Rapeapohjainen ketopizza

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Tämä on hyvin yksinkertainen pizzapohja: tarvitaan raastettua juustoa, muutama kananmuna, jauhoja ja oliiviöljyä. Reseptistä ei puske läpi kananmunan maku, pohja on rapea ja sisus kevyen pehmoinen – omien pizzakriteerieni suhteen siis miltei täydellinen!

Ketoosissa Salaattitacot Pizza Tuorepuuro Ketogeeninen Ruokavalio Reseptit 3 Ketogeeninen Ruokavalio Kokemuksia Pizza Resepti 2

Minua häiritsee monissa keto-ohjeissa pizzapohjien kananmunainen maku (no ilmankos, kun ne koostuvat lähinnä kananmunista), joten niinhän siinä taas kävi että itse oli ryhdyttävä reseptihommiin. Kehitin tämän reseptin etenkin perheemme pizzamestaria Tuomasta silmällä pitäen, ja tiedättekö mitä? Pohja läpäisi seulan!

Vaikka tämä ketoversio on erittäin herkullinen ja tarjoaa rapeudessaan lähestulkoon autenttisen pizzakokemuksen, se ei tietenkään ole sama asia kuin perinteinen italialaisista jauhoista valmistettu pizzapohja. Uskallan kuitenkin väittää (monia terveellisiä ja liian terveellisen makuisia pizzapohjia testanneena), että tämä resepti tulee olemaan monelle game-changer ja The pizzapohja.

Kehitin tästä myös mehevämmän pannupizzamaisen pohjan ohjeen, se löytyy Ketoosissa -kirjasta 24 muun reseptin ohella (olen erityisen ylpeä kirjan ruokaosiosta, sillä se sisältää sellaisia arjen luottopelastajia, joihin ei vain kyllästy). Siispä ei muuta kuin pizzaohjeen kimppuun, olkaatten hyvät:

Hyvanruoankirja Hannamari Rahkonen

Hyvän ruoan kirja

Hyvän ruoan kirja (Readme) sisältää yli kahdeksankymmentä vähähiilihydraattista ja ketogeenista reseptiä, joista suurin osa on suolaisia arkiruokia. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia, sokerittomia ja viljattomia – mutta ennen kaikkea isoilla mauilla ladattuja. Kirjoitin Hyvän ruoan kirjan tehdäkseni terveellisesti syömisestä helppoa, kaunista ja hauskaa, auttaakseni minimoimaan turhat köökkistressit ja vetämään mutkat suoriksi oikeissa kohdissa.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kirja tarjoaa yli 300 sivun verran kokonaisvaltaista taide-elämystä upeiden valokuvien, reseptien sekä tarinoiden muodossa. Opetan sinut hapattamaan kausivihanneksia, paistamaan kalan ja kanan oikeaan kypsyyteen, maksimoimaan vaatimattomien kasvisten maut marinoimalla, kuullottamaan ja yhdistelemään makuja uudella tavalla. Tutustu kirjaan tästä!

Ketoosissa Kirja Pizza Ketogeeninen Ruokavalio 2

Pizza

1 annos / 25 cm ⌀

Rapea pizzapohja:

2 kananmunaa
3 dl juustoraastetta (löyhä mitta)
5 rkl kookosjauhoja tai Pofiberia
3 rkl neitsytoliiviöljyä

1. Lämmitä uuni kiertoilma-asetuksella 275 °C asteeseen.

2. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla. Raasta juusto raastimen isoimmalla terällä ja mittaa se munien joukkoon.

3. Lisää seokseen kookosjauhot, öljy ja suola. Sekoita huolellisesti.

4. Levitä ja muotoile taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille noin 1⁄2–1 cm paksuiseksi pohjaksi lusikkaa tai nuolijaa apuna käyttäen. Esipaista pohjaa 8–10 minuutin ajan.

5. Ota pizzapohja uunista ja levitä pohjan päälle tomaattikastike, mozzarella ja haluamasi täytteet. Paista uunin keskiosassa vielä seitsemän minuutin ajan tai kunnes juuston pinnassa on hieman ruskeita kohtia.

Tuplaamalla annoksen saat uunipellin kokoisen pohjan.

Ravintoainesisältö per annos

energia 946 kcal | rasva 84,5 g | proteiini 39,2 g | hiilihydraatti 4,2 g

Ketogeeninen Ruokavalio Kokemuksia Pizza Resepti 4

Tomaattikastike:

½ dl parmesanraastetta
3 rkl tomaattipyreetä (Mutti)
3 rkl tomaattimurskaa (Mutti)
1 rkl neitsytoliiviöljyä
1½ tl kuivattua oreganoa
1 tl sitruunamehua
½ tl merisuolaa
3 rouhausta mustapippuria myllystä

1. Mittaa kaikki raaka-aineet pieneen kattilaan.

2. Sekoita ja anna seoksen kiehahtaa. Hauduta tomaattikastiketta miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuutin ajan. Levitä esipaistetun pizzapohjan päälle ja täytä pizza haluamillasi täytteillä.

Täytevaihtoehtoja:

Pepperonia, sieniä, tonnikalaa, buffalomozzarellaa, punasipulia, chiliä, tuoretta basilikaa tai valkosipulia.

Ravintoainesisältö per annos
energia 221 kcal | rasva 17,7 g | proteiini 5,6 g | hiilihydraatti 9,2 g

Instagram – @yellowmoodmedia ja @addix.fi

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

Kuvat Hannamari Rahkonen

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Anette

Mä niiiiin rakastan sun blogia!! Eletään varmaan samanlaista sykliä kun sun blogista löytyy aina samat teemat kun mun elämstä. Kun aloitan etsimään tietoa tai reseptejä sun blogi tulee aina vastaan,kiitos! The life-changing loaf of bread on parasta! (Voiskohan siitä tehdä keto version?) Ja tää pizza lähtee kyllä pian testiin! Ihanaa alkanutta vuotta ja kiitos ❤

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Se on kyllä tosi jännä ilmiö miten toisinaan tällaiset samankaltaiset elämänvaiheet ja muutosvoimat osuvat kohdilleen tiettyjen ihmisten kanssa <3 Olen itsekin pohtinut tuosta LCLB:sta ketoversiota, katsotaan milloin ehtisin testailemaan ideoitani. Kiitos vielä valtavasti tästä niin aidosta ja sydäntä lämmittävästä viestistä, tuli äärettömän hyvä mieli heti näin alkuviikkoon <3

Vastaa
Katja

Hei, onko uunin lämpötila todellakin 275 astetta kierrolla tuossa pohjan ohjeessa?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kyllä on! Tulee sitä rapeampaa mitä kuumemmalla uuni on – pizzerioiden uuneissahan lämpötila on vieläkin korkeampi.

Vastaa
Marko79

Loistava ohje pizzapohjalle! Kiitos siitä.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Lämmin kiitos!

Vastaa
KetoG

Moi, tuossa kun on ravintosisältö per annos niin mikä on annoksen koko tässä, pohjastahan tulee melko pieni. Mutta erittäin hyvä pohja on, kiitos!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Annos on yksi pizza :)

Vastaa
Anna

Tämä onnistui myös mantelijauheella, kun kookosjauhoa ei ollut kuiva-ainekaapissa ☺️ Kiitos huipusta reseptistä!!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kiitos Anna, ja hienoa kuulla että resepti toimi hyvin myös mantelijauheella. Kivaa syksyä :)

Vastaa
Nina S

Kiva kuulla, että onnistui mantelijauheella. Mä en niin pidä kookosjauhon mausta, kun se maistuu usein läpi mun suuhun. Tätä täytyy testata!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

:)

Vastaa
Nina S

Tuli oikein hyvä mantelijauheellakin. Nyt vasta sain testattua. Tätä tehdään uusiksi. Käytin tomaattisoseen sijaan creme fraichea, koska pidän flamkucheneista. Kiitos monipuolisesta blogista!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kiva kuulla, että toimi hyvin! Kiitos tosi kivasta viestistä :)

Vastaa
Tomi Tulokas

Kiitos reseptistä. Pohjalle laitoin yrttitomaattipyrettä sekä pizzamaustetta. Olen kokeillut useita vhh pizzapohjareseptejä, tästä tuli uusi suosikkini - oli myös todella nopeaa tehdä!

Vastaa
Piia

Aivan loistava pitsapohja, kiitos ohjeesta! Ihanaa kun ei tarvinnut aloittaa juuston kuumentamisesta mikrossa, mulla kun ei ole mikroa. :) Pofiberillä pohjasta tuli ihan täydellinen ja pitsa maistui myös ei-ketoilijalle sekä kasvis- että lihatäytteillä. Enpä taida enää muita pitsapohjaversioita tarvita.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Ilo kuulla, kiitos luottamuksesta ja palautteesta Piia :)

Vastaa
Anu

Hei,moninkertaisesti tarvidi tehdä et saa pellillisen verran?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Riippuu hieman pellin koosta, mutta 2-3 kertainen annos lienee oikeilla jäljillä.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Paras gluteeniton omenapiirakka
Rapeat Sour Cream -lehtikaalisipsit
Matkailijan mansikkasmoothie
Puolukkatryffelit