Sokeriton Lemon curd -tahna

Sokeriton Lemon Curd Tahna 5

Jos minun pitäisi valita yksi jälkiruokamaku loppuelämäkseni, kallistuisin jonkin mehevää sitruunatahnaa sisältävän leivoksen puoleen. Blogiani pidempään seuranneet tietävät rakkauteni ja intohimoni tätä keltaista hedelmää kohtaan, ja otinkin kesän kunniaksi haasteekseni luoda tästä makeasta lempitahnastani oma versio.

Lemon curd -tahna on varsinaista rakkautta makureseptoireille: siinä yhdistyvät taidokkaalla tavalla pirskahtelevien sitruunoiden hapokkuus, sokerin tuoma makeus ja keltuaisilla sekä ehdalla voilla aikaansaatu kermainen täyteläisyys. Rakastan haasteita, joten kun aloin kehittämään Yellow Moodin ikiomaa Lemon curd -sitruunatahnareseptiä, oli selvää että se syntyisi täysin ilman sokeria.

Sokeriton Lemon Curd Tahna 4

Iloisen keltainen sitruunatahnani sopii erinomaisesti ketogeenista, vähähiilihydraattista ja sokeritonta ruokavaliota noudattaville ja täytyy itse asiassa sanoa, että yllätin jopa itseni sillä miten autenttisen lopputuloksen onnistuin saamaan aikaan! Käytin sokerin sijaan jauhettua erytritolia, ja ennen kuin joku kyseistä raaka-ainetta kaihtava saa nyt slaagin, huikatkoon tähän väliin, että sitruunoiden hapokkuus ja voin täyteläisyys taittavat erytrolin normaalin viileän ja suoran jälkimaun täydellisesti alleen – jäljelle jää vain tahnaan kaivattu pehmeä makeus. Väitän rohkeasti, että kukaan ei maista eroa tavalliseen sokeriin valmistetun Lemon curd -tahnan ja tämän sokerittoman versioni välillä, niin herkullista tästä auringonkeltaisesta tahnasta tuli!

Lemon curd sopii monenlaisten jälkiruokien kuten kakkujen, mascarponevaahdon, tuorejuuston, kääretorttujen ja leipien päälle. Näin kesän huumassa suosittelen testaamaan sitruunatahnaa erityisesti tämän mansikka-mascarponepiiraan kanssa – ovat varsinainen match made in heaven!

Hyvanruoankirja Hannamari Rahkonen

Hyvän ruoan kirja

Hyvän ruoan kirja (Readme) sisältää yli kahdeksankymmentä vähähiilihydraattista ja ketogeenista reseptiä, joista suurin osa on suolaisia arkiruokia. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia, sokerittomia ja viljattomia – mutta ennen kaikkea isoilla mauilla ladattuja. Kirjoitin Hyvän ruoan kirjan tehdäkseni terveellisesti syömisestä helppoa, kaunista ja hauskaa, auttaakseni minimoimaan turhat köökkistressit ja vetämään mutkat suoriksi oikeissa kohdissa.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kirja tarjoaa yli 300 sivun verran kokonaisvaltaista taide-elämystä upeiden valokuvien, reseptien sekä tarinoiden muodossa. Opetan sinut hapattamaan kausivihanneksia, paistamaan kalan ja kanan oikeaan kypsyyteen, maksimoimaan vaatimattomien kasvisten maut marinoimalla, kuullottamaan ja yhdistelemään makuja uudella tavalla. Tutustu kirjaan tästä!

Sokeriton Lemon Curd Tahna 3 Sokeriton Lemon Curd Tahna 2

Lemon Curd -tahna

1 dl sitruunamehua
1 1/2 dl jauhettua erytritolia
4 keltuaista
3 rkl sitruunan kuorta
75 g voita

1. Tarvitset mehua keskimäärin 1-2 keskikokoista sitruunaa. Pese sitruunat ja raasta kuori. Halkaise sitruunat ja purista desin verran mehua.

2. Riko munat ja erottele keltuaiset.

3. Jauha erytritoli hienoksi tomuksi tehosekoittimessa.

4. Pilko voi erilliseen kulhoon pieniksi kuutioiksi.

4. Annostele kattilaan jauhettu erytritoli, keltuaiset, sitruunamehu-, ja raaste. Sekoita seos vispilällä ja kuumenna keskilämmölle koko ajan sekoittaen. Sekoita seosta parin minuutin ajan tai kunnes seos alkaa saostua kiisselimäiseksi.

5. Sammuta liesi ja lisää seokseen voikuutiot. Sekoita, kunnes voi on sulanut täysin.

6. Annostele sitruunatahna desinfioituun lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa. Lemon curd -tahna säilyy jääkaapissa noin kolme viikkoa.

Sokeriton Lemon Curd Tahna

Ketoosissa e-kirja on kattava ja helppolukuinen opas ketogeeniseen ruokavalioon perusteisiin. Kirja sisältää info-osuuden lisäksi yhteensä 25 arkeen sopivaa, kasvisvoittoista, helppoa ja maistuvaa reseptiä. Reseptit sisältävät annosmäärän ja ravintosisällön, jonka lisäksi useimmat resepteistä valmistuvat ilman maitotuotteita. Tutustu kirjaan tästä.

Kokeile Lemon Curd -tahnaa myös mehevien mutakuppikakkujen täytteeksi, belgialaisten suklaavohvelien kanssa, tuorepuuron seassa tai konvehtien täytteenä.

Instagram – @hannamariyellowmood

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

Kuvat ja resepti Hannamari Rahkonen

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Anne

Siis tää on niiiin hyvää! Erytritoli ja sitruuna voilla pehmennettynä: täydellinen yhdistelmä. Kiitos reseptistä!

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kiitos, ja ole hyvä! Kylläpä palautteesi lämmitti mieltä tänään :)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

2 x hurmaava DIY-vartalokuorinta
Täyteläinen suklaa-mangokakku
Taivaalliset raakasuklaakonvehdit pehmeällä täytteellä
Mausteinen omena naked cake