Herkullinen tillipesto

Kaupallinen yhteistyö Terra Creta.

Tillipesto Resepti 4

Kesä ja tuoreet yrtit, siinäpä vasta yhdistelmä joka jaksaa kiehtoa allekirjoittanutta aina yhtä paljon! Rakastan erilaisia kastikkeita ja tahnoja, joista viime aikoina olen valmistanut erityisesti pestoja. Intensiivisen ja herkullisen vihreä tillipesto syntyy omassa köökissäni vähän oikaisten, mausta tinkimättä.

Tillipesto on omiaan leivän levitteenä, salaateissa, graavi-, ja uunikalojen kanssa sekä grillikasvisten lisukkeena. Suosittelen kokeilemaan erityisesti näitä nättejä ja maukkaita lohileipäsiä, joihin tulee tillipeston lisäksi myös tuorejuustoa sekä kylmäsavulohta. Leipäset ovat herkullista, nättiä ja mutkatonta kesätarjottavaa! Ketogeenisen leipäreseptin ohje löytyy tästä postauksesta.

Kuten minkä tahansa muunkin reseptin suhteen, pesto saa upean makumaailmansa laadukkaista ja kokonaisista raaka-aineista. Käytin omaan pestooni meheviä pinjansiemeniä, upean hedelmäistä Terra Cretan -neitsytoliiviöljyä, pitkään kypsynyttä parmesan-juustoa, tuoretta tilliä, intensiivisen makuista luomuvalkosipulia ja merisuolaa. Pestoon voi halutessaan lisätä myös mustapippuria, mutta itse jätin sen tällä kertaa pois.

Tillipesto Resepti Tillipesto Resepti 3

Helppo tillipesto

40 g tuoretta tilliä
1 dl pinjansiemeniä
1 dl Terra Creta -neitsytoliiviöljyä
1 dl parmesaania raastettuna
2 luomuvalkosipulin kynttä
puhdistamatonta merisuolaa

1. Leikkaa tillinippu 10 cm pätkiksi.

2. Raasta parmesan raastimen isoimmalla terällä. Kuori valkosipulit, poista kanta ja leikkaa kahdeksaan osaan.

3. Mittaa kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja sekoita hitaalla teholla, kunnes pinjansiemenet ovat rikkoutuneet. Pestoon saa jäädä tekstuuria, joten varo sekoittamasta liian sileäksi.

4. Tarkista lopuksi onko pestossa riittävästi suolaa ja lisää sitä tarvittaessa.

5. Annostele tillipesto desinfioituun lasipurkkiin. Pesto säilyy jääkaapissa noin viikon verran. Tarjoile tillipesto grillikasvisten, kalan, leivän tai salaatin kanssa!

Tillipesto Resepti 2

Instagram – @hannamariyellowmood

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

 

Kuvat ja resepti Hannamari Rahkonen

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

JoannLob

Hei, haluan tyoskennella yrityksessasi vapaaehtoisesti, voisitteko tarjota minulle mitaan?
vahan minua kohtaan:https://about.me/alexa.smith

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Green PUFF Power
Gluteeniton ja maidoton herkkubrunssi
Marinoidut punasipulit
Aurinkoinen chia-vanukas mangolla