Täyteläinen riisipuuro kookosmaitoon keitettynä

riisipuuro_maidoton_gluteeniton_hannamarirahkonen79

Yellow moodin keittiöön on saapunut syksy, sen tietää haudutetun ruoan tarpeesta. Liedellä on porissut lämmittävää linssikeittoa ja seuraavaksi taidan valmistaa pakastimeen ison annoksen intialaista kastiketta kauden vihanneksista ja juureksista.

Olen yleensä arjessani nopeiden ruokien ystävä (joka mahdollistuu viikonloppuisin tehtävillä ruoan esivalmisteluilla), mutta viikonloppuisin tykkään antaa hieman enemmän aikaa ja ajatusta ruoanlaitolle.

Yksi alkusyksyn helpoista luottoherkuista on pitkään haudutettu riisipuuro, jota on välillä saatava lapsuuden muistojen nimissä. Keitän riisipuuroa ehkä kahdesti vuodessa, mutta tämä maidoton resepti on innoittanut kokeilemaan riisipuuroa hieman useammin.

riisipuuro_maidoton_gluteeniton_hannamarirahkonen80

RIISIPUURO

2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l kookosmaitoa (muut kasvimaidot käyvät myös)
1 tl puhdistamatonta merisuolaa

Lisää riisit kiehuvaan veteen ja anna vesimäärän imeytynyä riisiin. Lisää kookosmaito pienissä erissä ja anna puuron kiehua keskikovalla lämmöllä 15 minuutin ajan samalla kun sekoitat puuroa. Tiputa tämän jälkeen lämpötilaa sellaiseksi, että voit antaa puuron hautua itsekseen kattilassa seuraavien 45 minuutin ajan.

riisipuuro_maidoton_gluteeniton_hannamarirahkonen81

Tarjoiluvaihtoehtoja on monenlaisia, itse tykkään nautiskella puuroni joko voisilmän ja kanelin tai marjojen kanssa. Myös haudutetut kaneli-omenat toimivat hyvin puuron kaverina (kuori ja pilko kolme pientä kotimaista omenaa ja lisää sekaan 2 tl kookospalmusokeria ja 2 tl voita. Hauduta kattilassa miedolla lämmöllä 10 minuutin ajan).

Hyvää viikonloppua!

Mikäli ketogeeninen ruokavalio kiinnostaa, mutta sinulla ei ole aikaa ottaa asioista selvää monen mutkan kautta ja haluat tehdä asiat alusta saakka oikein, suosittelen lämpimästi Keto Kickstart -valmennusta.

Valmennuksessa käydään läpi selkeästi kaikki mitä sinun tarvitsee tietä ketoruokavalion noudattamisesta. Erinomaisen työkalupakinlisäksi valmennuksessa oleville on olemassa oma suljettu Keto Kickstart -facebookryhmä, josta saa nopeasti vastauksia kuumottaviin kysymyksiin. Tutustu valmennukseen tästä!

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

sara

moi! käytätkö puurossa litran purkissa myytävää kookosjuomaa vai oikeaa kookosmaitoa (säilyke)?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Moi Sara! Olen käyttänyt tähän reseptiin tölkissä olevaa kookosmaitoa, jolla tulee kermaisempi lopputulos. Kookosmaitojuoma käy myös, silloin kookoksen maku ei tule niin voimakkaasti esille.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Key Lime Pie -limeraakakakku
Täyteläinen suklaa-banaaniparfait
Ketogeeniset herkkumunkit ilman viljoja ja sokeria
Välimerellinen artisokkasalaatti