Luonnonkosmetiikan ensiapupakkaukset – 100 syytä rakastaa seerumeita

Kaupallinen yhteistyö Naturativ

En varmasti koskaan lakkaa hehkuttamasta seerumien tehokkuutta ja ylivertaisuutta osana kaikenikäisten ihonhoitoa. Rakastan seerumeja monista syistä, niistä selkeimpiä ovat tietysti tiivis ravintoainekoostumus, nopeat vaikutukset, erinomainen imeytyminen ja se, että niitä voi käyttää niin meikin alla kuin illalla kasvoöljyjen seassa. Suosikkejani ovat kirkastavat seerumit, jotka antavat boostia ja kuultoa elottomalle peilikuvalle, stimuloivat ja saavat hipiän yksinkertaisesti heräämään väsymyshorroksesta.

Kävin viime viikolla pitkästä aikaa kasvohoidossa ekokosmetologilla ja sain kiitosta ihoni kunnosta. Se ei ole mikään itsestäänselvyys, sillä kolme talvea sitten iho muuttui yhtäkkiä pintakuivana hilseileväksi koppuraksi kaikkien hyvien ihovuosien jälkeen. Viimeistään tuolloin ymmärsin ihon säntillisen hoitamisen merkityksen ja aloin toimiin, jotka ovat selkeästi tuottaneet tulosta. Iho oli kosmetologin sanojen mukaan punoitusta lukuunottamatta kimmoisa, hyvin hoidetun tuntuinen ja se imeytti kaikki hoitoaineet itseensä vaivatta.

Erityiskiitos nykypäivän tilanteelle kuuluu säännöllisesti toistuvien ihonhoitorutiinien lisäksi kahdelle asialle, jotka ovat ylitse muiden: kasvoöljyille ja kasvoseerumeille. Opin kantapään kautta, että kosteutus on tärkeää ja että iholle on välttämätöntä saada sisäisen ravinnon lisäksi myös ulkoista ravintoa tehokkaassa muodossa tarjoiltuna. Iho tarvitsee pääasiassa rasvoja sekä kosteutta pysyäkseen hyväkuntoisena, vastustuskykyisenä ja terveenä, mutta erilaisten ihon epätasapainotilojen hoidossa rasva ja kosteus eivät yksin riitä – pääsemme lempiaiheeni äärelle.

Seerumit ovat luonnonkosmetiikan pieniä ja tehokkaita ensiapupakkauksia, jotka tuovat ihonhoitoon hurjan paljon lisää tehokkuutta. Jos ihosi on taipuvainen couperosaan, sinulla on akne, ihosi on ikääntynyt tai kuiva, lue tämä postaus loppuun. Sinulle selviää laadukkaan seerumin kriteerit, seerumeiden toimintamekanismi ja se, miten valita juuri omiin tarpeisiisi sopiva tuote. Varsinkin nyt kevään lähestyessä seerumitankkaukselle on paikkansa, sillä sen avulla iho saa käytettäväkseen monipuolisen ravintococktailin ja antaa tehokkaan vastaiskun elottomalle, kiristävälle, tukkeutuneelle, kuivalle tai talven veltostuttamalle iholle. Ihokin tarvitsee omaa vitamiinilisäänsä.

Tämä tekee luonnonkosmetiikan seerumista ylivoimaisen ihonhoitotuotteen

Seerumit ovat koostumukseltaan vesimäisiä ja ohuita hoitonesteitä, jotka ovat toimintamekanismeiltaan vaivattomasti levittyviä ja hyvin imeytyviä. Ne ovat täynnä tiivistettyä ravintoaineita, jotka hoitavat, kirkastavat, tasoittavat, kosteuttavat ja rauhoittavat. Seerumien tehon salaisuus piilee kahdessa pääasiassa. Ensimmäiskei luonnonkosmetiikan seerumit sisältävät runsaasti laadukkaita, hyvin imeytyviä ja erittäin ravintotiheitä kasviuutteita, jotka hoitavat ihoa sanan varsinaisessa merkityksessä. Toiseksi seerumin sisältämien vaikuttavien aineiden (kasviuutteiden) molekyylikoostumus on niin pieni, että tehoaineet pääsevät imeytymään ihoon paksumpia hoitovoiteita tai öljyjä syvemmälle.

Jos olet pohtinut seerumien korkeampaa hintaa suhteessa muihin ihonhoitotuotteisiin, sen voidaan sanoa johtuvan nimenomaan laadukkaiden ja tiiviiden kasviuutteiden käytöstä. Seerumi on kuitenkin kannattava investointi, koska sillä ei tarvitse lotrata – pienikin määrä levittyy laajalle alueelle ja on tarpeeksi hoitava. Usein luonnonkosmetiikan seerumeissa näkee monipuolisen kattauksen erilaisia uutteita, joilla saadaan tuettua tietyn vaikutuksen toteutumista.

Pähkinänkuoressa voidaan siis todeta, että seerumi on kasviuutteita sisältävä ravintotiivis seos, joka on nopeasti ihon käytettävissä. 

Seerumin superfoodit, eli kasviuutteet ja niiden merkitys ihonhoidossa

Kasviuutteet ovat nimensä mukaisesti kasveista uutettuja tehoaineita, joista on poistettu kaikki epäoleellinen kuten imeytymistä hidastavat isomolekyyliset kasviöljyt. Uuttaminen tarkoittaa sitä, että vaikuttava aine erotetaan seoksesta (esim. kasviöljystä) liuottimen avulla. Prosessin jälkeen jäljelle jäänyt kasviuute vielä tislataan, jolloin käytetty liuotin poistuu ja jää jäljelle vain kasviuute. Uutteet sisältävät moniin kokonaisiin raaka-aineisiin verrattuna paljon runsaammin vaikuttavia aineita tiiviimmässä muodossa.

Uuttaminen on erittäin tehokas tapa saada kasvin tehoaineet talteen hellävaraisesti ja mahdollisimman vähin vaurioin. Tässä on jälleen yksi hyvä syy suosia luonnonkosmetiikkaa ja erityisesti sertifioitua sellaista: luonnonkosmetiikkasertifikaattien standardit määrittävät hyvin tarkasti sen minkälaisia liuottimia kasviuutteiden valmistamisessa saa käyttää. Sallittuja ovat kasvi-, ja luomulaatuiset alkoholi, glyseriini, sokeri, juoma- ja lähdevesi, hiilidioksidi, öljy ja hunaja. Eri luonnonkosmetiikkabrändeillä on eri tapoja valmistaa omat uutteensa, tietysti edellä mainittujen standardien rajoissa.

Vertailukohteeksi kerrottakoon, että perusmarkettikosmetiikan kosmetiikkatuotteiden INCI-listat paljastavat hyvin usein kehnon raaka-ainepohjan, joissa vaikuttavia aineita on vain nimeksi ja joiden uuttamisessa käytetään ympäristölle haitallisia liuottimina, jotka eivät myöskään ole ihoa hoitavia (näitä ovat mm. mineraaliöljyt, propyleeniglykolit, maaöljyperäiset liuottimet ja butyleeniglykoli). Siinä missä markettikosmetiikan seerumien sisältämät kemialliset pikakaunistajat luovat iholle instant-efektejä esimerkiksi ihon juovien häivyttämisen suhteen, luonnonkosmetiikan seerumeiden teho perustuu paljon pitkäjänteisempään lähestymistapaan: seerumeiden sisältämät raaka-aineet ruokkivat ihoa ja vaikuttavat ihon kuntoon positiivisesti pitkällä aikavälillä.

Kasviuutteiden lisäksi luonnonkosmetiikan seerumeissa käytetään usein ihoa kosteuttavaa kasviglyseriiniä, vettä, kukkaisvesiä, kasvikumeja tai hienomolekyyliseksi käsiteltyjä kasviöljyjä, jotka tuovat seerumin koostumukseen tarvittavia sideaineita ja pitävät seoksen geelimäisenä sekä helposti imeytyvänä.

5 x huippuseerumi aknen, couperosan, kuivan ja ikääntyneen ihon hoitamiseen

Olen täysin ihastunut Naturativin seerumivalikoimaan, koska se huomioi ihotyyppien lisäksi myös vaativien iho-ongelmien hoidon. Naturativin tapa lähestyä esimerkiksi aknen ja couperosan hoitamista on tarjota iholle yhdessä seerumissa useita eri raaka-aineita, jotka vaikuttavat ongelman hillitsemiseen eri kanteilta. Kaikki seerumien tehoaineet ovat luomutuotettuja, joka lisää niiden tehoa entisestään. Tuntumat ovat erittäin hyvät ja tuoksut ovat mietoja sekä luonnollisia.

Seerumi kannattaa aina levittää kasvojenpesun jälkeen kasvovedellä kosteutetulle iholle. Pesun jäljiltä iho on pehmeä, lämmin ja kostea, joten vesimäisen seerumin saa imeytymään entistä paremmin. Seerumit uudistavat ja hoitavat ihoa syvemmältä kuin muut ihonhoitotuotteet ja koostumuksensa vuoksi niitä voi aivan hyvin käyttää kasvoille aamuisin ja iltaisin. Ne toimivat myös meikin alla ja erilaisten hoitovoiteiden ja öljyjen kanssa yhdisteltynä.

Ecoampulli 1 – hyaluronihapposeerumi herkälle ja kuivalle iholle

Hyaluronihapposeerumi on kosteusköyhän ja kiristävän ihon paras ystävä, erityisesti nyt talvella. Hyaluronihappo kykenee sitomaan paljon vettä, sillä se muodostaa ihon sarveiskerroksen keratiinin kanssa vahvan sidoksen. Naturativin hyaluronihapposeerumissa on kahden eri hyaluronihappomuodon lisäksi ihon punoitusta ja ärsytystä rauhoittavaa merisauniota sekä ruusuvettä. Naturativin hyaluronihapposeerumi palkittiin juuri vuoden parhaan luonnonmukaisen seerumin palkinnon Ruotsin kauneustoimittajien kosmetiikkaoscareissa enkä ihmettele: seerumissa on erittäin täyteläinen koostumus, joka kertoo siitä että vaikuttavaa ainetta on runsaasti. Seerumi imeytyy nopeasti ja iho nauttii silminnähden kosteuttavasta cocktailista. Lämmin suositus!

Ecoampulli 2 – anti-aging -seerumi ikääntyvälle iholle

Ikääntyvän ihon hoitamisessa on tärkeää huomioida vaikuttavien raaka-aineiden määrä, laatu ja synergia. Ikääntyvä iho tarvitsee kosteutusta voiteiden muodossa, mutta sen lisäksi seerumit ovat must have -tuotteita elastisuuttaan menettävälle iholle. Ne antavat iholle tiiviin antioksidantticocktailin sekä huolella valittuja uudistavia raaka-aineita.

Naturativin ekoampulli 2 -seerumissa on kollageenin muodostumista edistävää ja ihon elastisuutta palauttavaa matkipapua, auringolta suojaavaa ja erittäin antioksidanttipitoista lykopeenia, vapailta happiradikaaleilta suojaavaa arganöljyä, ihon paranemista nopeuttavaa, vahvistavaa ja auringon vaikutuksilta suojaavaa kultaleväuutetta, ihon kimmoisuutta palauttavaa hyaluronihappoa ja kollageenia uudistavaa A-vitamiinia. Seerumi sisältää uskomattoman cocktailin ihoa uudistavia raaka-aineita, jotka tukevat kollageenisäikeiden muodostumista, kosteutusta unohtamatta. Jos olet etsinyt kunnollista anti-age -seerumia, tässä se on.

Ecoampulli 3 – vahvistava ja punoitusta vähentävä tehoseerumi erityisesti couperosa-iholle

Couperosaiho on punoittava ja siihen on muodostunut laajentuneita hiussuonia, jotka näkyvät ihon pinnalla ohuina punaisina tai sinertävän punaisina viiruina. Hoidossa on tärkeää huolehtia siitä, että hoitotuotteet eivät ole liian stimuloivia, vaan ennemminkin rauhoittavia ja supistavia. Naturativin ekoampulli 3 -seerumin koostumuksessa ei ole luotettu vain yhteen couperosaa hoitavaan raaka-aineeseen, vaan valittu useampi samaa pulmaa hoitava vaihtoehto. Seerumi sisältää hiussuonia vahvistavaa viininlehtiuutetta, punoitusta vähentävää lakritsia, verisuonia vahvistavaa Ginkgo Bilobaa (neidonhiuspuu), punoitusta vähentävää ruusuvettä, vapailta happiradikaaleilta suojaavaa arganöljyä ja ihoa rauhoittavaa kultaleväuutetta.

Ecoampulli 4 – rauhoittava, antibakteerinen ja talin eritystä hillitsevä seerumi akneiholle

Akne on monimuotoinen talirauhastiehyen tauti, jossa ihohuokosiin kerääntyy talitulppia, jotka kehittyvät märkänäppylöiksi. Akneiho on aina rasvainen ja talikertymiä on usein runsaasti pienellä alueella, jolloin tulehtuneet talikertymät tekevät ihosta todella kipeän ja aran.

Naturativin ekoampulli 4 hoitaa akneihoa antibakteerisilla ja talia säätelevillä raaka-aineilla, jotka nopeuttavat myös ihokudoksen uusiutumista. Seerumin kanssa kannattaa käyttää antibakteerisia raaka-aineita sisältävää misellipuhdistusvettä. Seerumissa on antibakteerista ja talineritystä hillitsevää takiaista, arpeutumista vähentävää ja uudistavaa Nyamplung-öljyä, ihoa suojaavaa rasvakerrosta vahvistavaa kultaleväuutetta, talineritystä sääteleviä fermentoituja kasviöljyjä, vahvistavaa hyaluronihappoa, tulehdusta estävää E-vitamiinia, arganöljyä ja punoitusta vähentävää ruusuvettä. Seerumia kannattaa käyttää aamuin illoin, jolloin iho saa säännöllisesti talintuotantoa hillitseviä raaka-aineita ja pysyy ”kuivempana”.

Ecoampulli 5  – elvyttävä ja tummia silmänalusia häivyttävä tehoseerumi silmänympärysiholle

Oletko joskus miettinyt miksi silmänympärysiholle on olemassa aivan omat hoitotuotteensa? Silmänympärysihon hoito sille kehitetyillä täsmätuotteilla on perusteltua, koska se on rakenteltaan 3-4 kertaa ohuempaa kuin muu kasvojen iho ja siksi paljon herkempää. Silmänympärysiholla ei ole juurikaan ihoa suojaavaa hydrolipidikalvoa, ihon hiusverisuonisto on heikko. Se ei myöskään sisällä juurikaan talirauhasia, joka aiheuttaa runsasta kosteudenhaihtumista. Hyvin voivan, tasaisen ja kimmoisan silmänympärysihon salaisuus ovat kosteuttavat ja hyvin imeytyvät seerumit, jotka eivät sisällä kuivattavia raaka-aineita.

Naturativin silmänympärysseerumi on ihana: se levittyy hyvin, ei jätä kalvoa silmänympärysiholle, virkistää ja imeytyy nopeasti kuten sarjan muutkin seerumit. Tuotteen elvyttävä teho perustuu monipuoliseen raaka-ainekoostumukseen, joka tekee siitä sekä kiinteyttävän, kosteuttavan että hieman stimuloivan. Seerumi sisältää ihoa vahvistavaa ja tummia silmänalusia häivyttävää valkoisen liljan uutetta, kosteuttavaa helokkia, tasoittavaa hyaluronihappoa, kiinteyttävää ja silmänympärysihon verenkiertoa kiihdyttävää kofeiinia, pehmentävää ruiskukkavettä, E-vitamiinia ja kultaleväuutetta.

Lue myös: 

Naturativ, täsmähoitoa erilaisiin iho-ongelmiin

7 x suosikkia Naturativilta

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Green Beauty Awards 2017: Kasvojenhoito
7 x suosikkia Naturativilta
Vartalonhoidon ja vartalonkuorinnan ABC
Green Beauty Awards 2017: Vartalo & hygienia