Dr. Alkaitis & elävän luonnonkosmetiikan salat

Kaupallinen yhteistyö Eco Beauty Wellness.

Dr Alkaitis Luonnonkosmetiikka Kokemuksia Yellow Mood 2 Dr Alkaitis Luonnonkosmetiikka Kokemuksia Yellow Mood 7

Minkälainen ihonhoitosarjan pitää olla, että sen kannatusjoukkoihin ja hehkuttajiin päätyvät maailmanluokan kaunottaret kuten Gwyneth Paltrow, Gisele Bundchen ja Miranda Kerr?

Tummanvihreisiin ja hyvin riisuttuihin purnukoihin pakatut Dr. Alkaitis -kasvojenhoitosarjan tuotteet ovat aiheuttaneet maailmanlaajuista ihastusta muidenkin kuin julkkisten iholla ja pokanneet vuosien varrella useita palkintoja arvostetuissa medioissa sekä kosmetiikkamittelöissä.

Kuuntelin vastikään sarjan perustajan Saulius Alkaitiksen haastattelun, jossa hän kertoo sarjansa tarinan enkä voi todeta kuin että olipa kiehtovaa kuunnella miten kaikki on lähtenyt liikkeelle! Sauliuksen juuret ovat vahvasti tieteessä: hän on pitkän linjan tiedemies, joka työskentelee myös molekyylibiologina sekä farmakologina.

Ammattinsa puolesta hän lähestyy kosmetiikkabisnestä vankalta ihonhoidolliselta pohjalta, josta käsin ymmärretään ihon fysiologiset tarpeet ja se, millaisilla menetelmillä ja raaka-aineilla niihin voidaan vastata laadukkaimmalla mahdollisella tavalla.

Saulius on tutkinut vuosikausia ihon kokonaisvaltaisia tehtäväketjuja ja erilaisten vaikuttavien tekijöiden kuten ravinnon ja ulkopuolisten tekijöiden aiheuttamia reaktioita, joiden pohjalta hän on oppinut formuloimaan tuotteensa siten, että ne tukevat mahdollisimman monipuolisesti ihon omien tehtävien toteutumista.

Hänellä olisi mielestäni kaikki maailman syyt lähestyä sarjansa markkinointia kauneusväittämin, mutta sitä hän ei tee. Miksi, se selviää alempaa tekstistä.

”High quality plants provide the greatest therapeutic potential.”

– Dr. Saulius Alkaitis

Saulius ei ollut vuosikymmeniä sitten kiinnostunut kosmetiikasta, mutta erään kerran hänen vaimonsa oli näyttänyt ja kysynyt hänen mielipidettään käyttämänsä kasvovoiteen sisällysluettelosta. Mies totesi, että hän ei ikinä käyttäisi voidetta itse, koska tuotteen sisältämiä raaka-aineita ei todellakaan voisi syödä.

Tuosta hetkestä käynnistyi tapahtumaketju, joka on johtanut erittäin holistisen Dr. Alkaitis -kasvojenhoitosarjan syntyyn. Sarja kantaa ylpeänä kehittäjänsä nimeä ja se pohjautuu Sauliuksen omien sanojen mukaan ennen kaikkea ihon terveyden ylläpitämiseen, jonka luonnollisena jatkumona on kaunis iho.

Yli 30 vuoden aikana Saulius on kehittänyt täysin omia valmistusmenetelmiä, joiden avulla käyttämänsä raaka-aineet pysyvät mahdollisimman ravintopitoisina. Samalla hän yhdistää modernin tieteen rinnalla ikivanhan ayervedisen lääketieteen tuntemia valmistustekniikoita. Olisipa mielenkiintoista päästä laboratorioonsa kärpäseksi kattoon, mutta sen verran tiedän miehen varjelevan liikesalaisuuksiaan, ettei moinen ole mahdollista.

Sauliusta on kiehtonut alusta saakka kasvien lääketieteelliset ominaisuudet sekä vaikutukset ja juuri tähän Alkaitiksen elävät kosmetiikkatuotteet pääasiassa perustuvatkin. Lisäksi hän on pitänyt tärkeänä, että ihonhoitotuotteet olisivat ennen kaikkea mahdollisimman vähän prosessoituja, koska silloin iho on niille vastaanottavaisin.

Rakastan selvitellä eri luonnonkosmetiikkabrändien arvoja ja synnyintarinoita, koska niiden avulla pääsee vasta kunnolla jyvälle siitä mikä erottaa tämän brändin muista ja siitä mikä heille on tärkeää. Sauliuksen brändi on yksi kiinnostavimmista pitkään aikaan, sillä aika harvan luonnonkosmetiikkasarjan takana on tiedemies. En ole luonnollisestikaan tavannut Sauliusta, mutta lukemieni tekstien ja haastattelujensa perusteella olen saanut vahvan kuvan miehestä, joka tietää mitä haluaa, uskaltaa olla eri mieltä kuin muut, ei tee kompromisseja ja osaa perustella kantansa.

Dr. Alkaitis on oman käyttökokemukseni mukaan huikea, jonka lisäksi tuotteiden valmistusmekanismit, raaka-aineiden ensiluokkaisuus ja Sauliuksen tinkimättömyys tekivät suuren vaikutuksen ja päätin koota lempituotteideni lisäksi lyhyen tiivistyksen viidestä huomionarvoisesta seikasta, jotka huomasin tutustuessani brändiin lähemmin:

”If you can’t eat it, don’t put it on your skin.”

– Dr. Saulius Alkaitis

Dr Alkaitis Luonnonkosmetiikka Kokemuksia Yellow Mood 19

”I’m not dealing with the beauty, I’m dealing with the health. If people are healthy, they are attractive.”

– Dr. Saulius Alkaitis

1

Käsityötä pienissä erissä

Alkaitiksen pieni tehdas sijaitsee Kaliforniassa, jossa Saulius formuloi jokaikisen tuotteen itse käsityönä. Mies on sanonut, että kukaan muu ei ole vastuussa siitä mitä purkkeihin menee, sillä hän vastaa – ja haluaa vastata – täysin yksin formuloinnista, jotta hän tietää mitä niissä on. Erät valmistetaan pieninä, jotta kosmetiikka olisi mahdollisimman tuoretta ja ravintoaineet aktiivisia sekä eläviä.

Käsityö ei kuitenkaan rajoitu vain tuotteiden formulointiin, vaan yltää pidemmälle: Saulius valmistaa myös kaikki tuotteisiin käytetyt kasviuutteet itse varmistuakseen raaka-aineiden terapeuttisten ominaisuuksien säilyvän vahingoittumattomina.

2

Ravintotiheää raakakosmetiikkaa

Mitään Alkaitiksen tuotteisiin käytetyistä raaka-aineista ei kuumenneta yli 37 asteen. Käytännössä kyse on siis erittäin ravintotiheästä raakakosmetiikasta, joka sisältää täyslaidallisen ihon tarvitsemia entsyymejä, rasvahappoja sekä fytoravinteita.

3

100 % kasvipohjaiset, villit & biodynaamiset raaka-aineet

Saulius teki vuosien taustatyön löytääkseen sellaiset viljelijät ja villikasvien tuottajat, jotka hän tuntee henkilökohtaisesti ja joihin hän luottaa täysin. Toimintaa valvotaan jatkuvasti ja tuotteissa käytetään ainoastaan luomusertifioituja, biodynaamisesti ja eettisesti kerättyjä ainesosia niiden raa’assa muodossaan, jotta varsinaisissa lopputuotteissa olisi paras mahdollinen teho. Raaka-aineina käytetään kokonaisia kasviöljyjä (joka osaltaan selittää tuotteiden korkeampaa hintaa), itse valmistettuja kasviuutoksia, yrttejä, siemeniä, merellisiä kasveja kuten leviä sekä 100 % puhtaita eteerisiä öljyjä.

Hyvin useat Dr. Alkaitiksen tuotteisiin käytetyt ainesosat ovat peräisin maailman koskemattomimmista paikoista kuten Amazonin sademetsistä, Himalajan vuorilta ja Madagaskarin metsistä. Kaikki tuotteet ovat myös säilöntäaineettomia.

4

100 % vedetöntä & vain luonnollisia tuoksuja

Missään sarjan tuotteessa ei käytetä vettä, vaan voidepohjat ja kasvovedet sisältävät sen sijaan 100% sertifioitua Aloe veraa, joka on verrattain hyvin siedetty ja jolla on ihoa rauhoittavia ominaisuuksia. Saulius uskoo siihen, että kasvien terapeuttinen viakutus saadaan hyödynnettyä ainoastaan koko kasvia käyttämällä – siksi hän käyttää kosmetiikkansa valmistuksessa koko kasvin aina juuresta lehtiin.

Tuotteisiin ei ole lisätty mitään synteettisiä hajusteita, vaan tuoksut saadaan aikaan kasveista ja eteerisistä öljyistä. Alkaitis vastaa yleistä käsitystä luonnonkosmetiikasta tuoksumalla yrteille, metsille, puulle ja kukille, MUTTA tuoksut eivät ole silti missään nimessä tunkkaisia, vaan pääosin hyvin raikkaita ja selkeitä.

Kokosin alle sarjan kuusi helmeä, joihin suosittelen tutustumaan – itse olen ihastunut etenkin sarjan kasvoveteen, kasvogeeliin, miljoonaan käyttötarkoitukseen sopivaan Treatment Oil -monitoimiöljyyn ja ayervediseen, erittäin kirkastavaan ja ihon sävyä tasoittavaan Ageless Elixir -luksusöljyseerumiin. Jos kokeilemisen haluaa aloittaa pienellä budjetilla ja päästä testaamaan mitkä tuotteet miellyttävät, Eco Beauty Wellnessilta voi tilata jokaisesta sarjan tuotteesta tuotenäytteen ennen ostopäätöksen tekemistä.

Dr Alkaitis Luonnonkosmetiikka Kokemuksia Yellow Mood 9

Dr. Alkaitis Organic Herbal Toner

Kootessani joulukuun lopulla vuoden parhaimpia kasvojenhoitotuotteita, ei ollut epäselvyyttä mille putelille tulisin antamaan parhaan kasvoveden tittelin. Kuluvan talven suosikkini Herbal Toner on maltillisen ohuen geelimäinen kasvovesi, johon jää koukkuun! Kasvovesi on antibakteerinen ja sen pohja koostuu Aloe vera -geelistä, jonka lisäksi rosmariinin tuoksuisessa yrttivedessä on mukana iholle hellävaraista fermentoitua rypälealkoholia, joka tehostaa muiden kasvoveden sisältämien tehouutteiden imeytymistä eikä aiheuta iholle kuivuutta.

Dr. Alkaitiksen INCI-luettelot ovat ihanaa luettavaa, koska tuotteet ovat laitaa lukien täynnä kasvojenhoitotuotteiden tärkeimpiä osasia, eli kasviuutteita ja kokonaisia kasviöljyjä täyteaineiden sijaan. Herbal Toner sisältää kosteuttavan pohjan lisäksi kasviuutteita kuten nokkosta, villiä kamomillaa, villiä mirhaa, seljankukkaa, rohtosalkoruusua, ranskalaista laventelia, curacaolaista appelsiinia, rosmariinia, fenkolia, minttua, greippiä, sitruunaa, luonnollisia B- ja C-vitamiineja sekä kolmea erilaista merilevää, joiden mineraalit hoitavat ihoa.

Herbal Toner imeytyy todella hyvin ja teen sillä usein kasvoveden kerrostusta, jos iho tuntuu yhtään kuivuuteen taipuvaiselta. Käytännössä otan 2-3 pumppausta kämmenieni väliin ja taputtelen kasvoveden kasvoilleni, annan kuivaa ja lisään uuden kerroksen. Toistan tätä 2-3 kertaa ja levitän lopuksi kostealle iholle muutaman tipan sarjan Ageless Elixir -öljyseerumia.

Dr Alkaitis Luonnonkosmetiikka Kokemuksia Yellow Mood 8 Dr Alkaitis Luonnonkosmetiikka Kokemuksia Yellow Mood 6

Dr. Alkaitis Organic Nourishing Treatment Oil

Tämä ihana kullankeltainen monitoimiöljy sopii lähes kaikkeen: talven kuivuudessa kutisevan päänahan hoitoon ja elvyttämiseen, taivaallisesti kosteuttavaksi ja ihoa suojaavaksi vartaloöljyksi, ravitsevaksi kasvoöljyksi, meikinpuhdistusöljyksi, aromaattiseksi kylpyöljyksi, hiusten latvojen silottajaksi ja olenpa käyttänyt sitä pieninä määrinä myös itsetehdyn vartalonkuorinnan pohjaöljynä sokeriin sekoitettuna.

Treatment Oilissa ei ole kerrassaan mitään turhaa ja syväkosteuttavan vaikutuksen lisäksi se rentouttaa myös lihasjännityksiä. Täyteläisen öljyseoksen pohjana toimiva vahamainen ja ihon sebumia muistuttava jojobaöljy tasapainottaa talintuotantoa, pehmittää ihoa ja edesauttaa kallisarvoisten kasviuutteiden imeytymistä.

Heti toisena INCI-listalta löytyi erittäin mieluisa yllätys: mäkikuismauute. Mäkikuisma – toiselta nimeltään johannisyrtti – tunnetaan sen lihaskipuja lievittävästä, lihastukoksia avaavasta, lihaksia rentouttavasta, jännetuppitulehdusta lieventävistä ja hermovauriokipuja hillitsevistä vaikutuksistaan. Tästä on erityistä hyötyä etenkin istumatyötä tekeville, paljon liikkuville sekä ikäihmisille. Mäkikuismauute valmistetaan kukkivista versoista, jotka sisältävät runsaasti vaikuttavia fytoravinteita ja eteeristä öljyä.

Näiden lisäksi seoksessa on ruusunkiuluöljyä, isogalanganjuurta, sarsaparillaa, tulehdusta hillitsevää kurkuma, Intian inkivääriä, Egyptin lootuksta, Omega-9- pitoista tyrniöljyä ja raikkaan tuoksuista valkoista santelipuuta.

Hyvin harvaan vartaloöljyyn ihastun, mutta Treatment Oil on kerrassaan ihana – oikeastaan aivan paras! Koostumus on mahtavan ”täyttä” ja silti seos imeytyy iholle suhteellisen rivakasti jättäen jälkeensä mattaisen, kosteutetun suojakerroksen. Seuraavaksi otan agendalleni saunaillan ja hiuspohjan öljyhoidon.

Dr Alkaitis Luonnonkosmetiikka Kokemuksia Yellow Mood 4 Dr Alkaitis Luonnonkosmetiikka Kokemuksia Yellow Mood 5

Dr. Alkaitis Organic Soothing Gel

Soothing Gel on erittäin vesimäinen ja kevyt geeli, joka on tarkoitettu aknen, ruusufinnin tai minkä tahansa muiden vaikeiden ihon tulehdustilojen hoitamiseen. Se sopii myös rauhoittamaan ihoa sheivauksen tai parranajon jälkeen tai lievittämään hyönteisten pistojen aiheuttamaa kutinaa.

Vesimäisen koostumuksensa ansiosta seerumi imeytyy nopeasti ja on hyvin riittoisaa. Pohjana on muiden tuotteiden tapaan aloe veraa, jonka lisäksi tehoraaka-aineiden lista näyttää tältä: hamamelis-vettä, nokkosuutetta, kamomillaa, mustaseljaa, rohtosalkoruusua, laventelia, pomeranssia, rosmariinia, frankincensia, fenkolia, sitruunamelissaa, rakkolevää, Nereocystis-levää, irlanninsammalta, mate-uutetta, chlorellaa, camu camua ja acerola-kirsikkaa.

Seerumi sisältää liudan tulehdusta nopeasti ja pidemmällä aikavälillä laskevia raaka-aineita sekä rauhoittavia ainesosia, joiden ansiosta ärtynyt iho rauhoittuu nopeasti. Miehelläni on ollut nuoruudessaan paha akne, joka edelleen nostattaa silloin tällöin epäpuhtauksia kasvoille ja Soothing Gel on ollut omiaan kuivattamaan finnejä sekä rauhoittamaan helposti rasvoittuvaa ja epäpuhtauksiin taipuvaa ihoa.

Dr Alkaitis Luonnonkosmetiikka Kokemuksia Yellow Mood 11 Dr Alkaitis Luonnonkosmetiikka Kokemuksia Yellow Mood 12 Dr Alkaitis Luonnonkosmetiikka Kokemuksia Yellow Mood 14

Dr. Alkaitis Organic Ageless Facial Elixir

Jos minun pitäisi valita autiolle saarelle mukaani yksi tuote, kallistuisin erittäin vahvasti Ageless Elixiriin. Kyseessä on nimittäin varsinainen ihmeöljy, joka ravitsee ihoa solutasolla. Sarjan ehdottomasti kallein tuote on jotain sanoinkuvaamattoman uskomatonta – vaikutuksen tuntee ihossa ja sen näkee myös peilistä. Holistinen antioksidanttieliksiiri on sekoitus maailman eksoottisimpia ja harvinaisimpia ainesosia, joilla on kyky imeytyä syvemmälle ihon kerroksiin ja ravita solukuoroja läpikotaisin.

Öljyeliksiirin ainesosat ovat peräisin yli 17 toimittajalta ja raaka-aineet tulevat muun muassa Kanadan preerialta, Amazonin viidakoista, Himalajan vuorilta ja Madagaskarin metsistä. Eliksiiri rakentuu harvinaisten ja hoitavien kasviöljyjen pohjalle. Seokseen on käytetty muun muassa andirobaa, buritia, pequita, marulaa, ximeniaa, pracaxia, copaibaa, maracujaa, acaita, jojobaa, sacha inchiä ja tamanua. Monikaan näistä Amazonin sademetsistä saatavista öljyistä ei varmasti sano itsessään mitään, mutta yhdessä ne muodostavat ällistyttävän monipuolisen kokonaisuuden ja niiden synerginen vaikutus saa ihon tasapainoittumaan, rauhoittumaan ja kirkastumaan. Kasviöljyjen jälkeen toisena tärkeänä joukkiona toimivat kasviuutteet ja dynaamiset ayervediset yrtit kuten ashwaganda, gotu kola, sahrami, tulsi, tyrni, neem, kurkuma, ginseng, ruusunmarja ja echinacea.

Ageless Elixirin sisältämät raaka-aineet sisältävät runsaasti fytoravinteita, joiden sisältämät antioksidantit ravitsevat, energisoivat, tukevat solujen uudistumista, neutraloivat ihon pinnalla olevia haitallisia bakteereja ja suojaavat soluja. Ihon kuntoa tasapainottavan, kirkastavan ja sävymuutoksia tasoittavan vaikutuksen voi nähdä hyvin nopeasti.

Kuten kerroinkin vuoden parhaiden koonnissani, rakastan tätä öljyseerumia monesta syystä. Vihertävän sävyinen täyteläinen öljy saa ihon loistamaan, tasoittaa ihonsävyn kuin taikaiskusta, tekee ihon pinnasta kimmoisan, ravitun, kosteutetun ja kiinteän. En uskoisi, jos en olisi kokeillut itse.

Käytän öljyä noin kolme kertaa viikossa, sillä ihoni on vielä suhteellisen nuori ja tuote on äärimmäisen tehokas. Levitän öljyn aina käsien kautta (2-3 tippaa per käyttökerta), joten se on todella, todella riittoisaa.

Tuoksusta on haluttu Sauliuksen omien sanojen mukaan tehdä hyvin maanläheinen, runsas ja runsasta kasvillisuutta huokuva. Makean mausteinen tuoksu on omanlainen ja hyvin erilainen kuin monissa muissa kokeilemissani hoitotuotteissa, mutta pidän sitä hyvin miellyttävänä ja hienostuneena. Täyden kympin öljy!

Dr Alkaitis Luonnonkosmetiikka Kokemuksia Yellow Mood 17 Dr Alkaitis Luonnonkosmetiikka Kokemuksia Yellow Mood 16

Dr. Alkaitis Organic Enzyme Exfoliating Mask

Jos olet etsinyt oikeasti lempeää ja hellävaraista entsyyminaamiota, voit lopettaa etsintäsi nyt. Olen noin yleisesti ottaen enemmän valmiiden naamioiden ystävä, mutta Alkaitis osoitti, että jauhemainen naamiokonsepti on sekin oikein toimiva. Sarjaan kuuluu tämän kirkastavan naamion lisäksi neljä muuta naamiota, mutta jotenkin kummasti kirkastava vaikutus resonoi kaikista voimakkaimmin näin kaamoksen keskellä.

Entsymaattinen naamio on parhaimmillaan silloin, kun iho kaipaa uudistusta, kirkastusta ja nuorentavaa vaikutusta. Tämän kohdalla ei tosin tarvitse odottaa turhaan ylitehokasta vaikutusta, jonka jäljiltä iho helottaisi punaisena. Ei, vaan naamio poistaa hellävaraisen perusteellisesti ihohuokosiin kertyneet kuonapallot, tarjoaa kattauksen ravitsevia fytoravinteita sekä antioksidantteja ja poistaa kuollutta ihosolukkoa sisältämiensä hedelmäpohjaisia entsyymien papaiinin ja bromealiinin avulla. Nämä eivät tokikaan ole ainoat kuorivat entsyymit, vaan seos sisältää myös lipaasia, laktaasia, ksylinaasia, amylaasia ja maltaasia.

Entsyymien lisäksi kuorintajauheessa on neutraalia ja rauhoittavaa kaurajauhoa, mustikkaa, viinirypälettä, mansikkaa, kurkumaa, vadelmaa ja ihon vastustuskykyä nostavaa kissankynttä (Cat’s Claw).

Itse tykkään sekoittaa jauheen hunajaan, mutta yhtä hyvin nesteenä voi käyttää vaikka jogurttia, kasvovettä tai muussattua ja hieman notkistettua avokadoa.

Dr Alkaitis Luonnonkosmetiikka Kokemuksia Yellow Mood 15

Dr. Alkaitis Organic Eye Cream

Aivan kuten muidenkin tuotteiden kohdalla, myös sarjan silmävoide on vedetön. Täyteläinen voide sopii parhaiten käytettäväksi yötä vasten, jolloin sen ravintoaineet, öljyt ja kasviuutteet ehtivät vaikuttaa ja imeytyä ihoon yön aikana. Kosteuttava voidepohja sisältää juuri sopivassa suhteessa kasviöljyjä kuten ruusunmarjaa ja jojobaa yhdessä syväkosteuttavan sheavoin kanssa. Vaikuttavia kasviuutteita on yhteensä 13 kappaletta, joista merkittävimmät ovat ohuen silmänympärysihon turvotusta laskeva vihreä tee sekä juonteita filleröivä lehmus. Silmänympärysvoiteessa on muihin tuotteisiin verrattuna perinteisen yrttivoidemainen tuoksu ja se poikkeaa siten muusta tuoksumaailmasta aika paljon.

 

Dr Alkaitis Luonnonkosmetiikka Kokemuksia Yellow Mood 12 Dr Alkaitis Luonnonkosmetiikka Kokemuksia Yellow Mood 13

Eco Beauty Wellness tarjoaa kahdelle Dr. Alkaitis -tuotteet ostajalle 60 ml Herbal -shampoon kaupan päälle.

Sarja oli kaiken kaikkiaan iso yllätys, sillä vaikka olin tutkinut INCI-listat tarkkaan, en tiennyt minkälaista käyttökokemusta odottaa näin arvokkaalta luonnonkosmetiikkabrändiltä. Suurin merkitys ihastukseen oli ehdottomasti kattava, ammattitaidolla koostettu ja monipuolinen raaka-ainefilosofia – en voi siis kuin iloita, että löysin sarjan pariin!

Oletteko te kokeilleet Dr. Alkaitista?

Kuvat Hannamari Rahkonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Testissä: Ekopharma Professional (sisältää tarjouksen)
Lasiastioilla järkeä säilytykseen ja ruokahävikkiin
Vahva vastustuskyky syntyy stressinhallinnalla, aidolla ruoalla ja valikoiduilla lisäravinteilla – ota vinkit talteen!
Muutoksia ja mattohuumaa työstudiossa