Suloinen suklaatuorepuuro

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Näettekö tuon ihanan keltaisen valon kuvassa? Vanha toveri aurinkohan se siellä! Hänet otan joka kevät hymyillen vastaan ja selkäänkin taputtelisin, jos ei olisi niin kaukana mokoma.

Tuntuu, että kaikki tämä valo saartaa joka puolelta ja lataa pienen ihmisen täyteen pursuilevaa elämänenergiaa, puhtia, toiveita, sisua ja kummaa sisäistä voimaa – en usko, että mikään muu selittäisi himoa yhtäkkiseen kodin suursiivoukseen ja päivittäiseen tanssahteluun töiden lomassa. Mutta, näiden toimien ohessa ei tietenkään sovi unohtaa välipalatankkausta. Senkin voi hoitaa hymyissä suin, kun tekaisee näppärää suklaatuorepuuroa. Välipala saa maistua makealle jälkkärille, siispä soman puuron syövereissä lepää kaurahiutaleiden, kauramaidon ja chia-siementen lisäksi myös banaania, hunajaa ja kaakaota.

Niin yksinkertaista ja herkullista, että järki meinaa lähteä.

Suklaatuorepuuro

2 annosta

2 dl kaurahiutaleita
2 dl kauramaitoa tai kookosmaitoa
2 rkl hunajaa tai kookosnektaria
1 ½ rkl chia-siemeniä
½ dl  tummaa- tai raakakaakaojauhetta
1 iso banaani

Mittaa kulhoon isot kaurahiutaleet, chia-siemenet, tumma kaakaojauhe, hunaja sekä kauramaito. Sekoita hyvin ja jätä tekeytymään vähintään 20 minuutiksi tai yön yli, jotta chia-siemenet ehtivät geeliytyä ja puurosta tulee täyteläistä.

Pilko tai muussaa banaani ja sekoita se kevyesti valmiin puuron joukkoon. Annostele kulhoihin ja nauti tuoreiden marjojen, pähkinärouheen, itsetehdyn pähkinävoin tai vaikka chia-hillon kanssa.

Hyvanruoankirja Hannamari Rahkonen

Hyvän ruoan kirja

Hyvän ruoan kirja (Readme) sisältää yli kahdeksankymmentä vähähiilihydraattista ja ketogeenista reseptiä, joista suurin osa on suolaisia arkiruokia. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia, sokerittomia ja viljattomia – mutta ennen kaikkea isoilla mauilla ladattuja. Kirjoitin Hyvän ruoan kirjan tehdäkseni terveellisesti syömisestä helppoa, kaunista ja hauskaa, auttaakseni minimoimaan turhat köökkistressit ja vetämään mutkat suoriksi oikeissa kohdissa.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kirja tarjoaa yli 300 sivun verran kokonaisvaltaista taide-elämystä upeiden valokuvien, reseptien sekä tarinoiden muodossa. Opetan sinut hapattamaan kausivihanneksia, paistamaan kalan ja kanan oikeaan kypsyyteen, maksimoimaan vaatimattomien kasvisten maut marinoimalla, kuullottamaan ja yhdistelemään makuja uudella tavalla. Tutustu kirjaan tästä!

Instagram – @yellowmoodmedia

Facebook – Yellow Mood

Kuvat Hannamari Rahkonen

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Kermainen curry-kanakeitto
Loppukesän paras mustikkapiirakka
Mustikkajäätelö valkosuklaa-kardemummakastikkeella
Pakuriuutteen valmistus