10 x ketogeenista arkiruokareseptiä

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Kokosin tänään inspiraatioksenne koosteen meidän ruokapöytämme kestosuosikkiruoista, jotka lämmittävät, ravitsevat ja tuovat hyvän mielen etenkin näin talviaikaan. Osa resepteistä vaatii hieman enemmän esivalmisteluja, osa syntyy nopeammin, mutta kaikkia ohjeita yhdistää rakkaus ruokaan ja kokonaisiin raaka-aineisiin.

Oli ruokavalio mikä hyvänsä, koen että hyvä seura ja ruoan maku pitäisi löytyä aina prioriteettilistan kärjestä. Näitä maukkaita arkiruokareseptejä kokkaa halutessaan vähän isommankin satsin kerralla, jos tuntuu ettei jaksa tai ehdi viettää joka päivää aikaa köökin puolella.

Alta löydät allekirjoittaneen 10 x luottopäivällistä piristämään ja ravitsemaan kaamosmieltä, olkaa hyvät!

Ketogeeninen Resepti Kanawokki Gluteeniton 7

Marokkolainen kanawokki

Tämä mausteinen kanawokki on yksi arkibravuureistani! Reseptin perustan muodostavat tuoreet kasvikset, maustamaton kana, neitsytkookosöljy, marokkolaiset mausteet ja shirataki-nuudelit (wokki on taivaallista myös ilman nuudeleita). Ruoka vain paranee maustuessaan ja sopii monenlaisille syöjille.

Lue myös: Shirataki-nuudelit – täydellinen korvike pastalle

Paras Gluteeniton Ja Ketogeeninen Voileipakakku

Poro-voileipäkakku

Voileipäkakku on juhlapöydän keskipiste ja arjen luksusherkku. Kakun rungon muodostaa Yellow Moodin supersuosittu viljaton leipäresepti, joka toimii kakussa täydellisesti mehevyytensä ja pehmeytensä ansiosta. Näyttävän voileipäkakun täytteenä on kylmäsavustettua poroa, tuorejuustoa, aitoja suolakurkkuja, tuoretta persiljaa ja mustapippuria.

Pho Keitto Resepti Ketogeeninen Ruokavalio 6

Pho-keitto

Vietnamilaisessa pho-keitossa yhdistyvät saumattomasti lempeä mausteisuus, tuoreet kasvikset, kana tai liha sekä täyteläinen lihaliemi. Liemi on tämän keiton sydän ja se valmistetaankin ajan kanssa keittämällä lihaisia luita (nautaa tai kanaa) yhdessä kokonaisten mausteiden kuten kanelitankojen, aniksen, neilikan ja kardemumman kanssa.

Ketogeeninen Ruokavalio Kokemuksia Pizza Resepti

Rapea ketopizza

Rapean ketopizzan resepti on hyvin yksinkertainen: raastettua juustoa, muutama kananmuna, kookosjauhoja ja oliiviöljyä. Reseptistä ei puske läpi kananmunan maku, pohja on rapea ja sisus kevyen pehmoinen – omien pizzakriteerieni suhteen siis miltei täydellinen!

Hyvanruoankirja Hannamari Rahkonen

Hyvän ruoan kirja

Hyvän ruoan kirja (Readme) sisältää yli kahdeksankymmentä vähähiilihydraattista ja ketogeenista reseptiä, joista suurin osa on suolaisia arkiruokia. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia, sokerittomia ja viljattomia – mutta ennen kaikkea isoilla mauilla ladattuja. Kirjoitin Hyvän ruoan kirjan tehdäkseni terveellisesti syömisestä helppoa, kaunista ja hauskaa, auttaakseni minimoimaan turhat köökkistressit ja vetämään mutkat suoriksi oikeissa kohdissa.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kirja tarjoaa yli 300 sivun verran kokonaisvaltaista taide-elämystä upeiden valokuvien, reseptien sekä tarinoiden muodossa. Opetan sinut hapattamaan kausivihanneksia, paistamaan kalan ja kanan oikeaan kypsyyteen, maksimoimaan vaatimattomien kasvisten maut marinoimalla, kuullottamaan ja yhdistelemään makuja uudella tavalla. Tutustu kirjaan tästä!

Parsapiiras

Aura-parsapiirakat

Oletko kaivannut reseptiä viljattomaan ja rapean mehevään piirakkapohjaan? Tässä se nyt olisi, maukas piirakkapohja joka sopii yhteen monien erilaisten täytteiden kanssa. Piirakkataikinan määrä riittää kuuteen 10 cm halkaisijan minivuoakaan tai yhteen noin 24-26 cm kokoiseen irtopohjavuoalliseen.

Ketogeeninen Resepti Paras Leipa 2

Ketoleipä

”No nyt! Olen leiponut ties mitä ketoleipää, mutta ne ovat aina jääneet pyörimään suuhun. Mutta nyt ei jäänyt. Kiitos loistavasta ohjeesta. Sopisikohan tämä piirakan pohjaksi? Aijon kyllä kokeilla.”

Yellow Moodin ketoleipä on löytänyt tiensä satojen keittiöihin ja olen siitä äärimmäisen onnellinen. Monet vhh-leivät ovat liian kuivia tai sitten niissä on käytetty valtava määrä juustoja, jotka eivät sovi kaikille. Tämä leipä on nopea valmistaa ja saa mehevyytensä voista sekä tarkoin valituista jauhoista.

Keto Tapas Ketogeeninen Ruokavalio Resepti 3

Keto-tapaslautanen

Rakastan erilaisia tapas-lautasia, koska ne ovat kauniita, helppoja ja sisältöä voi varioida mielensä mukaan. Omalta tapas-tarjottimeltani löytyy yleensä erilaisia juustoja, leikkeleitä, pähkinöitä, tuoreita herneitä ja kalaa, joiden lisäksi lautaselle sopivat myös marinoidut punasipulit, leipä ja erilaiset dipit.

Lue myös: Mikä on ketogeeninen ruokavalio?

Ketogeeninen Ruokavalio Resepti Curry Kanakeitto 5

Curry-kanakeitto

Kermaista kanakeittoa rakastavat kaikki! Maidoton ja viljaton keitto sisältää kesäkurpitsaa, tuoretta selleriä, parsakaalia, sipulia, kukkakaalia, vähän tomaattia, kookosmaitoa, mausteista ja kanaa. Nappaa ihana arkiruokaresepti talteen kiireisiä päiviä varten!

Paahdettu Kukkakaali Uunissa 9

Marokkolainen uunikukkakaali & minttutsatsiki

Yksi kaamoksen näyttävimmistä ja herkullisimmista arkiruoista on rustiikkinen kukkakaali, joka on paahdettu uunissa rapeaksi! Lämpimän mausteinen kastike on saanut vaikutteensa marokkolaisesta keittiöstä ja sisältää neitsytoliiviöljyä, kurkumaa, korianterinsiemeniä, chiliä, rouhittua kardemummaa, tuoretta appelsiininkuorta, tomaattipyreetä, suolaa ja juustokuminaa.

Paahdettu kukkakaali valmistuu 30 minuutissa, maistuu herkulliselta raikkaaseen minttutsatsikiin dippailtuna ja toimii myös maukkaana lisukkeena esimerkiksi kalan tai lihan kylkeen.

Paras Lasagne Ohje 3

Kesäkurpitsalasagne

Supertäyteläinen kesäkurpitsalasagne on varsinaista rakkausruokaa, josta ei makua puutu. Kokosin postaukseen tärkeimmät vinkit ketolasagnen onnistumisen saloista ja jaoin samalla muutaman oikaisuniksin, jos aikaa ei ole hukattavaksi. Lasagnelevyinä toimivat itketetyt ja esipaistetut kesäkurpitsaviipaleet, joiden väliin tulee taivaallista jauheliha-tomaattikastiketta sekä parmesaania ja ricotta-juustoa. Nam!

Lue myös: Miten ketogeeninen ruokavalio on vaikuttanut insuliiniresistanssiin, kilpirauhaseen ja maksaan?

Ketoosissa e-kirja on kattava ja helppolukuinen opas ketogeeniseen ruokavalioon perusteisiin. Kirja sisältää info-osuuden lisäksi yhteensä 25 arkeen sopivaa, kasvisvoittoista, helppoa ja maistuvaa reseptiä. Reseptit sisältävät annosmäärän ja ravintosisällön, jonka lisäksi useimmat resepteistä valmistuvat ilman maitotuotteita. Tutustu kirjaan tästä.

 

Instagram – @hannamariyellowmood

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

Kuvat Hannamari Rahkonen

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Pho-keitto
Porkkanakakkupuuro uunissa
Välimerellinen artisokkasalaatti
Pilvimansikoita kahdella kookoskermavaahdolla