Suklainen chia-vanukas appelsiinilla

No nyt.

Mitäpä sitä nainen muutakaan tekisi sateisen keskiviikkonsa alkuun kuin ideoisi mahdollisimman makean superaamiaisen? Tällaisina päivinä kevyen lähtölaukauksen haku tuntuu erityisen hyvältä idealta.

Lyhyen ideointituokioni jälkeen ei kulunut aikaakaan, kun keittiöni jo pölisi raakakaakaojauheesta, pöytäni pinnalta löytyi ihmeellisiä siemeniä sekä yksi avattu kookoskermapurkki, tuoreeltaan korkattu hunajapurnukka sekä sammiollinen tuorepuristettua appelsiinimehua. Kiireetön kokkailu, jos jokin, tekee hyvää pienen ihmisen mielelle ja pitää stressitasot matalina.

raakasuklaavanukas_siitepöly_raakakakku_hannamarirahkonen1123raakasuklaavanukas_siitepöly_raakakakku_hannamarirahkonen1118

Suklainen chia-vanukas appelsiinilla

2 annosta

Appelsiinigeeli:

2,5 dl tuorepuristettua appelsiinimehua

4 rkl chia-siemeniä

10 tippaa appelsiiniöljyä

1 iso banaani

Sekoita appelsiinimehu, chia-siemenet ja appelsiiniöljy. Anna seoksen turvota noin 10 minuutin ajan. Pilko banaani pieniksi palasiksi ja sekoita kevyesti joukkoon.

Kermainen suklaavanukas:

1 appelsiini kuorittuna

2 dl paksua kookoskermaa (jääkaapikylmää)

1 dl raakakaakaojauhetta

1/2 dl hunajaa

15 tippaa appelsiiniöljyä

Blendaa kaikki ainekset sekaisin blenderissä.

Kokoaminen: lado appelsiinigeeliä ja suklaavanukasta kerroksiin laseihin. Koristele siitepölyllä, pähkinämurulla, kaakaonibseillä tai vaikka marjoilla. Vanukas on kätevä tehdä valmiiksi jo edellisenä iltana, jolloin voit valmistaa sen suoraan eväsrasiaan tai nauttia aamiaisena.

raakasuklaavanukas_siitepöly_raakakakku_hannamarirahkonen1122raakasuklaavanukas_siitepöly_raakakakku_hannamarirahkonen1120

Mikäli ketogeeninen ruokavalio kiinnostaa, mutta sinulla ei ole aikaa ottaa asioista selvää monen mutkan kautta ja haluat tehdä asiat alusta saakka oikein, suosittelen lämpimästi Keto Kickstart -valmennusta.

Valmennuksessa käydään läpi selkeästi kaikki mitä sinun tarvitsee tietä ketoruokavalion noudattamisesta. Erinomaisen työkalupakinlisäksi valmennuksessa oleville on olemassa oma suljettu Keto Kickstart -facebookryhmä, josta saa nopeasti vastauksia kuumottaviin kysymyksiin. Tutustu valmennukseen tästä!

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Yellow moodin mehevät aamiaismuffinssit
Pehmeä mansikkamaito
Kermainen puolukkasmoothie
The Creamy Strawberry Smoothie