Hapankaalilaatikko pannulla

Tämä resepti on kaikille teille, jotka olette etsineet arkeen herkullista ja edullista pikaruokaa! Pannulla valmistettu hapankaalilaatikko on yksi niistä arkibravuureista, joka ei vaadi juurikaan preppausta ja sopii täydellisesti koleiden päivien ruokalistalle.

Kaalilaatikko1

Olen suuri kaalilaatikon ystävä, ja tuota herkkua valmistetaankin meillä suhteellisen säännöllisesti. Viime vuonna julkaisemani haudutettu kaalilaatikko valmistusvinkkeineen on kerännyt paljon kehuja ja tuo ajan kanssa haudutettu laatikko on ihanan makeaa ja niin pehmeää, että se suorastaan sulaa suuhun.

Perusarjessa ei kuitenkaan ole aina jaksamista tai aikaa nähdä paljoa vaivaa ruoan saamiseksi pöytään, joten suurena kaalin ystävänä sain idean testata hapankaalista valmistettua pikaversiota. Mausta ei uskoisi miten nopeaa ja yksinkertaista valmistaminen on. Jauheliha ruskistetaan meheväksi, lisätään valutetut hapankaalit joukkoon, annetaan muhia hetki voin kanssa kannen alla ja paistetaan kaalilaatikkoon lopuksi karamellisoitunut pinta.

Päästän teidät pidemmittä puheitta reseptin pariin ja toivotan ihanaa viikonloppua!

Lue myös: Marokkolainen kanawokki

Ketogeeninen Resepti Hapankaalilaatikko

Hapankaalilaatikko pannulla

2-3 annosta

400 g jauhelihaa
1 sipuli
500 g hapankaalia
75 g voita
merisuolaa
mustapippuria
1 dl puolukoita survottuna

1. Kuori ja pilko sipuli pieniksi kuutioiksi. Paista pannulla voissa keskilämmöllä kullanruskeaksi ja laita valmiit sipulit erilliseen kulhoon odottamaan muiden komponenttien valmistamista.

2. Ruskista jauheliha kuumalla pannulla voin kanssa (1-2 rkl). Saat jauhelihan meheväksi ruskistamalla sen isommissa lohkoissa ja pienimällä sen lastalla vasta lopuksi. Itse tykkään reilummista sattumista. Mausta jauheliha lopuksi suolalla ja mustapippurilla.

3. Valuta hapankaali lävikössä ja lisää se yhdessä paistetun sipulin kanssa jauhelihan joukkoon. Hapankaalin valuttamisesta ylijäänyt neste kannattaa ottaa talteen jääkaappiin ja juoda.

4. Anna ruoan kiehua ja tekeytyä noin viisi minuuttia kannen alla. Ota sitten kansi pois, kääntele seosta ja lisää 50 g voita.

5. Paista ruokaa vielä toiset viisi minuuttia, kunnes hapankaaliin tulee kauniin paistunut pinta. Nauti survottujen puolukoiden kanssa (joukkoon voi laittaa halutessaan 2-5 tippaa steviaa taittamaan puolukan hapokkuutta). Hyvää ruokahalua!

Hapankaalilaatikko Pannulla

Instagram – @hannamariyellowmood

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

Kuvat Hannamari Rahkonen

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Kahden raaka-aineen gluteenittomat keksit
Salty Caramel -raakasuklaakakku
Herkulliset kesäkurpitsapizzat kantarellilla ja rapealla pekonilla
Arkistojen reseptiaarteita 1/2: Raakakakut, leivokset & smoothiet