Terve ja kaunis iho probioottisella ihonhoidolla

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Olemme tällä viikolla luotsanneet Mikan kanssa maaliskuun teemaviikkoa, jonka keskiössä on ollut suoliston mikrobiomi. Aiheesta saisi kirjoitettua vaikka kuinka paljon ja palaammekin siihen vielä tuonnempana, mutta tällä kertaa teemaviikon innoituksena toimi se, että mikrobiomista puhutaan yhä enemmän hyödyllisenä ja tärkeänä asiana – mitä se toki onkin – mutta samalla monissa artikkeleissa unohdetaan se, ettei ruoka suinkaan ole ainoa keino tasapainoittaa mikrobiomia. Esimerkiksi kasvuympäristöllä ja luontoyhteydellä on suuri merkitys aikuisuuden bakteeritasapainoon, siitä voi lukea lisää 10 keinoa vahvistaa mikrobiomia luontoyhteyden avulla -jutusta.

Halusimme tuoda myös esiin sen, että mikrobiomin heikkous ei ole aina itseaiheutettua. Monesti heikentynyt suoliston kunto voi syntyä jo traumaattisessa tai haastavassa lapsuudessa ja alkaa oireilemaan vasta aikuisuudessa esimerkiksi ärtyvän suolen oireyhtymällä. Tällaissa tapauksissa pelkkä ruokavalio, maitohappobakteerit tai antibioottien välttely eivät itsessään auta, traumojen kun on todettu muuttavan aivojen rakenteen lisäksi myös suoliston bakteerikantaa. Jos et ole vielä lukenut Mikan kirjoittamaa Suoliston mikrobiomi -tekstiä, suosittelen mitä lämpimämmin tekemään sen nyt!

Teemaviikon viimeisessä osassa pääsen vihdoin sellaisen aiheen äärelle, josta olen halunnut kirjoittaa valtavan pitkään: ihon mikrobiomiin ja probioottiseen ihonhoitoon.

Varaa siis viereesi tee- tai kahvikuppi ja hieman aikaa, sillä nyt alkaa seikkaperäinen selostus ihon pH-tasapainosta ja mikrobiomista, probioottisesta kosmetiikasta ja sen hyödyistä. Probioottisen ihonhoidon juttu jatkuu ensi viikolla toisella osalla, jolloin jaan omakohtaisen ihokriisikokemukseni, jonka tuhot sain taltutettua maailman ensimmäisellä probioottisella luonnonkosmetiikkasarjalla ESSEllä.

esse-probioottisen-ihonhoidon-abc

Ihonhoidossa on totuttu yleisesti ottaen painottamaan ihon pH-arvon merkitystä ihon kuntoon, ja tärkeä asia se onkin: tasapainoinen pH varmistaa, että iholla riittää luontaista vastustuskykyä bakteereille, viruksille ja tulehdusta aiheuttaville mikro-organismeille. Terveen ihon pH pysyy 4,5-5 välissä, eli ihon pinta on luonnostaan hieman hapan.

Etelä-afrikkalainen ESSE on kuitenkin tuonut pH-ajattelun rinnalle ihonhoidon mullistavan faktan: probiootit kosmetiikassa ja ihon mikrobiomin.

Puhun tässä postauksessa pääasiassa ulkoisesta ihonhoidosta, mutta haluan sanoa välissä pari sanaa iho-ongelmien sisäisistä syntysyistä. Hyvin usein iho-ongelmista puhuttaessa törmää sellaiseen mustavalkoiseen ajatteluun, että kun vain alkaisit syömään täysin raakaravintoa, jättäisit 100 % gluteenin ja maidon ja kaiken, ihosi paranisi automaattisesti. Olen samaa mieltä siitä, että ravinnolla on kiistaton merkitys ihon kuntoon ja sen ylläpitoon, mutta se ei tarjoa yksinään tikettiä autuuteen.

Minua suoraan sanottuna harmittaa miten usein iho-ongelmien ja muiden kehon fyysisten oireiden kohdalla unohdetaan mielen ja tunteiden vaikutus niiden syntyyn tai puhkeamiseen. Iho-ongelmat ovat monesti tosi monisyinen vyyhti eikä niihin useinkaan löydy vain yhtä aiheuttajaa tai syytä. Monesti alla on monen tekijän vaikutus: tunteet, stressi, ruokavalio, lääkitykset, sairaudet, geeniperimä, sääolosuhteet, ulkoinen hoito/hoitamattomuus tai vaikkapa homealtistus. Ruokavalionkin suhteen tasapaino riittää – voi olla paljon parempi syödä hieman rennommin mutta pääasiassa hyvin kuin vetää ruokavaliorajoitukset aivan äärimmilleen ja nostattaa samalla stressitasoja, jolloin iho saattaa riehaantua entisestään.

Jos taas ajatellaan ulkoisen ihonhoidon synnyttämiä ongelmia, kysymys on yleensä siitä että:

a) ihoa ei hoideta tai

b) ihoa puhdistetaan liikaa ja liian vahvoilla kosmetiikkatuotteilla, jolloin ihon luontainen pH-arvo heilahtaa epätasapainoon

Jälkimmäisessä tapauksessa ihon vastustuskyky alkaa laskea: rasvoittuva iho muuttuu entistä happamammaksi ja kuiva iho muuttuu liian emäksiseksi – molempi huonompi, kun tavoitteena olisi tasapaino.

Ihon pH:n noustessa huonojen bakteerien elinolosuhteet muuttuvat suotuisammiksi ja iho-ongelmat voivat räjähtää käsiin. Kun tähän lisätään vielä häiriintynyt ihon mikrobikanta, voi akne, POD (suunympärysihottuma), rosacea tai atopian puhkeaminen olla lähempänä kuin haluaisimmekaan.

Seuraavaksi päästäänkin tarkastelemaan lähemmin probioottista ihonhoitoa. Vuonna 2015 lanseerattiin maailman ensimmäiset probioottisen luonnonkosmetiikan tuotteet, joista monet iho-ongelmista kärsineet – itseni mukaanlukien – ovat löytäneet luonnollisen avun. Tulevaisuus on probioottien!

esse-probioottisen-ihonhoidon-abc-5

Yhä useammat tutkimukset ovat osoittaneet, että suoliston lisäksi myös iho tarvitsee probiootteja voidakseen hyvin ja pysyäkseen terveenä. Kehossamme on jopa kymmenen kertaa enemmän mikrobeja kuin omia soluja. Probioottiseen ihonhoitoon perustuvan Esse Organic Skincare -sarjan perustaja on kemian maisteri Trevor Steyn, joka innostui tutkimaan afrikkalaisten kasvien kemiaa vuosia sitten ja liittyi vuonna 2008 The Human Genome -projektin vanavedessä The Human Microbiome -projektiin. Sekvensoitu geeniperimän tutkimus osoitti, että 54 % – eli valtaosa – ihmisten geenien alkuperästä on mikrobisia.

Elimistössä mikrobien päätehtävä on valmistaa sulattaa syömäämme ravintoa, jotta saisimme siitä irti tarvittavat vitamiinit, hivenaineet, aminohapot ja rasvahapot. Mikrobitasapainon horjunnan huomaa usein ravintoaineiden sulamattomuutena ja imeytymishäiriöinä.

Ihon suhteen mikrobien merkittävä rooli on suojata ihoa kaikelta ylimääräiseltä. Kosmetiikassa mikrobit toimivat yksinkertaisella syrjäytystekniikalla: ihokontaktiin päästyään ne alkavat kulkeutua solureseptoreihin ja ryöväävät tehokkaasti kasvutilaa ei-toivotuilta viruksilta, bakteereilta ja mikrobeilta. Tällä tavoin mikrobit estävät muun muassa happiradikaaleja ja patogeeneja asettumasta taloksi.

Kaunis iho ennaltaehkäisemällä

Probioottiseen ihonhoitoon pätee pitkälti sama ennaltaehkäisyn periaate kuin terveelliseen ruokavalioonkin: kun ihon mikrobitasapainosta pitää huolta ennen kuin ongelmia syntyy, niitä pääsee syntymään paljon pienemmällä todennäköisyydellä kuin ihosairauden puhkeamisen jälkeen.

Natcos Nordicin sivuilla oli äärimmäisen mielenkiintoinen ESSE Ravisuttaa käsitystä ihonhoidosta -artikkeli pohjautuen Trevorin luentoon. Siinä kerrottiin vuonna 2015 toteutetusta tutkimuksesta, jossa oli mukana kaksi henkilöä. Molemmilta otettiin 400 näytettä eri kehon kodista tutkimuksen alkaessa ja päättyessä. Tutkimushenkilöt eivät saaneet käyttää kosmetiikkaa tai käydä suihkussa kolmeen päivään. Tässä vaiheessa tutkimusryhmä odotti tulosten osoittavan, että suurin osa ihon kemiasta olisi peräisin tutuista mikrobeista ja vain pieni määrä olisi peräisin kehon ulkopuolelta tulevista ympäristön kemikaaleista.

Kaikkien yllätykseksi tulokset osoittivat, että asia oli päinvastoin: tutkittavien henkilöiden ihosolujen kemiasta vain puoli prosenttia oli peräisin ihosoluista, yksi prosentti mikrobisoluista ja kahdeksan prosenttia synteettisistä ihohygieniatuotteista. Synteettisten kemikaalien vaikutusta kehoon tutkitaan koko ajan, mutta kaikista turvallisinta on vaihtaa ihonhoitotuotteet sertifioituun luonnonkosmetiikkaan – ja mielellään ihon mikrobitasapainoa tukeviin probioottisiin vaihtoehtoihin.

Vaikka probioottinen ihonhoito on vielä tutkimuksen alla ja siitä riittää paljon löydettävää, on selvää, että kyseessä on tulevaisuuden hoitomuoto ja edelläkävijyys. Natcosin kirjoituksessa sivuttiin tutkimusten osoittaneen, että mikrobiomi on systeeminä jopa omia solujamme tehokkaampi toksiinien prosessoinnissa. Odotan innolla sitä aikaa, kun jokaisen ihoa aletaan mikrobitasapainon kannalta ja tarjoamaan hoitotuotteet sen perusteella.

1) Prebiootit

Nämä pitkäketjuiset sokerit ovat mikrobien ruokaa ja ne imitoivat ihon omaa happotasapainoa. Prebiootit synnyttävät iholle ympäristön, jossa hyvillä mikrobeilla on tilaa kasvaa ja vallata alaa. Essen tuotteissa käytetään tunnetumpia prebiootteja kuten inuliini ja maitohappo, mutta myös harvinaisempia afrikkalaisia lähteitä, joita saadaan mm. Yaconin juuresta sekä Baobab-hedelmän maltosta. Prebiootteja sisältää muun muassa Omega Deep Moisturizer -kasvovoide.

2) Probiootit

Essen kalliimmissa tuotteissa käytetään runsaita määriä Lactobacillus-bakteeria ja tuon bakteerin hengissä säilymisen vuoksi tuotteiden pitää olla öljypohjaisia. Elävät mikrobit aktivoituvat kostealla iholla ja tasapainoittavat ihon mikrobiomia edistämällä hyvien mikrobien vallankaappausta! Lactobacillus-bakteeria on käytetty muutamia tähtituotteita mainitakseni Probiotic+ -seerumissa, ärtyneelle iholle kehitetyssä Sensitive-seerumissa ja Eye Contour+ -silmänympärysvoiteessa.

3) ESSEN kaikki tuotteet ovat pH-arvoltaan 4-5

Terveen ihon luontainen pH on 4,5-5, eli hieman hapan. Yleensä luonnonkosmetiikan puhdistustuotteet ovat emäksisiä ja tasapainotus tapahtuu kasvovedellä, mutta ESSE on mennyt askeleen edemmälle ja säätänyt kaikkien ihonhoitotuotteidensa pH-arvon jo lähtökohtaisesti ihon luontaiselle tasolle.

4) Hellävaraisen tehokkaat kasviuutteet ja pesevät ainesosat

Prebioottien ja probioottien lisäksi hoitavuus on otettu huomioon säilöntäaineiden ja pinta-aktiivisten (eli pesevien) ainesosien valinnassa. Ne ovat mahdollisimman mietoja, jotta ihon oma suojavaippa ei vaurioituisi. Trevor on valinnut tehoraaka-aineisiksi vuosia tutkimiaan afrikkalaisia ja herkällä iholla hyvin siedettyjä tehouutteita kuten baobab-hedelmää, kalaharin melonia, kigelia ja marulaa. Sarja on myös vegaaninen.

Esse Plus

Essen Plus -linja on suunniteltu stressaantuneen ja ikääntyvän ihon hoitoon. Tuotelinjan tunnistaa ihanan vaaleista pakkauksista. Probioottien ja prebioottien lisäksi tuotteet sisältävät mm. hyaluronihappoa ja voimakkaasti liftaavia sekä solutuotantoa uudistavia kasviuutteita. Linjaan kuuluu kuusi erilaista tuotetta:

Restorative Moisturiser+ -tehokasvovoide: Intensiivisesti kosteuttava kasvovoide sisältää pienimolekyylimassaista hyaluronihappoa ja suojaa ilmansaasteilta suojaava. Voide sopii kaikille ihotyypeille, mutta parhaimmillaan se on kuivan, ohuen couperosa-ihon hoidossa. Suositellaan yli 45-vuotiaalle iholle.

Defence Moisturiser+ -kasvovoide: Kiinteyttävä ja ilmansaasteilta suojaava voide sisältää ihon elastisuutta parantavia raaka-aineita, jotka hidastavat ikääntymisprosesseja. Suositellaan yli 45-vuotiaalle sekaiholle.

Probiotic+ -seerumi: Kulttisuosioon noussut seerumi on parhaimmillaan oikuttelevan kuten stressaantuneen ihon, aknen, ekseeman tai POD:n hoitamisessa iästä riippumatta. Öljypohjainen seerumi sisältää millilitraa kohden yli miljardi Lactobacillus-mikrobia.

Intensity Serum+ -tuhkimoseerumi: Ikääntyvälle iholle kehitetty instant-vaikutteinen seerumi sisältää liudan liftaavia kasviuutteita ja luonnollista spilantholia, joka on luonnon botox.  Seerumi lupaa 24 tunnin kohottavan ja napakoittavan vaikutuksen juonteille – loistava tuote ihon napakoittamiseen esimerkiksi ennen juhlia!

Ageless Serum+ -seerumi: Ikääntyvälle iholle kehitetty kiinteyttävä seerumi sisältää probioottien lisäksi peptidejä, Sumajuurta, Muira Puamaa ja Madonnanliljaa, jotka kiihdyttävät solujen uusiutumista ja kollageenintuotantoa.

Eye Contour Cream+ -silmänympärysvoideSilmänympärysiholle kehitetty voimakkaasti kosteuttava ja suojaava voide laskee turvotusta, vahvistaa verisuonia ja stimuloi. Voiteessa on prebioottinen voidepohja ja runsaasti mikroverenkiertoa aktivoivia kasviuutteita. Sopii aivan täydellisesti myös meikin alle!

Esse Sensitive

Sensitive-linja on suunniteltu kuuriluontoiseksi avuksi erittäin herkälle, ärtyneelle ja tulehtuneelle iholle, joka tarvitsee erityistukea toipuakseen. Sensitive -linjan tuotteissa on riisuttu raaka-ainesisältö, jossa on ihon mikrobitasapainoa tukevia ja herkkyysreaktioita vähentäviä probioottisia ja prebioottisia ainesosia. Tämä linja on ehdottomasti paras valinta silloin, jos sinulla on akuutti ihokriisi kuten ekseema, POD, akne, rosacea tai ihosi on muuten herkkä. Tätä linjaa suositellaan käyttämään yksinään kolmen kuukauden ajan tai kunnes iho on rauhoittunut. Linjaan kuuluu kuusi erilaista tuotetta:

Puhdistusmaito: Erittäin hellävarainen ja kermainen puhdistusmaito, joka irrottaa meikin ja jättää ihon pehmeäksi sekä kimmoisaksi pesun jälkeen.

Kasvovesi: Virkistävä herkän ihon kosteuttaja sisältää probiootteja ja on todella riittoisa!

Rauhoittava seerumi: Tämä on herkän ongelmaihon SOS-tuote, joka on 100 % vedettön ja sisältää yhtä millilitraa kohden yli miljardi elävää Lactobacillus-mikrobia. Seerumi laskee nopeasti ihon tulehdustilaa.

Hydro Moisturiser -kasvovoide: Ultramieto voidekoostumus sopii herkimmällekin iholle ja vedetön voide sisältää probioottien lisäksi kosteustasapainoa ylläpitävää hyaluronihappoa.

Nourish Moisturiser -kasvovoide: Täyteläisempi versio Hydro Moisturiser -voiteesta. Sopii parhaiten kuivalle iholle, sillä voiteen sisältämät raaka-aineet ehkäisevät kosteuden haihtumista.

Matkapakkaus: Loistava matkapakkaus sisältää Sensitive -puhdistusmaidon, Hydro Moisturiser- ja Nourish Moisturiser -voiteet.

Esse Organic

Organic -linja on ESSEn ehdottomasti laajin tuotelinja, johon kuuluu laaja kavalkaadi puhdistustuotteita, seerumeita, naamioita, voiteita ja vartalovoiteita.

Hellävarainen geeliputsari: Tämä on ehkä luonnonkosmetiikan ainoa suositeltava geelipuhdistustuote! Raikkaassa putsarissa on erittäin hellävaraiset tensidit, mikroverenkiertoa aktivoivia kasviuutteita ja sen pH on 4,5. Ihanteellinen rasvoittuvalle iholle ja miesten kasvojenpuhdistukseen.

Cream Cleanser -puhdistusmaito: Jokaiselle ihotyypille kehitetty kermainen puhdistusmaito sisältää kosteuttavia ja hoitavia kasviöljyjä kuten marulaa ja lukemattomia kasviuutteita.

Toner Plus -kasvovesi: Kätevä suihkekasvovesi tasapainottaa ihon mikrobiomia sisältämillään probiooteilla ja prebiooteilla. Mieto kasvovesi kosteuttaa ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa.

Hoitoseerumi: Öljytön seerumi sisältää pienimolekyylistä hyaluronihappoa sekä kirkastavia, kiinteyttäviä ja stressivaurioita neutraloivia kasviuutteita. Seerumia voi käyttää sellaisenaan tai yhdistää kasvovoiteeseen.

Kasvovoiteet: Essen Organic -kasvovoidelinjaan kuuluu neljä erilaista vaihtoehtoa. Light Moisturiser on kevyt ja ihon omaa talikoostumusta jäljittelevä voide, joka on ihanteellinen seka- tai rasvaiselle iholle. Voide tasapainoittaa ihon immuniteettia ja sisältää toksiineja neutraloivia ainesosia. Deep Moisturiser on aavistuksen täyteläisempi ja erittäin antioksidanttipitoinen voide, joka sisältää pigmenttiläiskiä vaalentavia, ihon sävyä tasoittavia, auringon vaurioita neutraloivia ja kosteuttavia raaka-aineita. Rich Moisturiser sisältää Omega 3- ja 6 -rasvahappoja ja tulehdusta hillitseviä antioksidantteja, jotka hidastavat ikääntymisen merkkejä. ja Ultra Moisturiser on supertäyteläinen hoitovoide, joka sisältää laajan kattauksen antioksidanttisia kasviuutteita, hyaluronihappoa, probiootteja sekä ihon sävyä tasoittavia raaka-aineita. Tämä voide sopii erinomaisesti kuivaihoisille tai talviaikana käytettäväksi suojavoiteeksi, joka estää kosteudenhaihtumista iholta.

Repair Oil: Tämä on yksi ESSEn monipuolisimmista ja korjaavimmista tuotteista. Öljyseerumi sisältää hyvin imeytyviä kasviöljyjä, jotka tasoittavat ja vaalentavat arpia. Sopii erinomaisesti akneiholle ja muualle kehoon ennaltaehkäisemään arpien syntyä.

Silmänympärys- ja huulivoide: Kevyen koostumuksen omaava fluidimainen voide sopii myös herkälle iholle. Sisältää runsaasti hyaluronihappoa, joka täyttää ihon kosteusvarastoja ja sitoo kosteutta ihoon. Prebiootit tukevat hyvien mikrobien kasvua. Laskee turvotusta ja vaalentaa silmänympärysihoa.

Cocoa Exfoliator -kaakaokuorinta: Taivaallinen kaakaokuorinta sisältää erittäin hoitavia ja kosteuttavia kasviöljyjä, kaakaota ja kuorivana ainesosana on sokeria. Kaakao stimuloi ihon mikroverenkiertoa ja kirkastaa sameaa ihoa uskomattoman tehokkaasti.

Naamiot: Clay ja Cream

Refining Detox -puhdistusvoide: Loistava syväpuhdistava puhdistusvoide epäpuhtaalle ja helposti tukkiutuvalle iholle! Voide sisältää epäpuhtauksia imevää ja kevyesti kuorivaa savea ja kosteuttavia kasviöljyjä, joten se ei ole liian pesevä. Sopii todella hyvin viikottaiseksi tehopuhdistukseksi tai säännöllisesti käytettäväksi putsariksi helposti rasvoittuvalle tai epäpuhtauksia keräävälle iholle.

Omega Rich Moisturiser -tehokasvovoide: Täyteläinen kuuden pienen voidepurkin pakkaus on suunniteltu kuukauden kestäväksi tehokosteutuskuuriksi ohuelle, kuivalle ja ikääntyvälle iholle. Vedettömässä voiteessa on runsaasti tulehdusta hillitsevää Omega 3 -rasvahappoa, solujen uudistumista tukevaa frankincensia, kosteutta sitovaa sheavoita ja kasviöljyjä.

Omega Deep Rich -tehokasvovoide: Kosteuttava kuuden pienen voidepurkin pakkaus on suunniteltu kuukauden kestäväksi tehokosteutuskuuriksi tulehtuneelle, normaalille, ärtyneelle ja pintakuivalle tai kuivalle iholle. Vedetön voideseos imeytyy kuin unelma, sopii meikin alle ja sisältää muun muassa jojobaa, vesimeloniöljyä, marulaa ja prebiootteja.

Vartalovoiteet: Rich Body Moisturiser on kosteusköyhän ihon ykkösvalinta. Voide sisältää probiootteja, rooibosta ja marulaa. Voide imeytyy erittäin hyvin jättämättä ihoa tahmaiseksi. Light Body Moisturiser on etenkin kesäajalle sopiva tehokosteuttaja, joka tasoittaa ihon sävyä ja tekee ihosta kimmoisan.

Vartaloöljy: Jojobaöljy-pohjainen seos jäljittelee ihon omaa sebumia, jonka ansiosta se imeytyy erinomaisesti eikä jätä lainkaan tahmaista tai öljyistä pintaa iholle. Öljyseoksen lisäksi mukana on verenkiertoa stimuloivia katajaa, patsulia ja palmarosaa.

KäsivoideLoistavasti imeytyvä ja kostettava käsivoide rauhoittaa kuivumisesta ärtynyttä käsien ihoa, tasoittaa ihon sävyä ja ehkäisee pigmenttimuutoksia.

Lue myös: Suoliston mikrobiomi

esse-probioottisen-ihonhoidon-abc-6

3 x probioottien edut ihonhoidossa

1

Mikrobit suojaavat ja puolustavat ihoa

Mikrobeilla on kyky tunkeutua syvälle ihoon, jossa ne suojaavat patogeeneiltä, tukevat ihon luontaisen suojakelmun toimintaa ja edistävät kosteustasapainoa ehkäisemällä ihon kuivumista.

2

Mikrobit ennaltaehkäisevät ikääntymisen muutoksia iholla

Hyvät mikrobit muodostavat ihon pinnalle suojakalvon, joka ennaltaehkäisee ikääntymisen tuomia merkkejä. On tutkittu, että mikrobitasapainossa oleva iho ikääntyy jopa puolet hitaammin kuin mikrobiepätasapainon omaava iho. Mikrobit nopeuttavat ihon uusiutumista eivätkä päästä ei-toivottuja bakteereja tai viruksia tekemään tuhojaan, vaan ennemminkin häätävät niitä ihosta.

3

Mikrobit tasapainottavat tulehtunutta ihoa

Tulehtuneen ihon taustalla on yleensä epätasapainossa oleva pH ja huonojen mikrobien ylivalta. Hyvät mikrobit laskevat tulehdusta ja tasapainottavat ihoa häätämällä huonot mikrobit ja muut tulehdusta aiheuttavat tekijät, jolloin iho alkaa uusiutua nopeammin ja tapahtuu parantumisreaktio.

LUE MYÖS: Green Beauty Awards – Parhaat kasvojenhoitotuotteet kolmesta eri hintakategoriasta

15 % alennus ESSE Organic Skincare -kasvohoidoista Rovaniemellä

Rovaniemen Sampokeskuksessa sijaitseva Sagatar-hoitola tarjoaa Yellow Moodin lukijoille 15 % alennuksen kaikista maaliskuun loppuun menneissä varatuista kasvohoidoista. Löydät tästä viisi erilaista hoitovaihtoehtoa. Varaa aikasi sähköisessä ajanvarauksessa 31.3.2018 mennessä ja kirjoita kohtaan ’Muistiinpanot’ Yellow Mood -kamppis.

Nyt kannattaa varata vaikka tuleville kuukausille useampi säännöllinen hoitoaika kerralla, koska alennus on poikkeuksellisen korkea. Muistathan, että mikäli varatut ajat pitää perua tai siirtää, se tulee tehdä viimeistään yhtä vuorokautta aiemmin puhelimitse ja saman päivän aikana tehdyistä peruutuksista veloitetaan 50 % palvelun hinnasta.

Sagatar-hoitola | Rovakatu 28, 96200 Rovaniemi | 040 161 8806 | info@sagatar.fi

Tatjana Lääveri

Hei,
Olen lukenut Ukranalaisen kemistin Julia Gagarinan artikkelin, jossa käsitellään ihon mikrobiomin toimintaa.
Minulla heräsi kysymys :
Miten probiotti säilyy esim.seruumissa tai voidessa? Elävää substanssi , kuten Lactobacillus voi käynnistää voidessa käymisreaktioon, olenko oikeassa? Onko kysyessä fermentoinnin avulla saatu bakterien muunnettu muoto?
Tarvitseeko ihomme ,kuten suolisto ,nimenomaan maitohappobakteereita ( Lactobacillus) tai ihomme tarvitsee erityyppisiä prebiotteja ( esim. inuilini )voidakseen kasvattaa ja ruokia hyviä bakteerikantoja ja pitää tasapainossa "huonoja" bakteereita ?
Kiitos etukäteen,
Tatjana Lääveri

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Liittyvät artikkelit

Suoliston mikrobiomi
Marjaraakakakku karpaloilla
Helppo cashewjogurtti
Flunssapotilaan 9 vinkkiä parempaan sairasteluun