Marokkolainen tomaattipesto

Marokkolainen tomaattipesto on saanut inspiraationsa alunperin pohjoisafrikkalaisen Sandro-ravintolan reseptistä, jota olen muunnellut omaan makuun sopivammaksi. Pesto on taivaallista esimerkiksi salaateissa ja ketoleivän päällä!

Tomaattipesto 2

Marokkolainen tomaattipesto

250 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
100 g kirsikkatomaatteja
2 tl kokonaisia korianterinsiemeniä
½ punasipuli
2 luomuvalkosipulin kynttä
½ dl kurpitsansiemeniä (tai hampunsiemeniä)
50 g parmesaania
1 rkl omenaviinietikkaa
½ dl neitsytoliiviöljyä (Terra Creta on suosikkini)
½ nippu tuoretta korianteria
1 rkl kookospalmusokeria
½ tl rouhittua mustapippuria

1. Avaa aurinkokuivattujen tomaattien paketti, valuta pois ylimääräinen öljy ja punnitse reseptiin tarvittava määrä tomaatteja. Pese kirsikkatomaatit ja kuori punasipuli sekä valkosipulit.

2. Annostele kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja pyöritä pestoa, kunnes se on lähes sileää.

3. Kaavi levite tiiviiseen lasiastiaan ja anna maun tekeytyä vähintään 15 minuuttia ennen syömistä. Levite säilyy hyvänä jääkaapissa noin viikon verran. Itse olen toisinaan myös pakastanut pestoa pieniin annospusseihin!

Tomaattipesto

Instagram – @hannamariyellowmood

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

Kuvat Hannamari Rahkonen

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Greippisalaatti & raikas minttuhummus
Mausteinen sitruuna-mascarponekakku
Paras gluteeniton omenapiirakka
Matcha on maukas vaihtoehto kahville