Maukas ja nopea kanawokki

Kaupallinen yhteistyö Terra Creta.

Wokki Kana Ketogeeninen Ruokavalio Resepti 10 Wokki Kana Ketogeeninen Ruokavalio Resepti 6 Wokki Kana Ketogeeninen Ruokavalio Resepti 5

Nyt se hellekesä sitten alkoi täällä pohjoisenkin perukoilla, ilmassa on kevyttä ilakointia! Sykkeet saivat eilen kyytiä, kun laskimme Tuomaksen kanssa moottoriveneeni ensimmäistä kertaa vesille ja lähdimme hurvittelemaan pitkin jokea. Enpä olisi uskonut vuosia sitten, että ehdin kolmikymppiseksi ennen kuin hankin ensimmäisen moottoriajoneuvoni, saatika että kyseessä olisi vene! Paatille pitää vielä keksiä nimi, mutta kesämusalistat on tehty ja neitsytmatkan jäljiltä voin todeta veneen kulkevan ihanasti.

Pienten alkusäätöjen jälkeen moottori lähti käyntiin nätistä (huhheijaa) ja pääsimme kartoittamaan Rollon jokireittejä rauhassa – vene on avannut meille juuri sellaisen uuden näkökulman tähän rakkaaseen kesäkaupunkiin kuin toivoinkin. Illalla tosin tuntui siltä kuin olisin käynyt juoksemassa maratonin – taisi nuo ensikerran stressihormonit jyllätä sen verran railakkaasti uuden äärellä, että ihmekös tuo. (Veneseikkailujani pääsee seuraamaan Instagramissa, jaan stooreissa varmasti tänäänkin uusia klippejä reissulta!).

Wokki Kana Ketogeeninen Ruokavalio Resepti Wokki Kana Ketogeeninen Ruokavalio Resepti 4

Tänään meillä on aikeissa lähteä jälleen paatille piknik-eväinemme ja suunnata asteen verran kauemmas ulottuvalle seikkailulle. Palataan näihin veneaiheisiin kuitenkin paremmin sunnuntaina, sillä tänään on tiedossa vaatimattomasti kesän maukkain kana-kasviswokki.

Tämä ulkotulilla syntyvä herkkuruoka on yksi arkibravuureistani ja mutkaton tarjottava myös isommalle ystäväpoppoolle puutarhajuhlissa. Kaiken kukkuraksi wokki vain paranee maustuessaan ja sopii monenlaisille syöjille ollessaan luontaisesti gluteeniton, maidoton, runsasrasvainen ja vähähiilihydraattinen.

Nopean wokin voi tietysti tehdä myös sisätiloissa kunnon valurautaisella ja kuumalla wok-pannulla, mutta en voi edes kuvailla miten ihanan makuvivahteen ruoka saa ulkotulella valmistettuna! Koko reseptin perustan muodostavat tuoreet kasvikset, maustamaton ja suolaamaton kana (joka leikataan itse kokonaisesta fileestä), paistamiseen sopivat rasvat kuten neitsytoliiviöljy ja neitsytkookosöljy sekä luomumausteet, joihin on ladattu hurjan paljon intensiivisempi makumaailma kuin markettien tavallisiin maustepusseihin.

Lue myös: Ketogeeninen pho-keitto

Wokki Kana Ketogeeninen Ruokavalio Resepti 3

Käytin reseptiin hiilihydraatittomia shirataki-nuudeleita, joilla on todella helppoa korvata pasta ja riisi, mikäli noudattaa vähähiilihydraattista tai ketogeenista ruokavaliota. Jos shiratakit eivät ole sinulle vielä kovin tuttuja, pääset lukemaan tästä artikkelistani kaiken mitä sinun tarvitsee tietää näistä ihmenuudeleista. Reseptissä voi toki käyttää halutessaan myös riisinuudelia tai muita nuudeleita – kaikki toimii!

Paistamiseen käytin 1:1 suhteessa Terra Creta -oliiviöljyä ja neitsytkookosöljyä. Pidän etenkin mausteisissa wokeissa miedosta kookosöljyn säväyksestä, ja oliiviöljyn sekä marokkolaishenkisten mausteiden rinnalla se antaa wokkiin todella herkullisen säväyksen! Koen muuten olevani ehkä maailman onnekkain tyyppi saadessani tuottaa sisältöä Terra Cretan kanssa – meillähän on nimittäin alla jo vuosien ystävyyssuhde enkä voisi heti keksiä luontevampaa juttua tälle tontilleni!

Wokki Kana Ketogeeninen Ruokavalio Resepti 9 Kana Wokki Shirataki Nuudelit

Tässä moneen otteeseen palkitussa neitsytoliiviöljyssä on pehmeän hedelmäinen nuotti ja se sopii siksi kylmien ruokien kuten salaattien ja tapasten lisäksi loistavasti myös tällaisiin mausteisempiin wokkeihin tai keittoihin. Terra Cretaa löytyy jo todella laajasti ja sitä on saatavilla useimmista K-ryhmän kaupoista (Citymarketit, Supermarketit ja K-marketit), S-ryhmän kaupoista (Prismat, isot S-marketit ja tavaratalot), Ruohonjuurista, Kärkkäiseltä, Hyvinvoinnin tavaralosta, House of Organic -verkkokaupasta sekä monista muista hyvin varustetuissa luomuruoan kivijalkaliikkeistä ja nettikaupoista

Reseptin määrästä riittää joko kahdelle yhteen reilumpaan annokseen per pää tai sivistyneeksi annokseksi neljälle. Meillä tulee syötyä monesti vain kerran tai kaksi päivässä, joten huitelemme tämän annoksen ihan kaksisteen. Kokosin alle vielä napakan kauppalistan, josta saa hyvän peruskäsityksen siitä mitä kannattaa napata matkaan torilta tai kaupasta. Resepti näyttää pitkältä ja monimutkaisemmalta kuin onkaan, suurin osa pituudesta johtuu ihan vain mausteista (joista en suosittele skippaamaan yhtäkään). Eiköhän lähdetä kaverit sitten kokkailemaan?

Luomumausteet Nopea Wokki

Kauppalista:

Kasvikset: keltaista paprikaa, suippopaprikaa, kiinankaalia tai paksoita, sokeriherneitä

Mausteet ja öljyt: juustokuminajauhetta, korianterijauhetta (jauhettua siementä, ei kuivattua korianterin lehteä), cayenne-jauhetta, gluteenitonta soijakastiketta, neitsytkookosöljyä, neitsytoliiviöljyä, tomaattipyreetä

Muut: kanan rintafileitä ja shirataki-nuudeleita

Lue myös: Curry-kanakeitto ja sananen eettisesti tuotetusta kanasta

Wokki Kana Ketogeeninen Ruokavalio Resepti 7

Mausteinen kanawokki

2 reilua annosta tai 4 keskikokoista annosta

noin ¾ dl Terra Creta -neitsytoliiviöljyä
noin ¾ dl neitsytkookosöljyä
1 keskikokoinen suippopaprika
2 keltaista paprikaa
150 g sokeriherneitä
300 g paksoita tai kiinankaalta
2 pientä sipulia
400 g kanan rintafileetä
1 tuubi tomaattipyreetä (Mutti)
¾ dl gluteenitonta soijakastiketta
1 ½ rkl korianterijauhetta
1 ½ rkl juustokuminajauhetta
1 ½ rkl curry-jauhetta
½ tl cayenne-jauhetta
400 g shirataki-nuudeleita
15 rouhaisua mustapippuria myllystä
tuoretta korianteria

Esivalmistelut:

1. Leikkaa kanat wokkiin sopiviksi ohuiksi ja pitkiksi siivuiksi.

2. Huuhtele shirataki-nuudelit (tarkempi ohje nuudelien esikäsittelyyn löytyy tästä).

3. Kuori sipulit ja leikkaa niistä ronskeja parin sentin paloja.

4. Poista paprikoista siemenkodat ja kiinankaalista kova kanta. Leikkaa paprikat ja kiinankaali noin 4 cm x 4 cm kokoisiksi reilummiksi paloiksi.

5. Leikkaa sokeriherneiden kuivat päät pois.

Wokkaaminen:

1. Kuumenna pannu todella kuumaksi ja lisää 1:1 suhteessa Terra Cretan neitsytoliiviöljyä ja kookosöljyä.

2. Paista ensin keltaiset ja punaiset paprikat sekä sipulit, kunnes niiden pinnassa on kullanruskeutta. Ota kasvikset sivuun erilliseen kulhoon odottelemaan.

3. Lisää pannulle öljyjä ja paista kiinankaali pannulla nopeasti siten että kaaliin jää runsaasti rapeutta. Siirrä kaalit sivuun erilliseen kulhoon odottelemaan.

4. Lisää pannulle jälleen öljyjä, kanasuikaleet ja soijakastike. Paista miedolla lämmöllä (älä polta!), kunnes kanat ovat kypsyneet.

5. Lisää kanojen joukkoon paistetut vihannekset sekä sokeriherneet ja huuhdellut shirataki-nuudelit.

6. Sekoita huolellisesti, tarkista suolan määrä ja lisää tarvittaessa hieman soijakastiketta tai merisuolaa.

7. Annostele wokki lautasille ja silppua päälle runsaasti tuoretta korianteria. Bon Appétit!

Lue myös: Mitä syön ketogeenisella ruokavaliolla?

Wokki Kana Ketogeeninen Ruokavalio Resepti 12 Wokki Kana Ketogeeninen Ruokavalio Resepti 8 Wokki Kana Ketogeeninen Ruokavalio Resepti 13

Huh, nyt on aika lähteä pakkaamaan piknik-kassit pullolleen ja suuntaamaan veneellä vesille. Optimistina ajattelin pakata myös bikinit mukaan, josko sitä kävisi tänään luopumassa myös tästä talviturkista ja avattua kesäuintikausi? Ihanaa kesäviikonloppua kaikille sinne – nautitaan ulkoilmasta, vedestä, rakkaudesta ja herkullisesta ruoasta!

Instagram – @hannamariyellowmood

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

Liity Keho-valmennukseni odotuslistalle

Kuvat Hannamari Rahkonen

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Gluteeniton ja vegaaninen suklaa-mansikkasmoothie
Sweetest chocolate dreams -vanukas
Gluteeniton omenapiirakka
Päärynä-tuorepuuro