Green Beauty Awards 2018: Luonnonkosmetiikan kasvojenhoitotuotteet

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Napapiirillä on mietitty viime viikot tarkkaan omia kosmetiikkatottumuksia ja syynätty luonnonkosmetiikan purnukoita kriittisin lasein. Parhaiden luonnonkosmetiikkatuotteiden valinta on allekirjoittaneelle aina yksi joulukuun kohokohdista ja laitan listojen laatimiseen aina reilusti aikaani.

Monipuolisesti eri sarjoja testanneena ja niiden kanssa työskennelleenä on ilo poimia valtavan purkkimeren joukosta ne sykähdyttävimmät ja kirkkaimmat helmet, jotta mahdollisimman moni löytäisi suoraan aarteiden pariin ja välttyisi hutiostoksilta.

Viime vuonna tein massiivisen urakan kokoamalla jokaiseen GBA-kategoriaan parhaimmat tuotteet kolmesta eri hintakategoriasta. Vieläkin vähän hengästyttää tuon projektin ajatteleminen, joten tänä vuonna päädyin valitsemaan tuotteet ilman erillisiä hintakategoriointeja ja listojen ollessa hivenen suppeampia.

Green Beauty Awards Paras Luonnonkosmetiikka Leahlani Patyka Lilfox Nealsyardremedies Novexpert Tataharper Kokemuksia 4

Millä perusteella tuotteet valitaan GBA-postauksiin?

Moni saattaa pohtia miten ja millä perusteella valitsen tuotteet listoille. Tottakai valintojen päälähtökohta on aina kosmetiikkatuotteiden hoitavuuden, pätevien raaka-ainelistojen ja loistavan hinta-laatusuhteen kolminaisuus, mutta näiden lisäksi huomioin myös tuotteiden herättämät tunteet, vaikutukset sekä pakkausdesignin – kaiken pitää kolahtaa.

Lisäksi haluan nostaa listoilla vanhojen suosikkien rinnalle myös Suomen luonnonkosmetiikkamarkkinoiden tuoreempia tulokkaita, jotka ansaitsevat palstatilaa eivätkä ole vielä ehkä löytäneet kaikkien kuluttajien käyttöön.

Olen punninnut ja pohtinut tämän vuoden valinnoissa entistä tarkemmin myös omia kosmetiikan käyttötottumuksiani ja olen ottanut mukaan sellaisia ihonhoitotuotteita, jotka ovat tehneet suuren vaikutuksen ja jotka ovat käytössäni vähintään viikottain.

Listoilla on mukana on moneen budjettiin mahtuvaa kosmetiikkaa, sillä kallis hinta ei aina korreloi suoraan huikaisevan laadun kanssa tai edullisuus laaduttomuuden kanssa. Kuten tiedättekin, satsaan rahallisesti ehdottomasti eniten kasvojenhoitotuotteisiin ja se näkyy myös tämän ensimmäisen osan tuotteiden hintalapuissa – myöhemmistä osista löytyy paremmin myös matalan budjetin vaihtoehtoja esimerkiksi meikeistä ja hygieniatuotteista.

Loppukaneettina haluan sanoa, että koska kysymyksessä on vuoden parhaimmat tuotteet, näissä jutuissa ei säästellä ylisanoja tai kehuja – jokainen tuote on lunastanut paikkansa ja päässyt mukaan tiukan seulan siivittämänä ansaiten siten pienen siirappisen hetkensä.

Pääset katsomaan tästä linkistä kaikki aiemmat Green Beauty Awards -postaukseni.

Tataharper Koraorganics Whamisa Nealsyardremedies Kokemuksia

PUHDISTUSTUOTTEET

PARAS PUHDISTUSÖLJY: Tata Harper Nourishing Oil Cleanser

Käytän nykyään lähestulkoon vain öljyputsaria ja musliiniliinaa kasvojen puhdistamiseen. Monia puhdistusöljyjä testanneena Tatan loistava putsari pitää oikeutetusti ykköspaikkaa. Upeaan vihreään lasipumppupulloon pakattu öljycocktail ei ole edullisimmasta päästä ja koostumus on juuri niin ylellinen kuin hinnasta voi päätellä: pyöreä, paksuhko ja täyteläinen. On sanomattakin selvää, että myöskään raaka-ainesisällön suhteen ei ole tehty kompromisseja.

Sitruksinen rakkauseliksiiri sisältää mm. erittäin Omega-3-pitoista öljymaniköynnösöljyä, kirkastavaa ja ihoa elävöittävää alfalfaa, ihovaurioita korjaavaa arnikaa, ihon tulehdusta hillitsevää kehäkukkaa, raunioyrttiä, rohtopurasruohoa, mesiangervoa ja hehkua tuovaa mustaseljaa. Superputsari selviää moitteetta tanakimmankin silmämeikin poistamisesta ja saa ihon tuntumaan taivaallisen pehmoiselta.

PARAS PUHDISTUSBALMI: Neal’s Yard Remedies Wild Rose Balm

Mihin tästä kulttimaineessa kylpevästä kuningatarbalmista ei olisi? Villiruusubalmi on käytössä kotosallakin, mutta se lähtee allekirjoittaneen mukaan erityisesti matkoille – multitaskaajapurnukka kun onnistuu toimittamaan monta ihonhoidollista tehtävää ilman valtavaa kosmetiikkakavalkaadia. Lämpimän keltainen silkkibalmi sulaa ihanasti kämmenten välissä ja sillä putsaa meikit, naamioi ihon yötä vasten ja kosteuttaa kuivat huulet sekä kädet.

Tuotteen aromaterapeuttiset öljyt eivät nekään vähennä tämän tuotteen viehätysvoimaa –  tuoksu on koukuttava yhdistelmä frankinsensia, pelargoniaa, rosmariinia, patsulia ja palmarosaa. Tätä haaveilen käyttäväni vielä kiikkustuolissakin!

PARAS SUIHKUTETTAVA KASVOVESI: Kora Organics Energizing Citrus Mist

Tämä oli aivan ilmiselvä valinta, kun pohdin suihkutettavien kasvovesien joukosta sitä ykköstä. Jos olet koskaan pohtinut miltä tuntuisi sukeltaa sitruunakylpyyn, tämä energisoiva sitruskasvosumu antaa siitä aika autenttisen mielikuvan. Olen sitrusten ja keltaisen värin ylin ystävä, joten tiesin rakastuvani välittömästi – Koran aurinkopakkaus on niin ulkoisesti kuin sisäisestikin jotain selittämättömän ihanaa!

Kirkastava kasvovesi sisältää aloevettä, kasviglyseriiniä, humektanttina toimivaa Sodium PCA:ta, bergamotvettä, nonimehua, sitruunaöljyä, sitruunaruohoöljyä, acerola-uutetta, mandariini- ja appelsiiniuutteita sekä ruusukvartsia. Ottaisin tämän rinnalle ehdottomasti myös hoitavamman kasvoveden, mutta puteli on taatusti jokaisen sitrusystävän must have -hankinta. Itse suffuuttelen tätä aamuisin seerumin ja kasvoöljyn alle, meikin kiinnitykseen sekä pitkin työpäivää kasvoja ja mieltä virkistämään.

PARAS HOITOVESI: Whamisa Toner Deep Rich

Korealainen ihonhoitorutiini ja kasvoveden kerrostaminen ovat olleet kovassa nosteessa Napapiirillä ja olen sitä mieltä, että korealaisen Whamisan taivaallinen kasvovesigeeli pitäisi löytyä jokaikisen Suomessa asuvan peilikaapista. Kasvoveden taian huomaa selvästi tuotetta kerrostaessa: fermentoidut ja entsymaattisesti kuorivat raaka-aineet käyvät töihin, elävöittävät näkyvästi ihonsävyä, filleröivät ihon kimmoisalla kosteudella ja kirkastavat hipiää kuin tehokkain kasvohoito konsanaan!

Kasvojen kirkastuscocktailista löytyy useita kasviöljyjä, Aloe maculata -kasvia sekä liuta fermentoituja ihonhoidon superraaka-aineita kuten entsymaattisesti kuorivaa intianlootusta, ihohuokosia supistavaa ja ihonsävyä elävöittävää krysanteemia ja tulehduksia hillitsevää voikukanjuurta.

Kunniamaininta: 100 % Pure Fermented Rice Soften + Brighten – Hieman Whamisan versiota vesimäisemmän koostumuksen omaava ja ihon pintaa mehevöittävä kasvovesi, joka suorittaa kirkastustehtävänsä silminnähden tehokkaasti. Kirjoitin keväällä kuinka tämän kasvoveden levityksen jälkeen tuntuu siltä kuin iho olisi saanut välittömästi instant-hedelmähappokuorinnan ja lymfahieronnan –  allekirjoitan tämän edelleen.

Raikkaan vesikasvin tuoksuinen ja neliskanttiseen lasipulloon pakattu valoeliksiiri sisältää fermentoitua riisivettä, taikapähkinävettä, hyaluronihappoa, tehokasta Sodium PCA-humektanttia ja liudan herkullisia eteerisiä öljyjä kuten bergamotia, vetiveria, veriappelsiinia, salviaa ja laventelia.

Leahlaniskincare Nealsyardremedies Novexpert Kokemuksia

KASVOÖLJYT, BALMIT & SEERUMIT

PARAS VOIDEMAINEN SEERUMI: Neal’s Yard Remedies Rejuvenating Frankincense

Kuten vasta kirjoitinkin, tämä tehoseerumi on ollut allekirjoittaneella käytössä viimeiset puoli vuotta lähes joka päivä. Ihoa napakoittavassa ja kosteuttavassa seerumissa on lempeän voidemainen koostumus, joka imeytyy tasaisesti ja kirkastaa hipiää silminnähden. Frankincense, eli olibaanihartsi, tunnetaan erityisesti ihon punaisuutta hillitsevänä, tulehdusta vähentävänä, kollageenintuotantoa boostavana ja kiinteyttävänä raaka-aineena.

Kuninkaallisen sinisen pullon sisältö on kultaa ja mielestäni tässä on yksi luonnonkosmetiikan parhaista hinta-laatusuhteista niin seerumin tuoksun, vaikutuksen, riittoisuuden kuin koostumuksenkin suhteen. Frankincensen lisäksi seerumi on ladattu myös muilla innovatiivisilla raaka-aineilla kuten mustikkaöljyllä, verenkiertoa aktivoivalla gotu kolalla, anti-inflammatoorisella kurkumalla, hyaluronihapolla, sekä ihosolujen uudistumista kiihdyttävillä teknisillä peptideillä, joita NYR käyttää muissakin tuotteissaan. Takuuvarma kasvojen kirkastusresepti ennen juhlia syntyy kerrostamalla Whamisan kasvovesigeeliä ja hieromalla sen jälkeen tämä seerumi iholle.

PARAS KIRKASTAVA SEERUMI: Novexpert Booster Vitamin C

Miten olisi kulaus makeaa appelsiinimehua iholle? Ranskalaisen Novexpertin vitamiinidrinkki on tämän listan ainoa tuote, joka ei täytä sertifioidun luonnonkosmetiikan kriteereitä. C-vitamiini on ihonhoitotuotteissa äärimmäisen herkkä raaka-aine menettämään tehonsa, joten brändi on päätynyt käyttämään seerumissaan kahta (luonnollisista lähteistä eristettyä) C-vitamiinimuotoa, jotka eivät kuitenkaan ainakaan vielä läpäise virallisen luonnonkosmetiikan sertifikaatteja.

Valitsin seerumin listalle, koska se sisältää huikeat 25 % kirkastavaa C-vitamiinia ja on kaikessa teknisyydessään yksi vuoden mielenkiintoisimmista ihonhoitotuotteista. C-vitamiinin lisäksi seerumissa on mm. ihoa vahvistavaa, paranemista nopeuttavaa ja kuivumiselta suojaavaa bisalobolia, kosteutta sitovaa hyaluronihappoa, beetakaroteenia sekä solutoimintaa tukevaa adenosiinia. Tämä tuote kannattaa painaa mieleen etenkin, jos ihossa esiintyy pigmenttiläiskiä.

Oranssi hoitoneste on omiaan veltostuneen, väsyneen ja elottoman ihon hoitamisessa, sillä se boostaa ihon aineenvaihduntaa, kirkastaa ja ehkäisee vapaiden happiradikaalien toimintaa. Rakastan seerumin vaikutusta omilla kasvoillani: se sytyttää kasvoille valon väsyneinäkin aamuina.

PARAS ÖLJYSEERUMI: Novexpert Serum Booster

Olen äärettömän koukussa Novexpertin vaniljan ja toffeen tuoksuiseen öljyseerumiin, joka on ihan omiaan meille Suomen äärimmäisissä sääolosuhteissa asuvalle. Seerumin pohja on valmistettu huikean samettisen ihotuntuman tuovan ja ihoidenttisen skvalaanin pohjalle, jonka vaikutusta jojobavaha tehostaa – näiden kahden raaka-aineen ansiosta öljyseerumi on nopeasti ihon syövereissä ja muodostaa lempeän mattapinnan, jolle myös meikki levittyy tasaisesti.

Öljyseerumin raaka-aineet ovat omega-rasvahappojen moniotteilijoita ja niiden joukosta löytyy seesamia, kamelinaa, granaattiomenaa, marulaa, öljymania sekä tyrniä. Seoksessa on myös ruskeaa levää ja rosmariiniuutetta. Vuoden ehdottomasti sykähdyttävin öljyseerumi vähentää kosteuden haihtumista iholta, korjaa haastaviakin ihohaasteita, hoitaa ja ennaltaehkäisee ikääntymisen merkkejä.

PARAS KASVOÖLJY: Leahlani Skincare Siren Serum

Kokeilin viime keväänä ensimmäisen kerran havaijilaisen Leahlanin Siren -seerumia ja olin välittömästi myyty. Kullankeltainen öljy on kuin tiivistettyä mandariinimehua, jota tekisi mieli juoda suoraan pullosta!

Takuuvarman hehkun tuovan ja täydellisesti imeytyvän öljyn pohja on valmistettu ihon talin kanssa samankaltaisen koostumuksen omaavasta jojobaöljystä, jonka lisäksi herkkucocktailista löytyy Omega-7-rasvahappopitoista tyrniöljyä, appelsiiniöljyä, palma rosaa, laventeliöljyä, ylang ylangia, geraniumia, greippiöljyä, kamomillaöljyä, patsuliöljyä, salviankukkaöljyä, ruusuöljyä, mandariiniöljyä, neroliöljyä, porkkanansiemenöljyä, frankincenseuutetta ja spirulinaa. Appelsiinisen sensuelli ja laadukkaasti koostettu seos, joka on ihan omiaan etenkin freesaamaan kasvoja sekä mieltä vuoden pimeimpänä aikana.

PARAS BALMI: Leahlani Bless Beauty Balm

Tämä havaijilainen tuulahdus sai minut pauloihinsa jo ensikäytöllä. Leahlanin vaaleanpunainen kauneusbalmi on koostumukseltaan ensin hieman vahamaista, mutta sulaa kämmenten välissä vastustamattomaksi öljyeliksiiriksi. Vedetöntä balmia voi käyttää myös kasvojen puhdistukseen, mutta itse suosin tätä ennen kaikkea ihon yöhoitona etenkin nyt kylmänä vuodenaikana, jolloin iho tarvitsee kaiken mahdollisen tuen pysyäkseen kimmoisana ja kosteutettuna. Parhaimmillaan balmi on tulehtuneen, kuivan, ärtyneen ja oikuttelevan ihon rauhoittajana.

Seoksessa on runsaasti ihoa tasapainoittavia raaka-aineita kuten sheavoita, kaakaovoita, arganöljyä, kameliaöljyä, moringa-öljyä, marulaöljyä, jojobaa, nerolinkukkaöljyä, kärsimyskukkaöljyä, vaaleanpunaista savea, villinä kasvanutta blue tansy-öljyä ja orkideauutetta. Tuoksu on leahlanimaisen intensiivinen, siis aivan kuin astelisi kukkivien nerolinkukkapuiden keskelle. Mikäli appelsiininkukat eivät hivele hajuaistiasi, tämä balmi ei ole sinulle.

Green Beauty Awards Paras Luonnonkosmetiikka Leahlani Patyka Lilfox Nealsyardremedies Novexpert Tataharper Kokemuksia 5

VOITEET & FLUIDIT

PARAS KASVOVOIDE: Whamisa Water Cream

Olen äärimmäisen laiska kasvovoiteiden käyttäjä, mutta Whamisan Water Cream löytyy käytöstäni viikottain. Ultrakevyen koostumuksen omaava voide on omiaan tuomaan iholle vesimäistä kosteutta yhdessä kosteutta lukitsevien kasviöljyjen kuten avokadon, oliivin, porkkanan ja rypäleensiemenen kanssa.

Koostumus on nimensäkin mukaisesti vesimäinen, ei niinkään rasvainen kuten voitelta yleensä sopii odottaa. Kuten korealaiselta merkiltä voi odottaa, tämäkin sisältää ihoa uudistavia fermentoituja raaka-aineita soijapavusta valmistetun nattokumin muodossa. Rakastan voiteen kevyen ilmavaa koostumusta, joka imeytyy kuin unelma ja sopii myös meikin alle.

PARAS KIRKASTAVA YÖVOIDE: Novexpert La Créme Peeling De Nuit

Novexpertin kuoriva yövoide oli juuri niin jännittävän kuuloinen innovaatio, että sitähän oli testattava. Yövoiteen kuoriva vaikutus perustuu pääasiassa AHA-happoja sisältämään glykolihappoon, glukolaktoniin ja maitohappoon, mutta kuorivaa vaikutusta on tehostamassa myös entsymaattisesti toimiva papaijauute sekä C-vitamiini.

Voidepohjassa on ravitsevaa ja täyteläistä sheavoita, hyaluronihappoa, sarjan patentoimaa ja tulehduksia ehkäisevää leväuutetta, jojobaa sekä kasviglyseriiniä. Yövoide saa ihon näyttämään siltä kuin alla olisi tuplasti nukutut kauneusunet, jonka lopputuloksena ei voi olla muuta kuin kirkkaan kuulas iho – tämä on konseptina loistava ja tuotteen makean toffeinen tuoksu vain korostaa voiteen ihanuutta.

PARAS SILMÄNYMPÄRYSÖLJY: Kora Noni Radiant Eye Oil

Kirjoitan Miranda Kerrin perustamasta Kora Organicsista teille laajemmin ensi vuoden puolella, mutta nostan tässä esille sarjan silmänympärysöljyn, josta on tullut arkisuosikkini. Itselleni muutamat Koran tuotteista ovat olleet tuoksumaailmaltaan aika mitäänsanomattomia ja se on ollut iso pettymys, mutta silmänympärysrollerin kohdalla annan sen anteeksi. Silmänympärystuotteiden kohdalla kevyt koostumus on perusedellytys ihon ohuuden vuoksi ja Koran öljyseokseen on tässä suhteessa onnistuttu yhdistämään loistavasti hyvin imeytyvä koostumus sekä laadukkaat tehoraaka-aineet.

Seoksessa on antioksidanttipitoisia kokonaisia kasviöljyjä kuten tyrniä, avokadoa, ruusunmarjaa, jojobaa ja makadamiaa, jonka lisäksi mukana on mielenkiintoisia kasviuutteita aina noni-hedelmästä tomaattiin ja bambusta mikroverenkiertoa kiihdyttävään kahviin. Iso plussa myös siitä, että 95 % raaka-aineista on luomutuotettuja!

PARAS SILMÄNYMPÄRYSVOIDE: Novexpert The Expert Anti-Aging Eye Contour

Todella hoitava, ohuen silmänympärysihon nestekiertoa vauhditttava ja lähes ultimaattisen täydellisen koostumuksen omaava silmänympärysvoide. Taidokkaasti valmistetun teknisen voidepohjan tuntee ja erottaa selkeästi kaikista muista kokeilemistani luonnonkosmetiikan silmänympärysvoiteista – tämä on ihonhoidon suhteen ehdottomasti next level.

Herkkä silmänympärysiho on huomioitu käyttämällä voidepohjan tukena äärimmäisen monipuolisesti luonnonkosmetiikan parhaimpia kasviuutteita, joiden joukosta löytyy mm. helokkia, parsakaalia, rosmariinia, granaattiomenaa, hietaolkikukkaa, kameliaa, chlorellaa ja baobabia. Silmänympärysvoide sisältää myös hyaluronihappoa.

Green Beauty Awards Paras Luonnonkosmetiikka Leahlani Patyka Lilfox Nealsyardremedies Novexpert Tataharper Kokemuksia

KUORINNAT & NAAMIOT

PARAS KIRKASTAVA KUORINTANAAMIO: Lilfox Jungle Glow

Käytän nykyään aika harvoin mekaanisia kuorintatuotteita, mutta silloin kun kaipaan erityistä hehkua, herättelen ihoani Lilfoxin Jungle Glow’lla. Tässä vastustamattoman tahmeassa raakahunajapohjaisessa yhdistyy kosteuttava naamio ja kuorinta. Superstimuloivan naamion pohja on valmistettu Havaijin sademetsien hunajasta, joka on tehokkaasti kosteuttava humektantti.

Murskatut ruusunmarjansiemenet kuorivat ihoa mekaanisesti ja seoksessa on myös antioksidanttipitoista raakakaakaota, valkoista savea, maracuja- ja ruusunsiemenöljyjä, greippiöljyä ja vaniljauutetta. Ihoa saattaa kihelmöidä kevyesti naamion vaikuttaessa, mutta se kuuluu asiaan – lopputuloksena on siloposket ja vastustamaton iho, joka näyttää uskomattoman hehkuvalta. Tämä viidakkoihanuus herättää ihon jokaista pientä solunpätkää myöten ja saa hipiän suorastaan hehkumaan valoa. Herkkäihoisten kannattaa skipata tämä tuote suosiolla reilun kokoisten kuorivien hippusten vuoksi ja valita tilalle ennemmin jokin hellävarainen hedelmähapponaamio.

PARAS KIRKASTAVA NAAMIO: Leahlani Mermaid Mask

Merenneitonaamio oli sarjassamme rakkautta ensikäytöllä. Leahlani valloittaa kylpyhuonettani määrätietoisesti purnukka kerrallaan ja tämä smaragdinvihreä naamio on tullut jäädäkseen. Jungle Glow´n tapaan myös tämän naamion pohja perustuu kosteuttavaan raakahunajaan, johon on yhdistetty mieletön määrä ravintorikkaita, syväpuhdistavia ja ihoa stimuloivia raaka-aineita.

Vihreä väri on peräisin chlorellasta ja spirulinasta, mutta ei huolta – naamio tuoksuu raikkaan appelsiiniselle aivan kuten sarjan öljyseerumikin. Merenneitonaamio sisältää myös kirkastavaa montmorliitti-savea, kaoliinia, mehiläisvahaa, leväuutteita, kirkastavaa lootus-uutetta ja eteerisiä öljyjä kuten tyrniä, aappelsiinia, villikamomillaa, geraniumia, laventelia, ylang ylangia, korianteria ja vaniljaa. Naamio on raakahunajan ansiosta erittäin kosteuttava, jättää ihon vastustamattoman kimmoisaksi, tasoittaa ihon sävyä silminnähtävästi ja hillitsee erilaisia tulehduksia.

PARAS SYVÄPUHDISTAVA NAAMIO: Novexpert Detox Mask with Creamy Pink Clay

Edullista savinaamiota etsineet voivat päättää metsästyksensä nyt – Novexpertin vaaleanpunainen savinaamio on lempeä ja tehokas tuote, joka kirkastaa erityisesti sameaa, herkkää ja helposti tukkiutuvaa ihoa turhasta kuonasta. Seoksessa on on kosteuttavaa kasviglyseriiniä, montmorliitti- ja kaoliinisavia, auringonkukkaöljyä, ihoa vahvistavaa magnesiumia, humektantteja, aloemehua, aminohappo arginiinia, sekä iltahelokki- ja rosmariiniuutteita.

Kuvat Hannamari Rahkonen

Green Beauty Awards Paras Luonnonkosmetiikka Leahlani Patyka Lilfox Nealsyardremedies Novexpert Tataharper Kokemuksia 2
Oili Jyrkämä

Kiitos blogista.

Omaa lemmikkiäni ei löytynyt, olen kiintynyt Essen tuotteisiin.

Mitä mieltä olet, voiko sarjoja sekoittaa eli poimia eri sarjoista parhaat ja käyttää niitä keskenään? Vai onko parempi valita kaikki tuotteet samasta sarjasta?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Esse on kyllä järisyttävän kattava ja kokonaisvaltaisen holistinen ihonhoitosarja, siihen on helppo ihastua! Jos ihossa ei ole mitään ongelmatiloja ja se on terve, en näe syytä miksei eri sarjojen tuotteita voisi käyttää ristiin.

Vastaa
Johanna

Siis nämä kuvat! ???

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Lämmin kiitos!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Green Beauty Awards 2017: Kasvojenhoito
Green Beauty Awards 2017: Meikit
Green Beauty Awards 2017: Vartalo & hygienia
Green Beauty Awards 2017: Hiukset