Vuoden 2018 luetuimmat blogipostaukset

Ensi viikolla julkaisen jälleen Yellow Moodin vuotuiset Green Beauty Awards -listaukset, joilta löytyy luonnonkosmetiikan tämän hetken laadukkaimmat tähtituotteet kasvojenhoitoon, vartalolle, hiuksille ja meikkaamiseen, mutta sitä ennen on luvassa kuitenkin vuoden luetuimmat postaukset. Tsekkailin suurennuslasilla Google Analyticsin luetuimmat artikkelit ja listasin tähän alle TOP15-postausta vuodelta 2018. Joukossa on monta myös minulle henkilökohtaisesti tärkeää tekstiä.

Vaikka sitä nauttii aina omasta työstään, tänä vuonna tunnen saaneeni erityisen paljon iloa käsittelemistäni aiheista enkä malta odottaa ensi vuotta, jolloin saan tarttua mielettömiin teemoihin entistä rehellisemmällä ja pelottomalla otteella. Avaan tätä lisää vuosikoosteessa, jonka saatte luettavaksenne kosmetiikkalistausten jälkeen. Vuosi 2018 on sisältänyt sekä elämäni pohjapisteen että sen kirkkaimman kärjen, joten tuntuu hyvältä pukea nuo vaiheet sanoiksi edellisvuosien tapaan.

Kerrohan minulle mikä tai mitkä postaukset sinulla jäivät tänä vuonna erityisesti mieleesi ja miksi – palan halusta kuulla! 🙂

Mika On Ketogeeninen Ruokavalio

1

Mikä on ketogeeninen ruokavalio?

Vuoden kuumin trendi oli valtavirtamediassa paljon parjattu keto – wohoo! Ketogeeninen ruokavaliohan aiheutti allekirjoittaneessa ensin suuren vastareaktion, mutta lopulta kuukausia kestänyt tutkimisjaksoni päätteeksi oli todettava, että näinhän sen on oltava. Se mitä opin, mullisti lopulta lähes kaikki aiemmat käsitykseni hyvinvointia edistävästä ruokavaliosta. Voin sanoa ketogeenisen ruokavalion pelastaneen itseni – vuosien kamppailun jälkeen olen saanut itseni ja terveyteni takaisin (tottakai terveyteen vaikuttaa niin moni muukin tekijä, mutta ruokavalio on yksi tärkeä avain tuossa ketjussa). Kirjoitin tähän artikkeliin ketogeenisen ruokavalion perusteet selkokielellä ja avaan mistä tässä koko hommassa on kysymys. Suosittelen lukemaan herätti aihe tunteita puolesta tai vastaan.

Helppo Vegaaninen Kasviskorma Vegekorma Hannamarirahkonen 4

2

Mutkattoman maukas kasviskorma

Kasviskormani on löytänyt lukemattomien keittiöön, aivan mahtavaa että tämä rakkausreseptini pitää tanakasti kakkossijaa vuoden luetuimmissa! Lämmittävän tulinen kasviskorma syntyy hauduttamalla hitaasti kukkakaalia, porkkanoita, kesäkurpitsaa, sipulia, tomaattia, valkosipulia, cajunia, oliiviöljyä, curryaja kookoskermaa. Valjasta kasvisten pilkkomistyöhön koko perhe ja ruoka on tulilla nopeammin kuin huomaatkaan. Maltti palkitaan uskomattoman täyteläisellä lopputuloksella, joka maistuu joko sellaisenaan tai omien lempilisukkeiden kanssa. Kannattaa valmistaa ehdottomasti reilu satsi!

Hannamari Rahkonen Lupiinit

3

Raudanpuuteanemia – vai oliko sittenkään?

Tämä oli ehdottomasti vuoden kommentoiduin että kaikin puolin käänteentekevin postaus henkilökohtaisesti. Olin tässä vaiheessa vihdoin valmis jakamaan kulisseissa kärsityt terveyshaasteet, sillä olin löytänyt keinon päästä oireistani eroon ruokavaliolla ja mineraaliprotokollalla. Luulin koko viime kevään kärsiväni raudanpuuteanemiasta oireideni perusteella, vaikka lopulta kyse olikin rautatoksisuudesta, ei raudanpuutteesta. Jos rauta-asiat ovat omassa elämässäsi millään tavalla ajankohtaisia, et ainakaan menetä mitään perehtymällä postauksessa sivuamaani Morleyn protokollaan ennen kuin ryhdyt syömään synteettistä rautaa.

Ayerveda Kehotyyppi Pitta Vata Kapha 4

4

Ayervedan kehotyypit

Järjestin keväällä Yellow Moodiin ayerveda-teemaviikon ja tämä Mikan kirjoittama artikkeli ayervedan kehotyypeistä kiinnosti teitä erityisen paljon. Mika avasi artikkelissa mistä ayervedassa on pohjimmiltaan kysymys, mitä doshilla tarkoitetaan, millaisia luonteenpiirteitä eri kehotyypit heijastavat ja lisäksi tekstissä oli erillinen ruokavalio-osuus pittalle, kaphalle ja vatalle. Itse olen tulinen, herkkä ja luova pitta-vata – joko sinä tiedät oman kehotyyppisi?

Ketogeeninen Ruokavalio Leiparesepti

5

Mehevä ketoleipä

Tekisi mieli sanoa, että nyt ollaan kaikkien aikojen ketoleipien äitireseptin äärellä. Tämä ilmava herkkuleipä ei murene käsiin tai maistu kananmunalle, se kestää pakastusta ja on mehevä jopa pari päivää valmistuksen jälkeen. Kokeile ihmeessä!

Hannamari Rahkonen Ketogeeninen Ruokavalio

6

3 kk ketogeenista ruokavaliota – mikä on muuttunut?

Mitä tapahtuu, kun pahimman luokan ketoskeptikko päätyy kokeilemaan terapeuttisena mainostettua ruokavaliota? Keto on ollut heittämällä kuluneen vuoden parhain asia, sillä sen avulla olen saanut takaisin toimintakykyni, elämäni ja täysin uusia tuulia työelämääni. Tottakai on helppo puhua ketogeenisen ruokavalion vaikutuksesta fyysiseen terveyteen, mutta pidän vähintään yhtä tärkeänä sen vaikutusta ajatteluun sekä läsnäoloon. Julkaisin aiheesta sähköisen Ketoosissa -e-kirjan ihan hiljattain – sen lisäksi, että jaan siinä ketogeenisen ruokavalion perusteet sekä 25 arkireseptiä, kerron oman tarinani paljon syvällisemmin ja intiimimmin kuin yhdessäkään blogipostauksessani olen kertonut.

Marinoidut Punasipulit

7

Marinoidut punasipulit

Reseptilinjalla jatketaan. Julkaisin keväällä maailman helpoimman ohjeen marinoituihin punasipuleihin, jotka on valmistettu ilman valkoista sokeria. Resepti onnistuu myös täysin sokerittomasti, kun kookospalmusokerin korvaa maustamattomalla steviauutteella. Meillä punasipulit löytävät säännöllisesti tiensä salatteihin, leipiin ja salaattitacoihin. Tämä on myös ihana ruokalahjaidea!

Bless You Menstrual Period Rule Cup Menstruation

8

Elämää helpottava kuukuppi ja 3 x muuta luonnollista kuukautissuojaa

Se on huvittava homma miten yksi maailman luonnollisimmista kehon toiminnoista onnistuukin herättämään niin paljon hyi ällöttävää, älä puhu tämmösistä -kommentteja molempien sukupuolien kohdalla. Kertonee kai siitä miten tärkeää on näemmä vielä vuonna 2018 puhua kuukautisista ja kuukautissuojista entistä selkeämmin sanakääntein. Kuukuppien kannattajien mielestä kyseessä on tietenkin maailman paras keksintö ja kerroin tässä postauksessa mm. miten valita oikea koko ja miten huoltaa kuppia, jotta sen saa kestämään hyvänä jopa vuosia. Koska kuukuppi ei kuitenkaan käy anatomian puolesta kaikille, kokosin postaukseen myös luonnollisempia kuukautissuojavaihtoehtoja kemikaaleja pullistelevien muovisten siteiden ja tamponien tilalle. Aion paneutua ensi vuonna entistä suoremmin naisten hormonitoiminnan saloihin – tästä supertärkeästä aiheesta saa laittaa myös toivomuksia tulemaan!

Tomaattikeitto Helppo Vegaaninen Hannamarirahkonen Yellowmood (12 Of 13)

9

Lyömättömän helppo tuoretomaattikeitto

Ahh, tätä keittoa meillä tehtiin kattilatolkulla koko kevät ja olen saanut reseptistä pelkästään ilahtunutta palautetta. Kaamos ei ole mitenkään ihanteellisin ajankohta tuoreista tomaateista valmistetulle keitolle, mutta sekin onnistuu se näni sydäntalvellakin, jos valkkaat tomaatit postauksesta löytyvien vinkkien perusteella.

Ihon Kuivaharjaus Ohje Yellowmood Hannamarirahkonen

10

Kuivaharjaus: mitä, miten ja miksi?

Kirjoitin huhtikuussa kevään kunniaksi ihon kuivaharjauksen fyysisistä ja terapeuttisista vaikutuksista sekä hyödyistä. Jaoin artikkelissa myös täsmäohjeet oikeaoppiseen kuivaharjaamiseen, parhaisiin välineisiin ja paljastin omat suosikkivartalotuotteeni kuivaharjauksen jälkeen käytettäväksi. Kuuluuko kuivaharjaaminen sinun hyvinvointirutiineihisi?

Hannamari Rahkonen Kilpirauhasen Vajaatoiminta

11

Kilpirauhastarinani ja ketogeeninen ruokavalio

Sopiiko erittäin vähähiilihydraattinen ruokavalio yhteen hormoniongelmien kanssa? Itse olin tässä uskossa vuosikaudet ennen kuin otin asioista selvää perinpohjin ja vakuutuin siitä, että ketogeeninen ruokavalio voi olla turvallinen myös kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastavalle. Omat hormoniepätasapainoni kilpirauhanen mukaanluettuna on alkanut toipumaan nimenomaan ketogeenisen ruokavalion avulla – kilpirauhaslääkitykseni on enää murto-osa siitä mitä vielä viime kesänä (huom.: kaikki ruokavalio- ja lääkitysmuutokset on tehtävä lääkärin valvonnassa/luvalla). Tässä postauksessa jaoin oman elämäni käänteet kilpirauhasen suhteen ja avasin mitä ketolla pitää ottaa huomioon, mikäli taustalla on hormonaalisia ongelmia.

Ketogeeninen Ruokavalio Resepti Kanakeitto

12

Kermainen curry-kanakeitto ja sananen eettisesti tuotetusta kanasta

Elokuun lopussa kaivoin talouden isoimman soppakattilan esille ja keittelin useamman litran tätä mausteista sekä kermaista curry-kanakeittoa. Perunan ja juuresten tilalla käytin vihreitä kasviksia ja täyteläinen liemi on kookoskerman ansiota. Avasin postauksessa myös ajatuksiani lihan tehotuotannosta sekä eettisemmistä vaihtoehdoista erityisesti kanan suhteen.

Ketogeeninen Ruokavalio Kokemukset Elektrolyytit 6

13

Elektrolyytit & lisäravinteet ketogeenisella ruokavaliolla

Keto-aiheiden voittokulku jatkuu tällä kertaa elektrolyyttien, ketoflunssan välttämisen ja ketoa tukevien lisäravinteiden käsittelevän artikkelin muodossa. Diureettisen vaikutuksensa ketogeenisella on välttämätöntä ylläpitää kehon elektrolyyttitasoja nauttimalla joka päivä kaliumpitoisia kasviksia, puhdistamatonta merisuolaa ja hyvin imeytyvää magnesiumia. Käsittelin postauksessa elektrolyyttien merkitystä kehon eri toimintoihin ja paljastin mitkä lisäravinteet olen kokenut hyödyllisiksi erityisesti ketogeenista ruokavalioa aloittaessani.

Hannamarirahkonen Yellowmood Blogi

14

Miten saada luovasta työstä taloudellisesti tuottavaa?

Yrittäjyydestä kysellään tasaisin väliajoin, sillä etenkin ammattibloggaaminen työnä on monelle täysi mysteeri jopa ystäväpiirissäni. Yrittäjyyden alkutaipaleella minut suurin piirtein naurettiin ulos työvoimatoimistosta, mutta se ei silti estänyt oman unelma-ammatin kehittämistä. Avasin tässä artikkelissa oman työni sisältöä ammattibloggaajana, kirjailijana ja valokuvaajana, jonka lisäksi jaoin myös viisi konkreettista vinkkiä, jotka ovat olleet itselleni kullanarvoisia oppitunteja unelmatyötä kehittäessä ja rakentaessa.

Luonnonkosmetiikka Aurinkosuoja Algamaris Acorelle Kokemuksia 10

15

Tiedote: Algamaris-aurinkosuojien aiheuttamat ongelmat ja niiden ennaltaehkäisy

Loppukeväästä luonnonkosmetiikkapiireissä nousi suuri kohu ranskalaisen Algamariksen aurinkosuojatuotteiden ympärillä. Moni raportoi oman tai lapsensa ihon kuivuneen korpuksi voiteiden käytön jälkeen. Väänsin postauksessa rautalangasta mistä syistä ilmiö luultavimmin johtuu (yksi syy oli Suomen poikkeuksellisen aikainen kesä, jonka vuoksi iho ei ehtinyt muodostaa suojamekanismia auringonsäteilyä vastaan). Sarjan voidepohjissa ei ollut tapahtunut minkäänlaista muutoksia edellisvuosiin verrattuna ja samoja eriä oli lähetetty pitkin Eurooppaa – silti vain Suomesta tuli reklamaatioita. Suosittelen lukemaan postauksen ihan yleissivistyksen vuoksi, käyn tekstissä nimittäin läpi myös luonnonkosmetiikan aurinkovoiteiden oikeaoppisen käyttötavan.

Mikä postaukseni sinulla on jäänyt erityisesti mieleen tältä vuodelta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Nostalgiatrippi yrittäjyyteni alkutaipaleelle – mitä tekisin toisin?
Unelmanpehmeä mansikkaraakakakku
Kodin uusi sohvanurkka & vanha DIY-sohva
Yellow Moodin ekopyykinpesuopas