Kahden raaka-aineen mangojäätelö

nicecream-mangoicecream-glutenfree-dairyfree-yellowmoodkitchen 3nicecream-mangoicecream-glutenfree-dairyfree-yellowmoodkitchen 5nicecream-mangoicecream-glutenfree-dairyfree-yellowmoodkitchen 2

Kaikki lähti viattomasta huomiosta kaupan pakasteosastolla – kas, mangoakin saa kätevänä pakasteena. Nappasin heti mukaani kolme pussia aikeinani kokeilla jätskin tekemistä. Muistan tehneeni maidottomia mangojätskiä erityisesti vuoden 2012 kesällä (sekoitin sitä kookosmaidon kanssa ja lopputulos oli ihanan trooppinen), mutta sittemmin into hiipui. Liekö olin kyllästynyt mangojen kypsymisen odottelemiseen?

Kuluneen kesän tuoksinassa minulle on muodostunut aivan huomaamatta uusi – ja hyvin keltainen – aamupalarutiini. Kun havahtuu hamstraavansa viikosta toiseen pakastimensa täyteen mangopaloja ja silti ne kuluvat pikavauhtia, on kyseessä resepti, joka suorastaan vaatii tulla jaetuksi. Olkoonkin, että siinä on vain kaksi raaka-ainetta ja se on helppo kuin mikä!

nicecream-mangoicecream-glutenfree-dairyfree-yellowmoodkitchen 8nicecream-mangoicecream-glutenfree-dairyfree-yellowmoodkitchen 4

Mangojäätelö maistuu erityisesti niinä päivinä, kun helle on vienyt ruokahalun, mutta jotain pitäisi kuitenkin syödä. Pienellä tuunaamisella jäätelöstä saa myös oivan välipalapohjan. Kaavi jäätelö kulhoon ja lisää joukkoon mysliä, pähkinöitä tai muita haluamiasi lisukkeita.

Hämmästelen jatkuvasti miten jokin näin yksinkertainen voi olla niin koukuttavaa. On siis aika jakaa tämä yksinkertainen resepti myös teidän kanssanne, helppoja ohjeita kun olette toivoneet.

nicecream-mangoicecream-glutenfree-dairyfree-yellowmoodkitchen 7


MANGOJÄÄTELÖ

2 annosta

gluteeniton, maidoton, pähkinätön


300 g jäisiä mangokuutioita

1 iso banaani (huoneenlämpöinen, ei pakastettu)

Kuori ja pilko banaani. Lisää banaaninpalat tehosekoittimen kannun pohjalle ja kaada päälle jäiset mangokuutiot. Sekoita kunnes seos on tasaista ja pyöritä palloiksi heti. Jos sinulla on tampperi, käytä sitä nopeuttaaksesi jäätelön tekemistä. Muussa tapauksessa suosittelen sekoittamaan blenderissä ensin banaanit sileäksi, blendaamaan sen jälkeen mangokuutiot sileäksi 2-3 osassa ja sekoittamaan jäätelömassat kulhossa sekaisin.

Jos haluat puikkomuotoisia jäätelöitä, toimi näin: annostele jäätelömassa muotteihin, paina lusikalla ilmakuplat pois ja lisää tikku. Laita jäätelöt pakastimeen noin 15 minuutiksi ennen nauttimista, jotta jäätelö ehtii jäätyä muotoon.

nicecream-mangoicecream-glutenfree-dairyfree-yellowmoodkitchen 1nicecream-mangoicecream-glutenfree-dairyfree-yellowmoodkitchen 6

Leppoisia jäätelöhetkiä, vielä on kesää jäljellä!

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Sanna

No nyt tuli kyllä sellainen pläjäys Yellow Moodia, että pilvinen päiväkin kirkastuu, tätähän on kokeiltava mahdollisimman pian!:)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

<3

Vastaa
Maikki | Maikin mokomin

Onpas kauniin ja raikkaan näköistä jätskiä :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kiitos Maikki! Tätä kun tekee niin kyllä se sateisinkin päivä tuppaa piristymään. Väriterapiaa lautasella :)

Vastaa
Chiefcheff

Ihanan näköinen!
Mitä pähkinöitä tuossa kuvassa on?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kiitos! Nuo ovat pekaanipähkinöitä :)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Kiireisen arjen pelastajat: 4 x helppoa ja vegaanista kasviskeittoreseptiä
Pintakuivuutta pakoon: DIY-kuorintajauhe kasvoille
Hellävarainen ruusukuorinta
Helppoa kasvisruokaa: Bataattipasta ja minttufetakastike