Yellow Mood Yellow Mood mobiili
Koti & DIY

Vakava mehikasvimania

    

Varmin kevään merkki – heti ikkunanpesutarpeen huomaamisen jälkeen – on ehdottomasti se, että löydät itsesi rautakaupasta kantamasta kotiisi selkä vääränä multapusseja ja viherkasvikekoja. Koti alkoi näyttää kevättyhjennyksen (8 Ikea-kassillista!) ja auringon paistaessa aneemiselta, syntyi tarve saada ympärilleen vähän enemmän elämää ja värejä. Viherkasvibisnekset eivät ole tällaisen kahden kukantappajan taloudessa mitään hetken huumassa tehtäviä ratkaisuja. Prosessissa on varmistuttava ensin siitä, että uudet perheenjäsenet ovat luonteeltaan sitkaita ja kestäviä – meillä eivät herkkänahkaiset yksilöt kestä.

Toivottavia ominaisuuksia ovat muun muassa silloin tällöin tapahtuvan kastelun kestäminen ja vahva eloonjäämisvietti, mikäli kävisi niin, että unohtuisivat vahingossa suoraan auringonpaisteeseen. Höpötellä tässä taloudessa kyllä osataan, eli happivajareihin vihreät toverit eivät kaiken järjen mukaan tule menehtymään.

Heitimme viikonloppuna pienen reissun myös Ikeaan ja suurin saalis löytyi viherkasviosastolta. Kotiin lähti monta mehikasvia, isompia ja pienempiä. Lempeän anoppini vastapainoksi kauppakoriin päätyi myös piikikkään eleetön anopinkieli. Näimme viherkasviosastolla myös puolimetrisen Bonsai-puun, joka oli molempien mielestä vastustamaton. Koska aiempi kokemus on osoittanut, että Bonsait kestävät Rahkosten elämäntyyliä, odotamme pitkää yhteistä tulevaisuutta optimistisin mielin!

Ostoslistalla oli kasvien lisäksi monta betoniruukkua, mutta niitä ei näkynyt mailla eikä halmeilla. Marssin lopun viimein Kodin Terraan, jossa ruukkuja oli jäljellä muutama – ostin hyllyt tyhjiksi ja silti yksi mehikasviraukka jäi vielä muoviruukkuunsa ruikuttamaan. No, tilauslistalla ollaan ja tässä jos jossakin sitkeys punnitaan.

Tällä hetkellä voisin kuorruttaa kodin jokaisen hyllyn helmivillakolla, tuolla soman boheemilla mehikasvilla, jonka hennoissa varsissa roikkuu ihania herneen näköisiä pullukoita. Kukkakaupan täti tiesi kertoa, että tämä laji sopii hyvin kaltaistemme kukkahuithapeleiden talouteen eikä ole kranttu huomiotta jäädessään. Kastelutarpeen tunnistaa siitä, että pallurat alkavat kuivuessaan mennä kurttuun. Kuulostaa helpolta.

Eilisessä multahuumassa myös vanhat peikonlehdet saivat uudet mullat ympärilleen, edelliset olivatkin jo vallan raihnaiset ja kuivat. Kevätaurinko on saanut peikonlehdet villiintymään ja ne näyttävät suoraan viidakosta napatuilta pitkine sekä huojuvine varsineen. Uutta lehteä pukkaa joka päivä – kiitollisempaa ja helpompaa kasvia saa hakea! Toivottavasti nämä uudet mehikasvit ovat samanlaista sorttia, mielelläni katselisin näitä vielä kymmenenkin vuoden kuluttua.

Lue myös: 

Kesäkukkahullun päiväkirjat

Lomapuuhia

Viikonlopun pihahommia

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (4)
Blogi, Koti & DIY

Pedissä pehmeintä pellavaa

Yhteistyössä Ada & Ina.

luonnolliset-pellavapetivaatteet-yellow-moodissaluonnolliset-pellavapetivaatteet-yellow-moodissa-6luonnolliset-pellavapetivaatteet-yellow-moodissa-5luonnolliset-pellavapetivaatteet-yellow-moodissa-4luonnolliset-pellavapetivaatteet-yellow-moodissa-3luonnolliset-pellavapetivaatteet-yellow-moodissa-2

Viimeisen vuoden aikana kodin sisustus ja kaikki siihen liittyvä into (oikeammin innottomuus) on ollut hyvin jäissä, mutta juuri nyt muutamien käytännön muutosten seurauksena on vapautunut hieman aikaa ja olemme päässeet ideoimaan mieheni kanssa kotia enemmän näköiseksemme. Se, että tavallaan toissijaiset kotiin liittyvät asiat alkavat kiinnostaa uudelleen, kertoo itselleni siitä että stressimittari on lähtenyt laskemaan. Remontin viimeistelyt (vol. 100) ovat ensimmäisenä helmikuun työlistalla, sitä ennen lomailemme ja teemme pienen reissun. Kotitoimiston sisustussuunnittelu on sekin käynnissä, mutta sitä ennen tärkein on saatettava valmiiksi: makuuhuone, tuo rauhan tyyssija.

Viime vuoden lopulla, 27 vuoden kypsässä iässä, tajusin vihdoin tilata makuuhuoneeseen pellavavuodevaatteet. Enkä enää muuhun vaihtaisi, pehmeäksi pesty pellava kun on materiaalina upean näköinen ja ihoa vasten ihan omaa luokkaansa. Aamuisin lämpimän ja painavan peiton alla meinaa viihtyä liiankin hyvin, sallittakoon se toisinaan. Omamme tilasimme Ada & Ina -brändiltä, jonka valikoimista löytyy lukemattomia ihania kangaslaatuja- ja sävyjä myös meille, jotka nukumme parhaiten jättimäisen paripeiton alla. Koska ajattomuus on aina hyvä juttu, sävyksi valikoitui Light Grey. Kangas on unelmanpehmeää ja tarpeeksi paksua näyttääkseen kauniisti laskeutuvalta. Hyvien unien ja yön myttytuntien synnyttämät rypyt kankaassa ovat vain plussaa.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (2)
Blogi, Koti & DIY

Välikuulumisia keittiöstä

diykitchen-keittio-vanerikeittio-loftkoti-hannamarirahkonen 7diykitchen-keittio-vanerikeittio-loftkoti-hannamarirahkonen 1

Näissä kuvissa taitaakin olla sellainen keittiönnurkkaus, jota en ole aiemmin täällä näyttänyt. Nurkka on erittäin kesken edelleen, mutta olen sen verran innoissani tuosta hyllystä, että halusin jakaa vähän keittiökuulumisia kuvien muodossa. Vasta asennettujen etulevyjen ja vetimien myötä tila on paljon aiempaa rauhallisempi.

Teemme nykyisellä betonitasolla kahvit ja smoothiet, joten ylähyllyltä tulee löytymään pääasiassa jälkimmäisiin tarvittavat superfoodit ja muut päivittäisessä käytössä olevat ruoka-aineet. Mieheni teki toissa viikolla betonitason ylle 15 mm vanerista hyllyn. Etulevyt ovat samanpaksuista koivuvaneria. Mallailimme yhdessä hyllykön leveyden ja hän mittaili tarkasti, että hyllyyn tulisi mahtumaan 11 keskikokoista lasipurkkia. Hyllyn runkoa ei ole vielä näissä kuvissa käsitelty, mutta kunhan pääsen vahaushommiin niin siitä tulee yhtä vaalea kuin keittiön muusta vanerirungosta. Avonaiseksikaan hyllykkö ei jää, sillä heti kun löydämme sopivat mekanismit niin kiinnitämme etulevyn paikoilleen.

Saamme koivutasot tähän kohtaan varmaankin ensi kuun puolivälissä, jolloin keittiö saa viimeisen silauksensa.

diykitchen-keittio-vanerikeittio-loftkoti-hannamarirahkonen 4diykitchen-keittio-vanerikeittio-loftkoti-hannamarirahkonendiykitchen-keittio-vanerikeittio-loftkoti-hannamarirahkonen 9

Meillä ei ole keittiössä lainkaan kaapistoihin upotettua roskalaatikkoa, vaan käytämme ainoastaan tätä ulkomailta tilattua Wescon poljinroskista. Koska suurin osa kierrätetään, olemme parhaillaan suunnittelemassa jääkaapin ja seinän välitilaan pientä hyllykköä, johon tulee ulosvedettävä 4-5 kierrätyslaatikosto. Pitää vielä mittailla mahtuuko sinne jotkin standardikokoiset muovista valmistetut suorakulmion malliset roskalaatikot vai täytyykö nekin tehdä itse – toivottavasti ei.

Kuvan taustalla vilkkuu muuten Marimekon Tuppura-pyyhe, jonka ystäväni toi lahjaksi. Sopii meille kuin nappi silmään!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (4)
Blogi, Koti & DIY

Viikonlopun pihahommia

autumnflowers-yellowmood-syyskukat-3autumnflowers-yellowmood-syyskukat-2autumnflowers-yellowmood-syyskukat-2-1

Viikonloppu, auringonpaiste, oma rauha, multa ja syyskukat. 

Tyhjensimme terassin kesäkalusteista jo aikapäiviä sitten, mutta kesäkukat olivat jääneet niille sijoilleen syyskiireiden alkaessa. Kuljemme terassin ohi lukuisia kertoja päivässä ja lauantaina ruukkujen sisältämät muumiokukat alkoivat kyllästyttää niin paljon, että oli aika ryhtyä toimiin. Syyskukkakaupoille siis!

autumnflowers-yellowmood-syyskukat-8autumnflowers-yellowmood-syyskukat-9

Rautakauppojen puutarhamyymälät notkuivat odotetusti Callunoita ja marjapuuron värisiä kanervia. Tuo meidän punatiiliseinä ei oikein houkuttele ostamaan mitään hirveän kirjavaa, koska se on jo itsessään niin voimakkaan sävyinen. Valitsin siis saman linjan kuin viime syksynä; valkoista ja vihreää. Tämä väriresepti miellyttää omaa silmääni ja saa terassin näyttämään syyskarnevaalien sijaan metsäiseltä.

autumnflowers-yellowmood-syyskukat-4autumnflowers-yellowmood-syyskukat-10autumnflowers-yellowmood-syyskukat-11autumnflowers-yellowmood-syyskukat-12

Kannoin kaikki istutusruukut terassille ja suoritin näppärän tyhjennysoperaation (toim. huom.: asiaa eittämättä helpotti se, että joku oli unohtanut kasteluhommat kokonaan kesäloman jälkeen ja hyvin kuivuneet multapaakut irtosivat kevyellä nostolla..).

Kesäasetelmiin ostamani muratit olivat edelleen hyvässä hapessa, itse asiassa ne olivat nelinkertaistaneet kokonsa kesän aikana! Irrotin ne muista asetelmista ja istutin isommat omaan saviruukkuunsa ja yhdistin pienemmät koriin yhdessä sitkeän hortensiani kanssa. Osa murateista oli saanut pakkasöiden seurauksena hieman luumunsävyjä vihreän rinnalle.

Toiveissani oli istuttaa isoon rykelmään useampi valkoinen marjakanerva, mutta hyvännäköiset yksilöt olivat kiven alla. Päädyin ostamaan vain yhden ja istutin sen isoon kattilaan yhdessä havukasvien kanssa. Isoon maitotonkkaan pääsi 80 cm tuija ja tuohon itse tekemääni tikapuuviritelmään istutin havukasveja sekä vihreitä kanervia. Hyvin yksinkertaisella linjalla mentiin.

autumnflowers-yellowmood-syyskukat-13autumnflowers-yellowmood-syyskukat-4autumnflowers-yellowmood-syyskukat-7autumnflowers-yellowmood-syyskukat-1-1autumnflowers-yellowmood-syyskukat-5

Tyhjensin vihdoin myös parvekkeen maitotonkan hortensian tyngästä ja kannoimme sen näiden kuvien jälkeen terassille tuon lyhdyn ja pienemmän maitotonkan taakse. Haen luultavasti siihen vielä yhden metrisen tuijan eivätkä pari vaaleaa koristekurpitsaakaan huonoa tekisi.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (2)
Blogi, Koti & DIY

Syyskuulumisia Napapiiriltä

yellowwood-bedroom-interior-scandinavianinterior-whitehome-1yellowwood-bedroom-interior-scandinavianinterior-whitehome-2

Vuoden yhdeksäs kuukausi on lähtenyt liikkeelle niin että tukka hulumuaa.

Työrintamalla on tulossa aivan ihania projekteja ja akuutti aikapula on aiheuttanut radiohiljaisuutta tällä puolen. Tai no, aikaahan on, mutta kun haluaa tehdä töitä vapaa-aikaa kunnioittaen ja siitä kiinni pitäen niin voi olla varma, että varsinaiset työpäivät ovat täynnä. Hain myös vähän yllättäen hankerahoitusta yhteen ISOON ideaan, katsotaan onko se hankerahoittajien mielestä toteuttamisen arvoinen. Loppusyksylle on tiedossa luennointia, messuja ja tuotekuvia mahtaville yrityksille. Nautin työstäni enkä voisi tällä enempää toivoa sen sisällöltä!

Yksi syksyn kohokohdista oli eilen alkanut keramiikkakurssi. Kahden ja puolen tunnin savenmuovailun jäljiltä huomasin kaiken takakireyden kaikonneen ja tyytyväisen hymyn vallanneen tilaa kasvoilta. Käsien upottaminen saveen vie ajatuksia pois töistä ja oikeastaan ihan kaikesta. Sitä saa vain unohtua juuri kyseiseen aikaan ja antaa käsien sekä mielen näyttää mitä niiden yhteistyöstä tällä kertaa syntyykään. Rauha on läsnä, vaikka ympärillä on muitakin. Jokaisella kun on edessä oma luomuksensa. Saven muotoileminen on oikeastaan aika maadoittavaa, suosittelen sitä erityisesti kaikille kaltaisilleni hoppuhousuille, joiden mielessä pyörii ainainen ajatusten karuselli.

Veikkaan, ettei monikaan siellä ruudun toisella puolella ylläty siitä mitä käsissäni syntyi aivan ensimmäisenä. Olen haaveillut niin kauan itse tehdyistä savikahvikupposista ja koska tunnin teema tuki ideaa, ryhdyin tuumasta toimeen. Niistä tuli aika sympaattiset, kuva on vielä nähtävillä allekirjoittaneen Instagram Storiesissa (@yellowmoodkitchen). Kunhan saan luomukseni jossain vaiheessa kotiin, tulen juomaan niistä vielä monet aamukahvit. Olen askeleen lähempänä unelmaa oman astiaston tekemisestä, tässä sitä nyt harjotellaan!

yellowwood-bedroom-interior-scandinavianinterior-whitehome-4yellowwood-bedroom-interior-scandinavianinterior-whitehome-5yellowwood-bedroom-interior-scandinavianinterior-whitehome-6yellowwood-bedroom-interior-scandinavianinterior-whitehome-7

Harmaa alpakkaviltti, Alpa 

Kävin napsaisemassa eilen parvekkeen hortensiasta viimeiset vihreät oksat maljakkoon ja toin ne makuuhuoneeseen. Siivosin kodin ja tulin siihen lopputulokseen, että se tyytyväisyyden olotila ja puhtaan kodin tuoksu pitäisi saada purkitettua kaaospäivien varalle. Studiotila vaatii uudelleenjärjestelyä, nykyinen järjestys oli hieman tunkkainen. Pian olisi edessä myös parvekkeen tyhjennys ja siivoaminen talviteloille, mutta odottakoot mokoma vielä hetken. Juuri nyt kuuntelen repeatilla Emeli Sandén tuoreinta tuotantoa, jonka voima saa vilun väreet kulkemaan pitkin kehoa. Siinäpä vasta naisenergiaa tulevaan viikonloppuun ja syksyn uusiin haasteisiin.

Oven takana kolkuttelee jo ensimmäinen kouluviikonloppu. En ole vielä hankkinut glitterkyniäni, mutta ellos hätä, johan tässä ehtii. Ensimmäinen tehtävä on valmistaa noin 15 minuutin esitys itsestään valokuvaajana. Vaikka olen luennoinut ja kouluttanut aika paljonkin, jännitän esiintymistä silti aina. Tulen valitsemaan oman esittelyni kuvat varmasti hyvin intuitiopohjalla, niin tein laajempien ennakkotehtävienkin kanssa. Valokuvaustaitojen syventäminen ja uuden oppiminen on ehkä parasta juuri nyt, tätä olen odottanut niin kauan.

yellowwood-bedroom-interior-scandinavianinterior-whitehome-8yellowwood-bedroom-interior-scandinavianinterior-whitehome-9yellowwood-bedroom-interior-scandinavianinterior-whitehome-10yellowwood-bedroom-interior-scandinavianinterior-whitehome-3

Vaikka tekemistä on yllin kyllin, ei olo ole silti lainkaan stressaantunut. Tuntuu siltä, että mitä enemmän tekee omien arvojensa mukaisia projekteja, sitä hauskemmaksi työ ja arkikin muuttuu.

Viikonlopun suunnitelmiin kuuluu ainakin yksi maastopyöräreissu, muusta en tiedä. Hyvä niin.

Miten teidän syksy on alkanut? 🙂

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone

KOMMENTOI (6)
Blogi, Koti & DIY

Instagram

 • Summertime sadness a guest who visits always at Augusthellip
 • Remember despite how open peaceful and loving you attempt tohellip
 • August evenings are turning darker air gets a bithellip
 • Cloudberry season still going strong yellowmoodsummer cloudberry
 • Monday double espresso 55 yellowmoodkitchen coffeeoclock
 • Organic skincare simple yet high quality formulas missionhellip
 • My element yellowmoodsummer
 • Wish I had now a piece of this super luscioushellip
 • Take me to the leanto into the woods yellowmoodsummerhellip

Yellow moodin juttuarkisto