Tuplasuklaa-vadelmakakku

Tämä unelman pehmoinen kakku syntyi hyppysissäni eräänä lokakuisena perjantaina. Olimme suuntaamassa ystäviemme luo rentoa iltaa viettämään ja totesin saman minkä niin monesti ennenkin; mitä olisikaan viikonlopun aloitus ilman kakkua? Rentous sekä yksinkertaisuus ovat raakaleivonnan suhteen hyveitä, jos minulta kysytään. Tämä kakku koostuu kahdesta kerroksesta, jotka valmistuvat vaivattomasti ensikertalaisenkin hyppysissä.

Tuplasuklaa-vadelmakakku on gluteeniton, maidoton sekä pähkinätön ja sen voi valmistaa myös vegaanisena versiona vaihtamalla hunajan kookospalmusokeriin. Tarvitset kakun valmistamiseen 20 cm irtopohjavuoan, leivinpaperia, blenderin, sauvasekoittimen tai vatkaimen sekä kattilan ja kulhon. Voin taata tämän luomuksen paitsi sulavan suuhun, myös sulattamaan vaativammankin raakakakkujen ystävän sydämen.

raakakakku_gluteenitonkakku_hannamarirahkonen_yellowmoodraakakakku_gluteenitonkakku_hannamarirahkonen_yellowmood1


PÄHKINÄTÖN TUPLASUKLAA-VADELMAKAKKU

6-8 palaa

gluteeniton, maidoton


Valkosuklaa-vadelmakerros:

1 ¾ dl sulatettua kaakaovoita

3 dl paksua jääkaappikylmää kookoskermaa (rasvaa vähintään 20 %)

1 dl kookosmannaa (myös kookoskerma käy)

¾ dl kiteistä hunajaa

1 tl aitoa vaniljaa

2 dl pakastevadelmia (lisätään viimeisenä kokonaisina valmiin valkosuklaakerroksen päälle)

Raasta kaakaovoi ja sulata se vesihauteessa juoksevaksi. Avaa kookosmaitopurkki, tee veitsellä reikä kermaosan läpi ja valuta ylimääräinen neste pois. Mittaa kaikki ainekset vadelmia lukuunottamatta blenderinkannuun ja pyöritä tasaiseksi mousseksi. Kaada valkosuklaamousse leivinpaperilla vuoratun irtopohjan vuoan pohjalle. Lisää tässä vaiheessa kokonaiset vadelmat valkosuklaakerroksen päälle ja laita kakku pakastimeen sen ajaksi, että valmistat suklaakerroksen.

Suklaakerros:

1 ½ dl sulatettua kaakaovoita

3 dl paksua jääkaappikylmää kookoskermaa (rasvaa vähintään 20 %)

1 ½ dl raakakaakaojauhetta

1 tl vanilja

1 ½ dl hunajaa

2 dl pakastevadelmia (lisätään viimeisenä kokonaisina valmiin suklaakerroksen päälle)

Raasta kaakaovoi ja sulata se vesihauteessa juoksevaksi. Avaa kookosmaitopurkki, tee veitsellä reikä kermaosan läpi ja valuta ylimääräinen neste pois. Mittaa kaikki ainekset vadelmia lukuunottamatta blenderinkannuun ja pyöritä tasaiseksi mousseksi. Kaada suklaamousse valkosuklaakerroksen päälle ja pamauta kakkuvuokaa muutaman kerran pöytää vasten varovaisesti, jotta saat turhat ilmakuplat pois moussesta.

Painele 1 dl vadelmista suklaamoussen alle ja jätä 1 dl vadelmia suklaamoussen pintaan. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa 1-2 tuntia.

raakakakku_gluteenitonkakku_hannamarirahkonen_yellowmood3raakakakku_gluteenitonkakku_hannamarirahkonen_yellowmood4

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Milla

Moikka! Oliko tässä siis tarkoitus ensin mitata reseptissä annettu kaakaovoin määrä ja sitten vasta sulattaa vai mitata se vasta, kun on ensin sulattanut kaakaovoin? Kokeilin tätä tänään ja tosiaan ennen mittausta sulatin kaakaovoin. Koostumuksesta tuli oudon murumainen ja lohkeileva, ei ollenkaan moussemainen tai ihanan pehmeä. Mietin vain, että missä meni vikaan? Olisi kiva saada tehtyä ns. onnistunut versio, kun resepti vaikuttaa niin herkulliselta!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Moi Milla! Kommenttisi on mennyt minulta ohi kevätkiireissäni, mutta vastaan nyt jos joku tuskailee saman asian kanssa. Kaakaovoin mitta on sulatetulle kaakaovoille. Myös kookoskerman laadulla on merkitystä koostumukseen, omasta mielestäni parasta on Pirkan kookosmaidon kermaosa, jossa ei ole liikaa stabilointiaineita. Murumaisen ja lohkeilevan koostumuksen voi selittää myös liian pitkällinen blendaus, jolloin mousse menee helposti rakeiseksi.

Vastaa
Mari Vee

Olen leipomassa kakkua ensi viikonlopuksi ja sama kysymys kiinnostaa minuakin eli mitataanko kaakaovoi sulatettuna vai raasteena vai onko sillä väliä?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kaakaovoi mitataan sulatettuna :)

Vastaa
Riitta

Hei!

Voiko kookos-tuotteet korvata jollain muulla tuotteella joka ajaisi saman asian? Itse en pidä kookoksen mausta yhtään, mutta haluaisin silti kokeilla tätä tupla-suklaa kakkua :) Olen vielä aivan noviisi raakakakkujen suhteen (takana vasta kaksi kokeilu kertaa), joten vinkkejä otan ilolla vastaan :)

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Moi Riitta! Yleensä kookostuotteet ovat helposti korvattavissa sellaisissa raakakakuissa, joissa on käytetty myös pähkinöitä tai jotain muita elementtejä kuten avokadoa tai banaania. Tämän kakun kohdalla koko koostumus ja makumaailma rakentuu kookoskerman varaan, joten kookoksen korvaaminen on aika haastavaa. Resepteistäni löytyy paljon myös sellaisia vaihtoehtoja, joissa ei ole kookosta ollenkaan tai vain niin vähän, ettei se maistu läpi. Tässä muutama vaihtoehto:

https://hannamarirahkonen.fi/reseptit/raw-key-lime-pie/ (kookosöljy ei maistu)
https://hannamarirahkonen.fi/yellowmood/keskitalven-marjaunelma/ (pohjassa kookoshiutaleen ja täytteessä kookoskerman voi korvata samalla määrällä liotettuja cashew-pähkinöitä)
http://jolie.fi/yellowmood/ameriikan-pullakakkua-2/
http://jolie.fi/yellowmood/suklaafudge-kuudella-tapaa/

Antoisia hetkiä raakaleivonnan parissa! Autan sinua jatkossakin mielelläni, joten kysy vain mikäli jokin asia jäi vielä askarruttamaan mieltäsi :)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Talven hitti: mausteinen sitruuna-mascarponekakku
Helppo cashewjogurtti
Helppoa arkiruokaa: Salaattitacot
Kardemumma-karpalovaahto