Yellow Moodin mehevä porkkanakakku

Kaupallinen yhteistyö Terra Creta.

Maailman Paras Porkkanakakku Keto Reseptit

Tervetuloa vaatimattomasti maailman parhaan porkkanakakkureseptin pariin!  Yellow Moodin gluteeniton porkkanakakku on kostean mehevä, maistuu taivaalliselle ja näyttää kauniilta.

Keto Reseptit Porkkanakakku 2 Keto Reseptit Porkkanakakku 3

Käsi ylös kaikki te, jotka rakastatte porkkanakakkua? Täällä nousee kaksi!

En kuitenkaan kelpuuta mitä tahansa porkkanakakkua, vaan myönnän olevani tämän herkun suhteen vaativaa sorttia. Kakkupohja ei saa olla missään nimessä kuiva, vaan mehevä ja kuorrutetta on oltava riittävästi (ohuesta kerroksesta tulee lähinnä kärttyiseksi).

Kun aloin kehittelemään sokeritonta ja ketogeeniseen ruokavalioon sopivaa porkkanakakkua, lähtökohtana oli tietysti makujen tasapaino, mutta ennen kaikkea pehmeä ja suuhun sulava kakkupohja. Syntyi paras porkkanakakkuresepti, joka lyö kampoihin sokeriselle sisarelleen 100-0.

Lue myös: Sokeriton chia-vadelmahillo

Keto Reseptit Porkkanakakku Ketogeeninen Ruokavalio Reseptit Porkkanakakku 2

Kakkupohjan täyteläisen maun ja pehmeyden salaisuutena toimivat nämä kolme asiaa: intensiivisen makuiset luomumausteet, mehevän hedelmäinen Terra Creta -neitsytoliiviöljy ja ruskistettu voi, jossa on upean pähkinäinen makunuotti.

Neitsytoliiviöljy on todella tärkeä elementti, sillä se tekee kakun koostumuksesta kostean samalla kun ruskistettu voi antaa oman pikanttisen makunsa. Tässä reseptissä rasvojen suhteen ei saa missään nimessä pihistellä, sillä onnistumisen taika piilee nimenomaan niiden määrässä!

Lisäsin omaan kakkupohjaani myös pekaanipähkinöitä, sillä rakastan niiden makua. Ne voi kuitenkin halutessaan jättää vallan mainiosti pois reseptistä tai korvata muilla pähkinöillä.

Kuorrute on helppo ja maukas sisältäessään vain voita, tuorejuustoa, sitruunamehua ja steviatippoja. Jos et ole sitruunan ystävä, voit huoletta jättää sen pois reseptistä. Itse olen kuitenkin aina lisännyt sitruunaa porkkanakakun kuorrutteeseen, koska sen happamuus raikastaa muuten mausteista ja makeaa kakkupohjaa kivasti. Sitrusfani mikä sitrusfani!

Porkkanakakku sopii mainiosti myös pakastettavaksi, jolloin sitä on helppo syödä palanen silloin tällöin – edes kuorrutteen koostumus ei kärsinyt, kun testasin tätä.

Rakastan leipomista ja etenkin tämän reseptin suhteen prosessi oli valtava ilo. Nyt kuitenkin päästän teidät vihdoin tämän gluteenittoman porkkanakakun äärelle!

Lue myös: Ketogeeninen suklaa-mascarponekakku

Hyvanruoankirja Hannamari Rahkonen

Hyvän ruoan kirja

Hyvän ruoan kirja (Readme) sisältää yli kahdeksankymmentä vähähiilihydraattista ja ketogeenista reseptiä, joista suurin osa on suolaisia arkiruokia. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia, sokerittomia ja viljattomia – mutta ennen kaikkea isoilla mauilla ladattuja. Kirjoitin Hyvän ruoan kirjan tehdäkseni terveellisesti syömisestä helppoa, kaunista ja hauskaa, auttaakseni minimoimaan turhat köökkistressit ja vetämään mutkat suoriksi oikeissa kohdissa.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kirja tarjoaa yli 300 sivun verran kokonaisvaltaista taide-elämystä upeiden valokuvien, reseptien sekä tarinoiden muodossa. Opetan sinut hapattamaan kausivihanneksia, paistamaan kalan ja kanan oikeaan kypsyyteen, maksimoimaan vaatimattomien kasvisten maut marinoimalla, kuullottamaan ja yhdistelemään makuja uudella tavalla. Tutustu kirjaan tästä!

Maailman Paras Porkkanakakku Keto Reseptit 3

Porkkanakakku

10 viipaletta

3 kananmunaa
2 ½ dl erytritolitomua
3 dl porkkanaraastetta
100 g voita
100 g Terra Creta -neitsytoliiviöljyä
1 ½ dl kookosjauhoja
2 dl mantelijauhoja
1 dl pekaanimurskaa
1 ½ rkl ceyloninkanelia
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa rouheena

1. Jauha kidemäinen erytritoli hienoksi tomuksi tehosekoittimessa. Vaahdota munat ja erytritoli reilun kokoisessa kulhossa ilmavaksi vaahdoksi.

2. Kuori porkkanat ja poista niiden kannat. Raasta hienoksi raasteeksi (huom.: porkkanaraasteen mitta on löyhä, eli älä tunge desilitroja tiukasti täyteen).

3. Leikkaa pekaanipähkinät haluamasi kokoisiksi paloiksi isolla veitsellä. Sekoita jauhot, pekaanipähkinät, leivinjauhe, kardemumma ja kaneli keskenään erillisessä kulhossa.

4. Sulata voi kattilassa tai pannulla ja anna sen ruskistua miedolla lämmöllä parin minuutin ajan. Ruskistettu voi on valmista, kun siitä leijailee pähkinäinen tuoksu ja voin sävy muistuttaa meripihkaa. Sammuta levy.

5. Lisää munavaahtoon vuorotellen porkkanaraastetta, jauhoseosta, Terra Cretan neitsytoliiviöäljyä ja ruskistettua voita. Sekoita kevyesti tasaiseksi vatkaimella.

6. Rutista leivinpaperi pieneksi palloksi, kastele juoksevan veden alla, rutista kämmenten välissä kuivaksi ja asettele tasaisesti leipävuoan (10 x 20 cm) pohjalle ja reunoille. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta kevyesti lusikalla.

7. Paista kakkupohjaa uunin keskitasolla kiertoilma-asetuksella 200°C asteessa 30-35 minuutin ajan tai kunnes kakku on kypsä. Voit testata kypsyyttä kokeilemalla tarttuuko tikkuun taikinaa, kun upotat sen kakun paksuimpaan kohtaan. Anna pohjan jäähtyä ja valmista kuorrute.

Lue myös: Sokeriton suklaa-mascarponekakku

Tuorejuustokuorrute

200 g tuorejuustoa
75 g voita
1 rkl sitruunamehua
10 steviatippoja

1. Ota voi ja tuorejuusto huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen täytteen valmistamista. Vatkaa huoneenlämpöinen voi pehmeäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto, sitruunamehu ja stevia.

2. Vatkaa tasaiseksi ja levitä isolla lusikalla jäähtyneen porkkanakakun päälle.

3. Koristele kakku syötävillä kuivakukilla ja pekaanipähkinämurulla. Mehevä porkkanakakku on koostumuksen ja maun puolesta parasta nautittavaksi seuraavana päivänä.

Lue myös: Lempeä kaneli-tuorejuustokerroskakku

Maailman Paras Porkkanakakku Keto Reseptit 2 Ketogeeninen Ruokavalio Reseptit Porkkanakakku

Mikäli kaipaat lisää vähähiilihydraattisia ja ketogeeniseen ruokavalioon sopivia makeita sekä suolaisia reseptejä, olen koonnut kaikki Yellow Moodin ketoreseptit ihan omaan kategoriaan: selaa reseptejä tästä.

Lue myös: Indonesialainen Rendang-curry

Instagram – @hannamariyellowmood

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

Kuvat Hannamari Rahkonen

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Kaisa

Tämä on niiiiin hyvää! Osaatko sanoa mitkä ovat yhden palan makrot?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Laskin, ja tällaiset makrot tuli yhdelle palalle: 336 kcal, 5,9 g proteiinia, 2,6 g hiilihydraatteja ja 32,7 g rasvaa.

Vastaa
Liisa

Olen tehnyt porkkanakakkua melko samantapaisella ohjeella, mutta erytritolia vain puoli desiä.

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Erytritolin määrä on varmasti makuasia, sen määrää on onneksi helppo säätää omien mieltymysten mukaan :)

Vastaa
Helena

Nyt on kakku paistumassa.
Makeutusta vähensin ja pähkinöitä ei ollut, luulin, että on. No ei hätää, kätevä emäntä laittoi tilalle paleomysliä😂. Saas nähdä mikä on lopputulos kurpitsansiementen ja kookoslastujen myötä😂
Joka tapauksessa syötävää varmaan

Vastaa
Heidi

Kiitos tätä on pakko kokeilla heti ja eikun kaupaan

Vastaa
Anna

Millä erytritolin voisi parhaiten korvata?

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Riippuu haluaako kakusta sokerittoman vai ei :) Jos sokeri ei ole ongelma, ihan tavallinen tai kookossokeri toimii hyvin. Sokerittomaan versioon käyttäisin Nick'sin nestemäisiä steviatippoja.

Vastaa
Anna

Hei! Millä erytritolin voisi parhaiten korvata?

Vastaa
Hanne

Hei, minkä kokoiseen pyöreään vuokaan tämän voisi tehdä?

Vastaa
Eeva Juujärvi

Ihana kakku! Paljon mahtavia makuja. Rasvaa tosin on puolet liikaa, mutta se on helppo seuraavalla kokkauskerralla korjata. Hieno!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Ilo kuulla, että kakun makumaailma miellytti. Tämä on yksi ikisuosikkejani. Kaunista syksyä sinulle, Eeva!

Vastaa
Sari Madetoja

Aivan superihana porkkanakakku! On juuri uunissa, jo kolmas kakku puolen vuoden aikana. Jumalainen ohje, kiitos :)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Gluteeniton näkkäri
Piparminttubrowniet
Kerrosvanukas tyrnillä ja mustikalla
Italialainen tomaattipiirakka