Parempaa arkiruokaa: Parmesaanimunakas salaatilla

omelette_mains_glutenfree_yellowmoodkitchen (2)

On aika jatkaa Parempaa arkiruokaa -juttusarjaa, joka sisältää meidän perheemme bravuureja. Tällä kertaa vuorossa on yksinkertainen munakas, johon meillä turvaudutaan useamman kerran viikossa juuri niinä hetkinä kun ”ei ole mitään muuta syötävää”. Muistan lapsuudestani muutaman kuukauden kauden, jolloin tein munakkaan itselleni joka päivä koulusta kotiin saapuessani. Tuon jälkeen kyllästyin (tai kehoni kyllästyi?) niin totaalisesti, että lakkasin tekemästä munakkaita moneksi vuodeksi. Vasta parikymppisenä aloin tekemään munakkaita uudestaan, ja silloinkin vain hyvin harvoin. Uskoisin, että nykyään tasapainoa löytyy monessakin asiassa hieman enemmän kuin noina nuorempina vuosina. Ainakin munakkaita valmistetaan tasaisempaan tahtiin kuin ennen muinoin.

Niinä päivinä kun jääkaapissa ei ole odottanut lounasnälän kolkutellessa edellisenä päivänä tehty ruoka, on munakas osoittautunut käteväksi vaihtoehdoksi. Munakas on halpa, hyvä ja nopea ruoka, joka ravitsee sekä kehoa että mieltä. Sitä on myös niin helppo varioida, joten kyllästymisen vaaraa ei pitäisi olla.

Paras munakas syntyy miedolla lämmöllä, voissa paistettuna ja sopivilla tuoreilla raaka-aineilla höystettynä. Kas tässä oma ihanan yksinkertainen mutta sitäkin maukkaampi arkibravuurini, jota valmistan usein myös viikonlopun brunssipöytään.

omelette_mains_glutenfree_yellowmoodkitchen (3)omelette_mains_glutenfree_yellowmoodkitchen (1)


PAREMPI ARKIMUNAKAS

1 annos

gluteeniton, soijaton ja sokeriton


 

2 luomumunaa

2 tl voita

herbamarea

mustapippuria

3 cm pala purjoa

2-3 rkl parmesaaniraastetta tai lastuja

4 kirsikkatomaattia

1 rkl hampunsiemeniä

1 dl (tiukka mitta) salaattisekoitusta, jossa rucolaa, pinaattia ja punamangoldia

yksi tuuhea oksa tuoretta persiljaa

paksua balsamico-kastiketta

Riko munat kulhoon, vatkaa valkuaiset ja keltuaiseksi sekaisin haarukalla. Pilko kirsikkatomaatit neljäksi viipaleeksi. Viipaloi purjo. Lämmitä paistinpannu ja lisää voi. Kaada munaseos pannulle ja säädä levy keskilämmölle. Ripottele munakkaan päälle hieman Herbamarea ja rouhittua mustapippuria. Lisää pinnalle purjoviipaleet, tomaattiviipaleet, silputtu tuore persilja ja parmesaaniraaste. Anna munakkaan tekeytyä, kunnes kypsyystaso on itseäsi miellyttävä. Kun munakas on valmis, lisää päälle salaattisekoitus. Käännä munakkaan toinen puoli toisen puolen päälle siten, että salaattisekoitus jää ikään kuin taskuun. Nosta munakas lautaselle hyvällä lastalla, ripottele pinnalle hampunsiemenet ja lisää haluamasi määrä paksua balsamico-kastiketta.

Sitten vain suuta kohti ja energisenä päivän muihin toimiin!

omelette_mains_glutenfree_yellowmoodkitchen

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Helppo cashewjogurtti
Helppoa arkiruokaa: Salaattitacot
Salty Caramel -raakasuklaakakku
Ihanan möhöt Nutella-kuppikakut