Trooppinen kevätkakku

Vaikka muulla rintamalla on vietetty tällä viikolla hiljaiseloa, Yellow moodin keittiössä on säpinää riittänyt. Keittiöinspiraatio on itselleni aina tervehdyttävä merkki. Silloin kun luovuushanat ovat totaalisen lukossa, mennään myös reseptilinjalla nollatoleranssin tietämissä ja kun tuo vyyhti alkaa purkautua, alkaa myös köökin puolella syntyä.

raakakakku_gluteenitonkakku_maidoton_pähkinätön_yellowmood2

Kevään keltaiset valonsäteet toimivat tämän trooppisen raakakakun innoittajana. Keskeisimmän makuparin muodostavat ananas, kookos ja lucuma, jotka sopivat täydellisesti yhteen – ja jotka johdattelevat (melkein) palmujen alle.

raakakakku_gluteenitonkakku_maidoton_pähkinätön_yellowmood1

Trooppinen raakakakku

Kakkupohja (18 cm)

2 dl kookossosetta (=soseeksi blendattuja kookoshiutaleita)

1 dl kookoshiutaleita

1 rkl hunajaa

1/2 dl ananasmehua

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita lastalla tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuokaan ja levitä kakkupohja tasaiseksi levyksi. Valmista seuraavaksi täyte.

Trooppinen ananastäyte

1 tlk jääkaappikylmää kookosmaitoa (valuta vesi pois)

1/2 dl hunajaa

1/2 dl kokonaisia psylliumin siemeniä

1/2 dl chia-siemeniä

1/2 dl ananasmehua

1 sitruunan mehu

2 rkl lucuma-jauhetta

2 dl ananaslohkoja (Biona)

Laita kaikki raaka-aineet ananaslohkoja lukuunottamatta blenderiin ja pyöritä suurimmalla teholla, kunnes täyte on tasaista. Siirrä täyte kulhoon ja sekoita joukkoon pieneksi leikatut ananaslohkot. Levitä ananastäyte pohjan päälle ja laita pakastimeen tunniksi. Pohja on tiivis, joten suosittelen leikkaamaan kakun terävällä veitsellä tasaisten viipaleiden aikaansaamiseksi.

raakakakku_gluteenitonkakku_maidoton_pähkinätön_yellowmood3

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Timjami-uunikasvikset fetalla
Rapeat Sour Cream -lehtikaalisipsit
Paahdettu kurpitsa-linssikeitto
Välimerellinen artisokkasalaatti