7 x gluteeniton aamupala
Koostin aamujen iloksi kokoelman Yellow Moodin parhaita aamupaloja. Nämä toimivat niin arkena kuin viikonlopun brunsseillakin. Luontaisesti gluteeniton aamupala on helppo valmistaa vaikka jo edellisenä iltana ja reseptit ovat omelettia lukuunottamatta myös maidottomia. Ole hyvä!
Porkkanakakkupuuro
Täyteläinen ja mausteinen puuro on omiaan ihastuttamaan ystävät brunssipöydässä tai tuomaan omaan arkiaamuun ripauksen viikonloppuaamujen tuntua. Jos haluat nauttia arkena hieman paremman aamiaisen, mutta sinulla ei ole aikaa huhkia aamutuimaan, voit tehdä puuron valmiiksi astiaan, laittaa uuniin ajastuksen ja nousta aamulla valmiin uunipuuron huumaavaan tuoksuun!
Suklainen chia-mousse vadelmahillolla
Suklaamousse ei muutu enää tästä helpommaksi tai kermaisemmaksi! Suussa sulava mousse saa sopivaa raikkautta itsetehdystä vadelmahillosta, joka syntyy sekoittamalla. Tee hillo nyt kesällä tuoreista sesongin marjoista.
Päärynä-tuorepuuro
Pulleat päärynät tuovat tuorepuuroon sopivaa makeutta ja makua. Konseptina tuorepuuro on vertaansa vailla: se syntyy ilman lieden lämpöä, sitä voi varioida monin eri tavoin, ja mikä parasta, puuron voi tehdä valmiiksi jo edellisenä iltana. Voit käyttää puuroon myös kesämarjoja kuten mustikoita, vadelmia, mansikoita tai kirsikoita.
Hyvän ruoan kirja
Hyvän ruoan kirja (Readme) sisältää yli kahdeksankymmentä vähähiilihydraattista ja ketogeenista reseptiä, joista suurin osa on suolaisia arkiruokia. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia, sokerittomia ja viljattomia – mutta ennen kaikkea isoilla mauilla ladattuja. Kirjoitin Hyvän ruoan kirjan tehdäkseni terveellisesti syömisestä helppoa, kaunista ja hauskaa, auttaakseni minimoimaan turhat köökkistressit ja vetämään mutkat suoriksi oikeissa kohdissa.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kirja tarjoaa yli 300 sivun verran kokonaisvaltaista taide-elämystä upeiden valokuvien, reseptien sekä tarinoiden muodossa. Opetan sinut hapattamaan kausivihanneksia, paistamaan kalan ja kanan oikeaan kypsyyteen, maksimoimaan vaatimattomien kasvisten maut marinoimalla, kuullottamaan ja yhdistelemään makuja uudella tavalla. Tutustu kirjaan tästä!
Appelsiini-raakasuklaavanukkaat
Hoi te sacher-kakkujen ystävät, tämä on aamupala teidän makuunne. Täyteläistä suklaa-appelsiinimoussen seassa on raikasta appelsiini-chiageeliä, joka tekee kokonaisuudesta tasapainoisen. Tämän aamiaisvanukas vie makeanhimon mennessään ja antaa päivälle auringoisen alun.
Suklaa-banaaniparfait
Tämä ihana resepti sopii täyttävyytensä ansiosta mukaan otettavaksi aamupalaksi, jonka voi kasata purkkiin jo edellisenä iltana. Pienemmässä annoskoossa parfait toimii myös raikkaana jälkiruokana, johon voit lisätä hunajaa mikäli kaipaat lisää makeutta.
Mansikkasmoothie
Kesä ja mansikat, siinäpä vasta match made in heaven. Olomuodostaan huolimatta smoothie on täyttävä, sillä se sisältää runsaasti hyviä rasvahappoja sisältäviä hampunsiemeniä. Ne tekevät smoothiesta kermaisen.
Täytetty parmesaanimunakas
Munakas on halpa, hyvä ja nopea ruoka, joka ravitsee sekä kehoa että mieltä. Sitä on myös niin helppo varioida, joten kyllästymisen vaaraa ei pitäisi olla. Tämä luottoreseptini toimii viikosta toiseen.
Tuon mansikkasmoothien ajattelin tänään testata. :) Tosin lesitiiniä ei ole, mutta jospa sitä pärjättäisiin ilman. Kiitos ideoista!
Ole hyvä!
Nämä ovat kaikki omelettia lukuunottamatta makeita aamiaisia. Minä en halua syödä makeaa aamulla, enkä muutenkaan. Tässäpä haastetta mahdottomaan ja gluteenittomaan aamiaiseen.
Onneksi netti on pullollaan myös suolaisia aamiaisohjeita :)