Sokeriton chia-vadelmahillo

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Ketterin pikahillo syntyy vain kolmesta raaka-aineesta: marjoista, chia-siemenistä ja steviasta.

Sokeriton Chia Hillo Ketogeeninen Ruokavalio 2

Valmistan usein pelkkää tuorehilloa ilman chiaa (eli yksinkertaisesti murskaan pakastemarjat haarukalla soseeksi), mutta chia-siemeniä käyttämällä lopputuloksesta saa autenttisemman sekä valuvan hillomaisen lopputuloksen.

Chia geeliytyy helposti ja sitoo itseensä jopa yhdeksänkertaisesti vettä, joten se on tosi hyvä raaka-aine erilaisten hillojen, vanukkaiden ja kiisseleiden valmistamiseen. Se ei myöskään vaadi kuumentamista tai keittämistä, riittää kun siementen antaa turvota marjanesteessä noin puolen tunnin ajan ennen käyttöä. Sokeriton marjahillo on allekirjoittaneen suurta herkkua mascarponevaahdon kanssa!

Tämän reseptin myötä saa sanoa siis hyvästit monimutkaisille hillopurkkien desinfiointioperaatioille, kattiloille, katalalle hyytelösokerille sekä turhille verensokerin heilahteluille. Chia-hillo säilyy jääkaapissa hyvänä noin viikon ajan.

Makeuttaminen

Olen makeuttanut oman sokerittoman chia-vadelmahilloni Nick’sin toffee-steviatipoilla. Mitkä tahansa muutkin steviatipat soveltuvat hommaan loistavasti eikä toisaalta mikään estä makeuttamasta hilloa halutessaan vaikkapa kotimaisella hunajalla.

Kokeile myös maustettua chia-hilloa

Erilaisten makujen aikaansaamiseksi hilloainekset voi myös keittää yhdessä kevyesti murskattujen mausteiden kuten kokonaisten kardemummasiementen, kanelitangon tai aniksen kanssa. Anna hilloseoksen kuplia kannen alla miedolla lämmöllä noin 5-10 minuuttia ja napsi sitten kokonaiset mausteet pois. Lämmön avulla chia hyytelöityy nopeammin ja se irrottaa mausteiden ihanat aromit hilloseokseen paremmin. Testaa myös eri marjalaatuja!

Lue myös: 10 x ketogeenista arkiruokareseptiä

Sokeriton Chia Hillo Ketogeeninen Ruokavalio

Sokeriton chia-vadelmahillo

2 dl vadelmia
1 ½ - 2 rkl chia-siemeniä
10-15 steviatippaa
1 tl vaniljauutetta (valinnainen)

1. Mikäli käytät reseptiin pakastemarjoja, anna niiden sulaa ensin huoneenlämmössä.

2. Sekoita chia-siemet ja steviatipat huolellisesti sulaneiden marjojen joukkoon. Anna tekeytyä  jääkaapissa vähintään 30 minuuttia ennen käyttämistä.

3. Jos haluat sileää hilloa, voit blendaa hillo tehosekoittimessa silkkiseksi!

Lue myös: Vaalea ketoleipäresepti

Sokeriton Chia Hillo Ketogeeninen Ruokavalio 3 Hyvanruoankirja Hannamari Rahkonen

Hyvän ruoan kirja

Hyvän ruoan kirja (Readme) sisältää yli kahdeksankymmentä vähähiilihydraattista ja ketogeenista reseptiä, joista suurin osa on suolaisia arkiruokia. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia, sokerittomia ja viljattomia – mutta ennen kaikkea isoilla mauilla ladattuja. Kirjoitin Hyvän ruoan kirjan tehdäkseni terveellisesti syömisestä helppoa, kaunista ja hauskaa, auttaakseni minimoimaan turhat köökkistressit ja vetämään mutkat suoriksi oikeissa kohdissa.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kirja tarjoaa yli 300 sivun verran kokonaisvaltaista taide-elämystä upeiden valokuvien, reseptien sekä tarinoiden muodossa. Opetan sinut hapattamaan kausivihanneksia, paistamaan kalan ja kanan oikeaan kypsyyteen, maksimoimaan vaatimattomien kasvisten maut marinoimalla, kuullottamaan ja yhdistelemään makuja uudella tavalla. Tutustu kirjaan tästä!

Instagram – @hannamariyellowmood

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

Kuvat Hannamari Rahkonen

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Yellow moodin mehevät aamiaismuffinssit
Rommirusina-suklaakakku
Mehevä kesäkurpitsalasagne
Salaatti vihreällä persiljahummuksella