5 lempijuttua juuri nyt

1) Aurinkoiset kevätaamut. Suupielet puskevat väkisinkin hymynkareen esille, kun makuuhuoneen ikkunasta silmiin paistava suora ja kirkas auringonpaiste herättää painavan untuvapeiton alla uinuvat unisilmät. Tässä on yksi syy miksi meillä ei ole lainkaan verhoja tai sälekaihtimia, ei ole ollut itse asiassa viimeiseen kahdeksaan vuoteen (paitsi hetkellisesti kokeiluna vuonna 2015). Rakastan raikasta, lämmintä ja voimakasta luonnonvaloa – haluan jokaisen säteen osuvan kotiimme, joka on parhaimmillaan alkukeväästä loppusyksyyn, juurikin runsaan luonnonvalon vuoksi. Se tekee niin kodista kuin ajatuksistakin raikkaampia.

2) Mahdollisuus lomailla. Viime kuukausien kiire on näkynyt vähän kaikessa, nyt olen hieman puhallellut. Aloin ihmetellä tätä tolkutonta väsymyksen taakkaa, joka ei selittynyt enää pelkästään täydellä kalenterilla. Verikokeet paljastivat, että taustalla kummitteli hurja raudanpuuteanemia – nyt odottelen lisätestejä. Pidin viime viikolla viiden päivän miniloman vain tajutakseni olevani niin ylikierroksilla, että tarvitsen pidemmän breikin päästäkseni rentoutumaan. Huhtikuussa odottaa siis vielä yksi viikon loma ja mikä tärkeintä, työarkea olen sitäkin taas järkeistänyt sellaiseksi, että arki-illat ja viikonloput ovat vapaita. Hetki hoppua menee, mutta pidemmän päälle on osattava kunnioittaa omia rajoja.

3) Kodissa on viimein kaikki listat paikallaan. Kyllä, eihän siihen mennytkään kuin kolme vuotta muun remontin valmistumisen jälkeen. Tavallaan hyvin pieni juttu, kun kysymys oli kolmesta laminaattien välille tulevasta alumiinilistasta, mutta ai että mikä ero. Nyt näyttää viimeistellyltä, joskin on hassua ettei lattioissa ole enää niitä ammottavia pitkiä koloja, joita on tottunut katselemaan päivästä toiseen. Niihin on tottunut niin vahvasti, että listat pistävät vielä silmiini.

4) Valokuvaajan ammattiin opiskeleminen. On mahtavaa opiskella alaa, joka tuntuu omalta. Pääsee kokeilemaan erilaisten kohteiden kuvaamista, valaisua, studiovalokuvauksen perusteita ja mahdollisuuksia, tunnustelemaan sitä minkä kuvaamiseen haluaa erikoistua. Uudet opit antavat juuri sitä haastetta, jota olen kaivannut eikä tahti ole ainakaan vielä ollut liian kova. Syksyllä alkavat ensimmäiset näytöt, siihen saakka on siis aikaa harjoitella.

5) Vartalo- ja kasvohoidot. Varasin muutamia viikkoja sitten itselleni mieheni kannustamana kahden tunnin vartalo- ja kasvohoidon rovaniemeläisen luomuhoitola Natural Beautyn Jaanalle. Tutustuimme hänen kanssaan jo vuoden 2010 tienoilla, kun hän oli perustamassa paikkakuntamme ensimmäistä ja ainoaa ekohoitolaa, jonka hoidot pohjautuvat ayervedaan – jokaiselle kehotyypille on oma kosmetiikkalinjansa italialaiselta Lakshmi-sarjalta. Itse olen tulinen Pitta, ei siis ihmekään että pää sauhuaa säännöllisen epäsäännöllisesti. Paikka suorastaan pursuaa kauneutta ja rauhaa – seesteyttä, jota tällainen kiireinen yrittäjä tarvitsee. Hoidon aikana sai vain olla hiljaa omissa mietteissään ja olo tuntui jälkikäteen taivaallisen kevyeltä, latautuneelta ja rauhalliselta. Teinkin itselleni heti hoidon jälkimainingeissa lupauksen käydä vastaavassa Euforia -elämyshoidossa joka kuukausi. Sen olen ansainnut.

Westend Mum

Nuo mainitsemasi aurinkoiset päivät ja kuvaus sopivat niiiin hyvin yhteen :)
http://westendmum.fi

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Voi kyllä! :)

Vastaa
r.

auringolle sata sydäntä! ihanaa että vihdoinkin, tuntuu että kevät on juuri sopivan aikaisessa rovaniemellä <3

missä käyt verikokeissa?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

No äläpä muuta virka! Kaikki tuntuu jotenkin niin paljon paremmalta kuin kaamoksen mainingeissa :) Käyn verikokeissa Terveystalolla, mutta esim. tuota ferritiinin mittaamista varten tarvitsee erillisen lähetteen lääkäriltä.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Herkän ihon myytti
Eteeriset öljyt arjen apuna
Marrasterveiset
Luonnonkosmetiikkaa -50 %, eli parhaat tärpit Natcosin I Love Me -messutarjouksista