemäisten raaka-aineiden suhteet ovat kunnossa, näin ei pitäisi milloinkaan käydä. Yleensä kuvailemasi ilmiö tapahtuu silloin, kun reseptissä ei ole riittävästi jähmettäviä raaka-aineita (kuten kookosöljyä, psylliumia, chia-siemeniä jne.) suhteessa nestemäisiin aineisiin (kuten marjat, hedelmät, kasvimaidot). Jos kakku on jo kertaalleen pakastettu ja sitten siirretty jääkaappiin, en pakastaisi kakkua sulamisen jälkeen uudelleen. Jos kakku on jähmetetty jääkaapissa, sen voi siirtää pakastimeen esim. paloina, jolloin sitä on helppo ottaa tarvittava määrä sulamaan :) Tämä kaikki siis hygienian ja turhien bakteerien aktivoimisen estämiseksi.

Vastaa
Mandy

Moi! Kiitos (taas) ihanasta ohjeesta, tästä tuli uusi suosikki!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Ihanaa että maistui sielläkin! <3

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Rakkautta lasissa, eli 5 parasta maidotonta kaakaojuomareseptiä
Matcha on maukas vaihtoehto kahville
Arkistojen reseptiaarteita 2/2: Pääruoat, lisukkeet & välipalat
9 x gluteeniton kasvisruoka – parhaat reseptit kiireisille päiville