Mehevä mascarpone-suklaakakku
Kaupallinen yhteistyö Terra Creta.



Keittiöminimalismi taitaa olla kovassa huudossa ainakin täällä pohjoisessa. Illat ovat jo sen verran viileitä, että kesäloman rippeitä ei ole tehnyt mieli viettää kokonaan köökissä, vaan oikaista mutkia vähän sieltä ja täältä. Julkaisin muutama päivä sitten aivan ihanan kesäkurpitsapizzoihin, joihin tulee kantarelleja, kevätsipulia, mozzarellaa ja pekonia.
Samassa satokauden herkkujen hengessä syntyi myös tämä helppo suklaakakku reilulla mascarpone-kerroksella ja oman pihan mustaherukoilla. Nuo takapihan isolehtisten herukkapensaiden mustat timantit ovat tällä hetkellä täydellisen isoja ja kypsiä, eikä niistä puutu mehukkuutta!
Suklaakakku itsessään on aina varma valinta ja tällä kertaa halusin sen olevan pimenevien iltojen henkeen sopiva, eli aika tumma. Viljaton ja sokeriton suklaakakku sisältää pääasiassa yksinkertaisia aineksia: mantelijauhoja, hitusen kookosjauhoja, voita, Terra Cretan neitsytoliiviöljyä, nestemäistä steviaa ja munia.
Kakku teki omien rakkaiden seurassa nopean katoamistempun, ja se jos jokin onnistuu lämmittämään meikäläisen sydäntä ihan aina. Tärkein yksittäinen asia kakun onnistumisessa on paistoaika: kakkua ei kannata ylikypsentää, koska muuten siitä katoaa ihana mehukkuus ja pehmeys.
Suosin yleensä aina makeutukseen nestemäistä steviaa, koska niissä on moneen muuhun sokerittomaan makeuttajaan verrattuna tasapainoinen, pehmeä ja lempeä maku. Käytän aina lämpimiin leivonnaisiin paahdettua kaakaojauhetta (Green & Black’sin tumma luomukaakaojauhe on makunsa puolesta suosikkini), koska silloin itse lopputuotteeseen ei tule kitkeryyttä, vaan pehmeän syleilevä, tumma suklaan nuotti.
Tämä suloinen kakku on täydellinen pari elokuun viimeisien päivien kaveriksi ja omien rakkaimpien kanssa jaettavaksi. Nauttikaa!
Lue myös: Mansikka-mascarponekakku
Vinkki: Voit korvata nestemäisen stevian tomutetulla erytrolilla, eli karppisokerilla. Jauha erytritolikiteitä tehosekoittimessa, kunnes koostumus muistuttaa tomusokeria.



Suklaakakku
Kakkupohja (15 cm vuoka)
1. Lämmitä uuni 175°C asteeseen. Ota voi huoneenlämpöön pehmentymään ja vatkaa se vaaleaksi vaahdoksi.
2. Riko munat ja lisää ne voin joukkoon yhdessä Terra Cretan neitsytoliiviöljyn kanssa. Vatkaa tasaiseksi.
3. Mittaa kaikki kuivat ainekset sekaisin pienessä kulhossa ja lisää seos voi-muna-öljy -seokseen kevyesti vatkaten.
4. Vuoraa 15 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja kaavi taikina nuolijalla vuokaan. Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi ja paista kiertoilma-asetuksella uunin keskitasolla 175 °C 20-25 minuutin ajan. Varo ylipaistamasta kakkua – on tärkeää säilyttää kakun mehevyys ja siksi keskus saa olla hieman pehmeä tai jopa kevyen taikinamainen.
5. Anna pohjan jäähtyä ja kuorruta se sen jälkeen mascarponevaahdolla (ohje alla).

Mascarponetäyte
1. Kaavi mascarponejuusto kulhoon.
2. Mittaa juuston joukkoon stevia-tipat ja vaniljauute. Sekoita tasaiseksi isolla lusikalla ja levitä jäähtyneen pohjan päälle.
3. Koristele kakku tuoreilla mustaherukoilla ja nauti hyvän kahvin kanssa!
Saat 15 % alennuksen Terra Cretasta sekä koko House of Organicin muusta valikoimasta koodilla KETO15

Ketoosissa e-kirja on kattava ja helppolukuinen opas ketogeeniseen ruokavalioon perusteisiin. Kirja sisältää info-osuuden lisäksi yhteensä 25 arkeen sopivaa, kasvisvoittoista, helppoa ja maistuvaa reseptiä. Reseptit sisältävät annosmäärän ja ravintosisällön, jonka lisäksi useimmat resepteistä valmistuvat ilman maitotuotteita. Tutustu kirjaan tästä.
Instagram – @hannamariyellowmood
Facebook – Yellow Mood
Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani
Liity Yellow Moodin sähköpostilistalle
Kuvat Hannamari Rahkonen
Ihanan näköinen kakku! Pakko testata viikonloppuna!? Mut osaisito sanoa millä määrällä erytriolilla vois korvata tuon stevian?
Testaisin aluksi noin 1/2 dl jauhettua erytritolia (jauhettu imeytyy taikinaan paremmin ja vähentää erytrolin viileää jälkimakua). Maistele taikinaa ja lisää asteittain lisää, mikäli on tarvis :)
Yritin laittaa 5 tähteä, mutta tuli vahingossa vain yksi. Tämä oli todella maukas kakku! Kiitos paljon reseptistä!
Mahtava kuulla, kiitos kauniista palautteesta!
Heippa! Millaiset makrot tässä kakussa on ja kuinka monelle palalle? :-)