Helsingin luonnonkosmetiikkamyymälät

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Päätimme toteuttaa iloksenne kattavan paketin Helsingissä tarjolla olevista luonnonkosmetiikan myymälöistä. Nappaa tästä postauksesta vinkit luonnonkosmetiikan löytämiseen olit sitten helsinkiläinen tai ulkopaikkakuntalainen. Eikä hätää, vaikkei visiittiä Helsinkiin olisikaan lähiaikoina suunnitteilla, sillä kaikki mainitut myymälät tarjoavat myös mahdollisuuden ostaa tuotteita verkkokaupan kautta. 

Jolie Shop Hannamari Rahkonen

Jolie on Punavuoressa sijaitseva luonnonkosmetiikan kivijalkamyymälä, joka tulvii valoa ja iloa kadulle saakka. Kokoonsa nähden Jolie kätkee sisälleen valtavan määrän loistokasta luonnonkosmetiikkaa.

Kaikki tuotteet ovat nähtävillä verkkokaupan kautta ja sieltä kautta on ostettavissa myös eräs nerokkaimmista luonnonkosmetiikkaan liittyvistä palveluista, Jolie Box. Jolie Box on luonnonkosmetiikan kuukausittainen yllätysboksi, joka sisältää aina laadukasta ja ajankohtaista luonnonkosmetiikkaa 4-6 tuotteen verran (saatavilla 3kk tai 6kk tilausjaksot). Mikä ihana tapa tutustua uuteen kosmetiikkaan!

Jolie shopin kauneudenhoitopalveluihin kuuluu henkilökohtainen ihonhoitokonsultaatio, henkilökohtainen meikkiopastus, hää- tai juhlameikki, Jolie shopin ystäväilta sekä Jolie shopin tähtivierasilta. Itse olen muutamaan otteeseen kokeillut 90€ hintaista henkilökohtaista meikkiopastusta, johon sisältyy oman valinnan mukaan joko päivä- tai iltameikki sekä vapaavalintaisia tuoteostoja 90 euron edestä. Voin suositella lämpimästi kaikille, jotka kaipaavat luksusta arkeensa tai eivät ole vahvimmillaan juhlameikkien loihtimisessa.

Allekirjoittaneelle palvelu on ollut muutaman kerran loistava pelastus! Myymälästä (ja verkkokaupan chattipalvelusta) saa myös aina ystävällistä ja asiantuntevaa apua tuotevalintoihin.

Jolie span valikoimiin sen sijaan kuuluvat lukuisat erilaiset kasvo-, vartalo- sekä jalkahoidot, lymfahieronta,kasvolymfa, kulmapalvelu sekä sokerointi, jotka kaikki kuulostavat kovin houkuttelevilta!

Jolien valikoimista löytyy kattava määrä erilaisia brändejä niin edullisempaa kuin luksusluonnonkosmetiikkaa myöten. Jolien brändeihin kuuluvat muun muassa (M)anasi 7, parfyymitalo Abelin kestävät parfyymit, ranskalainen unisex-ihonhoitosarja Absolution, Alima Puren mineraalimeikit, Balmuir, Eco by Sonyan itseruskettavat, Esse Organic Skincaren probioottiset ihonhoitotuotteet, Honoré des Présin tuoksut, suomalaisen INARI Arctic Beautyn upeat hoitotuotteet, Iroisie, Isla Apothecary, John Master’s Organics, Estelle & Thild, ammattilaishiustenhoitosarja Josh Rosebrook (jolta löytyy yksi luonnonkosmetiikan parhaimmista hiuslakoista!), Kjær Weisin kulttimaineeseen nousseet luksusluonnonkosmetiikan meikkituotteet, L’atelier des DélicesMay Lindstrom Skin, havaijilaisen Leahlani Skincaren (johon on mielestämme tupsautettu annos merenneitoviboja!), tuorekuosmetiikkasarja Nuorin, Nui Cosmeticsin ihastuttavat meikit, Patyka, Whamisa ja Zuii.

Jolie Shop | Uudenmaankatu 32

Jolie Spa | Kalevankatu 17 b

Lue myös: Green Beauty Awards: Luonnonkosmetiikan parhaat kasvojenhoitotuotteet

Näyttökuva 2018 10 2 Kello 11.44.14

Naturellen liike Bulevardilla on pieni, mutta sitäkin kauniimpi. Myymälän yhteydessä toimii myös kauneushoitola, jossa on tarjolla neljää erilaista kasvohoitoa sekä pikakasvohoito. Hoitoihin on sisällytettävissä lisäpalveluina silmänympärysihon hoito sekä kulmien muotoilupalvelu.

Naturellen valikoima sisältää osin samoja merkkejä kuin Jolienkin, mutta molemmat myymälät tarjoavat myös brändejä joita ei toisesta saa. Asiakkaan kannalta onkin ilahduttavaa, että liikkeet ovat vain muutaman sadan metrin päässä toisistaan.

Naturellen myymälässä on esillä vain osa tarjolla olevista tuotteista, mutta verkkokaupan kautta näkee koko valikoiman ja tilaaminen sieltä onnistuu vaivattomasti. Toimitus on kokemukseni mukaan erittäin nopea ja sekä myymälässä että verkkokaupassa olen aina saanut ihanaa ja asiantuntevaa palvelua.

Naturellen valikoimassa ovat muun muassa seuraavat brändit: Axiology joka on täynnä toinen toistaan herkullisempia huulipunasävyjä, Hynt Beauty (jolta löytyy luonnonkosmetiikan peittävin peitevoide!), hedelmäuutteille perustuva superherkullinen ja tehokas jenkkibrändi Juice Beauty, Edible Beauty, OkokoKypris, kristalleja sisältävä Lilfox, havaijilainen Mahalo, Suki, Tabitha James Kraanin huikeat luksushiustenhoitotuotteet, huipputekninen ja kerrassaan valloittava Tata Harper, Yuli, luonnonkosmetiikan kulttiöljy Vinter’s Daughter ja Yarok.

Naturelle | Bulevardi 24

Lue myös: Lilfox – viidakkoterapiaa iholle & mielelle

Näyttökuva 2018 10 2 Kello 11.52.43

Eco Beauty Wellness

Eco Beauty Wellness sijaitsee sekin vain kivenheiton päässä Joliesta ja Naturellesta, joten Kamppi-Punavuori-akselilla saa hyvin kulutettua luonnonkosmetiikan parissa tovin jos toisenkin. Eco Beauty Wellness käsittää luonnonkosmetiikan myymälän, salongin, span sekä verkkokaupan.

Salongin puolella voit uudistaa hiustyylisi kasvivärein, hoidattaa päänahan ongelmia tai tutustua intialaiseen päähierontaan. Span puolella on tarjolla kasvohoitoja, ripsien ja kulmien värjäystä sekä sokerointia.

Eco Beauty Wellnessin konsepti on loistava, sillä saman katon alta saa lähes kaikki kauneudenhoitoon tarvittavat palvelut. Itsensä hemmottelua varten ei tarvitsisi poistua liikkeestä lainkaan kun varaa itselleen kampaajan ja kasvohoidon samalle kerralle. Suosittelen tutustumaan EBW:n valikoimasta etenkin Herbfarmacyyn sekä Dr. Alkaitikseen, joita ei käsittääkseni saa juurikaan muualta Suomesta.

Eco Beauty Wellnessin valikoimissa ovat muun muassa seuraavat brändit: 1001 Remedies, Beauty By Earthin hiusharjat sekä muut kauneudenhoitotuotteet, korkealaatuinen raakakosmetiikkasarja Dr. Alkaitis, brittiläinen herkän ihon hoitoon kehitetty Herbfarmacy, John Masters Organicsin ammattitasoiset hiustenhoito- ja muotoilutuotteet,, hurmaava Kahina Giving Beauty joka hyödyntää tuotteissaan marokkolaisia tehoraaka-aineita, Nailberryn luonnolliset kynsilakat ja vegaaninen meikkisarja Studio 78 Paris.

Eco Beauty Wellness | Fredrikinkatu 28

Lue myös: Herbfarmacy – herkän ihon luonnonkosmetiikkaaDr. Alkaitis & elävän luonnonkosmetiikan salat, Marokkolaiset kauneudenhoitorituaalit ja kestävä meikki Studio 78 Paris’n tuotteilla

Etu-Töölössä sijaitseva Natural Goods Companyn Salon & Shop –puoti on viehättävä paikka vierailla. Myymälä on kotoisa ja silti skandinaavisen yksinkertainen. Natural Goods Companyn valikoima keskittyy kokonaisvaltaiseen kauneuteen ja sen hoitamiseen. Heidän nettisivuillaan unelmoidaan luonnonkosmetiikasta osana jokaisen arkea ja elämäntapaa, tähän unelmaan voin itsekin yhtyä.

Natural Goods Company ei ole vain luonnonkosmetiikan myymälä ja verkkokauppa vaan heidänkin tarjonnastaan löytyy erilaisia kauneudenhoidon palveluita. Tarjolla on kasvohoitoja, vartalohoitoja sekä meikkauksia, mutta lisäksi myös shiatsua sekä thai-joogahierontaa.

Natural Goods Companylta voit ostaa seuraavien brändien tuotteita: Baldinin upeita huonetuoksuja sekä suihkeita, Biosoliksen aurinkosuojatuotteita, Couleur Caramelin huippulaadukkaita meikkejä, probioottisen ihonhoidon pioneeribrändi Essen supertehokkaita hoitotuotteita, Haut-Segalan kasviöljyjä sekä kukkaissuihkeita, Khadin ayervedisia kasvon- ja hiustenhoitotuotteita, Living Nutritionin fermentoituja lisäravinteita, Logonaa, Mádaraa, Meditaon tehokkaita itsehoitotuotteita muun muassa kipuun (laventeliöljy on SOS-öljy, jota Hannamarilla on aina kaapissa), Mytaon parfyymeja, koko perheen peruskosmetiikkasarja Santea, ihonhoidon Hi-Techia edustavaa Novexpertia ja ainoaa luonnonkosmetiikan K-beautya edustavaa Whamisaa.

Natural Goods Company | Museokatu 15

Lue myös: TOP10-tuotteet Natural Goods Companyn valikoimista ja Terve ja kaunis iho probioottisella ihonhoidolla 

Nudge 20160303 W8U2263 Copy1000x667

Nudge

Nudge on eettiseen ja ekologiseen muotiin, kodintavaraan, koruihin ja luonnonkosmetiikkaan keskittynyt liike aivan kauppakeskus Forumin kulmalla. Nudge on yksi ehdoton suosikkini Helsingissä ja voisin käytännössä katsoen kotiuttaa sieltä itselleni lähes kaiken!

Jos siis haluat ostoksia tehdessäsi saada monta kärpästä yhdellä iskulla, niin suuntaa askeleesi Nudgeen. Samoissa tiloissa Nudgen kanssa palvelee ravintola Rulla, joten täältä todellakin saa kaiken tarpeellisen, mitä onnistuneeseen shoppailuhetkeen tarvitaan!

Eettisten ja ekologisesti vastuullisten vaatteiden, asusteiden ja kodintarvikkeiden lisäksi Nudgesta löytyy seuraavat luonnonkosmetiikan brändit: Absolution, Mia, Suki Skincare, RMS Beauty, Boho Green Revolution, Less is more, Sabé  Masson, Rimita Green, Schmidt’s Deodorant, Hurraw ja Algamaris.

Nudge | Yrjönkatu 30

PUR Kamppi 3

Pür-kauppa

Terveyteen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittyneitä Pür-kauppoja löytyy Kampista ja Hakaniemestä. Hakaniemestä Pür-kaupan vierestä löytyy myös Pür Farmasia, joka on erityisesti homeopatiaan keskittynyt myymälä.

Hakaniemen Pür-kaupan yhteydestä löytyy Hyvän olon hoitola, jossa on tarjolla viisi erilaista kasvohoitoa, meikkiopastusta, ravinto-ohjausta, ayurvedisia palveluita, intialaista päähierontaa, vauvojen vyöhyketerapiaa, elämänmuutosohjausta, homeopatiaa, lymfaterapiaa sekä Pür-klinikan palveluina antroposofista lääketiedettä, kiinalaista lääketiedettä, logoterapiaa, lapsettomuuden hoitoa sekä taide-, ravinto- ja vyöhyketerapiaa.

Olen itse vieraillut sekä Kampin että Hakaniemen liikkeissä ja ollut molempiin erittäin tyytyväinen. Liikkeet ovat selkeitä ja valikoima kattava, kokonaisvaltaisuuden ideologia on ihailtava ja tarkasti hiottu.

Pür-kaupoista löydät esimerkiksi seuraavien brändien tuotteita:

Acorelle, Algamaris, Alima Pure, Aloe Dent, Belladot,  Boho, Cime, Doft, Ekovista, Elixirs, Esi, Esse, Evolve, Florame, Florascent, Frantsila, Humble Brush, Hurraw!, Hyvän olon maailma, i+m, John Master’s Organics, Kaerel, Kahina, Lakshmi, Mable Brush, Maharishi Ayurveda Mõksa Organics, Nabulus, Naturado, Naveen, Neal’s Yard Remedies, Night Delight Organics, Organic Makers, Petit&Jolie, RMS Beauty, Sabé Masson, Salt of the Earth, Scentered, Schmidt’s, Tabitha James Kraan, Tervaskanto, Treat Collection, Valioravinto, We love the planet, Weleda, Zao Make Up ja Zuii.

Pür-kauppa | Urho Kekkosen katu 8

Pür-kauppa | Hämeentie 8

Pür Pharmacy | Hämeentie 7

Nfd

Ruohonjuuri

Ruohonjuuria löytyy Helsingistä peräti neljä kappaletta; Kamppi, Itäkeskus, City Center sekä Hakaniemi. Vaikka Ruohonjuuret eivät olekaan erikoistuneet pelkästään kosmetiikkaan löytyy niidenkin valikoimasta jo tätä nykyä runsas valikoima luonnonkosmetiikan tuotteita.

Fyysisistä myymälöistä Kampin Ruohonjuuri on ehdottomasti monipuolisin. Kampin Ruohonjuuressa on lisäksi oma kauneushoitola, jossa on tarjolla erilaisia kasvohoitoja, ihonpuhdistusta, meikkiopastusta, kulmien muotoilua, vartalohoitoja sekä hierontaa.

Itse käyn Ruohonjuuressa monesti kosmetiikan sijaan ostamassa teetä, herkkuja tai sellaisia ekotuotteita, joita ei perusmarketeista ole saatavilla. Kosmetiikkapuolen olen kuitenkin havainnut hyödylliseksi erityisesti silloin, kun minulla ei ole aikaa käydä monessa liikkeessä täydentämässä tuotteita. Ruohonjuuri toimittaa myös omaa lehteä, joka on saatavilla myymälöistä. Lehdessä on usein kiinnostavia artikkeleja uutuustuotteista sekä tuntuvia alennuksia tuotteisiin.

Ruohonjuuresta löytyy muun muassa seuraavat brändit: Absolution, Acorelle, Alga Maris, Alima Pure, Aloree, Argital, Avril, Benecos, Biosolis, Boho, Cattier Paris, Cultivator’s Dabba, Dr. Hauschka, Eco By Sonya, Egyptian Magic, Everyday Minerals, Evolve, Florame, Flow Kosmetiikka, Frantsila, Haut Segala, Hurraw!, Iroisie, Khadi, Lavera, Logona, Madara, Mia Höytö, Mossa, Mr. Bear Family, Nafha, Natural Goods Company, Natural White, Nordic Health, Nurme, Sante, Simply Gentle Organic, Sophie la Girafe, Tabitha James Graan, Terre d’Oc, Urtekram, Weleda, Whamisa ja Zuii.

Ruohonjuuri Salomonkatu 5 | Itäkatu 5 | Keskuskatu 6 | Sörnäisten rantatie 5

35A9571 768x516

Yliopiston Apteekin Ego

Yliopiston Apteekin Ego -myymälät eivät ehkä heti ensimmäiseksi tule mieleen luonnonkosmetiikan metsästykseen. Ego myymälöitä on Helsingissä tällä hetkellä kaksi, toinen kauppakeskus Forumissa ja toinen Itäkeskuksessa.

Myymälät eivät ole ”perinteisiä” luonnonkosmetiikkamyymälöitä ja valikoimissa on myös paljon synteettistä kosmetiikkaa. Minusta on kuitenkin hienoa, että luonnonkosmetiikkaa tuodaan yhä useamman kuluttajan saataville entistä helpommin. Toivon, että jonain päivänä kaikki myytävä kosmetiikka olisi luonnonkosmetiikkaa, mutta tällä hetkellä ehdotonta edistystä on se, että tuotteista tehdään valtavirtaa tuomalla niitä Egon ja jäljempänä esiteltyjen Stockmannin ja Sokoksen kaltaisiin myymälöihin.

Ehdoton plussa jonka olen Egon kohdalla huomannut on se, että jos jokin suosikki on suosimistani luonnonkosmetiikan erikoismyymälöistä loppu niin useasti olen löytänyt sitä vielä Egosta. Tämä tietysti kertoo myös ehkä siitä, että asiakkaat eivät vielä ole löytäneet Egoa yhtä hyvin, eivätkä tuotteet myy loppuun niin nopeasti kuin muualla. Hiljaa kuitenkin hyvä tulee ja uskon Egon mahdollisuuksiin kasvattaa luonnonkosmetiikan käyttäjäkuntaa.

Egon valikoimiin kuuluvat: Absolution, Biosolis, Esse, Flow kosmetiikka, Green people, Haut-segala, Inika Organic, Iroisie, Lavera, Madara, Mossa, Mr. Bear Family, Natura Siberica, Neal’s Yard Remedies, Novexpert, Nurme, Pacific Shaving, Patyka, Sante, Schmidt’s, Sophie la Girafe, Whamisa sekä Yliopiston Apteekin oma luonnonkosmeettinen sarja Ya Naturae.

Yliopiston Apteekki Ego | Mannerheimintie 14-20 | Itäkatu 1-7

6840568551 43f29fae70 O

Stockmann ja Sokos

Sekä Stockmann että Sokos, Helsingin keskustan suuret maamerkit, ovat hiljattain ottaneet luonnonkosmetiikan voimallisesti osaksi kosmetiikkamyyntiään. Luonnonkosmeettisia tuotteita on niissä toki ollut aiemminkin saatavilla, mutta nyt molemmissa liikkeissä tuotteet ovat selkeästi esillä ja paremmin löydettävissä muun kosmetiikan seasta. Itse suosin suurten ketjujen sijaan pieniä, luonnonkosmetiikkaan erikoistuneita liikkeitä, sillä oman kokemukseni mukaan niissä tunnetaan kaikista parhaiten luonnonkosmetiikan uusimmat tuulet ja osataan neuvoa hyvin tarkasti sopivan tuotteen löytämisessä.

Sokoksen ja Stockmannin kaltaisten liikkeiden etuna on kuitenkin suurten massojen tavoittavuus ja toivonkin, että entistä useampi kuluttaja pysähtyy luonnonkosmetiikan äärelle näissä liikkeissä. Sokoksia (Emotion liikkeet mukaan lukien) ja Stockmanneja on myös ympäri Suomen, joten toivon, että näiden ketjujen avulla luonnonkosmetiikan tarjontaa saadaan lisättyä myös sinne mistä tuotteita on aikaisemmin ollut vaikeampi saada. Verkkokauppojen ansiosta tilaaminen on nykyään mahdollista mihin päin Suomea tahansa, mutta monelle on tärkeää päästä hypistelemään tuotteita etukäteen.

Stockmannin valikoimista löytyvät muun muassa: Absolution, Alima Pure, Burts Bees, Dr. Hauschka, Estelle & Thild, Hynt Beauty, Iroisie, John Master’s Organics, Juice Beauty, Kjaer Weis, Kure Bazaar, Lavera, Little Butterfly London, Lovefresh, Madara, Mia Höytö, Mossa, Patyka, SÓLEY, Sophie la Girafe, Tata Harper, Warpaint ja Whamisa.

Sokoksen valikoimista löytyvät esimerksi: Biosolis, CIME, Dr. Hauschka, Eco by Sonya, Estelle & Thild, Lavera, Mia Höytö, Marada, Mossa, Novexpert, Sante, Urtekram, Weleda ja Zuii.

Helsingin luonnonkosmetiikkamyymälöiden vahvuutena on mielestäni se, että ne tarjoavat jokaiselle jotakin. Myymälät ovat keskenään erilaisia, mutta kaikki ovat ilmeisen selvästi yhtä mieltä siitä, että luonnonkosmetiikka on tehokasta, ekologista ja tänä päivänä myös trendikästä.

Stockmann | Aleksanterinkatu 52 | Itäkatu 1

Sokos | Mannerheimintie 9 | Kantelettarentie 1

Näyttökuva 2018 10 2 Kello 14.30.00

Twist Be

TwistBe on kolmen naisen perustama Helsingin keskustassa sijaitseva kokonaisvaltaiseen ihonhoitoon keskittynyt myymälä ja verkkokauppa, jonka valikoimista löytyy ihonhoidon verkkokurssi, luonnonkosmetiikkaa, ravintolisiä ja kodinhoitamiseen liittyviä tuotteita.

Tiimimme suosittelee Twist Be:n ihonhoidon verkkokurssia erittäin lämpimästi, se tarjoaa erittäin kattavan syväanalyysin ja läpileikkauksen ihon toiminnasta, eri ihotyyppien tarpeesta, ravinnon merkityksestä ihon kuntoon – konkreettisia tuotesuosituksia unohtamatta.

Twist Be:n kauneushoitolassa ihonhoitoa lähestytään holistisesti: sen lisäksi, että tarjolla on hoitoja, kosmetologi ottaa huomioon myös asiakkaan ruokavalion ja hoitolassa on mahdollisuus esimerkiksi ravintoainemittauksiin.

Twist Be:n valikoimista löydät mm. seuraavat tuotemerkit: Akamuti, Alima Pure, Antipodes, Apeiron, Arctic Warriors, Balm Balm, Dr. Bronner’s, Farfalla, Flow kosmetiikka, Greenscents, Lauren Brooke, LuinSpa, Nourish London, Olivia Klein, Organic Essence, Rimita Green, Solgar ja Terranova.

Twist Be | Lapinlahdenkatu 7

Löytyykö listalta sinun suosikkiasi vai jäikö jokin liike uupumaan? Vinkkaathan kommenttiboksiin oman luottomyymäläsi!

Kuvat: Hannamari Rahkonen (Jolie Shop & Spa), Pur-kauppa, Stockmann, Naturelle, Eco Beauty Wellness, Yliopiston Apteekki, Ruohonjuuri, Nudg, Twist Be

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Green Beauty Awards 2017: Kasvojenhoito
Green Beauty Awards 2017: Meikit
Green Beauty Awards 2017: Vartalo & hygienia
Green Beauty Awards 2017: Hiukset