Herkullinen tillipesto

Kaupallinen yhteistyö Terra Creta.

Kesä ja tuoreet yrtit, siinäpä vasta yhdistelmä joka jaksaa kiehtoa allekirjoittanutta aina yhtä paljon! Rakastan erilaisia kastikkeita ja tahnoja, joista viime aikoina olen valmistanut erityisesti pestoja. Intensiivisen ja herkullisen vihreä tillipesto syntyy omassa köökissäni vähän oikaisten, mausta tinkimättä!

Tilli Pesto Resepti 4

Tillipesto on omiaan leivän levitteenä, salaateissa, graavi-, ja uunikalojen kanssa sekä grillikasvisten lisukkeena. Suosittelen kokeilemaan erityisesti näitä nättejä ja maukkaita lohileipäsiä, joihin tulee tillipeston lisäksi myös tuorejuustoa sekä kylmäsavulohta. Leipäset ovat herkullista, nättiä ja mutkatonta kesätarjottavaa! Ketogeenisen leipäreseptin ohje löytyy tästä postauksesta.

Kuten minkä tahansa muunkin reseptin suhteen, pesto saa upean makumaailmansa laadukkaista ja kokonaisista raaka-aineista. Käytin omaan pestooni meheviä pinjansiemeniä, upean hedelmäistä Terra Cretan -neitsytoliiviöljyä, pitkään kypsynyttä parmesan-juustoa, tuoretta tilliä, intensiivisen makuista luomuvalkosipulia ja merisuolaa. Pestoon voi halutessaan lisätä myös mustapippuria, mutta itse jätin sen tällä kertaa pois.

Tilli Pesto Resepti 2 Hyvanruoankirja Hannamari Rahkonen

Hyvän ruoan kirja

Hyvän ruoan kirja (Readme) sisältää yli kahdeksankymmentä vähähiilihydraattista ja ketogeenista reseptiä, joista suurin osa on suolaisia arkiruokia. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia, sokerittomia ja viljattomia – mutta ennen kaikkea isoilla mauilla ladattuja. Kirjoitin Hyvän ruoan kirjan tehdäkseni terveellisesti syömisestä helppoa, kaunista ja hauskaa, auttaakseni minimoimaan turhat köökkistressit ja vetämään mutkat suoriksi oikeissa kohdissa.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kirja tarjoaa yli 300 sivun verran kokonaisvaltaista taide-elämystä upeiden valokuvien, reseptien sekä tarinoiden muodossa. Opetan sinut hapattamaan kausivihanneksia, paistamaan kalan ja kanan oikeaan kypsyyteen, maksimoimaan vaatimattomien kasvisten maut marinoimalla, kuullottamaan ja yhdistelemään makuja uudella tavalla. Tutustu kirjaan tästä!

Tilli Pesto Resepti 4

Helppo tillipesto

40 g tuoretta tilliä
1 dl pinjansiemeniä
1 dl Terra Creta -neitsytoliiviöljyä
1 dl parmesaania raastettuna
2 luomuvalkosipulin kynttä
puhdistamatonta merisuolaa

1. Leikkaa tillinippu 10 cm pätkiksi.

2. Raasta parmesan raastimen isoimmalla terällä. Kuori valkosipulit, poista kanta ja leikkaa kahdeksaan osaan.

3. Mittaa kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja sekoita hitaalla teholla, kunnes pinjansiemenet ovat rikkoutuneet. Pestoon saa jäädä tekstuuria, joten varo sekoittamasta liian sileäksi.

4. Tarkista lopuksi onko pestossa riittävästi suolaa ja lisää sitä tarvittaessa.

5. Annostele tillipesto desinfioituun lasipurkkiin. Pesto säilyy jääkaapissa noin viikon verran. Tarjoile tillipesto grillikasvisten, kalan, leivän tai salaatin kanssa!

Tilli Pesto Resepti 3

Ketoosissa e-kirja on kattava ja helppolukuinen opas ketogeeniseen ruokavalioon perusteisiin. Kirja sisältää info-osuuden lisäksi yhteensä 25 arkeen sopivaa, kasvisvoittoista, helppoa ja maistuvaa reseptiä. Reseptit sisältävät annosmäärän ja ravintosisällön, jonka lisäksi useimmat resepteistä valmistuvat ilman maitotuotteita. Tutustu kirjaan tästä.

Instagram – @hannamariyellowmood

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

Kuvat ja resepti Hannamari Rahkonen

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

DIY-kuivashampoo tummille hiuksille
Gluteenittomat kardemummaletut
Mehevä kesäkurpitsalasagne
Pilvimansikoita kahdella kookoskermavaahdolla