Piparminttu-browniet

Viikko on syytä aloittaa makein kujein, sillä ensimmäinen kirjani julkaistaan huomenna! Raakaleivonnan ABC -e-kirjaa on punottu yhteen rakkaudella, siksi tuntuukin uskomattomalta, että julkaisupäivä on yhden yön päässä. Toiveeni mukaisesti kirja on erittäin visuaalinen ja sen 180 sivulle on sisällytetty runsaasti raaka-aineinfoa, leivontavinkkejä, suuria kuvia, herkullisia reseptejä ja hyvää mieltä. Siis kaikkea sellaista mitä tarvitsemme pimeän kaamosajan keskellä tarpomiseen. Tässä sinulle pieni maistiainen kirjan herkkuosastolta.

_DSC0502


Kun valmistin näitä piparminttu-brownieita ensimmäisen kerran, ihastuin välittömästi. Täyteläinen suklaapohja ja raikas piparminttu ovat lyömätön yhdistelmä. Browniet syntyvät nopeasti ja maistuvat todistettavasti myös niille, joille terveelliset herkut eivät ole vielä tuttuja. 


PIPARMINTTU-BROWNIET

Gluteeniton, maidoton, munaton

8 kappaletta

BROWNIE

5 dl kookoshiutaleita

1 1/2 dl raakakaakaojauhetta

1 dl neitsytkookosöljyä

3/4 dl hunajaa

2 rkl lucuma-jauhetta (valinnainen)

1 tl vaniljajauhetta

ripaus suolaa

PIPARMINTTUKUORRUTE

1 dl neitsytkookosöljyä

3/4 dl cashewpähkinöitä

1/2 dl hunajaa

2 tl lesitiinijauhetta

15 tippaa piparminttuöljyä

Brownie. Sulata kookosöljy juoksevaksi vesihauteessa. Mittaa kookoshiutaleet tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi jauheeksi. Kaavi kookosjauhe kulhoon. Lisää joukkoon sula kookosöljy, kaakaojauhe, lucuma ja mausteet. Sekoita brownie-seos lusikalla sekaisin. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Vuoan on hyvä olla kooltaan vähintään 15 x 15 cm, jotta leivoksista ei tule liian paksuja.

Piparminttukuorrute. Sulata kookosöljy juoksevaksi vesihauteessa. Mittaa tehosekoittimeen kookosöljy, pähkinät, hunaja ja lesitiinijauhe. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Lisää joukkoon piparminttuöljy ja sekoita vielä kerran kevyesti. Kaada piparminttukuorrute brownie-pohjan päälle. Siirrä brownie jääkaappiin noin tunniksi. Leikkaa brownie paloiksi terävällä veitsellä. Säilytä jääkaapissa. Nauti hyvässä seurassa.

Vinkki: Voit värjätä piparminttukuorrutteen vaaleanvihreäksi lisäämällä joukkoon 1 tl vehnänorasjauhetta.

piparminttubrownie_raakaleivonnanABC

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Pipsa

Vi jummijammi, miten herkuilta nämä näyttävät! Arvostan myös suuresti lyhyttä raaka-ainelistaa :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Nämä ovat moneen otteeseen hyväksi havaitut - varsinainen luottoresepti!

Vastaa
Eiq

Kiitos ohjeesta! Eikö cashewpähkinöitä tarvitse liottaa?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Ei tarvitse ja syy on se, että liotetuilla pähkinöillä kuorrutteesta tulisi liian vetistä :)

Vastaa
Virpi

Voisikohan hunajan korvata esim. Agave-siirapilla?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Hunajan voi vallan mainiosti korvata agavella tai vaikka vaahterasiirapilla :)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Trooppinen kevätkakku
Vadelma-ruusujäätelö
Kiireisen arjen pelastajat: 4 x helppoa ja vegaanista kasviskeittoreseptiä
Parempaa arkiruokaa: Parmesaanimunakas salaatilla