Raikas pashakakku täynnä makua

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Kevään sitruksisin, yltäkylläisin ja ilmavin kakku syntyy pashasta. Reilun kokoisesta kakusta riittää useammalle syöjälle ja vaikka kakun tekeytymiseen kuluu vuorokausi, varsinainen valmistus vie vain häviävän pienen tuokion.

Pashakakku Resepti Ketogeeninen Ruokavalio

Seuraa paljastus, mutta vain pieni sellainen. Maistoin pashaa elämäni ensimmäisen kerran viisitoistakesäisenä. Vierailin ystäväni luona ja hän oli valmistanut pashaa itse. Jälkiruoan sitruksisuus yhdessä rahkan happamuuden kanssa ihastutti välittömästi. Pasha on kevään juttu ja tänä vuonna sain inspiraation kokeilla valmistaa reseptin kakun muotoon. Kokeilun lopputulos oli taivaallisen pehmeä, suussa sulava ja juuri sopivan makea jälkiruoka, josta kelpaa tarjota palanen ystävillekin.

Yellow Moodin pashakakku syntyy ilman kuumentamisia ja jäähdyttelyjä, joten ainoa mitä sinun tarvitsee tehdä, on vatkata erikseen kerma ja voi, raastaa sitruunankuori ja sekoittaa seokset lopuksi keskenään. Todella mutkatonta siis! Pasha syntyy valuttamalla, joten tarvitset kakkua varten reilun kokoisen kattilan tai kulhon, ison siivilän (itselläni oli käytössä tiheä 20 cm halkaisijan metallisiivilä) sekä kahvin suodatinpapereita. Eiköhän ruveta leipomaan!

Pashakakku Vhh Reseptit Ketoreseptit 2

Pari vinkkiä pashan maustamiseen ja tarjoiluun

Pähkinärouheella tai ilman

Perinteisesti pashaan käytetään mantelirouhetta. Pashakakkuun sopii erinomaisesti myös rouhittu pekaani ja pistaasi tai vaikkapa mantelilastut. Itse valmistan oman kakkuni useimmiten kokonaan ilman pähkinöitä.

Kuivattuja vai tuoreita hedelmiä?

Pashan pääraaka-aineet – eli voi, kuohukerma, rahka ja keltuaiset – pitävät huolen siitä, että kakun koostumus on erittäin mehevä ja täyteläinen. Tyypillisesti pashaseokseen laitetaan kuivattuja hedelmiä, jotka eivät sellaisenaan sovi ketogeeniseen tai vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. Mikään ei kuitenkaan estä lisäämästä kuivahedelmiä pashan joukkoon, mutta ne voi korvata myös tuoreilla appelsiinipaloilla, joista on poistettu kuoret. Tuoreet sattumat myös raikastavat lopputulosta!

Tarjoilu

Pashan voi tarjoilla sellaisenaan vaikka kahvikupposen kanssa. Mikäli kaipaa kakun makumaailmaan ripauksen luonnetta ja jaksaa nähdä hieman vaivaa, segmentoidut greippilohkot sopivat erinomaisesti kakun kaveriksi.

Pashakakku Vhh Reseptit Ketoreseptit Pashakakku Ketogeeninen Resepti 3

Pashakakku

8-10 annosta

200 g voita
500 g rahkaa
4 dl kuohukermaa
4 keltuaista
1 ¾ dl erytritolitomua
1 ½ dl mantelirouhetta (valinnainen)
½ tl vaniljajauhetta
½ dl sitruunamehua
1 sitruunankuori raastettuna

1. Kuutioi voi noin parin sentin paloiksi ja laita kulhoon. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.

2. Vatkaa sitten voi, vanilja ja erytritolitomu vaahdoksi. Raasta joukkoon sitruunankuori ja lisää sitruunamehu, keltuaiset, mantelirouhe ja rahka. Vatkaa sekaisin ja kääntele lopuksi vaahdotettu kerma joukkoon.

3. Ota esille iso kulho tai kattila ja aseta sen päälle iso siivilä. Ota kolme kahvin suodatinpaperia ja leikkaa jokainen reuna auki siten, että saat melkein kolmion muotoisia paperilipareita. Kastele suodatinpaperit vesihanan alla ja puristele kuivaksi. Vuoraa siivilä kauttaaltaan kahvinsuodatinpapereilla. Kaada pashaseos siivilään ja laita pinnalle folio. Nosta kakku jääkaappiin tekeytymään vuorokauden ajaksi.

4. Kumoa pashakakku seuraavana päivänä kakkulautaselle ja poista suodatinpaperit päältä. Voit halutessasi tasoittaa kakun pinnan.

5. Koristele kakku lopuksi appelsiinisiivuilla tai segmentoiduilla sitruksilla.

Paras Pasharesepti Hyvanruoankirja Hannamari Rahkonen

Hyvän ruoan kirja

Hyvän ruoan kirja (Readme) sisältää yli kahdeksankymmentä vähähiilihydraattista ja ketogeenista reseptiä, joista suurin osa on suolaisia arkiruokia. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia, sokerittomia ja viljattomia – mutta ennen kaikkea isoilla mauilla ladattuja. Kirjoitin Hyvän ruoan kirjan tehdäkseni terveellisesti syömisestä helppoa, kaunista ja hauskaa, auttaakseni minimoimaan turhat köökkistressit ja vetämään mutkat suoriksi oikeissa kohdissa.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kirja tarjoaa yli 300 sivun verran kokonaisvaltaista taide-elämystä upeiden valokuvien, reseptien sekä tarinoiden muodossa. Opetan sinut hapattamaan kausivihanneksia, paistamaan kalan ja kanan oikeaan kypsyyteen, maksimoimaan vaatimattomien kasvisten maut marinoimalla, kuullottamaan ja yhdistelemään makuja uudella tavalla. Tutustu kirjaan tästä!

Ketoreseptit Pasha

Instagram – @hannamariyellowmood

Facebook – Yellow Mood

Kirja – Tilaa Ketoosissa -e-kirjani

Tykkäsitkö reseptistä?

Kiitos!

Jasmin

Herkullinen!💛

https://jasukuvaa.blogspot.com/

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Kiitos! Kerrohan mitä pidit, jos päädyt kokeilemaan reseptiä :)

Vastaa
Tarja

Vahingossa painoin 1 tähteä, mutta vaihdoin sen heti täysiksi pisteiksi uudella klikkauksella, luulin että klikata pitää jokaista tähteä yksitellen, kuten joillain muilla sivustoilla tehdään. Tykkään kaikista kirjoituksestasi, jo monen vuoden ajan olen juttujasi lukenut 🤩🤩

Vastaa
Hannamari Rahkonen

Sitä sattuu! Kiitos tosi ihanasta kommentista ja iloista kevättä :)

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu myös näihin resepteihin

Sitruuna-appelsiinikakku ja asiaa mahdollisuuksista
Hyvän ruoan kirja
Maailman paras tomaattikeitto
Samettinen sellerikeitto