Yellow Mood Yellow Mood mobiili
Kauneus & luonnonkosmetiikka

Kesän raikkain ja hehkuvin meikkilook

Kaupallinen yhteistyö INIKA Organic & House of Organic (sisältää alekoodin!)

Kuulin tänä keväänä ensimmäistä kertaa INIKA Organics -meikkibrändistä, jonka kaikki tuotteet ovat luomusertifioituja, vegaanisertifioituja sekä halal-periaatteiden mukaan valmistettuja. Kahlasin läpi jokaisen tuotteen INCI-listan, koska en vain voinut uskoa että minulta on mennyt ohi tällainen luonnonkosmetiikan helmi ja halusin varmistua, että kyseessä on varmasti sertifikaatit täyttävä tuoteperhe.

Ulkoasu antoi odottaa paljon ja hieman jopa jännitin vastaisiko äärimmäisen tyylikkäiden mattamustien pullojen sisältö lupauksia. Hyvinkin brändätty tuote kun voi olla sävyiltään kehno ja toimivuudeltaan vähän niin ja näin, onneksi ei tarvinnut pettyä!

INIKA on Australiassa, Sydneyssä, vuonna 2006 perustettu ekokosmetiikkasarja. Perustajat huomasivat laajalle levinneen detox-buumin, joka ulottui kemikaalittoman ruoan sekä kodinhoitotuotteiden lisäksi myös kosmetiikkaan – ongelma vain oli se, ettei reilut 10 vuotta sitten ekokosmetiikkaa ollut vielä juurikaan tarjolla. Heille syntyi halu tuoda tiedostavien kuluttajien saataville sellaisia meikkituotteita, joissa kohtaavat puhtaus, erittäin korkea raaka-aineiden laatu ja toimivuus – syntyi INIKA, joka on nykyään kansainvälisesti rakastettu ja yli 35 palkintoa voittanut meikkisarja.

Tuotteiden koostumuksista haluttiin mahdollisimman kevyitä ja kosteuttavia. Juuri tämä lukeutuu kokeilujeni pohjalta sarjan vahvuuksiin, sillä etenkin meikkipohjatuotteiden koostumukset ovat kevyitä ollen samalla myös riittävän pigmenttisiä ja peittäviä. Tuotekavalkaadista löytyy myös ainakin yksi sellainen helmituote, jota en ole muilla luonnonkosmetiikkabrändeillä nähnyt.

INIKA on äärimmäisen ylpeä raaka-aineiden korkeasta laadusta ja se on palkittu mm. EWG:n (Environmental Working Group) johdosta yhdeksi raaka-aineiltaan turvallisimmaksi sarjaksi. Tuotteiden vaikuttavat aineet ovat luomutuotettuja mikä lisää niiden hoitavaa vaikutusta.

Pääraaka-aineina käytetään kosteuttavaa aloe veraa, vaurioitunutta ihoa korjaavaa kehäkukkaa, pigmenttimuutoksia tasoittavaa ja antibakteerista Tamanu-öljyä, pehmentävää sheavoita, makadamiaöljyä, helokkiöljyä, antioksidanttipitoista vihreän teen uutetta sekä C-vitamiinipitoisia ruusunmarjaa ja kakadumarjaa, jotka hidastavat ikääntymistä.

Rakastan hehkuvaa meikkipohjaa, koska se saa ihon näyttämään terveeltä ja vastustamattomalta. Siksi loin yhdessä meikkaajani Emman kanssa kesän hengessä step by step -ohjeet heleän ja kevyen kesälookin meikkaamiseen INIKAn tuotteilla.

INIKA -MEIKKIRESEPTI

1

Nyt kuulolle, jos olet kaivannut luonnonkosmetiikan saralta toimivaa ja erittäin hyvää kuultavaa valovoidetta meikin alle: INIKA Light Reflecting Cream on varsinainen taikurivoide, joka onnistuu herättämään meikin kuin meikin eloon! Siinä on erittäin kevyt ja hyvin levittyvä geelimäisen voidemainen koostumus, joka yhdistetyy juuri sopivasti hehkua tuoviin mineraalipigmentteihin – tämä tuote sopii loistavasti myös varttuneemmalle iholle. Voide luo meikkiin vastustamattoman pohjahehkun, jonka näkee hyvin selkeästi myös meikkikuvistani.

Tuote toimii hieman valokynän tavoin luomalla valon illuusion olematta lainkaan glitterimäinen. Nappasin pienen taikurin mukaani myös ulkomaille, koska olen totaalisen rakastunut tähän – mikään meikkituote ei ole pitkään aikaan onnistunut ihastuttamaan näin perinpohjaisesti.

Meikkilookkiini Light Reflecting -voidetta levitettiin paikallisesti otsalle, amorinkaarelle, leuan keskiosaan ja poskipäille.

2

Meikkipohjaksi levitimme INIKA BB-voiteiden sekoituksen käyttämällä sävyjä Nude ja Porcelain samassa suhteessa. BB-voide toimii 3 in 1 -tekniikalla: se pohjustaa, eli toimii tasoittavana primerina, kosteuttaa kasviöljyjensä ansiosta ja toimii sävyttävänä alusvoiteena.

Pidän henkilökohtaisesti kevyistä nestemäisistä meikkipohjista, jotka levittyvät vaivattomasti ja saavat kasvot näyttämään raikkailta. INIKAn BB-voiteessa on juuri kesään sopiva ultrakevyt koostumus, joka yhdistyy erinomaisiin pigmentteihin. Voide peittää juuri sopivasti ja tuntuu kasvoilla ihanan hengittävältä, ehdottomasti yksi luonnonkosmetiikan parhaista nestemäisistä meikkipohjista.

3

Ongelmakohdille kuten tummille silmienalusille ja muutamien näppyjen päälle kerrostettiin INIKA Perfection Concealer -peiteaineella sävyssä Light . Myös silmäluomet pohjustettiin peitevoiteella mahdollisimman kestävän silmämeikin aikaansaamiseksi. Tuotteessa on todella kevyt koostumus, joten jos haluaa peittävämmän lopputuloksen, tuotetta pitää kerrostaa. Voide ei jämähdä kasvoille, vaan kestää työstämistä ja kosteuttavan koostumuksensa ansiosta se sopii etenkin kuivaihoisille.

Peiteainetta levitettiin myös koko luomelle mahdollisimman kestävän silmämeikin aikaansaamiseksi.

4

Meikkipohja kiinnitettiin INIKA mineraalimeikkipohjapuuterilla sävyssä Nurture. Puuterissa on todella hienojakoinen koostumus, joka toimi erinomaisesti myös hieman kostealla iholla jättämättä rantuja tai paksuja kohtia. Mineraalipuuterissa on kesää ajatellen hyvä SPF25 -suojakerroin.

5

Teimme varjostukset leuan alle, poskikuopan kohdalle ja otsan reunoille INIKA mineraaliaurinkopuuterilla sävyssä Sunkissed. Aurinkopuuterissa on kevyesti hohdetta ja siinä on mielettömän luonnollinen, puhdas ja lempeä ruskean sävy, joka sopii myös vaaleille ihotyypeille.

6

Poskipäiden korkeimpaan kohtaan levitettiin korallin persikkaista INIKA mineraaliposkipunaa sävyssä Peachy Keen, jossa on mukana kaunista helmiäistä. Kyseessä on yksi kauneimmista poskipunasävyistä, joita olen koskaan käyttänyt ja pigmenttiä riittää upeasti. Lämmin ja samalla raikas korallipersikan sävy pukee useimpia ja näyttää kauniilta etenkin päivettyneellä iholla.

7

Pohjustetulle ja koko liikkuvalle luomelle levitettiin INIKA Eye Shadow Duo Gold Oyster -luomiväripaletista kullanbeige Gold. Luomivakoon levitettiin tummanruskea helmiäissävy Oyster. Synteettistä kosmetiikkaa käyttävän meikkaajani mielestä INIKAn luomiväreissä on aivan huikea ja erinomainen pigmentti, hän oli siihen enemmän kuin tyytyväinen. Luomiväripaletin sävyt ovat todella kauniit ja monikäyttöiset: niillä saa meikattua hillityn kevyen lookin ihan tavalliseen arkeen ja myös vahvemman lookin esimerkiksi juhliin.

8

Silmien alarajaus tehtiin kostuttamalla ohut luomivärisivellin vedellä ja levittämällä sen jälkeen lyhyin vedoin luomiväripaletin kullanhohtoista sävyä Gold.

9

Lopuksi käytimme highlighter-tuotteena INIKA Créme Eye Shadow -voidemaista luomiväriä sävyssä Pink Cloud. Tuote on tarkoitettu luomille, mutta se toimii erinomaisesti myös korostustuotteena. Levitimme hattaran sävyistä voidemaista tuotetta kevyesti nenänvarteen, kulmakarvan yläpuolelle ja poskipäille. Tuote levittyy erinomaisesti ja antaa kevyen, hillityn hehkun.

10

Viimeisenä levitimme huulille INIKA Watermelon -huulikiiltoa, joka on aivan ihana sekoitus korallia, persikkaa ja punaista. Huulikiilto näyttää raikkaalta eikä tee huulia lainkaan tahmaiseksi – tässä yksi varma kesämeikki.

Pidin tästä lookistani todella paljon. Eron huomasi etenkin valovoiteen käytön johdosta, siitä on tullut vakituotteeni hehkuvan kesälookin suhteen.

House of Organic tarjoaa -10 % alennuksen kaikista INIKA Organicsin tuotteista koodilla INIKAYELLOWMOOD

Meikki ja hiukset Emma Virvensalo

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (1)
Blogi, Kauneus & luonnonkosmetiikka

Täsmätuotteet 5 x hiusongelman hoitoon

Kaupallinen yhteistyö Naturativ (sisältää alekoodin!).

Luonnonkosmetiikan hiustenhoitotuotteista on toivottu juttua isolla volyymilla viime aikoina, joten täältä pesee! Jatkan aiheen käsittelyä myöhemmissä postauksissa myös kaikilla luonnonkosmetiikan suosikkituotteillani, mutta ensin pienet perusteet sille miksi on kannattavinta valita hiustenhoitotuotteet luonnonkosmetiikan parista, vastaus siihen saako luonnonkosmetiikan pesutuotteissa käyttää paljon parjattuja sulfaatteja ja miten käyttää luonnonkosmetiikan shampoita oikein.

En yhtään ihmettele miksi ihmiset ovat hiustenhoidon suhteen yhä edelleen niin vannoutuneita marketti- ja kampaamotuotteiden käyttäjiä: niiden markkinointi on hoidettu hyvin. Myyntiargumenteiksi tuntuu kelpaavan mikä tahansa kasviuute, jota on käytetty koko tuotteeseen promillen verran, samalla kun se tärkein, eli shampoopohjan tensidien laatu ja yleinen kemikaalicocktail, jätetään täysin huomiotta. Peruskosmetiikan shampoiden koostumuksissa käytetään edelleen haitallisiksi luokiteltuja kemikaaleja kuten parabeeneja, synteettisia hajusteita, sulfaatteja, mineraaliöljyjä, silikoneja ja formaldehydin vapauttajia (säilöntäaineita), joilla saadaan luotua valheellinen illuusio hyväkuntoisista hiuksista, vaikka niillä ei oikeasti ole mitään tekemistä hiusten hoidon kanssa.

Miksi valita luonnonkosmetiikan shampoo?

Shampoon päätehtävä on yksinkertainen: puhdistaa hiukset ja hiuspohja liasta, rasvasta sekä mahdollisten muotoilutuotteiden jäämistä. Harva silti tietää, että kaikista suurin merkitys shampoon laatuun on siihen käytetyillä pinta-aktiivisilla aineilla, eli tensideillä. Shampoon koostumuksesta 90 % on tensideja ja vettä, joten yksittäisillä kasviuutteilla ei ole käytännössä mitään merkitystä kokonaiskuvaa ja shampoon hoitavuutta arvioitaessa. Tämän syyn vuoksi tensidit ovat ratkaisevimmassa roolissa, kun puhutaan siitä miten paljon tai vähän hiustenpesu rasittaa tai kuivattaa hiusta ja hiuspohjaa.

Markettien shampoopullojen INCI-listat kertovat toinen toisensa jälkeen karua kieltä: suurimmassa osassa käytetään ihoärsytyksiä helposti aiheuttavia sulfaatteja kuten Sodium Laureth Sulfatea ja Sodium Lauryl Sulfatea. Liian voimakkaat pesevät pinta-aktiiviset aineet ärsyttävät ihoa, ovat pH-tasoltaan liian rajuja ja puhdistavia. Voimakkaat tensidit pesevät päänahan happovaipan liian rajusti, jolloin päänahka menettää luonnollisen, suojaavan talikerroksensa ja hiuspohja alkaa yleensä rasvoittua entistä enemmän. Hiusten hoidossa pätee samat teesit kuin ihonhoidossakin: liian pesevillä tuotteilla ei saa aikaiseksi kuin hallaa. Lempeämmillä tensideillä saadaan aikaiseksi paljon kauaskantoisempia vaikutuksia, vaikka niiden tulokset eivät näkyisikään heti.

Luonnonkosmetiikan shampoot ovat aina paras, hoitavin, hellävaraisin ja tehokkain valinta, koska niissä käytetään vain uusiutuvista raaka-aineista saatavia ionittomia tensidejä. Yleisimpiä hellävaraisia tensidejä ovat kookosöljypohjainen Coco Glucoside ja sokeritensidipohjaiset tensidit, jotka valmistetaan tärkkelyksestä (sakkaroosi, glukoosi) ja rasvahapoista. Sokeripohjaiset tensidit tunnistaa siitä, että niiden nimen osassa on aina sana glykosidi.

Pähkinänkuoressa: suurin ero kemiallisten ja luonnonkosmetiikan shampoiden suhteen on siis se, että jälkimmäisissä sallitaan käytettäväksi vain hellävaraiset tensidit, jotka eivät ärsytä ihoa, mutta jotka ovat silti riittävän peseviä ja samalla hoitavia.

Mitä jos luonnonkosmetiikan shampoo ei toimi?

Jos olet vasta siirtymässä luonnonkosmetiikan shampoisiin kemiallisten jälkeen, huomioi, että hiuspohjalle saattaa iskeä noin 3-6 viikon mittainen puhdistuskriisi. Se on täysin normaali reaktio, joten älä heitä hanskoja tiskiin heti ensialkuun! Tänä aikana päänahasta saattaa tulla rasvaisempi, mutta se on vain hetkellistä. Pyri pitämään pesuväli minimissään kahdessa, mutta mielellään kolmessa päivässä ja odota. Jos tilanne on sietämätön, käytä luonnonkosmetiikan kuivashampoota, mutta älä lyhennä pesuväliä, koska se rasittaa päänahkaa entisestään. Päänahan pH voi olla liian pesevien tensidien ja sulfaattien jäljiltä niin sekaisin, että iholla menee hetki tottua miedompiin tensideihin.

Jos tuntuu, ettei luonnonkosmetiikan shampoo jostain syystä toimi tai uhkaa jättää hiukset lättänöiksi, tee kuten ekokampaajani on minua ohjeistanut: kokeile tuplapesua. Tensidien vaahtoamisella ei ole puhdistustuloksen kanssa mitään tekemistä, mutta toki ne helpottavat shampoon levittämistä koko hiusalaan, etenkin jos hiukset ovat pitkät kuten itselläni. Pese siis ensimmäisen kerran pienemmällä shampoomäärällä, huuhtele hiukset viileällä vedellä ja uusi pesu. Toisella kierroksella shampoo alkaa myös vaahtoamaan, jolloin pieni määrä saadaan levitettyä laajemmalle alueelle ja viimeisetkin muotoilutuotteiden jäämät on helpompi pestä pois. Muista shampoota valitessa, että tuote valitaan aina päänahan kunnon mukaan – hiusten pituudet ja latvat eivät kaipaa useinkaan erillistä puhdistamista (ellei käytössä ole kemialliset muotoilutuotteet).

Yksi sallittu sulfaatti: Ammonium Lauryl Sulfate, eli ALS

Minulla on useita suosikkeja luonnonkosmetiikan hiustenhoitomerkeiltä ja niiden hintahaarukka pyörii laidasta laitaan. Hintaero selittyy yleensä shampoossa käytetyllä tensidilaadulla, sillä erittäin hellävaraiset tensidit ovat jopa yli 10 kertaa kalliimpia kuin sulfaatit. Yksi suosikkimerkeistäni on Naturativ, jonka shampoot ja hoitoaineet ovat sertifioitua, vegaanista luonnonkosmetiikkaa.

Useat luonnonkosmetiikkamerkit välttelevät sulfaattien käyttöä, mutta Naturativin shampoissa niitä on käytetty yhden Ecocertin salliman sulfaatin, eli Ammonium Lauryl Sulfaten, muodossa. Syy on osiltaan varmasti hinnassa, mutta myös siinä, että monet kuluttajat toivovat shampoolta edelleen vaahtoavaa koostumusta, vaikkei sillä ole pesutuloksen kanssa sinänsä tekemistä. Shampoiden koostumuksissa on käytetty Ammonium Lauryl Sulfaten rinnalla miedompaa sokeritensidi Lauryl glykosidea ja kookosöljypohjaista Coco Glukosidea. Tarkempaa sulfaatin ja tensidien välistä käyttösuhdetta on mahdotonta arvioida, sen tietävät vain kemistit, jotka shampoot ovat valmistaneet.

Luonnonkosmetiikassa sallitulla Ammonium Laurel Sulfatella ja kielletyllä Sodium Lauryl Sulfatella on todella samankaltaiset nimet ja molemmat on luokiteltu ionittomiksi pinta-aktiiviksiksi aineiksi, mutta niiden ero piilee erilaisessa molekyylirakenteessa, jonka vuoksi toinen on sallittu ja toinen ei. SLS:n molekyylikoko on yksinkertaisempi ja pienempi kuin ALS:lla, jonka vuoksi se pääsee tunkeutumaan ihon ulkoisten kerrosten alle. Penetroitumisvaikutus korostuu, kun se yhdistyy lämpimään suihkuun, jossa ihohuokoset avautuvat ja laajentuvat luonnostaan. SLS pääsee kosketuksiin herkkien, dermiksessä muodostumassa olevien solujen kanssa, joka puolestaan aiheuttaa voimakkaamman ärsytysefektin, joka voi sisältää kutinaa ja ihon punoitusta.

ALS on sen sijaan paljon monimutkaisempi molekyyli ja myös fyysisesti paljon suurempi. Tämä tarkoittaa, että ALS-molekyylien on käytännössä lähes mahdotonta tunkeutua ihon ulkokerroksiin ja saavuttaa herkät solukerrokset. Tämän eron vuoksi ALS: n katsotaan olevan huomattavasti vähemmän ärsyttävä kuin SLS ja Ecocert on listannut sen sallittaviin pinta-aktiivisiin aineisiin.

ALS on noin 60 % vähemmän ärsytystä aiheuttavaa kuin SLS, mutta toki sulfaatteja välttelevien kannattaa tarttua vain sellaisiin luonnonkosmetiikan shampoisiin, joissa on käytetty kaikista hellävaraisempia tensidejä. Ymmärrän kuitenkin hyvin, että tietyt luonnonkosmetiikan merkit – etenkin ne, jotka haluavat tarjota hinta-laatusuhteeltaan kilpailukykyisiä tuotteita – käyttävät sallittua sulfaattia.

Itse käytän tavallista hiuslakkaa joka päivä ja olen kokenut, että on hyödyllistä käyttää ALS:a sisältävää shampoota tehohoitona kerran, pari viikossa. Miedommat tensidit eivät yksinkertaisesti poista kemiallisia muotoilutuotteita, joten jos käytät sellaisia, on myös ALS:a sisältävän shampoon käyttö enemmän kuin suositeltavaa.

Täsmätuotteet eri hiustyypeille- ja laaduille

1) Hennot hiukset

Käytän omille hiuksilleni pari kertaa viikossa Naturativin tuuheuttavaa & vahvistavaa shampoota, koska olin ensimmäisen pesun jälkeen suorastaan ällikällä lyöty! Hiuksista tuli pesun jälkeen niin superpuhtaat, kiiltävät, ilmavat ja helposti käsiteltävät, että jopa puolisoni äimisteli asiaa. Jos sinulla on hennot tai ohuet hiukset, jotka uhkaavat latistua heti pesun jälkeen, suosittelen mitä lämpimimmin kokeilemaan tämän shampoon taikoja.

Shampoossa on käytetty useita kasviuutteita, jotka tukevat tensidien vaikutusta. Vihreän teen uute uudistaa, betaiini kosteuttaa, B5-vitamiini (pantoteenihappo) lisää kuohkeutta, valkopeippi vahvistaa, piharatamon uute lisää kiiltoa, Ginseng stimuloi hiuspohjan verenkiertoa ja eksoottisempi Bhringraj-uute parantaa hiusten kasvua. Linjaan löytyy myös tuuheuttava & vahvistava hoitoaine, joka sisältää edellä mainittujen tehoaineiden lisäksi uudistavaa karitevoita. Kerrankin hoitoaine, joka ei lupauksensa mukaan latista hiuksia.

2) Kuivat ja käsittelystä vaurioituneet hiukset

Värjätyille, permanentin kuivattamalle tai auringon vaurioittamille hiuksille kannattaa valita Naturativin korjaava shampoo yhdessä saman linjan korjaavan hoitoaineen kanssa. Tämä tehokaksikko on ehdottomasti paras vaihtoehto kesäkäyttöön, jolloin auringon UV-säteily voi kuivattaa hiuksia, ellei niitä suojata riittävästi hatulla.

Shampoossa on käytetty hiusjuurta kosteuttavaa avokadouutetta, hiuspohjan verenkiertoa stimuloisaa sarviapila- ja sitruunauutteita, kosteuttavaa viikunauutetta ja betaiinia, hiusten pituuden elastisuutta lisäävää ja väriä suojaavaa Hibiscus-uutetta. Hoitoaineessa on käytetty edellä mainittujen tehoaineiden lisäksi UV-säteilyltä suojaavaa ja kosteuttavaa karitevoita sekä hiuspohjaa hellivää kookosöljyä.

3) Tummat hiukset

Jos sinulla on tummat kutrit, joiden sävyä haluat syventää (etenkin nyt kesäaikaan) niin sekin on mahdollista luonnonkosmetiikan tuotteilla. Naturativin tummien hiusten shampoo sisältää hiusten tummaa sävyä syventäviä perulaista Krameria triandra -kasvin uutetta, värihernettä ja pähkinäuutteita, jotka lisäävät myös hiuksen kiiltoa. Oma kuontaloni vaalenee kesäisin lähes raitaiseksi ja ajattelin ottaa tämän tehokokeiluun heinäkuussa, voin myös raportoida tuloksista kuvien muodossa! Shampoo vaatii vaikuttaakseen noin 2-3 pesua alle. Shampoolla voi myös peittää harmahtavaa juurikasvua, jos osa hiuksistasi on värjätty. Shampoo sisältää myös kosteuttavaa betaiinia.

Tummille hiuksille tarkoitettu hoitoaine tehostaa shampoon vaikutusta, sillä se sisältää samoja tummaa sävyä tummentavia kasviuutteita. Hoitoaine tekee hiukset todella helposti käsiteltäviksi eikä jätä hiusten pintaa lainkaan rasvaiseksi – Naturativin hoitoaineet ovat mielestäni tähän mennessä kokeilemistani ehdottomasti luonnonkosmetiikan parhaita eikä niitä ole pilattu kyllä hinnallakaan.

4) Herkkä päänahka ja hennot hiukset 

Naturativin kiiltoa & tuuheutta lisäävä shampoo sopii parhaiten silloin, jos päänahka on herkkä tai ärtynyt. Se kohottaa kevyesti hentoja hiuksia ja rauhoittaa hiuspohjan ärsytystä, suojaa hiuspohjan ihoa sekä säätelee talin eritystä. Shampoossa on käytetty hiuksia vahvistavaa Bhringraj-uutetta, talineritystä tasapainoittavaa ja puhdistavaa lakritsiuutetta, rauhoittavaa suopayrttiuutetta, hiustenlähtöä hillitsevää timjamiuutetta, kosteuttavaa betaiinia. Hellävaraisessa kiiltoa & tuuheutta lisäävässä hoitoaineessa on lisäksi elastisuutta lisäävää hamppuöljyä ja pehmentävää karitevoita.

5) Tehotuotteet hiusten ja päänahan hoitoon

Luonnonkosmetiikan hiustenhoitosarjoilta ei löydy useinkaan hiuksille tarkoitettuja hiusnaamioita, jotka ovat omia suosikkejani ja joilla saa tehtyä kotioloissa hyviä tehohoitoja esimerkiksi saunan lämmössä. Naturativilta löytyy kaksi aivan huippua hiusnaamiota eri ongelmiin.

Kuiville ja vaurioituneille hiuksille kannattaa valita erittäin hoitavan koostumuksen omaava korjaava hiusnaamio, jossa on käytetty vahvistavaa Bhringraj-uutetta, kosteuttavaa ja antioksidanttipitoista karpaloöljyä, kosteuttavaa hamppuöljyä, hiuksen kasvua stimuloivaa ja tuuheutta lisäävää kolmea eri B-vitamiinia, rauhoittavaa suopayrttiuutetta ja taikapähkinävettä, hiustenlähtöä hillitsevää, kosteuttavaa betaiinia ja karitevoita sekä elastisuutta tukevaa Hibiscus-uutetta.

Naamiota voi käyttää etenkin kesäaikana muutaman kerran viikossa. Naamio levitetään pituuksien lisäksi hiuspohjaan ja päänahkaan saakka, annetaan vaikuttaa noin 20-30 minuuttia ja pestään sen jälkeen shampoolla. Naamio on koostumukseltaan aivan huikea: vaikka se on superkosteuttava, se ei jätä hiuksia lähmäiseksi.

Jos ongelma on päinvastainen, eli hiuspohja rasvoittuu herkästi, kokeile silloin rasvaiselle hiuspohjalle suunnattua naamiota, jossa on talirauhasia supistavia kasviuutteita. Piparminttuvesi on antiseptinen ja rauhoittaa hiuspohjaa, vihreä illiitti uudistaa solutuotantoa ja parantaa verenkiertoa, takiaisen juuriuute syväpuhdistaa, peltokorte ja vehnäproteiinit vahvistavat hiusta, suopayrtti rauhoittaa, E-vitamiini antaa luonnollista suojaa UV-säteilyltä, C-vitamiini suojaa hiuksen väriä ja B-vitamiinit stimuloivat hiuspohjaa.

Saatte koodilla yellowmood koko Naturativin valikoiman -15 % alennuksella (voimassa toistaiseksi)

Lue myös:

Vartalonhoidon ja vartalonkuorinnan ABC

Naturativ, täsmähoitoa erilaisiin iho-ongelmiin

Luonnonkosmetiikan ensiapupakkaukset – 100 syytä rakastaa seerumeita

Lempeän ihonpuhdistuksen kolme kulmakiveä

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (0)
Blogi, Kauneus & luonnonkosmetiikka

40 usein kysyttyä kysymystä luonnonkosmetiikan aurinkosuojista

Kaupallinen yhteistyö Algamaris (sisältää alekoodin!)

Aivan valtava kiitos kymmenistä kysymyksistänne, joita esititte Mitä olet halunnut tietää fysikaalisista aurinkosuojista? -postauksessa! Kommentit paljastivat, että siellä ruutujen takana ollaan todella kiinnostuneita luonnonkosmetiikan aurinkosuojien terveellisyydestä ja vaikutuksesta ympäristöön, omaan kehoon ja toisaalta myös ehkä vähän mietitään, että miksi ne fysikaaliset aurinkosuojat ovat parempi vaihtoehto kuin kemialliset. Sain kysymyksistä koostettua 40 kappaleen kokonaisuuden, jotka toivon mukaan avaavat selkokielellä mieltänne askarruttaneita asioita. Eiköhän siis aloiteta!

Fysikaalinen vs. kemiallinen aurinkosuoja

1) Mitä eroja on kemiallisella ja fysikaalisella aurinkosuojalla?

Pääerot ovat seuraavat: 

 • Kemialliset aurinkosuojafiltterit tunkeutuvat ihon läpi ja muodostavat suodattavan kerroksen, joka imee UV-säteilyä itseensä, kun taas fysikaalisten aurinkosuojien sisältämät turvalliset ja luonnolliset mineraalifiltterit heijastavat säteilyn pois iholta eivätkä imeydy ihoon. 
 • Luonnonkosmetiikan sertifikaatin saaneissa fysikaalisissa aurinkosuojissa ei saa käyttää nanoteknologiaa
 • Fysikaaliset aurinkosuojat toimivat välittömästi levityksen jälkeen siinä missä kemialliset vaativat noin 30 minuutin vaikutusajan
 • Fysikaaliset aurinkosuojat eivät ole haitallisia ympäristölle, ne eivät sisällä hormonitoimintaa häiritseviä kemikaaleja ja niiden sisältämät mineraalifiltterit ovat tutkitusti turvallisia myös aivan pienille lapsille

2) Mitä fysikaalinen aurinkosuoja tarkoittaa? Luomuako?

Fysikaalinen aurinkosuoja tarkoittaa sitä, että auringonsäteiltä suojaavat raaka-aineet ovat peräisin luonnollisista lähteistä, tässä tapauksessa maamineraaleista. Fysikaalisissa suojissa käytetään mineraalifilttereitä (titaani ja -sinkkioksideja), jotka heijastavat säteilyn pois iholta eivätkä imeydy ihoon. Fysikaalinen ei tarkoita automaattisesti luomua, vaan sitä, että UV-säteilyltä suojaavat mineraalifiltterit ovat luonnollisia. Suosittelen etenkin aurinkosuojia valitessa kiinnittämään huomiota siihen, että tuotesarjalla on virallinen luonnonkosmetiikan sertifikaatti.

3) Miten fysikaalinen aurinkosuoja on parempi kuin tavallinen aurinkorasva?

Kemialliset aurinkosuojat sisältävät usein keholle ja ympäristölle haitallisia UV-filttereitä, kemikaaleja ja nanoteknologiaa, jotka vaikuttavat haitallisesti hormonitoimintaan ja terveyteen. Tämän lisäksi kemiallisesti tuotetut aurinkosuojatuotteet aiheuttavat meriympäristön monipuolisen elämän tuhoutumista ja voiteiden sisältämät kemikaalit ovat tuhonneet useita koralliriuttoja. Kemiallisten aurinkosuojavoiteiden nanopartikkelit, rasvat ja kemikaalit estävät auringonvalon pääsyn meren pohjalle, jolloin merenalainen ympäristö ei pääse uusiutumaan.

Sertifioidun luonnonkosmetiikan aurinkosuojatuotteet ovat turvallisia, koska niissä ei käytetä ympäristölle tai terveydelle haitallisia kemikaaleja, nanoteknologiaa tai muita sellaisia raaka-aineita, joiden turvallisuudesta ei ole takeita. Fysikaalisten aurinkosuojatuotteiden teho saadaan muodostettua erittäin hyvin siedetyillä ja turvallisilla mineraalisuodattimilla, jotka sopivat myös lasten iholle. 

4) Tukkivatko fysikaaliset suojat ihoa herkemmin kuin kemialliset? Aika moni aurinkosuojavoide sisältää kookosöljyä tai seesaminsiemenöljyä, jotka voivat olla ihoa tukkivia.

Tähän ei ole yhtä oikeaa vastausta, mutta yleisesti ottaen mineraalifiltterit saattavat tukkia ihohuokosia herkemmin, koska ne eivät imeydy ihoon, vaan muodostavat ihon pinnalle suojaavan kalvon. Toisaalta fysikaaliset suojat ovat myös turvallisempia käyttää, koska ne ovat pois pestävissä. Mitä tulee mainitsemiisi kasviöljyihin, niin Algamariksen aurinkosuojissa käytetyt kasviöljyt ovat molekyylikooltaan hyvin imeytyviä eikä niillä ole tukkivaa vaikutusta.

Algamaris-aurinkosuojien ominaisuudet, säilyvyys & käyttö 

5) Kuinka paksu kerros on riittävä?

Tähän ei ole yhtä oikeaa vastausta, kun on kysymys fysikaalisista aurinkosuojista. Määrän tulisi kuitenkin olla sellainen, että iho on selkeästi joka puolelta kostea levittämisen jälkeen. Itse olen kokenut Suomen sääolosuhteissa, että esimerkiksi Algamariksen vesimäisellä aurinkosuojaspraylla saa turvallisen suojan ohuellakin kerroksella – toisaalta asiaan vaikuttaa niin moni tekijä aina ihotyypistä ilmasto-olosuhteisiin, että mitään spesifiä ohjetta on mahdotonta antaa. Tärkeintä on levittää aurinkosuoja siten, että se kosteuttaa ihon kunnolla ja muistaa lisätä aurinkosuojaa muutaman tunnin välein.

6) Täytyykö joka vuosi hankkia uudet aurinkosuojatuotteet vai säilyykö tuotteiden teho ja suojakertoimet seuraavanakin kesänä? Kiinnostaisi tietää, että kuinka kauan fysikaalisessa aurinkovoiteessa säilyy suoja? Voiko siihen itse vaikuttaa jotenkin? 

Algamariksen valmistajahan suosittelee, että tuote uusitaan kahdeksan kuukauden kuluttua avaamisesta, mutta henkilökohtainen kokemukseni on se, että fysikaaliset aurinkosuojat eivät menetä tehoaan tuossa ajassa eikä niitä ole syytä uusia joka kesä, ellei tuote ole härskiintynyt. Tuotteen säilyvyyttä voi halutessaan parantaa säilyttämällä sitä rannalla ollessa mahdollisimman varjoisassa tai viileässä paikassa. Rasvahappojen laadun ja säilyvyyden kannalta tärkeintä on se, ettei tuote joudu liian rajuen lämpötilavaihteluiden alaiseksi. Olen käyttänyt täysin onnistuneesti kahden kesän ajan Algamariksen SK30 -aurinkosuojasprayta enkä ole huomannut mitään eroa suojan tehossa (minulla on aika vaalea, herkästi palava iho). Ensin tietysti varmistin, että tuotteen tuoksu on tismalleen yhtä raikas kuin edellisenä kesänäkin ja että koostumus ei ollut muuttunut. Itse ostaisin uuden tilalle, jos huomaisin jommassa kummassa eroa vasta korkattuun voiteeseen. Tämä kokemukseni koskee ainoastaan Algamariksen tuotteita, en ole muita merkkejä käyttänyt, joten en osaa sanoa niiden tehosta mitään.

7) Kuinka usein aurinkosuojatuotetta pitää lisätä (sis. myös kasvoille laitettavat aurinkosuojalliset meikkituotteet)?

Vähintään kahden tunnin välein ja aina uinnin jälkeen. Itse en ole suojannut kasvoja Suomen sääolosuhteissa kuin kerran päivässä, jos käytössä on esimerkiksi lierihattu, joka myös osaltaan suojaa ihoa. Jos käytössä ei ole hattua, myös kasvoille kannattaa lisätä uusi aurinkosuojakerros kahden tunnin välein.

8) Onko siitä jotain haittaa, jos aurinkosuojan levittää hieman kosteusvoiteesta kostealle iholle? Kaikki fysikaaliset aurinkosuojat tuppaavat jättämään ihoni kalpean valkoiseksi ja olen todennut syyn olevan ihon kuivuudessa. Kosteusvoiteen päälle levittäminen auttaa hieman.

Oletko kokeillut Algamariksen aurinkosuojia? Nämä ovat omalla kohdallani olleet ainoat luonnonkosmetiikan aurinkosuojavoiteet, jotka eivät jätä ihoa valkoiseksi! Suosittelen levittämään aurinkosuojan vähintään puolikuivalle iholle, koska aurinkosuojaa tulee helposti annosteltua liian vähän, jos alla on jo rasvakerros. Liian ohut kerros ei anna kunnon suojaa, mutta muutoin en näe asiassa mitään ongelmaa.

9) Suojaako aurinkorasvat todella?

Kyllä suojaavat. Esimerkiksi Algamariksen kaikille aurinkosuojavoiteille on tehty viralliset SPF-suojakerrointutkimukset ja tutkittu myös mineraalifilttereiden turvallisuus sekä teho.

10) Miten usein fysikaalista aurinkosuojaa kannattaa levittää iholle päivän mittaan? Mietin lähinnä oman harrastukseni kannalta, sillä kesällä tulee tosi paljon vietettyä aikaa vedessä ja nimenomaan ulkona.

Haastavissa, eli heijastumista voimistavissa sääolosuhteissa auringonsäteiden vaikutus moninkertaistuu. UVB-säteilyn heijastumisilmiö on meriveden äärellä noin 20 % ja veden äärellä noin 8 %. Tällaisissa olosuhteissa on aina suositeltavaa lisätä aurinkosuojaa tunnin välein ja aina uinnin tai vedessä vietetyn ajan jälkeen.

11) Onko olemassa tukkimattomia luonnonkosmetiikan aurinkosuojia?

Täysin tukkimattomia suojia ei valitettavasti ole mahdollista valmistaa, koska luonnolliset aurinkosuojat perustuvat mineraalifilttereiden säteilyä pois heijastavaan vaikutukseen. Tähän vaikuttaa erityisesti se, että luonnonkosmetiikan aurinkosuojissa on määritelty tarkkaan mineraalifilttereiden koko, joka ei saa olla nanomuodossa. Näkisin, että turvallisuus on vaakakupissa paljon merkittävämpi asia kuin niin sanotut pinnallisempi haitta, joka sekin on vältettävissä huolellisella poistamisella (aiheesta lisää seuraavan alaotsikon alla).

12) Onko olemassa TÄYSIN hajusteettomia fysikaalisia aurinkosuojia, joissa ei tosiaan ole minkäänlaista tuoksua?

No onneksi on! Algamariksella on useampi hajusteeton ja hypoallergeeninen aurinkosuoja. Tällaisia ovat mm. Algamaris SK50 -aurinkosuojaspray, Algamaris aurinkovoide SK50Algamaris aurinkovoide lapsille SK50+,Algamaris aurinkovoide kasvoille SK50 (hajusteeton, muttei hypoallergeeninen) ja Algamaris aurinkovoidepuikko SK50+ (hajusteeton, muttei hypoallergeeninen).

13) Mitä nämä tuotteet maksavat ja onko erihintaisille tuotteilla suurta eroa laadussa?

Algamaris-tuotteiden hinta pyörii 10,90-29,90 € haitarissa, joista saa koodilla ALGAMARIS2017 -15 % alennuksen koko kesän ajan. Hintaero selittyy tuotteiden koolla ja käyttötarkoituksella, laatu on kaikissa oman kokemukseni perusteella ihan ykkösluokkaa!

14) Miten hyvin Algamariksen aurinkosuojavoiteet kestävät vettä? 

Kaikki Algamariksen sprayt ja aurinkosuojavoiteet ovat vedenkestäviä, mutta niitä pitää lisätä aina uinnin jälkeen uusi kerros, jotta suoja pysyy mahdollisimman tehokkaana (kotimaassa ei niin pakollista kuin ulkomailla, toki tähän vaikuttaa myös ihotyyppi ja ihon sävy).

Fysikaalisten aurinkosuojien peseminen iholta

Algamariksen fysikaaliset aurinkosuojatuotteet sisältävät mineraalipigmenttejä, jotka voivat tukkia erityisesti herkkää ihoa. Tämän lisäksi aurinkosuojavoiteet muodostavat ihon pinnalle suojaavan ja vedenkestävän kalvon, jonka vuoksi ne on syytä poistaa iholta päivän päätteeksi.

15) Miten fysikaalisen aurinkosuojan saa poistettua kasvoilta ja vartalolta parhaiten, ihoa rasittamatta? Kuvitellaan vaikka, että edessä on viikon rantaloma jolloin aurinkovoidetta kuluu ja se pitäisi pestä muutamaan kertaan päivässä varmaan pois.

Miksi aurinkovoide pitäisi pestä muutaman kerran päivässä? Jos iho hikoaa, sen voi toki huuhdella päivällä, mutta yksi pesukerta riittää aivan mainiosti aurinkosuojajämien poistamiseen. Kaikista hellävaraisimmin saat puhdistettua vartalon ja kasvot puhdistusöljyillä, joiden rasvaliukoiset raaka-aineet ovat hellävaraisia, kosteuttavia eivätkä ärsytä ihoa. Vartalon ihon voi myös kuoria kevyesti hellävaraisella vartalonkuorintakintaalla, kunhan iho kuumota tai ole palanut. 

16) Millaista puhdistusta suosittelisit nimenomaan herkistyneelle iholle? Sitä kun ei voi mielettömästi hinkkailla musliiniliinalla, kuorinnoilla yms.

Herkälle kasvojen iholle sopii parhaiten öljymäinen puhdistustuote, jonka tehoa voi lisätä Konjac Sponge -ihonhoitosienellä. Ihonhoitosieni sopii myös todella herkälle iholle, koska sillä ei yksinkertaisesti saa kuorittua/hangattua ihoa liian voimakkaasti. Silti sieni kuorii ihon kevyesti ja tehostaa puhdistusta. Löydät Konjac Sponge -ihonhoitosienen käyttöohjeet artikkelistani 8 syytä ottaa Konjac-sieni osaksi ihonhoitorutiineja.

17) Mistä tietää, että on varmasti saanut pestyä aurinkovoiteen pois iholta?

Parhaiten puhdistustuloksen näkee tietysti tarkastelemalla ihoa läheltä ja tunnustelemalla ihon pintaa. Erityisesti kasvojen ihohuokoset on helppo tarkistaa peilistä ja uusia pesu, jos se on tarpeen.

Fysikaaliset aurinkosuojat & nanopartikkelit & alumiini

18) Miten fysikaalisissa aurinkorasvoissa voidaan käyttää alumiinia? 

Algamariksen aurinkovoiteissa on käytetty aluminaa, eli alumiinioksidia, joka on täysin sallittu aine sertifioidussa luonnonkosmetiikassa. Alumina on luonnollista alkuperää eikä sillä ole mitään tekemistä synteettisen alumiiniklorohydraatin kanssa, joka on kielletty luonnonkosmetiikassa. Kun puhutaan alumiinista, on tärkeää ymmärtää, että sen turvallisuuteen ja haitallisuuteen vaikuttaa ennen kaikkea a) alkuperä (luonnollinen vai synteettinen) ja b) alumiiniyhdisteen molekyylikoko. Synteettiset alumiiniyhdisteet ovat usein hyvin pienimolekyylisiä ja imeytyvät ihohuokosiin, mutta luonnonkosmetiikan luonnollisesta alumiinista johdetut molekyylikristallit ovat kooltaan niin isoja, etteivät ne läpäise ihoa. Itse en näe alumiinioksidia ongelmana, koska se on täysin luonnollinen ainesosa ja yleisesti käytössä luonnonkosmetiikan tuotteissa.

19) Täytyykö tuotteessa olla maininta, jos siinä on käytetty nanopartikkeleita?

Kyllä täytyy, mutta sertifioidussa luonnonkosmetiikassa ei koskaan käytetä nanopartikkeleita. Algamariksella on Ecocert-sertifikaatti, joka on kieltänyt nanohiukkasten käytön sertifioiduissa kosmetiikkavalmisteissa vuodesta 2008 lähtien. Kaikki ainesosat, joita on käytetty minkä tahansa kosmeettisen tuotteen muodostamisessa (erityisesti fysikaaliset aurinkofiltterit) testataan ja tuote hyväksytään sertifioiduksi vain siinä tapauksessa, etteivät ainesosat sisällä lainkaan nanohiukkasia.

20) Imeytyykö kemiallisista aurinkosuojarasvoista paljon kemikaaleja? Onko jotain luomua, jossa ei olisi mitään ylimääräistä?

Kemiallisten aurinkosuojien vaikutusta on tutkittu jo aika paljon, vaikkei niiden pitkäaikaisvaikutuksista vielä tiedetäkään. Ainakin parabeenien, EDTA:n ja nanohiukkasten terveyshaitoista löytyy tutkimusnäyttöä. Nykyään on niin helppo valita luonnollinen ja turvallinen vaihtoehto, etten mistään hinnasta suostuisi käyttämään omalle iholleni kemiallista aurinkosuojaa. Algamariksen kaikki suojat ovat sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja suurin osa INCI-listan vaikuttavista raaka-aineista on luomutuotettuja.

21) Fysikaalisten aurinkosuojien ympäristövaikutukset?

Algamaris on tutkinut paljon fysikaalisiin aurinkosuojiin käytettyjen mineraalien toksikologista vaikutusta ympäristöön kuten mereen ja mereneläviin ja näistä tuloksista ei ole paljastunut niiden sisältävän sellaisia toksiineja, jotka vaikuttaisivat haitallisesti meriin tai niiden eliöihin. Tutkimuksissa on sen sijaan selvinnyt, että hiukkasten koolla on suuri merkitys ympäristön hyvinvointiin: alle 30 nanometrin (0.00003 mm) kokoiset nanohiukkaset vaikuttavat haitallisesti mikrolevien kasvuun ja niiden korkeat pitoisuudet eivät tue ympäristön hyvinvointia. Titaani- ja sinkkioksidit eivät kuitenkaan ole toksisia tai ympäristölle haitallisia, kun niiden koko on suurempi kuin 150 nm (0.00015 mm) aivan kuten kaikissa Algamariksen aurinkosuojatuotteissa on.

Lapset ja aurinkosuojat

22) Miten voin suojata lapsen ihon auringolta?

Lasten iho on suositeltavaa ensisijaisesti vaatetuksella, aurinkolaseilla ja hatuilla. Näiden lisäksi käytössä on tärkeää olla korkean suojakertoimen aurinkosuoja, mikäli aikaa vietetään auringossa tai veden äärellä. Lapsille suositellaan käytettäväksi ainoastaan fysikaalisia aurinkosuojia, joiden teho perustuu UV-säteitä poisheijastaviin ja turvallisiin mineraalifilttereihin kuten titaani- ja sinkkioksideihin.

23) Miksi on suositeltavaa käyttää aurinkosuojaa kaikille yli 1-vuotiaille lapsille?

Lasten ihon rakenne on aikuisen ihoon verrattuna ohut eikä sarveiskerroksen soluväleissä olevia lipidejä ole vielä riittävästi suojaamaan UV-säteilyltä. Asiassa on myös se puoli, että nimenomaan lapsuudessa saadut auringonpolttamat lisäävät todennäköistä ihosyöpäriskiä myöhemmin elämässä.

24) Mikä aurinkorasva olisi kaikista paras lapselle?

Olen käyttänyt omalle siskontytölleni Algamariksen lasten aurinkosuojavoidetta, jossa on SK50. Voide levittyy hyvin, antaa tehokkaan suojan, sisältää runsaasti ihoa hoitavia rasvahappoja ja antioksidantteja ja on täysin luonnollinen. Voiteen turvallisuus on myös tarkoin testattu. 

25) Miten aurinkorasvan saa pestyä parhaiten pois esimerkiksi alle 1-vuotiaalta lapselta, jolle en käytä mitään pesuaineita tai saippuaa?

Voit poistaa aurinkosuojan lapsen iholta samaan tapaan kuin omaltasi: puhdistusöljyllä ja pehmeällä sienellä. Lasten ihon puhdistukseen voi aivan hyvin käyttää esimerkiksi neitsytkookosöljyä sellaisenaan, samalla iho saa kosteutusta.

26) Minkä ikäiselle lapselle fysikaaliset aurinkosuojat soveltuvat? Mitä voin laittaa tarvittaessa vauvan iholle?

Alle kuuden kuukauden ikäisille vauvoille ei saa käyttää mitään aurinkosuojia, sillä vauva ei osaa vielä tuossa iässä hikoilla ja rasvaus voi estää ihoa hengittämästä normaalisti. Noin pienelle vauvalle saa parhaimman ja turvallisimman suojan vaaleilla ja luonnonmateriaaleista valmistetulla vaatteilla, lierihatulla ja varjon suosimisella. Yli kuuden kuukauden ikäiselle vauvoille fysikaalisia aurinkosuojia voi käyttää vapaammin ja lisätä muutaman tunnin välein, mutta suositus on se, että alle 3-vuotiaiden pääsuoja on vaatetus sekä varjo. Yli kuuden kuukauden ikäisten vauvojen iholle voi käyttää Algamariksen lasten aurinkovoidetta, jossa on SK50.

27) Onko tutkimuksia siitä ovatko fysikaaliset aurinkosuojat turvallisia lapsille?

Algamariksella on valikoimissa ihan varta vasten lasten iholle suunniteltu korkean suojakertoimen aurinkosuojavoide, joka on käynyt läpi tarkat hypoallergeeniset ja käyttöön perustuvat testit, joilla on taattu tuotteen turvallisuus. Tämän lisäksi voide on hajusteeton ja sisältää ainoastaan luonnollisia ainesosia. Omasta mielestäni ehdottomasti turvallisin vaihtoehto heti vaatteilla suojaamisen jälkeen.

Lapsille suositellaan ainoastaan fysikaalisia aurinkosuojia, koska ihon pinta-ala suhteessa painoon on lähes kolme kertaa suurempi kuin aikuisella – tämä aiheuttaa, että lapsen ihon läpäisevyys on kolme kertaa aikuisen ihoa suurempi ja myrkytysriski on suurempi. Fysikaalisten suojien mineraalifiltterit muodostavat iholle suojaavan pintakalvon ja heijastavat UV-säteilyä pois ihon pinnalta.

29) Miten aurinkosuoja poistetaan lapsen iholta? Riittääkö pelkkä vesipesu vai tarvitaanko jokin tietty puhdistusaine?

Lapsen iholle riittää yleensä mietoja tensidejä sisältävä luonnonkosmetiikan suihkugeeli tai öljy ja pehmeä pesusieni. Pelkkä vesipesu ei ole suositeltavaa, koska mineraalifilttereiden muodostama kalvo ei lähde pois itsestään.

Suojakertoimet ja niiden valinta

30) Voiko fysikaaliselle aurinkosuojalle määrittää suojakertoimen? 

Kyllä voi. SPF (The Sun Protector Factor) on yleisesti käytössä oleva kansainvälinen aurinkosuojakertoimen mittauskeino ja kaikki Algamariksen aurinkosuojatuotteet on mitattu tällä menetelmällä.

Suojakertoimien testausmenetelmä on aika tieteellisen kuuloinen, mutta kirjoitan sen silti tähän: ihoalueelle levitetään 2 mg aurinkosuojaa, altistetaan sitä UV-säteilylle ja 24 tunnin kuluttua määritellään niin kutsuttu Minimal Erythema (MED), eli pienin punoitusta aiheittava UV-valon määrä. SPF määritellään siis laskemalla mikä on MED:n laskennallinen ero aurinkovoiteella suojatussa ja suojaamattomassa ihossa. 

31) Miten valita oikea suojakerroin?

Valinta riippuu pääasiassa säteiden laadusta, maantieteellisestä sijainnista ja ihotyypistä. Äärimmäisissä sääolosuhteissa kuten veden äärellä, vuoristoissa ja lumisissa olosuhteissa on aina suositeltavaa valita korkea suojauskerroin (30 tai 50), sillä hiekka, vesi ja lumi moninkertaistavat UV-säteilyn vaikutuksen. Tämä suositus koskee kaikkia ihotyyppejä.

Alempia suojakertoimia voidaan käyttää jokapäiväisissä olosuhteissa tai silloin, jos ihotyyppi on tumma. Erittäin vaaleille ja vaaleille ihotyypeille suositellaan aina korkeita ja erittäin korkeita SPF-kertoimia.

32) Miksi luonnolliset aurinkosuojat tekevät ihon valkoiseksi ja ovat toisinaan koostumukseltaan paksuja?

Fysikaalisiin aurinkosuojiin käytettävät mineraalipigmenttijauheet ovat sävyltään valkoisia ja tämän seurauksena kaikki mineraalisuodattimiin perustuvat aurinkosuojavoiteet ovat valkoisia. Kevyt ja ohut mineraalifiltterikerros antaa iholle voimakkaan suojan heijastamalla auringonsäteet pois iholta. Mineraalipigmentit ovat yleisesti erittäin hyvin siedettyjä eivätkä ne aiheuta kemiallisten raaka-aineiden tavoin sivuvaikutuksia tai saastuta luontoa. Luonnolliset mineraalisuodattimet antavat iholle kokonaisvaltaisen ja turvallisen suojan UV-säteilyä vastaan.

Mineraalisuodattimien määrä on suurempi korkeamman suojakertoimen aurinkovoiteissa, jonka vuoksi ne ovat paksumpia kuin alhaisen suojakertoimen voiteet.

33) Mikä olisi Suomen kesää ajatellen hyvä suojakerroin?

Suomen olosuhteissa aikuisen iholle riittää yleensä SK30 (kunhan sitä muistaa lisätä säntillisesti parin tunnin välein!), mutta yhtä ainoaa sopivaa suojakerroinsuositusta on mahdotonta määritellä.  Sopivan aurinkosuojan valintaan vaikuttavat niin monet eri tekijät, jotka pitää ottaa huomioon: maantieteellinen sijainti, ihotyyppi, ikä ja sukupuoli. Säteiden vaikutus riippuu hyvin pitkälti ihotyypistä ja ihon pohjasävystä, joiden lisäksi reaktioherkkyyteen vaikuttavat pilvisyys, auringon korkeus sekä vuorokauden ja vuodenaika. Meriveden ja veden äärelle valitsisin aina suojakertoimen 50, sillä vesi lisää UV-säteilyn voimakkuutta lähes 20 %. Lasten iholle suojakertoimen pitää olla aika SK50.

34) Mitä suojaa suosittelet, kun menen Kreetalle heinäkuussa pariksi viikoksi ja olen aika tumma, mutta palan jos olen liian kauan ensimmäisillä kerroilla auringossa?

Heinäkuuhun mennessä olet toivottavasti ehtinyt saada ihollesi jo hieman omaa vastustuskykyä UV-säteilylle, jolloin iho ei enää pala niin herkästi kuin alkukesällä. Suosittelen Kreetan lämpöön Algamaris SK50 -aurinkosuojasprayta tai sarjan voidemaisia, yhtä korkean suojakertoimen voiteita.

35) Paloin vahingossa oikeasta säärestä ja oikeasta käsivarresta toissa kesänä todella pahasti. Mikä olisi paras suoja näille osille? Toki käytän vaatetta ja mieluiten varjossa lymyilen, mutta en voi täysin pitää näitä paikkoja piilossa.

Palanut iho pitää suojata korkeilla suojakertoimilla etenkin nyt alkukesän aikana. Suosittelen, että käytät palaneille kohdille mahdollisimman rasvaista aurinkosuojaa, koska rasvaiset raaka-aineet tukevat mineraalifilttereiden tehoa ja tekevät koostumuksesta kestävämmän. Paras valinta olisi Algamariksen SK50 aurinkosuojavoide vartalolle. Muista lisätä voidetta muutaman tunnin välein!

36) Minkälainen suoja olisi paras hyvin vaalealle iholle?

Hyvin vaalealle iholle kannattaa käyttää alkukesästä SK50 korkean suojakertoimen voiteita, koska vaalean ihon UV-säteilyn sietoraja on alempi kuin tummemman ihosävyn omaavilla. Loppukesästä voi halutessaan kokeilla SK30 suojakerrointa, jos iho on saanut tottua aurinkoon aiempien kuukausien aikana.

37) Kiinnostaisi tietää miten hyvin suojakertoimiin voi luottaa, pitäisikö ostaa aina varmuudeksi suurempaa?

Suojakertoimiin voi luottaa aika vankasti, etenkin kun kaikki Algamariksen aurinkosuojatuotteet ovat tarkoin tutkittuja ennen kuin ne on hyväksytty myyntiin. Olen itse vaaleaihoinen ja käyttänyt tähän mennessä Suomessa vain suojakerrointa SK30, palamatta.

Kasvoille sopivat aurinkosuojat

38) Millainen fysikaalinen aurinkosuoja olisi paras kasvoille?

Kasvoille löytyy tänä päivänä useampiakin vaihtoehtoja mikä on tosi ihana juttu. Eniten valintaan vaikuttaa oma ihotyyppi ja sääolosuhteet. Tropiikkiin suosittelen korkean suojakertoimen aurinkosuojavoidetta kasvoille, kun taas kotimaassa riittää yleensä SK30-voide. Suomen olosuhteissa käytän meikittöminä päivinä kasvoille Algamariksen SK30 -aurinkosuojasprayta, joka on koostumukselta todella kevyt ja antaa hyvän suojan – tosi kätevä 2 in 1 -tuote, jos ei halua erillistä kasvovoidetta käyttää.

Sarjalta lanseerattiin kuitenkin nyt keväällä aivan mahtava napakymppituote jokaiselle meikkaajalle: sävytetty SK30 -aurinkosuojavoide! Kyseessä on ehdottomasti luonnonkosmetiikan tämän hetken ykköstuote kasvojen suojaamiseen – voiteessa on korkea suojakerroin, se imeytyy nopeasti, ei jätä ihoa tahmaiseksi tai rasvaiseksi (kuten esim. Iroisien SPF25 BB-voide) ja voide antaa kevyen peittävyyden. Sävyjä löytyy kaksi: vaalealle suomalaiselle iholle sopiva Light ja tummasävyiselle tai todella ruskettuneelle iholle sopiva Medium. Iso peukku!

39) Mikä rasva ei valu tai jää valkoiseksi niin, että myös silmäluomet voisi suojata ilman että silmät kirvelee? 

Aurinkosuojapuikkoa lukuunottamatta mikään Algamariksen aurinkosuojatuotteista ei jätä ihoa valkoiseksi eikä valu. Tuo ylemmän kysymyksen vastauksessa mainittu sävytetty aurinkosuojavoide on oma tämän hetken suosikkinija sen voi levittää myös silmäluomille. Se on aivan ihana tuote, joka on koostumukseltaan kevyttä eikä jätä kasvoja rasvaisen näköiseksi, valkoiseksi tai valu.

40) Onko esimerkiksi mineraalimeikkien puuteriaurinko”rasva” toimiva? Kuvittelisin että puuteri tarjoaa fysikaalisen suojan, onko näin?

Kyllä vain, mineraalimeikit sisältävät luonnostaan mineraalifilttereitä, jotka antavat iholle luonnollisen aurinkosuojan ja niitä voi aivan hyvin käyttää kasvojen aurinkosuojatuotteena. Suosittelen kuitenkin huomioimaan, että mineraalimeikit eivät sisällä rasvaisia ainesosia, joten niiden tarjoama suoja ei ole läheskään niin kestävä ja turvallinen kuin voidemaisessa tai suihkutettavassa muodossa olevilla suojatuotteilla. Kaupunkiolosuhteissa mineraalimeikin tuoman suojan pitäisi riittää, mutta esimerkiksi veden äärelle valitsisin aina voidemaisen vaihtoehdon – etenkin, kun kasvojen iho on ohuempaa kuin vartalon iho ja vaurioituu siksi palamisesta herkemmin.

House of Organic tarjoaa Yellow Moodin lukijoille -15 % alennuksen kaikista Algamaris ja Eco by Sonya -tuotteista koodilla ALGAMARIS2017 (koodi on voimassa toistaiseksi)

Lue myös:

Parasta kosmetiikkaa kesävartalolle

Organic Shop ja edullisen luonnonkosmetiikan vallankumous

Mineraalimeikkien ABC

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (0)
Blogi, Kauneus & luonnonkosmetiikka

Arvonta: Voita kaksi omavalintaista Naturativin luonnonkosmetiikkatuotetta!

Voita kaksi vapaavalintaista Naturativ-tuotetta:

Arvomme yhdessä Naturativin kanssa kaksi ihanaa kesäpakettia, joiden voittajat saavat valita Naturativin valikoimista kaksi suosikkituotettaan (palkinnon arvo suurimmillaan 124,80 € / henkilö).

Osallistut arvontaan linkkaamalla kommenttiosioon Naturativin verkkokaupasta ne kaksi tuotetta, jotka haluaisit voittaa itsellesi! 

Sarjalta löytyy huikea valikoima tehokkaita, tutkittuja ja viimeisen päälle hiottuja tuotteita kasvoille, iho-ongelmiin, vartalonhoitoon, hiuksille sekä lasten herkälle iholle. Jätä vastauksesi oheen sähköpostiosoitteesi, jotta saan helposti yhteyden kaikkiin voittajiin!

Vastausaikaa on tiistaihin 6.6.2017 klo 23.59 saakka.

Lue myös erittäin ajankohtainen artikkelini vartalonkuorinnan fysiologisista ja terapeuttisista vaikutuksista:

Vartalonhoidon ja vartalonkuorinnan ABC

Yellow Moodin ystävät saavat Naturativin verkkokaupasta -15 % alennuksen kaikista tuotteista koodille yellowmood (koodi on voimassa toistaiseksi)

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (89)
Blogi, Kauneus & luonnonkosmetiikka

Vartalonhoidon ja vartalonkuorinnan ABC

Kaupallinen yhteistyö Naturativ (sisältää alekoodin!)

Juuri nyt uskoni kesään horjuu, mutta haluan toivoa, että lähipäivinä koittaisi se helteen hetki, kun sukkahousut saisi riisua hameen alta ja kulkea kaupungilla sääret vilkkuen. Suuntaamme parin viikon kuluttua Välimerelle useammaksi viikoksi kesälomalle ja siksipä olen lisännyt kauneusrituaaleihini yksinkertaisen, mutta tehostetun vartalohoidon – en tosin pelkästään ihonhoidollisista seikoista, vaan myös arkijaksamisen nimissä. Luulen, ettei mikään rauhoita mieltä paremmin kuin kuuma suihku ja aromaterapeuttisia öljyjä sisältävät vartalonhoitotuotteet, joiden jäljiltä iho on siloinen kuin vauvan poski.

Jos tunnet olevasi väsynyt, stressaantunut, kireä ja ihosi pinta näyttää samealta, elottomalta ja kuivalta, ulkoisen ja sisäisen aktivoinnin aika on nyt. Vartalon ihon hehkun saa palautettua todella helposti muutamalla hyvällä ja edullisella hoitotuotteella, kyse ei todellakaan ole mistään rakettitieteestä. Uskallan luvata, että kaupan päällisinä mieli virkistyy ja satunnainen ketutuskin väistyy. Paksujen vaatekerrosten alla lymyilleelle iholle loppukevät on uudistumisen aikaa ja siksi kirkastavat hoidot kotispan hengessä tekevät sille hyvää niin fysiologisesti kuin terapeuttisesti.

Säännöllinen vartalonhuolto tehostaa kuona-aineiden poistumista ja tukee ihon omia toimintoja – kesällä vartalon ihon kunnosta on tärkeää huolehtia erityisesti siksi, että aurinko kuivattaa ja haihduttaa iholta kosteutta. Iho kaipaa verenkierron aktivoinnin lisäksi kevyitä ja antioksidanttipitoisia vartalonhoitovoiteita, jotka tarjoavat kuivalle iholle vesimäistä kosteutta.

Vartalonhoito on yksi ajankohtaisimpia aiheita ennen kesää ja kesällä, mikäli olet suunnitellut luonnonkosmetiikan itseruskettavien käyttöä. Mitä sileämpi iho, sitä tasaisemman rusketuksen saat, tulipa se sitten purkista tai auringosta. Itse käytän öljypohjaisia vartalonkuorintatuotteita myös luonnonkosmetiikan aurinkosuojatuotteiden poistamiseen, sillä niiden sisältämät mineraalifiltterit tukkivat ihohuokosia helposti.

Saatte koodilla yellowmood koko Naturativin valikoiman -15 % alennuksella (voimassa toistaiseksi)

Vartalonkuorinnan hyödyt

Kuorinta on ehkä yksi helpoimmista ja edullisimmista tavoista ylläpitää ihon hyvinvointia ja kaunista ulkonäköä, mutta sen vaikutus ei ole ainoastaan fysiologinen, vaan siihen liittyy paljon laajempi kokonaisvaikutus. Koen, että vartalonhoitoon liittyy vahvasti myös terapeuttinen näkökulma. Vartalonhoito – tai sen puute – kertoo siitä miten koemme itsemme ja miten huolehdimme itsestämme. Vartalonhoidosta ei tarvitse tehdä pakollista suorittamista, vaan parhaiten se palvelee silloin, kun sen ottaa tavallisten kauneusrutiinien kuten päivittäisen kasvojenpuhdistamisen osaksi.

Kuorinnan avulla ihon sarveiskerroksesta irtoaa kuollutta ihosolukkoa, jonka seurauksena pinnasta tulee sileä ja sävystä kirkas. Kuollut ihosolukko tekee ihon pinnasta samean ja epävastaanottavaisen, jolloin hoitotuotteista ei saa irti sitä hyötyä minkä niistä parhaimmillaan voisi saada. Kuorinta valmistelee ihon vastaanottamaan muut hoitotuotteet – tiesitkö, että vartalonkuorinta kaksinkertaistaa hoitoaineiden imeytymisen? Jos miettii sitä, että on satsannut esimerkiksi kalliiseen vartalovoiteeseen, kyllä sen tehoraaka-aineista haluaa saada kaiken irti – ja siinä kohtaa kuvioihin astuu vartalonkuorinta.

Kuorinta lisää ihon pehmeyttä, tukee soluaineenvaihduntaa, joka nopeuttaa ihon uusiutumista, estää liiallisen talin kertymisen ihohuokosiin, kiihdyttää verenkiertoa ja edesauttaa kuona-aineiden poistumista, tasoittaa arpia ja sävyeroja kuten pigmenttiläiskiä, syventää rusketusta, silottaa ja tasoittaa ihon sävyä.

Kuinka usein vartalon iho kannattaa kuoria?

Vartalon iho olisi hyvä kuoria vähintään kerran viikossa, mutta kevyen kuorinnan voi toistaa useampanakin päivänä viikossa, mikäli iho ei ole palanut, ärtynyt tai rikki ja kuorintatuote sisältää mekaanisesti kuorivien ainesosien lisäksi myös kosteuttavia raaka-aineita kuten kasviöljyjä. Ikääntyvän ihon kuorinta on erityisen tärkeää, koska vuosien myötä ihon luonnollinen uudistumisprosessi hidastuu ja kuollut ihosolukko pysyy tiukemmin ihon pinnalla, jolloin tuoreen solukon muodostuminen voi estyä. Säännöllistä kuorintaa suositellaan aina, jos iho on karhea, helposti rasvoittuva ja elottoman värinen tai jos haluat itseruskettavien levittyvän mahdollisimman tasaisesti.

Valitse aina luonnonkosmetiikan kuorintatuote!

Kuningaskuluttajassa julkaistiin vuonna 2014 erittäin ajankohtainen Pesetkö kasvosi muovirakeilla -artikkeli, joka nosti tapetille sen miten suuri ongelma mikromuovit ovat planktoneliöille ja ympäristölle yleensä. Siksi kannattaa aina valita sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, jossa mikromuovit ovat kiellettyjä eikä niitä käytetä tuotteissa missään muodossa

Luonnonkosmetiikan kuorinnoissa luotetaan kahteen erilaiseen kuorintatapaan: hedelmähappoihin perustuvaan entsymaattiseen kuorintaan ja luonnosta saataviin mekaanisesti kuoriviin raaka-aineisiin. Entsymaattisia kuorintoja käytetään yleisimmin kasvoille, kun taas mekaanisia käytetään laajemmille vartalon ihoalueille. Useimmissa luonnonkosmetiikan vartalonkuorintatuotteissa käytössä ovat mekaanisesti kuorivat rakeet, joita saadaan käyttämällä esimerkiksi merisuolaa, ruokosokeria, hedelmistä jauhettuja kiviä ja siemeniä, kahvia tai savea. Suosin henkilökohtaisesti aina mekaanista kuorintaa vartalon iholle, koska se kiihdyttää verenkiertoa ja irrottaa ihon pinnalta kuollutta solukkoa erittäin tehokkaasti.

Vartalonkuorinnan hyödyt:

• Aktivoi ihon uusiutumista nopeuttavaa soluaineenvaihduntaa

• Kuorinta valmistaa ihon vastaanottamaan muut hoitotuotteet (voiteet ja vartaloöljyt), jotka imeytyvät kuorinnan jälkeen kaksi kertaa tehokkaammin kuin ilman kuorintaa

• Syventää rusketusta ja parantaa ihon sävyä

• Tekee ihosta pehmeän ja silottaa ryppyjä sekä epätasaisuuksia

• Edesauttaa kuona-aineiden poistumista

• Tasoittaa arpia ja pigmenttiläiskiä

Vartalonkuorintasuosikkini Naturativin valikoimista

Rakastan vartalonkuorintoja ja tykkään käyttää niitä runsaita määriä – siksi pienet paketit eivät tule kysymykseenkään. Välimeren kaipuussani olen lätrännyt Naturativin vegaanisella Home Spa -vartalonkuorinnalla (500 ml), jossa on aivan mieletön rosmariinin, sitruunan ja greipin tuoksu! Loppukevään kiireessä purkki on houkutellut poikkeuksellisen voimakkaasti ja syykin selvisi: vartalokuorinnan eteeriset öljyt ovat kuin tehty allekirjoittaneelle. Rosmariini on yksi parhaita aromaterapeuttisia öljyjä silloin, kun ilmoilla on henkistä väsymystä. Rosmariini kiihdyttää aineenvaihduntaa, edistää stressinsietokykyä, parantaa verenkiertoa, lisää valppautta ja virkeyttä, virkistää muistia ja poistaa väsymystä. Sitruunaöljy auttaa keskittymään ja stimuloi älyä, jonka ansiosta se nostaa esimerkiksi työtehokkuutta. Greippiöljy kohottaa mielialaa, lievittää masennusta ja rauhoittaa stressaantunutta mieltä.

Olen sitä mieltä, että tätä kuorintaa kelpaisi ostaa lahjaksi kenelle tahansa rentoutumista kaipaavalle, sillä fysiologisen hoitavuuden lisäksi tuote on myös aromaterapeuttiselta kannalta hyödyllinen ja rauhoittava. Kuorinnan mekaanisesti kuorivat tehoaineet ovat ruokosokeri ja suola, joita on tuotteessa poikkeuksellisen paljon. Rakastan molempien kidekokoa, joka tuntuu iholla!

Kuorinta sisältää myös vapaita radikaaleja torjuvaa E-vitamiinia, virkistävää mandariiniöljyä ja tulehdusta hillitsevää sekä ihoa pehmentävää auringonkukkaöljyä.

Toinen suosikkini on sarjan karpaloa sisältävä elvyttävä vartalokuorinta (500 ml), joka on sekin aivan taivaallinen! Kuorintavoiteen koostumukseen on todella satsattu ja sen tuntee paitsi kiteiden määrästä ja koostumuksesta, mutta ennen kaikkea erittäin runsaasta kosteuttavien luomukasviöljyjen käytöstä, jotka jättävät ihon kuorinnan jälkeen superpehmeäksi. HomeSpa-kuorinta on tuoksumaailmaltaan hieman hillitympi ja ylellisempi sekä raaka-ainekoostumukseltaan yksinkertaisempi. Kuorinnat eroavat myös siinä, että karpalokuorinnassa on käytetty vain sokerikiteitä ja se ei ole vegaaninen toisin kuin HomeSpa-kuorinta.

Karpalokuorinnassa on käytetty todella monia arvokkaita kasviöljyjä sekä uutteita, jotka tekevät kuorinnasta oikeastaan 2 in 1 -vartalonhoitotuotteen, jonka jäljiltä ei tarvitse käyttää välttämättä erillistä vartalovoidetta tai öljyä, mikäli ei halua. Tuotteessa on myös kevyt UV-suoja, joka saadaan Babassu-pähkinäöljystä.

Kuorinta sisältää sokerin ja suolan lisäksi ihon elastisuutta lisäävää, vapaita radikaaleja torjuvaa ja uudistavaa karpaloa, virkistävää ja puhdistavaa sitruunaöljyä, rauhoittavaa oliiviöljyä, kosteuttavaa karitevoita, UV-suojan antavaa Babassu-pähkinäöljyä, ihon elastisuutta lisäävää muurahaisvahaa ja kaakaovoita. Hekumallisen tuoksuinen tuote, jota tekisi mieli lusikoida suuhun!

Vartalonkuorinnan jälkeen

Vartalonkuorinnan jälkeen iholle kannattaa levittää joko samana tai seuraavana päivänä kosteuttavaa vartalovoidetta tai öljyä, etenkin jos on viettänyt aikaa auringossa tai iho on muutoin kuiva. Vartalonkuorinnan jälkeen ihon kyky vastaanottaa muiden hoitotuotteiden ravintoaineet on kaksinkertainen ja tuo hetki kannattaa hyödyntää!

Yksi hyvä vaihtoehto kuivalle kesäiholle on karpalouutetta sisältävä, vegaaninen ja elvyttävä vartalovoide, joka on ihanteellinen kesätuote todella nopean imeytyvyytensä ansiosta. Voiteen koostumus on kermaisen jogurttimainen ja se levittyy todella ihanasti. Tykkään harvoista vartalovoiteista, koska useimmiten lopputuloksena on rasvaisen liukas iho, mutta tästä on tullut kevään mittaan luottotuotteeni. Iho jää kosteutetuksi, mutta samalla mattaiseksi – en voisi enempää toivoa!

Kermainen voide sisältää ihon elastisuutta lisäävää, vapaita radikaaleja torjuvaa ja uudistavaa karpaloa, virkistävää sitruunaöljyä, rauhoittavaa oliiviöljyä, kosteuttavaa skavalaania, ihoa pehmentävää karitevoita, vesimäistä kosteutusta antavaa glyseriiniä, UV-suojan sisältävää Babassu-pähkinäöljyä ja kaakaovoita. Voide jättää ihoon todella raikkaan ja keskivahvan sitruksen tuoksun.

Aurinkopäivän jälkeen iholle voi levittää kerroksen todella laadukkaita kosteuttavia raaka-aineita sisältävää vegaanista karpalo-vartalobalsamia, joka hillitsee myös ihoärsytyksiä ja antaa janoiselle iholle sen kaipaamia vesimäisiä sekä rasvaisia kosteuttajia. Balsami eroaa vartalovoiteesta kevyemmällä ja hivenen fluidimaisella koostumuksellaan, pakkaus on myös 50 ml pienempi kuin voiteessa. INCi-lista on muutoin hyvin samankaltainen kuin paksummassa voiteessa, mutta balsami sisältää lisäksi ihoon kosteutta jopa 1000-kertaisesti sitovaa hyaluronihappoa, kosteuttavaa beatiinia sekä tulehdusta hillitsevää vihreän teen uutetta.

Balsami imeytyy yhtä nopeasti kuin voidekin ja jättää iholle mattaisen pinnan. Rakastan tätä sitruunan tuoksua!

Vegaaninen karpalo-sitruuna -vartaloöljy sisältää kosteuttavaa ja ihon kollageenintuotantoa stimuloivaa karpaloöljyä. Tuotteen pohja on rypälesiemenöljyä, jonka lisäksi seokseen on käytetty myös pehmentävää oliiviöljyä, luonnollisen UV-suotimen sisältävää Babassu-pähkinäöljyä, UV-säteiltä suojaavaa ja rauhoittavaa seesamöljyä, vapaita radikaaleja torjuvaa greippiöljyä ja sitruunaöljyä.

Öljyn puhtaan ja raikkaan sitruunan tuoksu täyttää koko kylpyhuoneen, kun eteeristen öljyjen tuoksukomponentit pääsevät kosketuksiin lämpimän ihon kanssa. Tuoksu on niin intensiivinen ja valloittava, että päällimmäinen tunne on aivan kuin olisi juuri saapunut Sisilian paahtavan auringon ja sitruunapuiden alle. Käytän useimmiten vartaloöljyjä ennemmin kuin voiteita, koska ne tarjoavat pidempikestoista kosteutusta, mutta kesäaikaan yhdistelen molempia ja saatan jopa tehdä niistä sekoituksia.

Hypoallergeeninen ja vegaaninen Home Spa -vartaloöljy sopii hierontaan tai iholle auringonoton jälkeen! Öljyssä on käytetty selluliittia ehkäisevää geraniumöljyä, soluja aktivoivaa rosmariiniöljyä ja ihoa uudistavaa hamppuöljyä. Tuoksu on hyvin samankaltainen kuin saman linjan vartalokuorinnassa. Tuoksu on lempeä ja raikas yhdistelmä minttua, rosmariinia ja sitruunaruohoa – juuri sellainen, joka sopii kaikessa eleettömyydessään kesämökin myöhäiseen saunailtaan.

Öljyä voi käyttää kylpyveteen tai käyttää esimerkiksi suihkussa aurinkosuojatuotteiden poistamiseen. Rasvaliukoiset puhdistustuotteet poistavat todella tehokkaasti mineraalioksidit ihohuokosista. Kuten Naturativin jokaisessa tähän mennessä kokeilemassani tuotteessa, myös vartaloöljyissä on nopeasti imeytyvä koostumus.

Öljyseoksessa on käytetty myös ihon lipidikerrosta tukevaa skavalaania (oliiviöljystä), antioksidanttipitoista rypäleensiemenöljyä, E_vitamiinia sekä ärtynyttä ihoa rauhoittavaa oliiviöljyä.

Vartalonkuorinnan lyhyt oppimäärä

1) Levitä kuorintavoide joko kuivalle tai kostealle iholle ja hiero muutamien minuuttien ajan

2) Kuori voimakkaammin vartalon ihon paksummat ja helposti kuivuvat kohdat kuten kyynärpäät, käsivarret ja polvet, joissa iho on karheampi – etenkin, jos aiot käyttää itseruskettavaa

3) Tehosta vartalokuorinnan rentouttavaa vaikutusta levittämällä tuote saunassa ja antamalla sen vaikuttaa iholle noin 5-10 minuuttia ennen pois huuhtelua

4) Kosteuta iho kuorinnan jälkeen levittämällä iholle vartaloöljyä tai vartalovoidetta – voiteet levittyvät sileälle iholle tehokkaasti

Saatte koodilla yellowmood koko Naturativin valikoiman -15 % alennuksella (voimassa toistaiseksi)

Suosittelen hamstraamaan erityisesti sarjan seerumeita, joista kannattaa kokeilla koko Suomen luonnonkosmetiikkamarkkinoiden laadukkainta hyaluronihapposeerumia, joka on omiaan auringon kuivattamalle kesäiholle. Hyaluronihapposeerumi on paras valinta kosteusköyhälle ja kiristävälle iholle, koska hyaluronihappo kykenee sitomaan kosteutta tehokkaasti ihon pinnalle ja ehkäisee näin auringon aiheuttamaa kosteuden haihtumista. Naturativin hyaluronihapposeerumissa on myös ihon punoitusta ja ärsytystä rauhoittavaa merisauniota sekä ruusuvettä.

Myös sarjan tehokas misellivesi ja puhdistusmaito ovat loistavia kesätuotteita. Puhdistusmaidossa on unelmanpehmeä ja hyvin levittyvä koostumus ja mieto tuoksu. Maito kosteuttaa normaalia ja kuivaa ihoa, rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja tasapainoittaa epäpuhdasta ihoa. Sarjan kultainen kimalleöljy on aivan ihana sekin, se on tämän kesän harakkatuotteeni, jolla saa ihon säihkymään kevyen pronssisena.

Loppuviikosta kannattaa olla uudemman kerran kuulolla, silloin saattaa olla jaossa ihania Naturativ-kesätuotteita!

Lue myös:

Naturativ, täsmähoitoa erilaisiin iho-ongelmiin

Luonnonkosmetiikan ensiapupakkaukset – 100 syytä rakastaa seerumeita

Lempeän ihonpuhdistuksen kolme kulmakiveä

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (2)
Blogi, Kauneus & luonnonkosmetiikka

Instagram

 • Thank you Lisbon what a pleasure it was Canthellip
 • Last day at Lisbon tomorrow morning we have early flighthellip
 • This is where the fresh wind blown air tastes saltyhellip
 • In love with Portugal and its happy people hot sunhellip
 • Summer vibes w tuomasyellowmood Two nights until a hellip
 • Now at the Yellow Mood 40 questions answers abouthellip
 • Soft pink house with beautiful architect and a rainy sundayhellip
 • Have you tried Yellow Moods airy chocolate raw cake? Ithellip
 • Last weekend of May Ill spent mine at photographyhellip

Yellow moodin juttuarkisto