Rapeapohjainen ketopizza
Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Elämässä on muutamia asioita, joista en tingi. Haluan aamuespressoni mustana lempikupistani, villapaitani kutiamattomana, pyykkini ilmavasti aseteltuina ja pizzani rapeapohjaisena.
Kirjan julkaisun jälkeen arki on ollut ihanaa kuten yleensäkin isojen työrutistusten jälkeen. Yksinkertaiset asiat tuntuvat parhaalta: on saanut tiskata ja pyykätä rauhassa (koska siisti koti ♡), istahtaa riipputuoliin lukemaan vailla huolta aikatauluista, ottaa pieniä ihmisiä yökyläilemään, laskea pulkalla, nauttia lumisesta maisemasta sekä ulkoilusta valoisaan aikaan ja vain olla.
Lähdimme maanantaina vuoden viimeiselle työmatkalle Helsinkiin ja pian tämän jälkeen jään kahden viikon totaalilomalle lataamaan akkuja (ajastan lomani ajaksi ihania juttuja kuten Vuoden parhaat kosmetiikkatuotteet – ei huolta!). Päässä suhisee kaikenlaiset uudet ideat niin Yellow Moodin kuin muidenkin jännittävien, isojen ja toistaiseksi salaisten työprojektien suhteen, mutta ne saavat nyt muhia hetken muotoutuakseen timanteiksi. Sen tiedän, että ensi vuodesta tulee hyvä, ja elämästä entistä enemmän omannäköiseni ja sitä mitä toivon.


Oli valtavan iso ja tärkeä asia saada Ketoosissa -kirja maailmalle nyt loppuvuodesta – kirjapalautteet ovat olleet sydäntä lämmittäviä ja kertoneet, että tämän julkaisulle oli todellakin tarvetta. Jos postaukseni aiheesta on mennyt ohi, lue tästä lisää tuosta toteutuneesta kirjaunelmastani. Juuri nyt olen elämässäni ylipäätään todella hyvässä ja seesteisessä paikassa, tälle pohjalle on hyvä rakentaa uutta ja nauttia jo siitä mitä on.
Mutta mennäänpä kuitenkin nyt postauksen päänautinnon ytimeen, eli tähän taivaallisen rapeapohjaiseen ketopizzaan. Minua häiritsee monissa keto-ohjeissa pizzapohjien kananmunainen maku (no ilmankos, kun ne koostuvat lähinnä kananmunista), joten niinhän siinä taas kävi että itse oli ryhdyttävä reseptihommiin. Kehitin tämän reseptin etenkin perheemme pizzamestaria Tuomasta silmällä pitäen, ja tiedättekö mitä? Pohja läpäisi seulan!
Vaikka tämä ketoversio on erittäin herkullinen ja tarjoaa rapeudessaan lähestulkoon autenttisen pizzakokemuksen, se ei tietenkään ole sama asia kuin perinteinen italialaisista jauhoista valmistettu pizzapohja. Uskallan kuitenkin väittää (monia terveellisiä ja liian terveellisen makuisia pizzapohjia testanneena), että tämä resepti tulee olemaan monelle game-changer ja The pizzapohja.
Resepti on hyvin yksinkertainen: raastettua juustoa, muutama kananmuna, kookosjauhoja ja oliiviöljyä. Reseptistä ei puske läpi kananmunan maku, pohja on rapea ja sisus kevyen pehmoinen – omien pizzakriteerieni suhteen siis miltei täydellinen!
Kehitin tästä myös mehevämmän pannupizzamaisen pohjan ohjeen, se löytyy Ketoosissa -kirjasta 24 muun reseptin ohella (olen erityisen ylpeä kirjan ruokaosiosta, sillä se sisältää sellaisia arjen luottopelastajia, joihin ei vain kyllästy). Siispä ei muuta kuin pizzaohjeen kimppuun, olkaatten hyvät:

Pizza
1 annos / 25 cm ⌀
Rapea pizzapohja:
1. Lämmitä uuni kiertoilma-asetuksella 275 °C asteeseen.
2. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla. Raasta juusto raastimen isoimmalla terällä ja mittaa se munien joukkoon.
3. Lisää seokseen kookosjauhot, öljy ja suola. Sekoita huolellisesti.
4. Levitä ja muotoile taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille noin 1⁄2–1 cm paksuiseksi pohjaksi lusikkaa tai nuolijaa apuna käyttäen. Esipaista pohjaa 8–10 minuutin ajan.
5. Ota pizzapohja uunista ja levitä pohjan päälle tomaattikastike, mozzarella ja haluamasi täytteet. Paista uunin keskiosassa vielä seitsemän minuutin ajan tai kunnes juuston pinnassa on hieman ruskeita kohtia.
Tuplaamalla annoksen saat uunipellin kokoisen pohjan.
Ravintoainesisältö per annos
energia 946 kcal | rasva 84,5 g | proteiini 39,2 g | hiilihydraatti 4,2 g
Tomaattikastike:
1. Mittaa kaikki raaka-aineet pieneen kattilaan.
2. Sekoita ja anna seoksen kiehahtaa. Hauduta tomaattikastiketta miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuutin ajan. Levitä esipaistetun pizzapohjan päälle ja täytä pizza haluamillasi täytteillä.
Täytevaihtoehtoja:
Pepperonia, sieniä, tonnikalaa, buffalomozzarellaa, punasipulia, chiliä, tuoretta basilikaa tai valkosipulia.
Ravintoainesisältö per annos
energia 221 kcal | rasva 17,7 g | proteiini 5,6 g | hiilihydraatti 9,2 g

Mitä kirja sisältää?
Kirjassa on laaja info-osuus, jossa käsitellään ketogeeniseen ruokavalioon liittyvät asiat kuten:
✓ Mikä on ketogeeninen ruokavalio?
✓ Ketogeeninen ruokavalio ja insuliini
✓ Ketogeenisen ruokavalion hyödyt
✓ Mitä syödä ketogeenisella ruokavaliolla?
✓ Mistä tiedät oletko ketoosissa & erilaiset mittausmahdollisuudet
✓ Ketogeeninen ruokavalio ja liikunta
✓ Ketoosin ja ketoasidoosin ero
✓ Elektrolyyttien merkitys ketogeenisella ruokavaliolla
✓ Ketoflunssan oireet ja ennaltaehkäisy elektrolyyteillä
✓ Ketogeenisen ruokavalion muunnokset (tämä osio on tehty erityisesti paljon urheileville)

Lisäksi kirjassa on:
✓ 72 aukeamaa täynnä tärkeää faktaa ja käytännön vinkkejä
✓ Henkilökohtainen toipumistarinani mm. kilpirauhasen vajaatoiminnasta ja maksaongelmista
✓ 25 koko perheelle soveltuvaa reseptiä (suurin osa suolaisia pääruokia)
✓ Erittäin tyylikäs ja moderni taitto
✓ Herkullinen, laadukas ja houkutteleva kuvitus
✓ Runsaasti käytännön vinkkejä ketogeenisen ruokavalion toteuttamiseen
Tilaa tästä Ketoosissa e-kirja 15 % alennuksella koodilla fresh15 (voim. 31.1.2019 saakka)

Lisäksi sujautan jokaiseen vielä tänään tehtyihin tilauksiin Ketoosissa – Talviset jälkiruoat -minikirjan (arvo 5,90 €), jossa on viisi erilaista ketogeeniseen ja vähähiilihydraattiseen ruokavalioon sopivaa herkkureseptiä ilman sokeria ja viljoja.
Löydät kirjasta seuraavat reseptit:
✓ Kuorrutettu pipari-puolukkakakku
✓ Piparkakut
✓ Tiramisu
✓ Sitruunajäätelö
✓ Piparkakkusuklaalevy
Kurkkaa ihmeessä myös ystäväni Katja Kokon tontille, hän on kirjoittanut Ketoosissa -kirjasta ihanan postauksen. Kaunista viikkoa!
Kuvat Hannamari Rahkonen
Mikäli ketogeeninen ruokavalio kiinnostaa, mutta sinulla ei ole aikaa ottaa asioista selvää monen mutkan kautta ja haluat tehdä asiat alusta saakka oikein, suosittelen lämpimästi Keto Kickstart -valmennusta.
Valmennuksessa käydään läpi selkeästi kaikki mitä sinun tarvitsee tietä ketoruokavalion noudattamisesta. Erinomaisen työkalupakinlisäksi valmennuksessa oleville on olemassa oma suljettu Keto Kickstart -facebookryhmä, josta saa nopeasti vastauksia kuumottaviin kysymyksiin. Tutustu valmennukseen tästä!
Mä niiiiin rakastan sun blogia!! Eletään varmaan samanlaista sykliä kun sun blogista löytyy aina samat teemat kun mun elämstä. Kun aloitan etsimään tietoa tai reseptejä sun blogi tulee aina vastaan,kiitos! The life-changing loaf of bread on parasta! (Voiskohan siitä tehdä keto version?) Ja tää pizza lähtee kyllä pian testiin! Ihanaa alkanutta vuotta ja kiitos ❤
Se on kyllä tosi jännä ilmiö miten toisinaan tällaiset samankaltaiset elämänvaiheet ja muutosvoimat osuvat kohdilleen tiettyjen ihmisten kanssa <3 Olen itsekin pohtinut tuosta LCLB:sta ketoversiota, katsotaan milloin ehtisin testailemaan ideoitani. Kiitos vielä valtavasti tästä niin aidosta ja sydäntä lämmittävästä viestistä, tuli äärettömän hyvä mieli heti näin alkuviikkoon <3
Hei, onko uunin lämpötila todellakin 275 astetta kierrolla tuossa pohjan ohjeessa?
Kyllä on! Tulee sitä rapeampaa mitä kuumemmalla uuni on – pizzerioiden uuneissahan lämpötila on vieläkin korkeampi.
Loistava ohje pizzapohjalle! Kiitos siitä.
Lämmin kiitos!
Moi, tuossa kun on ravintosisältö per annos niin mikä on annoksen koko tässä, pohjastahan tulee melko pieni. Mutta erittäin hyvä pohja on, kiitos!
Annos on yksi pizza :)
Tämä onnistui myös mantelijauheella, kun kookosjauhoa ei ollut kuiva-ainekaapissa ☺️ Kiitos huipusta reseptistä!!
Kiitos Anna, ja hienoa kuulla että resepti toimi hyvin myös mantelijauheella. Kivaa syksyä :)
Kiva kuulla, että onnistui mantelijauheella. Mä en niin pidä kookosjauhon mausta, kun se maistuu usein läpi mun suuhun. Tätä täytyy testata!
:)