Vihersalaatti ja sitruunavinegrette

Postauksessa on mainoslinkkejä.

Yellow Moodin rapsakka versosalaatti on ihanan raikas pohja ruokaisalle lounaalle tai lisukkeeksi lämpimän ruoan kylkeen.

Vihersalaatti

4 x ruokaisampi salaatti

1

Marinoidut punasipulit

Minulla on melkein aina jääkaapissa marinoituja punasipuleita, koska niiden makea hapokkuus vain on vertaansa vailla. Lisäksi pehmeät sipulirenkaat ovat kauniita lisukkeita salaatteihin.

2

Paistetut kesäkurpitsakiekot

Voissa paistetut kesäkurpitsakiekot ovat klassikkoni jo vuosien takaa eikä niitä voita mikään, kun puhutaan lämpimän salaatin täytteestä! Kesäkurpitsan koostumuksesta tulee paistettuna pehmeä ja kevyen rapea, jolloin sen hurmaava maku pääsee valloilleen. Raakana kesäkurpitsa ei maistu oikein miltään, mutta pieni nokare voita, ripaus merisuolaa ja kuuma pannu toden totta tekevät ihmeitä.

3

Paahdetut siemenet

Raksuvat siemenet maistuvat todella hyviltä ja ovat superhelpot valmistaa. Heitä pannulle 2-3 rkl voita, reilu desi haluamiasi siemeniä tai pähkinöitä, ripaus merisuolaa ja ½ dl oluthiivahiutaleita. Paahda koko ajan sekoitellen, kunnes siementen pinta on kauniin ruskea ja huumaava tuoksu täyttää keittiön! Tilaan kaikki kuumentamattomat luomusiemenet ja pähkinäni Foodinilta, josta saatte 15 % alennuksen koodilla yellowmood.

4

Erilaiset pestokastikkeet

Kalaisiin salaatteihin pyöräytän usein kylkeen raikasta tillipestoa ja talvisempaan halloumi-salaattiin sopii täydellisesti marokkolainen tomaattipesto.

Hyvanruoankirja Hannamari Rahkonen

Hyvän ruoan kirja

Hyvän ruoan kirja (Readme) sisältää yli kahdeksankymmentä vähähiilihydraattista ja ketogeenista reseptiä, joista suurin osa on suolaisia arkiruokia. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia, sokerittomia ja viljattomia – mutta ennen kaikkea isoilla mauilla ladattuja. Kirjoitin Hyvän ruoan kirjan tehdäkseni terveellisesti syömisestä helppoa, kaunista ja hauskaa, auttaakseni minimoimaan turhat köökkistressit ja vetämään mutkat suoriksi oikeissa kohdissa.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kirja tarjoaa yli 300 sivun verran kokonaisvaltaista taide-elämystä upeiden valokuvien, reseptien sekä tarinoiden muodossa. Opetan sinut hapattamaan kausivihanneksia, paistamaan kalan ja kanan oikeaan kypsyyteen, maksimoimaan vaatimattomien kasvisten maut marinoimalla, kuullottamaan ja yhdistelemään makuja uudella tavalla. Tutustu kirjaan tästä!

Vihersalaatti Iduilla Ja Pavuilla

Rapea vihersalaatti

2 annosta

1 rasia versoseosta
½ nippu frisee-salaattia
2-3 kevätsipulin vartta
100 g pitkiä papuja
3 rkl hampunsiemeniä

1. Leikkaa pitkien papujen molemmista päistä pois kanta ja leikkaa pavut puoliksi. Höyrytä papuja viisi minuuttia kattilassa metallista höyrytysosaa käyttäen. Näin pavuista tulee rapeita. Jäähdytä pavut ennen salaattin lisäämistä.

2. Leikkaa kevätsipulin varsista ½ sentin mittaisia rinkuloita. Pese frisee-salaatti ja revi reilun kokoisiksi paloiksi. Lisää joukkoon versoseos ja sekoita kevyesti. Itse käytän useimmiten Mimi’s-versosekoituksia tai pelkkiä alfalfan ituja.

3. Lisää joukkoon jäähtyneet pavut, kevätsipulirenkaat ja hampunsiemenet. Sekoita ja tarjoile raikkaan sitruunavinaigreten kanssa!

Sitruunavinegrette

½ dl neitsytoliiviöljyä (Terra Creta)
1 tl hunajaa
1 tl etikkaa
5 rkl sitruunamehua
ripaus puhdistamatonta merisuolaa

1. Mittaa kaikki raaka-aineet pieneen kulhoon, sekoita vispilällä sekaisin ja annostele salaatin päälle. Nauti heti!

Lue myös: Kesäkurpitsalasagne

Instagram – @hannamariyellowmood

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

Kuvat ja resepti Hannamari Rahkonen

Pauliina

Käytätkö ihan raakoja hampunsiemeniä vai paahdatko aina?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Käytän kuorettomia hampunsiemeniä enkä tapaa paahtaa ollenkaan, koska ne ovat niin pehmeitä. Kovemmat siemenet kuten kurpitsan- ja auringonkukansiemenet sopivat paahtamiseen paremmin :)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Raikas pashakakku täynnä makua
Kurkumalatte
Ketoosissa arkiruokaa -kirja tekee arkiruoanlaitosta nopeaa, maukasta ja iloista!
Kesäkurpitsapastan valmistamisen ABC