Luonnonkosmetiikan kosteuttavat kasvoseerumit 3 x hintaluokasta

Kaupallinen yhteistyö House of Organic.

Luonnonkosmetiikka Seerumit Eri Ihotyypeille 11

Nyt ollaan kuulkaas lempiaiheeni äärellä! Kasvoseerumit ovat allekirjoittaneelle kasvoöljyjen rinnalla yksi ehdottomista must have -kasvojenhoitotuotteista. Pihistelen mielihyvin arkikosmetiikan kuten suihkugeelien ja muiden puhdistustuotteiden suhteen, mutta kasvoille käytettävien tuotteiden en tingi koskaan laadusta. Kasvoöljyjen kohdalla satsaan ensisijaisesti siihen, että inci-lista koostuu pääasiassa kokonaisista kasviöljyistä, kun taas seerumien kohdalla merkkaa eniten se, että tuotteessa on käytetty mahdollisimman monipuolisesti erilaisia kasviuutteita. Seerumeita on hyvä olla käytössä pari erilaista – itse käytän talvisin sekä kirkastavaa että kosteuttavaa. Seerumi valitaan aina ihon kulloisen tarpeen ja vuodenajan mukaan. On tärkeää varmistua siitä, että seerumi on paljon muutakin kuin turhia täyteaineita – tarkoituksena on saada tästä luonnonkosmetiikan superhoitonesteestä irti mahdollisimman paljon.

Talvella seerumi nousee kasvoveden kerrostamisen ohella yhdeksi tärkeimmistä ihon janon sammuttajista viiman ja pakkasen haihduttaessa kosteutta iholta. Käyn tässä postauksessa läpi mitä seerumit ovat, mikä niiden tarkoitus on ja miten valita laadukas, omalle ihotyypille sopiva seerumi. Olen nostanut postaukseen framille kahdeksan kosteuttavaa seerumia House of Organicin valikoimista, sillä tähän vuodenaikaan iho kaipaa vesimäistä kosteutusta ja kosteutta sitovia raaka-aineita. Moni listan seerumeista sisältää kuitenkin myös kirkastavia ja ihoa uudistavia raaka-aineita.

Laadukasta seerumia on äärettömän hankalaa – miltei mahdotonta – löytää alle 30 eurolla, mutta onnistuin bongaamaan muutaman 25-33 € hintahaitariin mahtuvan seerumin, joissa on oikeasti tehokkaat raaka-aineet. Taisin olla niistä kaikista innoissani, koska raaka-ainelistan lukeminen auta – tuotteen on toimittava myös iholla ja molemmat näistä vaihtoehdoista räjäyttivät kyllä potin ja läpäisivät henkilökohtaisen seulani. En ole kelpuuttanut listalle yhtäkään sellaista tuotetta, jota en myös itse käyttäisi mielihyvin – jokainen seerumivalinta edustaa omassa hinta-laatuluokassaan parhainta priimaa.

Luonnonkosmetiikka Seerumit Eri Ihotyypeille 8 Luonnonkosmetiikka Seerumit Eri Ihotyypeille 12 Luonnonkosmetiikka Seerumit Eri Ihotyypeille 9

Mitä seerumit ovat?

Seerumit ovat koostumukseltaan usein vesimäisen ohuita hoitonesteitä, joihin on pakattu huikea määrä luonnon parhaimpia ravintoaineita pienimolekyylisten kasviuutteiden muodossa. Eri ihotyypeillä on eri tarpeet ja seerumeita löytyykin lähes joka lähtöön: on kirkastavaa, kosteuttavaa, rauhoittavaa, tasoittavaa ja niin edelleen. Laadukkaassa seerumissa on useampaa synergisesti toistensa vaikutusta tukevaa kasviuutetta, joilla saadaan aikaan tehokkaampi ihonhoitokokemus.

Miten seerumeihin käytettävät kasviuutteet valmistetaan?

Kasviuutteet valmistetaan uuttamalla, joka on yksi hellävaraisimmista tavoista kerätä kasvien tehoaineet talteen. Käytännössä vaikuttavat aineet erotetaan varsinaisesta seoksesta, yleensä kasviöljystä, liuottamalla – sertifioidussa luonnonkosmetiikassa liuottamiseen saa käyttää vain tarkasti säännösteltyjä vaihtoehtoja kuten luomualkoholia, glyseriiniä, sokeria, lähdevettä, hiilidioksidia, öljyjä ja hunajaa. Liuottamisprosessin jälkeen kasviuute vielä tislataan, jotta liuotin saadaan poistettua.

Mitä muita ainesosia luonnonkosmetiikan seerumeissa käytetään?

Kasviuutteiden lisäksi luonnonkosmetiikan seerumeissa käytetään usein ihoa kosteuttavaa kasviglyseriiniä, (lähde)vettä, erilaisia kukkaisvesiä, kasvikumeja tai hienomolekyyliseksi käsiteltyjä kasviöljyjä, jotka tuovat seerumin koostumukseen tarvittavia sideaineita ja pitävät seoksen kevyen geelimäisenä sekä hyvin imeytyvänä. Seerumeiden suhteen kannattaa kiinnittää huomiota vaikuttavien raaka-aineiden määrään suhteessa ns. täyteaineisiin kuten hajotettuihin kasviöljyihin.

Miksi seerumit ovat niin tehokkaita ihonhoitotuotteita?

Luonnonkosmetiikan seerumeita voi hyvällä syyllä kutsua ihon superfoodiksi. Seerumien toisinaan jopa välittämästi näkyvä vaikutus iholla perustuu todella tehokkaisiin luomutuotettuihin kasviuutteisiin, jotka ovat molekyylikooltaan riittävän pieniä päästäkseen tehokkaasti ihon sisuksiin. Lisäksi seerumien vesimäinen koostumus parantaa hoitotuotteen imeytymistä. Seerumi on yksi laadukkaan ihonhoidon kulmakivistä, koska sen sisältämät tehoaineet pääsevät imeytymään ihoon syvemmälle kuin paksut voiteet ja öljyt.

Luonnonkosmetiikka Seerumit Eri Ihotyypeille

Alle 40 €

1

Logona Kosteuttava anti-age ruususeerumi 25,90€

Budjetistaan tarkan valinta osuu ehdottomasti Logonan geelimäiseen seerumiin, jossa on taivaallinen ruusupuutarhan tuoksu ja huokea hinta. Kirkastavan ja kosteuttavan seerumin pohja on valmistettu vedestä sekä kasviglyseriinistä, jonka lisäksi vaikuttavina aineina on käytetty ihovaurioita parantavaa aloemehua, punajuuriuutetta, kollageenisynteesiä tehostavaa ja pintaverenkiertoa aktivoivaa damaskonruusuvettä- ja uutetta, manteliöljyä, ihoidenttistä jojobaa, kosteutta sitovaa hyaluronihappoa ja humektanttina toimivaa Sodium PCA:ta. Minun oli hyvin vaikea uskoa seerumia kokeiltuani, että se oli todella näin edullinen – koostumus on huippuluokkaa ja tuote jättää ihon kosteutetuksi ja samaan aikaan mattapintaiseksi. Täydellinen valinta meikin alle ja tämän seerumin tuoksu on niin huumaava, että haluaisin suorastaan kylpeä siinä!

2

Bad Weather All Round Kasvoseerumi 33 €

Bad Weatherin miehille suunnattu seerumi oli allekirjoittaneelle uusi tuttavuus, jonka inci-lista onnistui vakuuttamaan ensivilkaisulla. Ihastuin tämän unisex-seerumin kohdalla erityisesti kasvivesien- ja uutteiden monipuoliseen käyttöön sekä siihen, että kosteutta ihoon sitovan hyaluronihapon lisäksi seos sisältää runsaasti ihoa kirkastavia tehoaineita. Tämä on edullisten seerumien moniottelija, ei voi muuta sanoa! Seerumissa on ihohuokosia supistavaa piparminttuvettä, kirkastavaa omenankukkavettä, japaninruusukvitteniä, hyaluronihappoa, ihon verenkiertoa stimuloivaa maitohorsmanlehtiuutetta, xylitolia, kasviglyseriinia sekä betaiinia ja Sodium PCA:ta, jotka molemmat toimivat tehokkaina humektantteina kosteusköyhällä iholla. Haapauute toimii luonnollisena säilöntäaineena, jolla on myös ihoa rauhoittava vaikutus. Rakastuin seerumin vesimäiseen koostumukseen, huumaavan raikkaaseen piparmintun tuoksuun ja hehkua tuovaan vaikutukseen – ja naiset huomio, myös tämä taikurituote toimii moitteetta meikin alla, imeytyy kuin unelma ja jättää ihon pinnan ihanan siloiseksi. Raaka-aineista yli 90 % on peräisin luomutuotannosta mikä on jo itsessään huikea saavutus.

3

Absolution Le Serum Antisoif 38,50€

Ranskalaisen Absolutionin Le Sérum AntiSoif on yksi luonnonkosmetiikan parhaimman hinta-laatusuhteen omaavista kosteuttavista unisex-seerumeista ja siinä on heti monta astetta hifimpi ihonhoidollinen ote kuin kahdessa aikaisemmassa seerumissa. Eliksiirissä on koukuttavan ohut, supervesimäinen koostumus ja voin vaikka vannoa, että se imeytyy kasvoille viimeistä ihosolua myöten. Seerumi on loistava myös miesten iholle ja meillä tämä kuuluukin niiden Tuomaksen luottotuotteiden joukkoon, joita hän on käyttänyt tyytyväisenä jo vuosien ajan omalla akneihollaan.

Absolution on tunnettu monipuolisesta ja äärimmäisen taidokkaista raaka-aineyhdistelmistä eivätkä sarjan seerumit tee asiassa poikkeusta. AntiSoif on parhaimmillaan pintakuivan, kuivan, ärtyneen tai herkän ihon kosteuttamisessa ja hoidossa. Kevyesti viilentävä vaikutus on saatu aikaan viherminttu-uutteella, jonka lisäksi hurmaavasta cocktailista löytyy mm. salviavettä, epäpuhtauksia nujertavaa teepuuöljyä, kaunopunahattua, helokkiöljyä, magnesiumia, antioksidanttipitoisia kalottikukkaa ja seljanmarjaa sekä aloe veraa. Täydellinen lahja etenkin perheen miespuolisille, joiden iho huutaa kosteutta näin talvella. Seerumi on loistava ihon rauhoittaja heti parranajon jälkeen.

Luonnonkosmetiikka Seerumit Eri Ihotyypeille 4 Luonnonkosmetiikka Seerumit Eri Ihotyypeille 5

40-60 €

4

Antipodes Hosanna H2O seerumi 45,90€

Yksi tämän postauksen kiinnostavimmista seerumiuutuuksista on Antipodesin Hosanna H2O Intensive, joka on täynnä toinen toistaan mielenkiintoisempia raaka-aineita. Sen lisäksi, että seerumipullo on äärettömän suloinen, myös sisältö vakuuttaa ja eroaa todella monesta muusta Suomen markkinoilla olevasta luonnonkosmetiikan seerumiehdokkaasta. Superkosteuttavan vaikutuksen salaisuus löytyy monipuolisesta vesimäisten kosteuttajien lähteistä kuten laventelivedestä ja laadukkaasta uusiseelantilaisesta artesaanivedestä. Näiden lisäksi seerumista tekee erityisen kiinnostavan sen sisältämät harvinaiset tehoraaka-aineiden valinnat kuten solujen uudistumista edesauttava Mamaku black fern -uute ja uusiseelantilaisen Vinanza-viinirypäleen antioksidanttiseos, joka suojaa ihoa vapailta happiradikaaleilta. Seerumin on myös todistettu stimuloivan 1-tyypin kollageenin tuotantoa fibroblastisoluissa jopa 72%. Tämä seerumi kannattaa valita, mikäli toivot seerumiltasi kosteuttavaa ja ihon ikääntymistä hidastavaa vaikutusta.

5

100% Pure Fermented Rice Serum 54,90 €

Nimesin 100 % Puren Fermented Rice Water -seerumin jo keväällä tuhkimoseerumiksi. Kätevään tuubipakkaukseen pakattu ohuen geelimäinen seerumi on äärimmäisen riittoisa ja antaa kasvoille vesimäisen superkylvyn yhdessä fermentoitujen tehoraaka-aineiden kanssa. Omalla ihollani seerumi nipistelee miellyttävällä tavalla – siitä tiedän että nyt tapahtuu jotain. Kosteuttavan vaikutuksensa lisäksi seerumi on vaikutuksiltaan todella kirkastava, eli mikäli haluat saada seerumiltasi sekä kosteutusta että hehkua, valitse tämä!

Seerumissa on fermentoitua riisivettä, taikapähkinävettä, kosteutta sitovaa hyaluronihappoa, Sodium PCA:ta ja liuta eteerisiä öljyjä kuten bergamottia, vetiverjuurta, veriappelsiinia, salviaa ja laventelia. Tuote on ehdottomasti parhaimmillaan samealla, stressaantuneella ja kosteusköyhällä iholla, joka kaipaa näkyvää ja tuntuvaa lisäboostia. Suuri plussa vesikasvimaisen raikkaasta ja uniikista tuoksusta, jolle ei kertakaikkiaan löydy vertoja!

6

Neal’s Yard Remedies Rejuvenating Frankincense Facial Serum 59,90€

Jokaisen penninpyörylän arvoinen Neal’s Yard Remediesin Rejuvenating Frankincense -seerumi on ollut allekirjoittaneen tehokäytössä viimeiset puoli vuotta. Seerumissa on taivaallinen, hieman kevyen voidemainen koostumus, joka takaa iholle pitkäkestoisen kosteuttavan ja kirkastavan vaikutuksen – tämä pullo on täysi napakymppi niin tuoksun, vaikutuksen, riittoisuuden kuin koostumuksenkin osalta! Kuten tältä englantilaiselta luonnonkosmetiikan pioneerisarjalta voi odottaa, frankincense-seerumiin on valikoitu kerrassaan nerokkaita raaka-aineita kuten antioksidanttipitoista mustikkaöljyä, verenkiertoa aktivoivaa ja kirkastavaa gotu kola -uutetta, anti-inflammatoorista kurkumaa, kosteutta sitovaa hyaluronihappoa, taivaallisen tuoksuista frankincenseöljyä sekä peptidejä, jotka kiihdyttävät ihosolujen uudistumista ja tuovat kasvoille näkyvää hehkua. Frankincense-seerumi sopii ihan jokaiselle ihotyypille, mutta se loistaa etenkin samean ja väsyneen ihon tukihoitona. Tämä on loistovalinta myös, mikäli et ole kovin vesimäisten seerumeiden ystävä ja kaipaat lähes välitöntä vaikutusta.

Luonnonkosmetiikka Seerumit Eri Ihotyypeille 6 Luonnonkosmetiikka Patyka Hyaluronihapposeerumi

ALLE 80 €

7

S5 Skincare Renew -hoitoseerumi 72,90 €

Englantilaisen Evolven teknisempi sisarbrändi S5 Skincare on kokenut mukavan kasvojen kohotuksen vastikään ja sarjasta löytyy nykyään kattava valikoima erilaisia superseerumeita ihon eri tarpeisiin. Tähän vuodenaikaan sarjan ajankohtaisin seerumivaihtoehto on kosteuttava Renew, joka sisältää erittäin tehokkaita, mielenkiintoisia ja harvinaisia raaka-aineita etelämantereelta. Eksoottinen tehoaineiden cocktail on omiaan lisäämään ihon omaa kosteustasapainoa, vähentämään kosteuden haihtumista ja kirkastamaan talven samentamaa ihoa. Antarktiksella sijaitsevan King George -saaren mudasta saadaan bakteeria, joka fermentoidaan aminohappopitoiseksi glykoproteiiniksi. Tämä raaka-aine sitoo kosteutta ja toimii adaptogeenisesti suojaten ihoa monilta erilaisilta säätekijöiltä kuten kuumuudelta, kylmyydeltä ja kuivuudelta. Glykoproteiinit myös parantavat elastaanin- ja kollageenintuotantoa, nopeuttavat haavojen paranemista ja uudistavat tehokkaasti ihosolujen tuotantoa.

Seerumissa on stressaantunutta ihoa tasapainottavaa ja ihon sävyä kirkastavaa sinietelänhernettä, kasviglyseriiniä, betaiinia, aloe veraa, propanediolia ja pienimolekyylista hyaluronihappoa, joka kosteuttaa ihoa tehokkaammin ja syvemmältä kuin isompimolekyyliset vaihtoehdot. Odotin kauhulla seerumin tuoksua, sillä ennen tuoteuudistusta en pitänyt lainkaan S5-sarjan tuoksuista. No, sanotaanko näin että tuotekehitys on tämän suhteen onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla: tuoksu on kuin astelisi sisään toffeekarkkikauppaan. Tässä seerumissa on mielestäni kohdallaan kaikki mahdollinen. Koostumus on ohuen voidemainen, imeytyy iholle kuin unelma, jättää ihon erittäin kimmoisaksi sekä pehmeäksi ja saa ihon näyttämään erittäin terveeltä.

8

Patyka hyaluronihapposeerumi 78,90 €

Ranskalaisen kulttikosmetiikkabrändi Patykan hyaluronihapposeerumi varasti huomioni viime vuonna ja se pitää edelleen henkilökohtaisten hyaluronihappo-lempituotteideni kärkisijaa. Hinta voi äkkiseltään kauhistuttaa, mutta teknisessä seerumissa on kohdallaan suurin piirtein kaikki. Täydellisen vesimäinen ja supertäyteläinen koostumus tekee tuotteesta älyttömän riittoisan ja mahdollistaa tehokkaan imeytymisen sekä takaa janoisen ihon kosteuskylvyn. Meikin alle ei ole aina helppo löytää luottotuotteita, mutta Patyka selviää tästäkin tulikokeesta kunnialla, siis rullautumatta. Hienostuneen tuoksun takana ovat damaskonruusu- ja appelsiininkukkavedet, jonka lisäksi seerumi sisältää hyaluronihappoa kolmessa eri molekyylikoossa ja ihon luontaista kollageenin sekä elastiinin tuottamista tehostavaa Hexapeptide-11 peptidiä (hiivasta valmistettu aminohappo). Tämä helmi on täydellinen valinta etenkin kimmoisuutta kaipaavalle ikääntyvälle iholle sekä tuomaan tehokasta kosteutusta pintakuivan ihon nujertamiseksi.

Mitkä luonnonkosmetiikan seerumit ovat sinun suosikkejasi?

Luonnonkosmetiikka Seerumit Eri Ihotyypeille 10 Luonnonkosmetiikka Seerumit Eri Ihotyypeille 2
Maria

Voihan! Sitten iskikin valinnan vaikeus. Olen kokeillut useampia seerumeja, toki pääosin ovat taitaneet olla hieman halvempia vaihtoehtoja ainakin osa, mutta KAIKKI rullaavat kasvoillani! Otin ja panostin, ostin
Ileùr Gold Luminosity seerumin (onneksi pikkukoossa) ja myös se tekee samaa... Apua! D:

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kannattaa valita kasvoseerumi ihon tämänhetkisten tarpeiden mukaan. Tämän listan tuotteista mikään ei ole ainakaan rullannut omalla ihollani :)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Green Beauty Awards 2017: Kasvojenhoito
Huikaisevia kevätuutuuksia – 100 % Puren fermentoidut luonnonkosmetiikkatuotteet
Green Beauty Awards 2017: Meikit
8 tärkeää syytä ottaa Konjac-sieni osaksi ihonhoitorutiineja