Hapankaalilaatikko pannulla

Tämä resepti on kaikille teille, jotka olette etsineet arkeen herkullista ja edullista pikaruokaa! Pannulla valmistettu hapankaalilaatikko on yksi niistä arkibravuureista, joka ei vaadi juurikaan preppausta ja sopii täydellisesti koleiden päivien ruokalistalle.

Kaalilaatikko1

Olen suuri kaalilaatikon ystävä, ja tuota herkkua valmistetaankin meillä suhteellisen säännöllisesti. Viime vuonna julkaisemani haudutettu kaalilaatikko valmistusvinkkeineen on kerännyt paljon kehuja ja tuo ajan kanssa haudutettu laatikko on ihanan makeaa ja niin pehmeää, että se suorastaan sulaa suuhun.

Perusarjessa ei kuitenkaan ole aina jaksamista tai aikaa nähdä paljoa vaivaa ruoan saamiseksi pöytään, joten suurena kaalin ystävänä sain idean testata hapankaalista valmistettua pikaversiota. Mausta ei uskoisi miten nopeaa ja yksinkertaista valmistaminen on. Jauheliha ruskistetaan meheväksi, lisätään valutetut hapankaalit joukkoon, annetaan muhia hetki voin kanssa kannen alla ja paistetaan kaalilaatikkoon lopuksi karamellisoitunut pinta.

Päästän teidät pidemmittä puheitta reseptin pariin ja toivotan ihanaa viikonloppua!

Lue myös: Marokkolainen kanawokki

Ketogeeninen Resepti Hapankaalilaatikko

Hapankaalilaatikko pannulla

2-3 annosta

400 g jauhelihaa
1 sipuli
500 g hapankaalia
75 g voita
merisuolaa
mustapippuria
1 dl puolukoita survottuna

1. Kuori ja pilko sipuli pieniksi kuutioiksi. Paista pannulla voissa keskilämmöllä kullanruskeaksi ja laita valmiit sipulit erilliseen kulhoon odottamaan muiden komponenttien valmistamista.

2. Ruskista jauheliha kuumalla pannulla voin kanssa (1-2 rkl). Saat jauhelihan meheväksi ruskistamalla sen isommissa lohkoissa ja pienimällä sen lastalla vasta lopuksi. Itse tykkään reilummista sattumista. Mausta jauheliha lopuksi suolalla ja mustapippurilla.

3. Valuta hapankaali lävikössä ja lisää se yhdessä paistetun sipulin kanssa jauhelihan joukkoon. Hapankaalin valuttamisesta ylijäänyt neste kannattaa ottaa talteen jääkaappiin ja juoda.

4. Anna ruoan kiehua ja tekeytyä noin viisi minuuttia kannen alla. Ota sitten kansi pois, kääntele seosta ja lisää 50 g voita.

5. Paista ruokaa vielä toiset viisi minuuttia, kunnes hapankaaliin tulee kauniin paistunut pinta. Nauti survottujen puolukoiden kanssa (joukkoon voi laittaa halutessaan 2-5 tippaa steviaa taittamaan puolukan hapokkuutta). Hyvää ruokahalua!

Hapankaalilaatikko Pannulla Hyvanruoankirja Hannamari Rahkonen

Hyvän ruoan kirja

Hyvän ruoan kirja (Readme) sisältää yli kahdeksankymmentä vähähiilihydraattista ja ketogeenista reseptiä, joista suurin osa on suolaisia arkiruokia. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia, sokerittomia ja viljattomia – mutta ennen kaikkea isoilla mauilla ladattuja. Kirjoitin Hyvän ruoan kirjan tehdäkseni terveellisesti syömisestä helppoa, kaunista ja hauskaa, auttaakseni minimoimaan turhat köökkistressit ja vetämään mutkat suoriksi oikeissa kohdissa.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kirja tarjoaa yli 300 sivun verran kokonaisvaltaista taide-elämystä upeiden valokuvien, reseptien sekä tarinoiden muodossa. Opetan sinut hapattamaan kausivihanneksia, paistamaan kalan ja kanan oikeaan kypsyyteen, maksimoimaan vaatimattomien kasvisten maut marinoimalla, kuullottamaan ja yhdistelemään makuja uudella tavalla. Tutustu kirjaan tästä!

Instagram – @hannamariyellowmood

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

Kuvat Hannamari Rahkonen

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

10 x ketogeenista arkiruokareseptiä
Gluteeniton ja mehevä kasvispiirakka
Kanapata
Täyteläinen suklaa-mangokakku