Sokeriton Lemon curd -tahna

Sokeriton Lemon Curd Tahna 5

Jos minun pitäisi valita yksi jälkiruokamaku loppuelämäkseni, kallistuisin jonkin mehevää sitruunatahnaa sisältävän leivoksen puoleen. Blogiani pidempään seuranneet tietävät rakkauteni ja intohimoni tätä keltaista hedelmää kohtaan, ja otinkin kesän kunniaksi haasteekseni luoda tästä makeasta lempitahnastani oma versio.

Lemon curd -tahna on varsinaista rakkautta makureseptoireille: siinä yhdistyvät taidokkaalla tavalla pirskahtelevien sitruunoiden hapokkuus, sokerin tuoma makeus ja keltuaisilla sekä ehdalla voilla aikaansaatu kermainen täyteläisyys. Rakastan haasteita, joten kun aloin kehittämään Yellow Moodin ikiomaa Lemon curd -sitruunatahnareseptiä, oli selvää että se syntyisi täysin ilman sokeria.

Sokeriton Lemon Curd Tahna 4

Iloisen keltainen sitruunatahnani sopii erinomaisesti ketogeenista, vähähiilihydraattista ja sokeritonta ruokavaliota noudattaville ja täytyy itse asiassa sanoa, että yllätin jopa itseni sillä miten autenttisen lopputuloksen onnistuin saamaan aikaan! Käytin sokerin sijaan jauhettua erytritolia, ja ennen kuin joku kyseistä raaka-ainetta kaihtava saa nyt slaagin, huikatkoon tähän väliin, että sitruunoiden hapokkuus ja voin täyteläisyys taittavat erytrolin normaalin viileän ja suoran jälkimaun täydellisesti alleen – jäljelle jää vain tahnaan kaivattu pehmeä makeus. Väitän rohkeasti, että kukaan ei maista eroa tavalliseen sokeriin valmistetun Lemon curd -tahnan ja tämän sokerittoman versioni välillä, niin herkullista tästä auringonkeltaisesta tahnasta tuli!

Lemon curd sopii monenlaisten jälkiruokien kuten kakkujen, mascarponevaahdon, tuorejuuston, kääretorttujen ja leipien päälle. Näin kesän huumassa suosittelen testaamaan sitruunatahnaa erityisesti tämän mansikka-mascarponepiiraan kanssa – ovat varsinainen match made in heaven!

Sokeriton Lemon Curd Tahna 3 Sokeriton Lemon Curd Tahna 2

Lemon Curd -tahna

1 dl sitruunamehua
1 1/2 dl jauhettua erytritolia
4 keltuaista
3 rkl sitruunan kuorta
75 g voita

1. Tarvitset mehua keskimäärin 1-2 keskikokoista sitruunaa. Pese sitruunat ja raasta kuori. Halkaise sitruunat ja purista desin verran mehua.

2. Riko munat ja erottele keltuaiset.

3. Jauha erytritoli hienoksi tomuksi tehosekoittimessa.

4. Pilko voi erilliseen kulhoon pieniksi kuutioiksi.

4. Annostele kattilaan jauhettu erytritoli, keltuaiset, sitruunamehu-, ja raaste. Sekoita seos vispilällä ja kuumenna keskilämmölle koko ajan sekoittaen. Sekoita seosta parin minuutin ajan tai kunnes seos alkaa saostua kiisselimäiseksi.

5. Sammuta liesi ja lisää seokseen voikuutiot. Sekoita, kunnes voi on sulanut täysin.

6. Annostele sitruunatahna desinfioituun lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa. Lemon curd -tahna säilyy jääkaapissa noin kolme viikkoa.

Sokeriton Lemon Curd Tahna

Kokeile Lemon Curd -tahnaa myös mehevien mutakuppikakkujen täytteeksi, belgialaisten suklaavohvelien kanssa, tuorepuuron seassa tai konvehtien täytteenä.

Instagram – @hannamariyellowmood

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

Kuvat ja resepti Hannamari Rahkonen

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Viljaton poro-voileipäkakku
Onnistuneet juhlat 6/6: Sitruksinen jäätee
Helppoa kasvisruokaa: Bataattipasta ja minttufetakastike
9 x gluteeniton kasvisruoka – parhaat reseptit kiireisille päiville